Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Eni_24, mozes iz predosroznosti, kao sto rece neki. Mi smo, takodjer, uradili nalaze. Nama je doktor trazio ali i kad smo dosli pedijatru da da zeleno svjetlo, nije ga htjela pregledati jer nismo imali sve analize. Jos kad sam pomenula da je prvo djete imalo E.Coli onda pogotovo. Tako da , u svakom slucaju, mislim da je bolje
Vidjela san neki sta si pisala i na temi kvna slika beba, pa evo i ovdje da kazem sta se desava kod nas. Koliko ja mogu vidjeti, hemoglobin je nasoj bebici nizak i jos neke vrijednosti,a secer je na gornjoj granici i ziva ne znam sta da radim. Znas da smo nalaze radili sami, jer ih dr nije trazila, ali sad ne znam sta raditi????
Brine me taj secer koji je 6,0!!!
On je inace jako svijetao i nasa dr Meliha iz Doma zdravlja je posumnjala jos davno da bi mogao biti malokrvan. Ispade da je tako!!!!
Draga moja,bolje odgodi sunet,ionako su ove vrucine,pa radi krvarenja...Mnogi sada ne traze da se radi nalaz,ali ja bih pricekala,bolje sacekati,nego ne daj Boze necega...Idi pedijatru,pa se posavjetuj...Pusa,pa se javi sta bi
Pricala sam sa dr-com!!! Veli da to nije nista strasno, moze biti i fizioloski, vazno je vrijeme krvarenja i kolagulacije, a za secer veli da je zato sto je beba jela pred vadjenje krvi.
U svakom slucaju, ona ce njega pregledati sutra pa se javim!!!!!!! Joj, hvata me nervoza pred sunet!!!!!!
Samo da vam javim da je moj kolacic II jutros osunecen, sve je proslo i bolje nego smo ocekivali. Dr Dervisevic je tako strucan i brz, obavio je sve za 5!!!! Kad smo skinuli gazicu koju stave na cunicu, nije bilo par kapi krvi, sve cisto i superiska.......
Malo je danas plakao, ali poslije je ostatak dana proveo smijuci se i "pricajuci" nam.... , dusa mamina vesela!
Kad se sjetim trauma sa Sanasom i uspavljivanja bebe zbog 20-tak minuta posla........ Stigla ih svaka moja suza!!!!
Ovo je extra!!!!!!!!!
Hvala vam drage moje na cestitkama!!!!!! Drago mi je da imam vas i da to mozemo zajedno podijeliti!!!!!! Ponekad osjecam s vama vecu bliskost nego sa prijateljicama koje znam godinama, dugim godinama i kojima nisam cak ni javila da smo sunetili sina, a vama bome jesam!!!!
Neki, zao mi je sto cete cekati septembar, ja sam ipak poslusala pedijatricu i bila je u pravu, vazno je vrijeme krvaranje i koagulacije. I zaista kolacic I uopce ne krvari. Moj kolacic II u septembru polazi u skolicu, a da nam je barem skoknuti i do mora na par dana. Zato sam sretna sto ovo rijesismo!!!!!!!!! Ljubim vas sve!!!!!!!
Samo da vam javim da je moj kolacic II jutros osunecen, sve je proslo i bolje nego smo ocekivali. Dr Dervisevic je tako strucan i brz, obavio je sve za 5!!!! Kad smo skinuli gazicu koju stave na cunicu, nije bilo par kapi krvi, sve cisto i superiska.......
Malo je danas plakao, ali poslije je ostatak dana proveo smijuci se i "pricajuci" nam.... , dusa mamina vesela!
slono,nek vam je hairli ,baš super što ste to riješili,i baš mi drago što je sve super prošlo.Pusica za hrabrog bebača
Kad se sjetim trauma sa Sanasom i uspavljivanja bebe zbog 20-tak minuta posla........ Stigla ih svaka moja suza!!!!
Ja sam moju bebu osunetila prije šest dana kod dr. Derviševića.Sve je prošlo super. Plakao je samo dok su ga držali. poslije je zaspao i koda ništa nije bilo. Kupam ga u kamilici i stavljam kantarionovo ulje ali sa malo lijepi pelena pa je strah i mene i bebe kad ga presvlaćim. Ćuna je još uvijek crvena. Je li to normalno? ja sam bila prisutna sunećenju i bilo mi je jako teško ( ko će drugi nego mama). barem smo riješili veliku brigu.
Ja maloprije bila kod prijateljice,ona sina jucer sunetila,kaze sve super proslo...Sunetila ga na Kosevu,kaze nista se ne placa Kaze ja ih samo pocastila(torta,kolaci),meni to nije jasno,zar nemaju gore cjenovnik neki,cuj nije platila Nema zena nikakvu stelu...
Pa vjerovatno to pokriva zadravstveno osiguranje??? Jer ipak svi doktori preporucuju da se to uradi. Npr uklanjanje mladeza se isto ne placa,a nije pod moranje da se uradi....Kako je Said?
Ja sam moju bebu osunetila prije šest dana kod dr. Derviševića.Sve je prošlo super. Plakao je samo dok su ga držali. poslije je zaspao i koda ništa nije bilo. Kupam ga u kamilici i stavljam kantarionovo ulje ali sa malo lijepi pelena pa je strah i mene i bebe kad ga presvlaćim. Ćuna je još uvijek crvena. Je li to normalno? ja sam bila prisutna sunećenju i bilo mi je jako teško ( ko će drugi nego mama). barem smo riješili veliku brigu.
Tek sad vidjeh tvoje pitanje!!! Nama je danas 4.dan i vec se sve smiruje...... To sto se razvlaci je ta skljama i lici na sline da prostis. Ja to cistim vlaznom maramicom, koliko mogu, stavljam dosta kantarionovog i plus na pelanu sam mazala jekoderm. Sinoc i veceras sam stavila prsten od gaze oko cunice, a predhodno ga natopila acidi borici oblogama i jutros je cuna za 5. Cak i kad mu je cistim, on nista, ne usteze se.....
Nista neka te ne brine, ja sam bas zbog tog crvenila i skljame stavila acidi. Zao mi je sto si ti morala biti prisutna, MM je bio sa bebom, a ja malo prosetala.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.