Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
drage moje moram i ja da se javim na ovaoj temi Mi imamo mali problem sto se tice suneta ,posto su moji djecaci rodjeni tako receno osuneceni , imaju vrlo malo koze za odsjec mi necemo radit klasicni sunet vec operativni zahvat ,posto to malo koze nije estetski lijepo pa ce samo malo doraditi tu kozicu , al pored toga imaju i Hypospaij , kanalici za pisu i spermu mi je kod Hamze razdvojene pa ce morat ta dva kanalica da spoje .To se jedino moze daradi tacno sa godinu dana .Malo me je strah i tuzna sam, nadamse da ce opeacija da protekne u naboljem redu . Moj bebac ce morati 12 dana da lezi u bolnici zavezan i strasno mi je samo pomislit na to a i sto cemo biti razdvojeni
Draga baby- ja bih ti toplo preporucila doktora Dizdarevic Salahudina! On je sef djecije hirurgije koliko znam a strucnjak je za sve oko cune...Narocito ga hvale za rjesavanje problema hypospadije. Ima privatnu ordinaciju na Grbavici a evo ti brojevi telefona ako hoces da ga kontaktiras ( 033 614672 061157609 061486811). Ljudi mu dolaze sa svih strana jer je zaista veliki strucnjak! Ako nista mozes se konsultovati.
Mislila sam da se ne javljam na ovu temu, ali moram biti hrabra. Svog starijeg sina smo prije 5 godina sunetili u nesretnoj Sanasi, dr Hadzir ga je radio, ali drage zenice, uspavali su mi bebu, a da mi to nisu ni rekli. Stvar se zakomlikovala jer se beba nije budila i cekali su skoro pa i sat. Bila sam na spratu sama, nisam ulazila, panicila, nego samo zbunjeno cekala i molila Boga da bude sve ok. Dvojica deda su nas cekali u prizemlju, a muz na poslu.
Oduzeli su mi 5 godina zivota. Sunet kao sunet je prosao dobro i vise to nije bilo vazno koliko strah da se s bebinim mozgom, srcem nesto nije desilo. Samo mi je krivo sto ih ne tuzih ili ne dadoh u novine. Nakon toga smo bili kod dr Dinarevic da pogleda bebu i vidi da nema kakvih posljedica. Bogu hvala, sve je proslo dobro.
Sad je dosao i drugi sin i ubrzo bismo ga trebali osunetit. Dvoumila sam se izmedju Skake i Drzavne bolnice, ali po svemu sudeci da ce to biti bolnica sa lokalnom anestezijom, ne idem bez muza i molim Boga da sve prodje kako treba.
Strah me jeste, ali bice valjda ok.
Mislila sam da se ne javljam na ovu temu, ali moram biti hrabra. Svog starijeg sina smo prije 5 godina sunetili u nesretnoj Sanasi, dr Hadzir ga je radio, ali drage zenice, uspavali su mi bebu, a da mi to nisu ni rekli. Stvar se zakomlikovala jer se beba nije budila i cekali su skoro pa i sat. Bila sam na spratu sama, nisam ulazila, panicila, nego samo zbunjeno cekala i molila Boga da bude sve ok. Dvojica deda su nas cekali u prizemlju, a muz na poslu.
Oduzeli su mi 5 godina zivota.
Draga moja mogu misliti kako ti je bilo,pa dovoljan je stres oko samog sunecenja Ne shvatam zasto su ga uspavljivali bas su grozni. Mi takodje trebamo osunetiti bebicu,pa ne znam kad je najbolje da to uradimo?Njemu ce sad 2 mjeseca i svi govore da je najbolje sto prije,a meni zao male mrvice .Kad vi mislite da je najbolje,je li prerano sa 2 mjeseca Jedan prijatelj nam je bas preporucivao Sanasu,a eto vidis kako oni rade.Mislim da je najbolje to uraditi na Kosevu ili opcoj.A sto se tice skake i sunecenja kod kuce to ne bi nikad.Da se nesto nedo Bog zakomplikuje,sta onda
Draga Gvendolina, upravo zato i ja cvikam od Skake, sta ako ne daj Boze. Jer poslije onog sto sam prosla sa Sanasom, ne bih da se kockam. A to sto su ga uspavali, pa zato sto su idioti. Imali su jos jedan sunet iza nas pa da zavrse sto prije. Sa kravom od glavne sestre( moram ovako da se izrazim ) sam kontaktirala vise puta telefonom i nije me niti jednom pitala da li cemo lokalnu ili totalnu. A ja naivna budala mislila da se to samo i radi pod lokalnom, jer znam citav zivot mi pricaju, od mame pa nadalje, da djeca revu kad se to radi. Pa neka reve i moj i proci ce. Medjutim, kad smo im sutradan otisli MM i ja, oni su podobro ucvikali, pa htjeli da pedijatar pregleda bebu, kaze nama vrla dr anesteziolog, kako bebe puno placu i deru se pod lokalnom pa im je tesko raditi. Ma hajte molim vas, ko me pitao, da mi to radite djetetu? A osim toga, da je srece ne bi ni naplatili tu "sjajnu" uslugu da su ljudi. Ja jadna placem, istarumurana, a ona krava od sestre ili ko li je vec uredno mi pise racun. Ma fuj!!!!!! Beba je tad imala punih 6 mjeseci koji dan vise, a nisu ga ni izvagali prije suneta, nego me anestezilog pita koliko je tezak pa mu ofrlje dala dozu, zato se jadan i komirao.
Ovoj sad bebaci je bilo 6 mjeseci i nadam se da cemo aBd do 7.mjeseca to zavrsiti. Kad primi vakcinu koja slijedi i odmah iza toga. Meni je nekako mjera taj 6.mjesec ili mozda malo prije, a sa 2 mi je prerano. Bolje ti je jos malo pricekaj.
Vjeruj mi da je nas Sanasa zapamtila i da smo im mi bili skola za totalnu!!! Jer nije se igrati sa zivotom bebe.
Samo da ovo s drugim hairli prodje........... PUSA!!!!!!!!!!!!!
< Poruku je uredio slono -- 24.6.2009 11:37:08 >
Jao draga slono,pa ne mogu da vjerujem da se nisu konsultovali sa vama u vezi anestezije,Boze sacuvaj I mi smo kao sto rekoh u Sanasi sunetili ovog starijeg,hB sve super bilo(totalna anestezija,jer je imao 17mj.),ali citajuci ovaj tvoj post,ovaj put cu zaobici Sanasu,uuuuuuh...Drago mi je ipak da je na kraju sve dobro proslo,ja bih se ziva istraumirala Pusa za tebe
Jao draga slono,pa ne mogu da vjerujem da se nisu konsultovali sa vama u vezi anestezije,Boze sacuvaj I mi smo kao sto rekoh u Sanasi sunetili ovog starijeg,hB sve super bilo(totalna anestezija,jer je imao 17mj.),ali citajuci ovaj tvoj post,ovaj put cu zaobici Sanasu,uuuuuuh...Drago mi je ipak da je na kraju sve dobro proslo,ja bih se ziva istraumirala Pusa za tebe
Hvala neki na razumijevanju, ali moja prica je takva i nije im bila dobra reklama. Sreca njihova da smo mi bili takvi, neko bi im napravio lom, ali toga su se oni i bojali. Sretno i tebi sa drugim sincicem...........
Vjeruj ja kakva sam,ubila bih tamo nekoga Neki dan u DZ,dosla sa sinom na kontrolu u 9:15,sami mi u cekaonici,kontam gotova sam do 10h 100%,kad proslo 10h,ja pitam sestricu hoce li doktorica prozivati(dotad se nakupilo jos deset zena sa djecom),kaze ona,pa pauza je Jaaaaaaaaaaaaaaaao kad sam im uletila tamo,one uveliko kahvenisu,nagovorila sam im se,rekoh ako mi ne pregledate dijete u roku od 5min. lom cu vam ovde napraviti...Odmah nakon toga su nas i prozvali...Ma puste te da cekas ko budala...A i ti u Sanasi,samo da njima bude lakse i brze,fuj
JOJ...super su ova iskustva u ranijim postovima...jer i ja kontam "srediti" DELFINA svog....mislili smo uz Ramazan, tad puni 6 mjeseci, aBD, ali ne znam da li je OK što je to uz Ramazan....i napraviti veliki IFTAR za počastiti bližnje...inače, MRZIM, SUNNET uz PIJANKU i JANJE....isto kao i šerijatsko vjenčanje, pa onda KAFANA ....
Mi smo Hamzu osunetili sa 4 mjeseca plakao je dok su mu to radili ali kada je dosao kuci samo prvi put dok je piskio mu je bilo bolno a kasnije nista cijelo vrijeme je bio veseo.I bolje je sto ranije manje se dijete vrti i povredjuje,al i to je bogami kad se sjetim bio veliki stres,rekla sam ako drugo bude musko ne znam kako cu to ponovo,mi smo to radili na privatnoj klinici,muz ga je drzao i jedna sestra i trajalo je 35 minuta,dugo vriske i patnje da sam sto puta pomislila sto nisam cekala jos godinu dvije pa da ga mozemo uspavati dok ga sunete al eto i to covjek predevera i mislim opet da je bolje dok su manji do jedno 5 mjeseci
Drage moje, mom sincicu je tri godine. Sunnet je prezivio sa 47 dana, kod kuce, dr.Skaka. Meni se cinilo rano, ali je muz insisitirao, odmah dan poslije mi je bilo drago sto smo to zavrsili. Prvo mokrenje je proslo uz plac, vec anredno bez ikakvih problema. Sad imam kcerkicu od dva mjeseca, hvala Bogu to me ne ceka ponovo, ali da je sincic i ovaj put bih isto uradila.
Draga Slono tako mi je zao sto si to prosla, pa kako su mogli to uraditi bez da pitaju roditelje, trebala si ih tuziti. da bi radili anesteziju moraju imati vasu dozvolu, znam radila sam u priv. ord. Hvala Bogu da je sve uredu sa bebom. Ja sam svog sunetila na Kosevu radio ga dr Zvizdic, sve zavrseno za 15 min, cuna superiska sada i toplo ga svakom prporucujem.
Draga Gvendolina, upravo zato i ja cvikam od Skake, sta ako ne daj Boze. Jer poslije onog sto sam prosla sa Sanasom, ne bih da se kockam. A to sto su ga uspavali, pa zato sto su idioti. Imali su jos jedan sunet iza nas pa da zavrse sto prije. Sa kravom od glavne sestre( moram ovako da se izrazim ) sam kontaktirala vise puta telefonom i nije me niti jednom pitala da li cemo lokalnu ili totalnu. A ja naivna budala mislila da se to samo i radi pod lokalnom, jer znam citav zivot mi pricaju, od mame pa nadalje, da djeca revu kad se to radi. Pa neka reve i moj i proci ce. Medjutim, kad smo im sutradan otisli MM i ja, oni su podobro ucvikali, pa htjeli da pedijatar pregleda bebu, kaze nama vrla dr anesteziolog, kako bebe puno placu i deru se pod lokalnom pa im je tesko raditi. Ma hajte molim vas, ko me pitao, da mi to radite djetetu? A osim toga, da je srece ne bi ni naplatili tu "sjajnu" uslugu da su ljudi. Ja jadna placem, istarumurana, a ona krava od sestre ili ko li je vec uredno mi pise racun. Ma fuj!!!!!! Beba je tad imala punih 6 mjeseci koji dan vise, a nisu ga ni izvagali prije suneta, nego me anestezilog pita koliko je tezak pa mu ofrlje dala dozu, zato se jadan i komirao.
Ovoj sad bebaci je bilo 6 mjeseci i nadam se da cemo aBd do 7.mjeseca to zavrsiti. Kad primi vakcinu koja slijedi i odmah iza toga. Meni je nekako mjera taj 6.mjesec ili mozda malo prije, a sa 2 mi je prerano. Bolje ti je jos malo pricekaj.
Vjeruj mi da je nas Sanasa zapamtila i da smo im mi bili skola za totalnu!!! Jer nije se igrati sa zivotom bebe.
Samo da ovo s drugim hairli prodje........... PUSA!!!!!!!!!!!!!
Boze sacuvaj zar i ovoga ima????Katastrofa,stvarno mi je zao sto si tako nesto dozivjela!!!
< Poruku je uredio dinciii -- 24.6.2009 23:38:20 >
Ja sam vec prije otvorila temu "Pripreme za sunet" pod zdravlje beba.
Isto sam kao i vi bila u dilemi da li Skaku ili bolnicu, drzavnu ili privatnu? Na kraju smo se odlucili za Kosevo nama je bio dr. Nusret Popovic na kojeg smo naisli slucajno. On i sestre su bili veoma ljubazni i zaista mi je zao sto ljudi daju tolike pare da bi dobili bolji tretman nego kod drzavnih ljekara i na kraju prodju gore
Mozda vam svima izgleda da je bolja totalna anestezija ali vjerujte mi NIJE meni je to i pedijatrica rekla. Ono sto je proble na Kosevu ( ne znam za drzavnu) je da ne rade iz vjerski samo iz zdravstvenih razloga, dakle kad dijete ima fimozu, sto se ustanovi na pedijatrijskom pregledu. U svakom slucaju ja imam broj od dr. Popovica, pa ako neka od vas zeli mogu poslati na pp .
Drage zenice, Samo da se javimo i prijavimo da smo se danas u 15h osunetili. Radili u lokalnoj anesteziji, dr. Karavdic. Mama i tata bili malo ludi (malo vise) ali izgleda da je sve proslo ok. Sad trenutno pajkimo i cekamo 12h da se presvlacimo i hraniimo. Nadamo se da cemo se znati i moci presvuci (po uputama koje nam je dala nasa naj drugarica Slono ) Pusa svima
Allah mubarecola mama za sunet . Ja sam svog prvu noc ostavila bez pelena, mada su mi sugerisali da ih mogu odmah staviti,ali ja nisam i kapala sam kanatrionovo ulje po preporuci dr Zvizdica i sve je mashala super proslo, jes da mi je prvi dan ispisao dnevni boravak, ali sve se to da ocistiti , samo nek je njemu cuna ok
Allah raziula (valjda sam dobro napisala ). Hvala. Ma mi smo dobro istraumirani i da nam nije bilo Slone . Valjda ce sve biti ok
Namalo, sto bi rekli stari ljudi!!!!! Ma on je mani mashallah tako dobar,a cuna superiska. Presvlaci to dijete i javi ujutro kako ti izgleda. Bravo za mog Pahuljana!!!! Prestize nas u kilazi, prije nas se osuneti, pa stvarno nema smisla......
Pusa!
Evo i mi se pripremamo aBd za sunet.Malo me strah,ustvari pravo me strah ,kako će proći. Ja sam bebača trebala sunetiti kad je imao tri i po mjeseca,vodili ga kod pedijatra i sve bilo uredu,i kad sam otišla na Koševo da zakažemo termin,sestrica mi rekla da ne sunete djecu ispod sedam mjeseci.I tako da je mom sinu sad šest mjeseci,i odlučili smo nećemo više čekati,samo nismo još odlučili gdje da ga osunetimo. Jel neko od vas sunetio u bolnici Koševo,ja nemam poznanstva niti znam doktore i vjerovatno zbog toga nisu htjeli sunetiti tako malu bebu,a poznajem roditelje čije su bebe od mjesec dana sunećene u istoj bolnici. Jel mi može neko preporučiti doktora koji je dobar i gdje da bebu nosim jer sam stvarno zbunjena. Kod nas izgleda ništa bez štele i poznanstva (koje ja nemam),kao i sve ostalo.
Draga Dalila SA, mi se sunetili prije sedam dana (prosli petak). Jucer nam otpala dva konca a danas jos jedan. Ostala jos tri, cini mi se. Sve proslo Bogu hvala ok, iako smo mm i ja bili ludi, kao dvije pobjesnjele zvijeri ispred vrata (jer nijedno nismo mogli da ga drzimo). U tom momentu sam pomislila (i rekla mojim prijateljicama, koje su zvale) da ga nisam trebala sunetiti, da nicija nije otpala sto je obrezana ili nije, sve vise ali sad mi je drago (i zbog vjersjkih i higijenskih razloga) Sunetio ga dr. Karavdic u lokalnoj anesteziji. Kazu da su on i dr. Zvizdic naj ali danas sam cula od prijateljice koja isto treba da suneti malog da su oba na odmoru do kraja mjeseca. U svakom slucaju, sto se samog suneta tice sve ok i bit ce to dobro ako Bog da Sretno
< Poruku je uredio NANICA -- 3.7.2009 23:22:51 >
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.