Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ispali osim jednog ... danas smo išli na boce u bolnicu .... i pedijatrica (koju inače bije glas da je veeeelika paničarka ) kaže da se ne brinemo da je sve ok.
A bebač super podnio inekciju i vakcinu .... malo plakao i poslije malkice uzdisao u kolicima
Super, masala. Neka te ne brine taj jedan konac samo mazi i dalje Jekoderm-om. Nama je taj zadnji ispao tek prije dva dana a sutra je tri sedmice od suneta
Pozzzzz evo i mi smo sunetili bebača hB sve prošlo u super.To smo obavili prije pet dana,imao je pet končića,svi su ispali,i sad je Mašalla dobro,otok spada,i već sad se prevrće na stomak i piški bez problema.
Ja bas nisam bila zadovoljna izgledom cunice, otokom i onom silnom skljamom cak i nakon 10 i vise dana, ali onda je nana uzela stvar u svoje ruke i mazala mu Bivacin kremom i za dva dana sve je doslo u normalu, tako se smirilo i nestala je ona zuta skljama, ostao jos jedan koncic!!! Superiska!!!
1. dobije li beba anesteziju? 2. dobije li nakon toga temperaturu? 3. kada je najbolje to obaviti (mislim s koliko mjeseci, godina)? 4. za koliko se oporavi- vremenski? 5. kako piski tih dana? 6. KOJI DR. JE NAJBOLJI?
Dadada,imas lokalnu i opstu anesteziju,beba se "oporavi" za par dana,kako koje dijete,prva pisa je bolna(kod nekih i nije,npr. kod mog Seada nije bila,jer je piskio dok je spavao),a sto se tice doktora koji ce to raditi mislim da se ne moze reci taj i taj je najbolji...Mi smo Seada sunetili u Sanasi,a Saida planiramo sunetiti kod prof.Dizdarevica
E vako, ja vam o tome nemam fakat pojma a planiram Andreja odvesti da ga obrezu...mislim da je za njega bolje...E posto ja nemam koga pitati sta i kako sem vas...sta me sve zanima
1. dobije li beba anesteziju? 2. dobije li nakon toga temperaturu? 3. kada je najbolje to obaviti (mislim s koliko mjeseci, godina)? 4. za koliko se oporavi- vremenski? 5. kako piski tih dana? 6. KOJI DR. JE NAJBOLJI?
Malo prelistaj predhodne stranice i nase friskije postove, ali evo par odgovora da se ne ponavljam!!! 1. Anestezija je lokalna i ako mene pitas ni jedna druga 2. Nematemperature apsolutno 3. Bolje je sto prije, od 4.mjeseca pa tamo negdje do 8., ali moze i kasnije 4. Oporavak brzo prodje, vec sutradan mozete u setnju, bitno je samo da prvi put piski, malo bolucka cunica dok se presvlaci par dana i nista vise 5. Prvi put piskenje boli i to je to, malo jos mozda koji put, ali brzo prodje 6. Za dr zavisi gdje si, u kojem gradu, nema najboljeg, bitno je da je iskusan i da je lokalna anestezija, i da neko cvrsto drzi dijete
Nadam se da sam barem malo pomogla!!!! Pozzzzzzzz!
Ja bas nisam bila zadovoljna izgledom cunice, otokom i onom silnom skljamom cak i nakon 10 i vise dana, ali onda je nana uzela stvar u svoje ruke i mazala mu Bivacin kremom i za dva dana sve je doslo u normalu, tako se smirilo i nestala je ona zuta skljama, ostao jos jedan koncic!!! Superiska!!!
Mi smo to obavili u Gračanici kod doktora Hamdije Ćerimagića.Zadovoljni smo.Sve je super prošlo.Osunetili ga u petak u nedelju ga odnijeli na kontrolu i doktor mu skinuo zavoj.Onda sam mu prašila bivacinom,kupala u kamilici.Končići ispali treći-četvrti dan.Kupanjem se očistila čuna,tako da ja nisam ništa brisala niti dirala.Sad još uvijek ima malo otoka,mažem mu malo kantarionovim uljem,al hB sve je super prošlo.
mi smo malenog osunetili prije dva dana, dr nam je rekao da nista ne stavljamo na ranu i ne cistimo dok se ne stvori krasta, pa me zanima kako ste vi njegovale ranu, kako ste cistile, cime, jeste li koristile neke kreme, i kada?
draga moja vilo...samo malca kiseli u kamilici...napravi dosta čaja, najbole bi bilo da staviš u neku maju banjicu i stavi ga par puta dnevno da sjedne...sreća pa je toplo...nemoj stavljati bivacin niti bilo šta drugo, ja sam stavljala pa se gaza zaljepila za ranu pa zu mu morali čupati...pusa i ljubni bebanu malu...
mi smo malenog osunetili prije dva dana, dr nam je rekao da nista ne stavljamo na ranu i ne cistimo dok se ne stvori krasta, pa me zanima kako ste vi njegovale ranu, kako ste cistile, cime, jeste li koristile neke kreme, i kada?
Ja bih ti preporucila da stalno kapas kantarionovo ulje na cunu. Svaki put kada ga presvuces dooobro nakapas i stavis pelenu. Ono djeluje smirujuce, pelena se ne lijepi a nece se ni krasta stvoriti nego ce samo fino zarasti.(ako se stvori krastica moze ga zatezati i boliti). Mozes i oprati jednom dnevno u kamilici ili vodi ali ja nisam cesto jer mi je bio problem posusiti. Kantarionovo ulje je zakon! Nama su tako rekli u SaNasi i stvarno je super. Znam da su svi zadovoljni tim tretmanom.
Pa ja mislim da smo ga skroz okupali nakon jedno 7 dana...Ne sjecam se bas najbolje...ali u svakom slucaju brzo to zaraste. Mi smo stavljali kantarionovo i stvarno nikakvih problema...sve je brzo zaraslo.
< Poruku je uredio Amrino RR -- 9.8.2009 14:21:25 >
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
ej saraya kako je maleni ja kad sam bila na snimanju kukova mene upita dokt.ocul ga sunetit reko DA al nebi jos zasto,kao moze se sunetit i tako maleni bebac nebi ja jos zao mi ga tamo cu kad mu bude 4,5 mjeseci abd.
Draga moja Felix, sto ranije to bolje... Mi smo bas i htjeli da ga osunetimo dok se ne zna prevrtati i dirati rukicama... a i dok je manji duze spava, stalno je u horizontalnom polozaju i td. Sto prije to rijesite, bit ce lakse i tebi i njemu, aBd... Usput, kako je Anel, koliko je dobio na kilazi??? Ljubi ga za mene...
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.