|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
31.8.2009 17:59:27   
bugaboo
predivne ste hvala svima od user posted image  i drzim fige za svima za vase user posted image  ljubim vas

...cekamo nase mrvice...

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 451
31.8.2009 21:19:41   
Leva
Bugaboo zelim ti prelijepu trudnocu i zdrave bebice. Uzivaj u svakom trenutku...
Pusa velika tebi i mrvicama user posted image user posted image user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu bugaboo)
Neposredna veza do poruke: 452
2.9.2009 14:00:52   
Sandra32
Je li se nekome desilo da je radio inseminaciju odmah u drugom ciklusu bez pauze na -Kosevu? Znam da je obicno pauza 3 mj.
Poz
s

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 453
2.9.2009 15:43:46   
Almaa
ja sam radila jednu u maju i mogla sam odmah drugu (tako su mi rekle sestre) ali moj ciklus se potrefio kad i doktorov godišnji,  tako da se ganjamo od maja. Imam namjeru ići u septembru ali mislima da će mi O biti za vikenduser posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Sandra32)
Neposredna veza do poruke: 454
2.9.2009 15:46:39   
riba78
IZVORNA PORUKA: Sandra32

Je li se nekome desilo da je radio inseminaciju odmah u drugom ciklusu bez pauze na -Kosevu? Znam da je obicno pauza 3 mj.
Poz
s

Sandra ja sam radila ,poslije prve neuspiješne odmah drugu,
a pauza od tri mjeseca je bila između druge i trećeuser posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Sandra32)
Neposredna veza do poruke: 455
2.9.2009 16:42:31   
Sandra32
Drage Riba i Almaa,
Bas ste me obradovale.Ja bih ko i svako da ne gubim vrijeme, jedino jos da nagovorim dr G da me planira.I meni pada za vikend--kakva je sad situacija na Kosevu s tim?
s

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 456
2.9.2009 18:24:07   
Lilly
Meni su radene dvije insem. jedna iza druge a nakon toga je predlozena pauza od mjesec dana. Tako je meni predlozio dr. God., a naravno moze se napraviti i duza pauza.

A kada je trebala biti prva insem. podesila se nedjelja tako da je insem. odgodena za sljedeci mjesec. Posto sam ja vec uzimala lijekove za stimulacija(klomifen+menopur) i primila pregnil, isli smo samo na ciljane a sto je mene jakooo razocaralouser posted image . Ipak, to su bile prve folikumetrije kod dr. God. tako da i on sam nije mogao predviditi kako cu ja reagovati na stimulaciju i da ce se potrefiti vikend, inace, ne bih uzimala stimulaciju. Tek sljedeca 2mj. su slijedile inseminacije.

< Poruku je uredio Lilly -- 2.9.2009 18:27:09 >

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu Sandra32)
Neposredna veza do poruke: 457
3.9.2009 8:47:09   
proljeće
Veliki pozdrav drage moje trudilice,evo i mene  na ovoj temi po prvi put naravno sa razlogom, nakon laparo i niza ciljanih dr.mi je u ponedeljak na Termama predložio inseminaciju i to sada u septembru i naravno klomifen+injekcije (vjerovatno menopur jer mi se pokazalo sa gonalom loše,ciste,hiperstimulacija) i naravno tek onda proces.
I ako sam pila klomifen mene zanima kao vi koristite odnosno kada kaže 3 dan dali se broji i onaj prvi koji je u mom slučaju samo kapljica koja ukazuje da će naredni dan krenuti i zanima me dali se kod dr. Godinjaka može donijeti sperma za inseminaciju ili ipak mora m.m biti i obaviti to gore, unaprijed hvala i što prije ispunjenje želje svim trudilicama a Bugaboo najiskrenije čestitke!
Nadam se da sam razumjela on inseminaciju radi samo na klinici ?

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 458
4.9.2009 9:28:58   
Sandra32
Draga LadyBlue,
Kod mene je vec nekoliko mj od laparo i jos nema rezultata pa se nadam 2-ma uzastopnim insem.Posto je ciklus uredan,najvjerovatnije O pada za vikend kao i prosli mjesec.Na pocetku ove teme bilo je spomenuto da to sto je vikend nije problem...

(odgovor članu proljeće)
Neposredna veza do poruke: 459
4.9.2009 9:40:27   
ljubičica 28
Sandra, nadam se da će ti se neko javiti ko zna to pitanje, a ja bih samo da vam poželim sreću i da i tebi i Lady, uspije inseminacija aBd ovaj put user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu Sandra32)
Neposredna veza do poruke: 460
4.9.2009 21:03:57   
vjestica
i ja se prijavljujem kao čekalica inseminacije
od sutra sam na klomifenu
tema je predugačka i ima puno of topica, pa nemam vremena da sve čitam ni upratima, a imam zasad jedno pitanje - da li uvijek osim klomifena prof Godinjak uključuje i menopur?
ja sma dosad super reagovala na klomifen(svaki put sam imala po 3 folikula) a sad kako sam pročitala većini pored klomifena uključi i menopur
dali uključi menopur zato što imate slabu reakciju na klomifen ili za svaki slučaj, da bude više folikula i veća mogućnost?

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 461
4.9.2009 21:04:47   
vjestica
i ja se prijavljujem kao čekalica inseminacije
od sutra sam na klomifenu
tema je predugačka i ima puno of topica, pa nemam vremena da sve čitam ni upratima, a imam zasad jedno pitanje - da li uvijek osim klomifena prof Godinjak uključuje i menopur?
ja sam dosad super reagovala na klomifen(svaki put sam imala po 3 folikula) a sad kako sam pročitala većini pored klomifena uključi i menopur
dali uključi menopur zato što imate slabu reakciju na klomifen ili za svaki slučaj, da bude više folikula i veća mogućnost?

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 462
4.9.2009 23:25:55   
Almaa
Vjestice, ukljuci menopur kad ne odreaguješ dobro na klomifen, ja sam imala dva folikula i nije mi ukljucivao.
Sretno s inseminacijom. 

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 463
6.9.2009 10:13:14   
ena0002
Vjestice i Ledy blue sretno sa insemenacijom. Iskreno se nadam da ce uspjeti user posted image

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 464
6.9.2009 10:17:46   
vjestica
hvala vam cure user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 465
6.9.2009 10:18:03   
Zoe
IZVORNA PORUKA: ena0002

Vjestice i Ledy blue sretno sa insemenacijom. Iskreno se nadam da ce uspjeti user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 466
6.9.2009 22:02:56   
sabas
Prije svega sve najljepse Bugaboo na dvojkicama, hvala na podrsci Ja sutra kod dr God folkulimetrija 10 DC klomifen 5 dana preko vikenda Gonal F
7 DC bio endometrij 4 mm D sitni folikuli L 10 mm
Kada se obicno radi inseminacija sada mi je vec panika da ne pada preko vikenda

puno pusa sa moje najhrabrije djevojcice

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

Neposredna veza do poruke: 467
6.9.2009 23:53:26   
sabas
hvala, sutra cu uredno informisati , nadam se da ce biti ok jer nikakvih simptoma ovulacije .ziganje jajnika sluz ni mrve :(

Neposredna veza do poruke: 468
7.9.2009 10:18:32   
mina minka
cure sretno vam sa inseminacijama da vam budu uspjesneuser posted image user posted image user posted image
bubago sretno sa trudnocom i cestitam

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 469
7.9.2009 21:11:49   
Almaa
Drage moje, ja sam danas dobila, ustvari sinoc mi se malo pojavilo i trebala bih treci dan da pocnem piti klomfen ali kako god izracunam O bi mi mogla pasti za vikend i za bajram, pa ne znam šta da radim, inace cekam inseminaciju od maja.
A ne znam dali sinocnju kap user posted image , da brojim kao prvi dan ciklusa.

Neposredna veza do poruke: 470
8.9.2009 15:07:02   
vjestica
Almaa jednu kap i to naveče ne računaš kao 1 dc
1 dc se računa kad počne pravo krvarenje, a i ako to pravo krvarenje počne naveče, računa se od sutra 1 dc

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 471
8.9.2009 20:07:25   
sabas
U ponedjeljak je bio 10 DC endometrij 5 mm D 12 L 13,14 primila sam jos dva dana Menopura po dvije ampule sutra ponovo folikulimetrija 12 DC

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 472
8.9.2009 20:40:14   
nella
Sabas zelim ti puno srece user posted image user posted image user posted image user posted image

sve ce se ovo jednom zvati juce

Neposredna veza do poruke: 473
8.9.2009 21:33:11   
lamama
Sabas sretno draga, da uspije inseminacijauser posted image user posted image user posted image , danas u čekaonici kod Prof Godinjaka upoznala sam ženicu kojoj je inseminacija uspjela iz prvog puta, nije se ni nadala.

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 474
9.9.2009 8:31:19   
vjestica
IZVORNA PORUKA: lamama

Sabas sretno draga, da uspije inseminacijauser posted image user posted image user posted image , danas u čekaonici kod Prof Godinjaka upoznala sam ženicu kojoj je inseminacija uspjela iz prvog puta, nije se ni nadala.

jao kako što me obradova s tim user posted image user posted image
Sabas sretno na inseminaciji user posted image user posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *