|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  123 124 [125] 126 127   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
10.9.2009 13:46:34   
malena_t
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

user posted image

Šta mislite, da ga vodim dr. ili da čekam kontrolu (za par dana)?

Enisa moj Benjamin je imao isti osip po licu kad je bio star kao tvoj Benjamin. Mazala sam Becutan kremom, ali je od nje bilo još gore, pa sam samo ispirala kamilicom i mazala svojim mlijekom pred spavanje. Nakod 10-ak dana se povuklo.

Vidim da spominjete pelene...Mi koristimo Molfix već dva mjeseca i prezadovoljni smo.

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3101
10.9.2009 13:47:19   
marinčii
drage moje mamice i bebice evo i ja da prijavim svog malog mateja na listu...danas mu je točno dva mjeseca dobra je bebica ..samo ga dojim hvala bogu uspjela sam sačuvati mlijeko iako smo bili odvojeni tri dana ...u to vrijeme je pio bocu ali čim sam se vratila prihvatio je sisu i evo zasad nam ide dobro....da vas pitam ..sad je odjednom počeo stavljat ruku u usta a ja stalno mislim da je gladan stavim ga na sisu ali neće da doji..pa neznam šta bi moglo biti

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3102
10.9.2009 13:47:47   
Ex Yu
gvendolina

user posted image

Enisa takav je i moj bio pa nam je dala Betrion al bolje da pitas dr. na sljedecoj kontroli sad ce vakcina brzo ... sad forsiraju pedijatri one neke zelene cjela kolekcija ima a vragu nevaljaju i tu nam je uvalila bila al smo ostali na Betrionu ...

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3103
10.9.2009 14:05:42   
škorpija
marinči to je normalno što stavlja rukicu u usta, tako bebe istražuju i sad je prvi put skonto da ima rukice pa mu to zanimljivooooouser posted image , al za dva mjeseca skontaće da ima nogice pa će onda da njih sisauser posted image . samo ti njemu često peri rukice vodom i nem uživa u sisanju i glođanju istihuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 3104
10.9.2009 14:09:25   
marinčii
škorpija hvala ti na odgovoru..ja sam se baš bila prepala da je gladan umalo mu nisam bocu napravila jer sam mislila da nemam dovoljno mlijeka

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3105
10.9.2009 14:13:16   
škorpija
ma ne sekiraj se, i ja sma to isto mislila, samo ti njega doji i nemoj misliti da nemaš mlijeka. sianje rukica je faza koja kod nas još traje, ali sad mijenja, malo nogica malo rukicauser posted image . pusa za sisavca malog

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3106
10.9.2009 14:20:50   
marinčii
a trudit ćemo se jer znamo koliko je važno da doji...bar do 4 mjeseca dok pomalo ne bude mogo i drugu hranu jesti...

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3107
10.9.2009 17:57:51   
Niobe
Uzasno me boli rana..jel mogu staviti nesto na nju, namazat necim, stavit oblog?
Help user posted image

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3108
10.9.2009 18:18:05   
Anoniman
Bivacin sprej i kantarion ulje sam ja stavljala. Brzo mi je rana zamladila a nije me ni bolilo.

(odgovor članu Niobe)
  Neposredna veza do poruke: 3109
10.9.2009 18:49:54   
Anoniman
Hvala vam puno na odgovorima. Ma meni se čini da mi ovo kćerka nikad nije imala pa sam baš zbunjena...... Vidjet ćemo šta će nam dr. preporučiti na kontroli a do tada neću ničim mazati, samo kamilicom ispirati lice.

Niobe, ja sam ranu ispirala sa hipermanganom...... pa probaj i to.... joj znam kako ti je user posted image , ne daj se, proći će....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3110
10.9.2009 18:51:46   
škorpija
niobe ja sam mazala ranu sa balsam peruvianum iz apoteke, ali tek kad su me koci počeli zatezati, to mi je baš pomoglo. drži se, poslije će biti ko da rane nikad nije ni bilouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3111
10.9.2009 20:46:55   
iv@ncica
Ćao  mame!!!
Evo  vještica  stigla,  mali  se  malo  smiruje  od  pms-a,  doji  bez  trzanja i  viiše  od  par  minutauser posted image ,  a i  mama je  mirnija. Manje  se  drečio danas,  pa  ta vješticauser posted image   je  stvarno  grozna kad  mi  i  bebača  ovako  umori.
-Crvenilo  puno  bolje, mažem ga  stelatopijom  ujutro  i  naveče, a  između  kad  god  doji  zamackam  ga  mlijekom...user posted image user posted image user posted image stvarno  ovo  mlijeko  stvori  neku ljepljivu  zastitu.
Šetali, jeli   kašicu, imali  gooostijuuuuuser posted image user posted image user posted image
Danas  mi  je godišnjica  braka pa  je ipak  sve  ok  prošlo..

-Što  se  tiče muževe  pomoći..moj  dragi  mi  stvarno  u  svemu  pomaže  koliko  god  može,   samo  ga  ne  kupa  jer  je  user posted image   preživ i ne  doki (.)(.) ehhehe..
-Koristimo  pampers aktiv  baby, ali  bi   htjela  dm-ov  no  ne  znam  se  tamo  snaći  među  brojevima,  i  imaju sve  neka  ogromna  pakiranja  ili  od  malih  samo  velike  brojeve user posted image

-Marinči-  samo  ti  doji ,  ja  sam  svako  malo  mislila  da  nemam mlijeka,  ali  se  ispostavilo da  kad  trebam  dobiti  bebač osjeti i  neće  jede  i  bude  nervozan,  kao  ovih  dana. A  to  što  rukicu trpa je  normalno,  ne  znači  glad  ..uskoro  će  ti  sve  trpati...moj  se  neki  dan  otkoturao  do zida  i  liže  li  ga  liže..a  to  što  se  igra  sa  sikom  ,  moguće  je  da  je  veći  i da  je  skratio  podoj..moj  sad  doji   svega  par  minuta,  a  ostalo se  igra, a  u zadnje  vrijeme   ni  to samo se  okrene  i  gleda  gdje  će  štetu  praviti..pravo je  pogan  nema  kad  ni  jesti..

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3112
10.9.2009 20:47:43   
Sonja
haj drage moje
da samo znate koliko sam vas pozelilauser posted image
nisam imala internet al et ukljucili smo
adin i ja smo super
on masala napreduje svaki dan

sad nemam vremena da citam vase postove ali se nadam da cu uskoro vidjeti sta rade bebare...

ljubite sve bebe punooooooooooooooooooooo

p.s. gvendolina sretan rodjendanuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 3113
10.9.2009 20:51:54   
iv@ncica
marinči  da  te  još  upozorim  neke  bebe koje  doje...znaju  ne  prihvatati  bocu  i ad  mlijeko..kao  npr. moj  mali,  on  neće  ama  baš  ništa, ne  brini beba koja  je gladna slabo  piški,  kaki, plačkava  je  i nervozna..pogotovo poslije  podoja  ako  joj  je  malo i  naravno  najbitnije simptom  ne  napreduje.
a  sa  kašicama  smo  i  mi  počeli  nedavno nismo čekali 6 mjeseci..vidim  da  si  iz  MO.  u  dm-u imaš super  izbor  svega  za  bebu.
P.Sgvendolina sretan rodjendan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio iv@ncica -- 10.9.2009 20:53:40 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3114
10.9.2009 21:14:42   
shejla
cao drage zene i bebarice :):):)

Evo moja suncica zaspala, pa da reko, vidim sta ima.
Mi smo danas setali i Lamija je zaspala u kolicima, sto obicno traje nekih pola sata, taman da popijemo kafu. Medjutim danas smo popili kafu i krenuli prema kuci, ali ona se ne budi...pa hajmo reko jos malo prosetati....pa sjednemo na jos jednu kafu...pa po BBI hodali....i na kraju vise nisam mogla, krenemo kuci i dignem je iz kolica i probudim...Elem, spavala je skoro 3 sata :) Inace po danu zaspi 2-3 puta po pola sata :) Poslije podne smo isli u Zara baby, na Pofalicima i suuuuuuper je!!! Kupili smo svega za 70 KM (pantolice, trenerku, dzemper, haljinu i mont jaknu) user posted image user posted image user posted image

Gvendolina sretan rodjendan!!!!

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3115
10.9.2009 21:31:05   
Anoniman
Gvendolina, all the best!!!

Neko spomenu pelene... mi koristili prvih 6 mjeseci samo Violetine i bili smo prezadovoljni, onda prešli na Molfix zbog cijene, ali su nam često propuštale... sad se vraćamo Violeti...

(odgovor članu shejla)
  Neposredna veza do poruke: 3116
10.9.2009 22:54:07   
Apotekarka
Eh evo imene opet mali danas bio nepodnosljiv samo bi se nosao...sad sam ga kupala pa zaspao uz 2 buđenja nadam se da noc nece biti kao prosla..
Marinci pa gdje si ti vratila si nam se...jeste li dobro ti i beba...cekamo slikicu da ga vidimo,,,mislim da ti dolazimo u Mostar u 10 mj...
Niobe draga stavi rivanola na ulozak to pomaze...znam kako ti je...je li bebica dobro...kakav je osjecaj...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 3117
10.9.2009 23:00:31   
Apotekarka
Joj ja se opet zalim ali sta cu tako me zadesilo ovih dana...bas kad sam hvalila svekrvuprijateljici danas me naljutila...ja tepam Antoniu lijepo gono moje sto ne slusa meni ona meni kao mama svaka cast gdje ces tako djetetu reci...ja reko kad je nepodnosljiv ruke mi otpadose samo bi se nosao...kaze ona ti si ga rodila a reko ja ga rodila vi ga naucili na ruke kad sam govorila ne nosajte kad suti nitko me nije slusao a sad ja po citav dan nosam...kao ona meni nije se mogao naucit za pola sata sto ona dnevno nosa...ja reko pola po pola svi i eto sad...ufuser posted image

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3118
10.9.2009 23:03:18   
mama a
APOTEKARKA-sad kad dite place lipo ga daj svekrvi da ga ona nosa,kad ga je vec naucila na ruke..pa nek se ona misli kako ce ga umirituser posted image

Neposredna veza do poruke: 3119
10.9.2009 23:04:14   
Apotekarka
kao ona bi ga nosala cjeli dan ali radi...eh da mi je bar mm tu nista ne stignem od njega...

(odgovor članu mama a)
Neposredna veza do poruke: 3120
10.9.2009 23:06:44   
mama a
dobar joj je vic,pa neradi cili dan,,ja bi joj ga utrapila kad god ima slobodnoga vrimena,pa nek se i ona malo prisjeti kako je to imat malo dite opet vidit ces da se onda nece petljat di joj nije misto,pokusaj nemas sta izgubit

Neposredna veza do poruke: 3121
10.9.2009 23:08:46   
Apotekarka
pa uzme ona njega navecer jer s posla tek u 17 h dođe dok rucak dok tamo ovamo...a krivo mi st mi tako rece jer stvarno sam mislila da je super bas mi je uvijek pomagala a sad joj krivo sto ja tako o vlastitom djetetu e pa ja sam ga i rodila...

(odgovor članu mama a)
Neposredna veza do poruke: 3122
10.9.2009 23:14:47   
Anoniman
eee drage mamice i bebice...
da vas pozdravim i na ovoj temi... kad vi nama dodjete "na mahalanje" da malo i ja kod vas navratim... user posted image
enisa, to je cesta pojava kod bebica, taj osip na licu, procice samo od sebe, a mozes ublaziti sa bebi uljem jer ocito da mu je koza suha... a kamilica je daleko najbolja za umivanje i za odrzavanje bebinog lica... mirisi tu malu dusu Benjamina i Sari veeeliki cmok jer je ona velika curica...
marincii, pa draga user posted image user posted image user posted image user posted image drago mi je da si se konacno opet javila, zao mi je sto si prosla svega i svacega, ali se iskreno nadam da si vec prizdravila i da ces biti ok... Mateja mirisi i cuvaj ga, samo lagano...
Apotekarka, kako je tvoje pile?

Neposredna veza do poruke: 3123
10.9.2009 23:19:49   
mama a
APOTEKARKA-ma normalno ti si ga rodila i sama odlucujes o svom djetetu,bas te briga sta ce ti ona govorit,meni kad moja nesto kaze,ja joj pokazem di joj je mjesto,,zato nedaj se

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3124
10.9.2009 23:25:51   
Apotekarka
Hej Bambi kako ti,moj Antonio osim sto je jako nerovozan zadnjih dana dobro je,malo nosic i meka stolica standardno ali ovako nerovozan prije nije bio samo bi se nosao i razgledao okolo nece vise ni da ga sjedeci drzi jedino sto se jednom na dan pola sata-do sat poigra s pcelicama a ostalo po danu ne spava poceo i po noci da zeza...a sta mogu opet je moj i puno ga volim ali eto kad je mama u pms svega joj na vrh glave...

(odgovor članu mama a)
Neposredna veza do poruke: 3125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  123 124 [125] 126 127   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  123 124 [125] 126 127   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *