|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
25.8.2009 0:40:39   
sabas
Ako Bog da ja bi trebala na inseminaciju naredni ciklus tj nekada pocetkom septembra , moja prva dajem sebi snage i kazem da ce biti i jedina naravno uspjesna -sebe forsiram da vjerujem da sve protece ok Prosli ciljani me izludi nista kako treba M trajala 7 dana umjesto 3-4 haos Bice bolje aBd
Tako da nas ima u septembru na inseminaciji vec poprilicito

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu tesa)
Neposredna veza do poruke: 426
25.8.2009 22:37:15   
ena0002
Sabas sretno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 427
25.8.2009 23:02:28   
riba78
Sabas mila sretno user posted image
držim fige user posted image user posted image user posted image
možda se i sretnemo goreuser posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 428
26.8.2009 0:30:24   
lamama
Sabas od srca sretno, i da uspije iz prveuser posted image user posted image user posted image user posted image !!!

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 429
26.8.2009 8:35:36   
nella
Sabas sretno i da uspije iz prve!!!!user posted image user posted image user posted image

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 430
28.8.2009 10:44:55   
Ela78
Ja se spremam za svoju prvu insiminaciju nakon 3 godine pokušavanja ušla sam u proces, ali baš nemam apsolutno nikakve nade da će uspjeti jer kad čitam ovdje po forumu postotak uspješnosti je bap malen, ali eto idem da radim nešto jer više ni sama ne znam šta bi, prošla sam sve moguće pretrage od glave do pete...
Za Lilly: šta ti je sa štitnom žlijezdom uvećana, ciste, nodusi, hormoni?? Ne brini se zbog nje jer su i meni prije pola godine otkrili da je uvećana imam cistice a hormoni uredni. Letrox50 pijem već pola godine i super se osjećam od njega, uglavnom letrox će ti samo pomoći a još ako ti je TSH bio preko 1 letrox će ti ga spustiti što je neophodno za trudnoću kako su bar meni objasnili....

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 431
29.8.2009 9:16:10   
zarja
drage cure,
citam vas i zelim vam svima srecu i ostvarenje zelja sto prije!
nova sam kod vas - uglavnom sam aktivna na jednom drugom forumu, ali posto sam odrasla u sarajevu rado ovdje svracam i gledam da pomognem ako je gdje moguce.

ne bih nikoga ni od cega da odgovaram, ali da li vi razmatrate postupke i negdje drugo, van sarajeva?
za cure koje su na pocetku ove price (sabas?), inseminacije su OK, ali za cure kao lilly, lamama, ela78, lady blue (to je samo sa ove stranice!) cini mi se da je vec proslo neko vrijeme i da mozda sa inseminacija polako treba ici ka sljedecim koracima....

evo vam samo jedan-dva linka gdje cure pricaju o sarajevskim iskustvima:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?p=1562879&sid=60b33170c9386bdd9cb73f35f5413c33

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=49047&highlight=sarajevo

opet kazem - svako zna za sebe sta mu je moguce u smislu logistike, finansija etc, ali i sama sam u VTO prici i znam da je najvazniji faktor i ujedno i onaj koji niko nece da nam nadoknadi kad prodje IZGUBLJENO VRIJEME, te zato ovo i govorim.
puno vas pozdravljam,
zarja

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 432
29.8.2009 10:19:26   
bugaboo
Drage cure, dugo se nisam javljala, nadam se da me se bar jos poneka od vas sjeca user posted image . Pisem na ovoj temi jer sam se tu najvise javljala, uglavnom da ne duljim, zadnja (treca) inseminacija nije uspjela i nakon nje sam isla na umjetnu oplodnju i javljam se zapravo da s vama podjelim nasretniju vijest da je oplodnja uspjela i biti cu mama blizancima user posted image user posted image user posted image . Zelim vam svima od sveg user posted image  da sto prije i vi dozivite ovu radost i docekate vas user posted image . Ljubim vas sve i sretno cure drzite se

...cekamo nase mrvice...

(odgovor članu zarja)
Neposredna veza do poruke: 433
29.8.2009 10:20:40   
mamy Sabina
bugaboo divne vijesti ,od srca ti čestitam na duplićimauser posted image user posted image user posted image

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu bugaboo)
Neposredna veza do poruke: 434
29.8.2009 10:25:01   
irenaSA
Čestitam ti od srca na dvojakama!user posted image

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu bugaboo)
Neposredna veza do poruke: 435
29.8.2009 12:19:05   
Almaa
Čestitam od srca na dvije bebiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , bugaboo, jesi li kod doc.Godinjaka radila umjetnu?

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 436
29.8.2009 12:22:03   
Almaa
Zapravo sam htjela pitati, gdje si radila umjetnuuser posted image , iz mene pišu moje misli, jer ja se lijećim kod doc.Godinjaka u Sarajevuuser posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu bugaboo)
Neposredna veza do poruke: 437
29.8.2009 14:45:34   
ena0002
Bugaboo cestitke od srca user posted image user posted image user posted image user posted image  i da provedes najljepsih user posted image  user posted image

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 438
29.8.2009 14:47:43   
bugaboo
Hvala cure svima user posted image  Ne, ja sam iz hrvatske, ali sam isla u inozemstvo na ivf i eto uspjelo iz prve!  u Zagrebu su mi radili ins. dok sam imala cistu koju je hitno trebalo operirati, oni su rekli da je to folikul user posted image , tako da vise nikom tu nisam vjerovala i izgleda da je to najbolja odluka u mom zivotu. Ne znam koliko se embrija vraca kod vas, meni su tu vratili dva i eto oba ostala, hvala Bogu. Ako te sto zanima javi se slobodno na pp

...cekamo nase mrvice...

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 439
29.8.2009 18:41:31   
malena27 RR
bugaboo cestitam od srca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image odusevljena sam user posted image user posted image mogu misliti samo kako se ti osjecas? user posted image user posted image user posted image user posted image da sve bude ok sa bebacima i da uzivas u user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu bugaboo)
Neposredna veza do poruke: 440
29.8.2009 18:57:35   
Dragička
bugaboo čestitke od srca i da naredne mjesece provedeš bezbrižno
da uživaš u svakom danu trudnoćeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

2x AIH=0
3x IVF=0
nada umire zadnja

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 441
29.8.2009 19:04:45   
nella
cestitke i od mene, i da provedes najljepsih user posted image  mjeseci u zivotu
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu Dragička)
Neposredna veza do poruke: 442
29.8.2009 19:57:23   
tesa
Sabas, i ja ti želim mnogo sreće i daj Bože odmah user posted image ,da se popravi statistika uspješnosti kod insiminacije,da
mi ostali koji tek razmišljamo o tome,ne gubimo nadu.
Bugaboo,čestitke od srca za user posted image user posted image  i uživaj ovih devet mjeseci,jer vjeruj mi to je nešto najljepše u životu.
Curke sretno!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 443
29.8.2009 22:07:32   
lamama
Bugabo čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu tesa)
Neposredna veza do poruke: 444
29.8.2009 22:12:27   
lamama
Zarja ćao i dobro došla na RR, evo samo da ti odgovorim, ma ja naravno da razmišljam da idem vani na vantjelesnu i inseminaciju bih ja i prskočila,čekam još do Nove godine pa ćemo razmotriti šta i gdje daljeuser posted image user posted image

koji je tvoj problem, ideš li ti na inseminaciju?

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 445
29.8.2009 22:30:11   
baby
Bugaboo sve cestitke tebi i tvom muzicu na bliznicima , ja sam novopecena majka blizanaca i sve sto te bude zanimalo javi se na podforum Dvojke, trojke ..... vezano za tudnocu i ostalo
Zelim ti ugodnih 9 mjeseci

Mamini bebaci:
Hamza i Imran
10.07.2008
http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=47

http://www.hipp.ba/galerija-slika.html?func=detail&id=247

(odgovor članu bugaboo)
Neposredna veza do poruke: 446
31.8.2009 2:54:12   
Lilly
Ela78 Ja se spremam za svoju prvu insiminaciju nakon 3 godine pokušavanja ušla sam u proces, ali baš nemam apsolutno nikakve nade da će uspjeti jer kad čitam ovdje po forumu postotak uspješnosti je bap malen, ali eto idem da radim nešto jer više ni sama ne znam šta bi, prošla sam sve moguće pretrage od glave do pete... Za Lilly: šta ti je sa štitnom žlijezdom uvećana, ciste, nodusi, hormoni?? Ne brini se zbog nje jer su i meni prije pola godine otkrili da je uvećana imam cistice a hormoni uredni. Letrox50 pijem već pola godine i super se osjećam od njega, uglavnom letrox će ti samo pomoći a još ako ti je TSH bio preko 1 letrox će ti ga spustiti što je neophodno za trudnoću kako su bar meni objasnili....

Meni je stitna sasvim uredu, tj. UZ, cak i hormoni stitne T3 i T4, jedino hormon koji stimulise stitnu Tsh se odjednom povisio, stoga mi je odredena terapija i pijem letrox 50.
Bila sam na raznim ispitivanjim i nakraju se ustanovilo da je moja krvna slika i jakooo nisko zeljezo a vjerovatno stres i sva ta briga oko zaceca, uticala na blagi poremecaj u organizmu, tj. stitnu, poremecaj rastvaranja glukoze u krvi, a onda i zeludac. ..
Jednostavno ne ide nista nazor!!!
Pocela sam da rjesavam problem tamo gdje je nastao a to je, krvna slika. Bez obzira sto jela, zeljezo je nisko i nisko. Vrijednost je pala na 1,8 :(.Cak i kad sam primila infuziju, 5 boca venofera, vrijednost malkice samo povecala, tj. na 5. Sada sam na kapsulama pa cemo vidjeti za dalje...
Moja dr. kaze da moj organizam jednostavno nije spreman bio da prihvati plod, podrzi trudnocu... Ja uopste nisam mislila na sebe, nego samo nauser posted image user posted image user posted image ...
Eh, zato sada sve ispocetka, korak po korak...pa do ciljauser posted image

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu zarja)
Neposredna veza do poruke: 447
31.8.2009 2:59:45   
Lilly
Hejjj Bugaboo, pa kako da te se ne sjecamuser posted image

Bravo draga mojauser posted image user posted image user posted image

Divnoooo!!! Do neba si me obradovalauser posted image . Prelijepa vijest, nemam rijeciuser posted image user posted image

Neka je sa srecom! Zelim ti laku trudnocuuser posted image user posted image !

Sada se opusti i uzivaj, zasluzila si ;)))

...............(_/....

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 448
31.8.2009 3:21:19   
Lilly
Meni je stitna sasvim uredu, tj. UZ, cak i hormoni stitne T3 i T4, jedino hormon koji stimulise stitnu Tsh se odjednom povisio, stoga mi je odredena terapija i pijem letrox 50. Bila sam na raznim ispitivanjim i nakraju se ustanovilo da je moja krvna slika i jakooo nisko zeljezo a vjerovatno stres i sva ta briga oko zaceca, uticala na blagi poremecaj u organizmu, tj. stitnu, poremecaj rastvaranja glukoze u krvi, a onda i zeludac. .. Jednostavno ne ide nista nazor!!! Pocela sam da rjesavam problem tamo gdje je nastao a to je, krvna slika. Bez obzira sto jela, zeljezo je nisko i nisko. Vrijednost je pala na 1,8 :(.Cak i kad sam primila infuziju, 5 boca venofera, vrijednost malkice samo povecala, tj. na 5. Sada sam na kapsulama pa cemo vidjeti za dalje... Moja dr. kaze da moj organizam jednostavno nije spreman bio da prihvati plod, podrzi trudnocu... Ja uopste nisam mislila na sebe, nego samo na user posted image user posted image user posted image ... Eh, zato sada sve ispocetka, korak po korak...pa do cilja

Jos da napomenem, da su mene sve ove pretrage od HSG-a pa nadalje, laparaskopija, inseminacije, stimulacije, dodatno oslabile. Osjecala sam kao da propadam i samo tonem. Samo klomifene sam pila vise od godinu dana (uz pauzice)...
A ciklusi su mi jakooo uredni. Zato i kazem da ne ide nista nazor. Zapostavila sam sama sebe trazeci problem na pogresnom mjestu.

...............(_/....

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 449
31.8.2009 8:40:51   
riba78
bugaboo čestitam oduser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *