|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
3.7.2009 23:39:21   
slono
Draga Dalila Sa, evo Nanica ti je rekla sve, a ono sto je mogu dodati je da su i dr Zvizdic i dr Karavdic trenutno na odmoru i vracaju se tek 29.7. To mi je suvise kasno jer bebac vec ima skoro pa 7 mjeseci.
Oni su najbolji na djecijoj hirurgiji i ja sam nakon te vijesti odlucila da sunetim malenog kod dr Dervisevic Zlatka, koji je hirurg u Hitnoj i radi to privatno kod svoje zene u pedijatrijskoj ordinaciji. Osunetio je dijete nasih prijatelja i jako dobro je to uradio, pod lokalnom anestezijom naravno. Danas sam pricala sa dr Mersijom, dr zenom i jako je prijatna.
Ona ce obaviti pedijatrijski pergled, ne trazi nalaze krvi i urina, ali ja cu ih uraditi iz svoje predostroznosti i aBd sljedeci petak bismo to trebali zavrsiti.

Procitaj moje ranije postove pa ces vidjeti sta sam prezivjela sa sunetom starijeg sina, ali opet sunetim i ovog maleckog i molim Boga da samo sve prodje dobro i bude iza nas.

To sto su tebi rekli na Kosevu za starost bebe je cista laz.
Ako te zanima ovaj ljekar i ako zelis informaciju vise, mogu ti polsati broj dr-ce Dervisevic-Tanovic pa da vidis sta i kako.
Posto nema dr Zvizdica i Karavdica, mislim da je ovo najbolje rjesenje, covjek ima iskustva, dugo to radi i koliko sam ja vidjela, ovu bebicu od 4 mjeseca je odlicno osunetio.
Roditelji mogu cuvati svoje dijete ako zele.
user posted image user posted image user posted image

Mama ima dva slatka kolačića!
I kolačić- ljeto 2003.god.
II kolačić- zima 2008.god.

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 351
3.7.2009 23:45:27   
neki
Slono,obavezno uradi nalaz krvi!!!!!Mi cemo aBd izgleda u cetvrtak,prof.Dizdarevic na Grbavici,pa idemo u ponedeljak aBd na pregled i da uradimo nalaze,drzite nam fige...Mene pravo strah,iako imam super iskustvo sa prvim sinomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 352
3.7.2009 23:51:25   
slono
IZVORNA PORUKA: neki

Slono,obavezno uradi nalaz krvi!!!!!Mi cemo aBd izgleda u cetvrtak,prof.Dizdarevic na Grbavici,pa idemo u ponedeljak aBd na pregled i da uradimo nalaze,drzite nam fige...Mene pravo strah,iako imam super iskustvo sa prvim sinomuser posted image user posted image user posted image

Koji mu ga dodje prof.Dizdarevic????? Da nije onaj sto je u penziji, a zena mu dr Aida sa pedijatrije????
Obavezno cu uraditi naleze u nasem Domu zdravlja, jer me svakako zanima djetetova krvna slika, a naravno i urin, ne daj Boza kakve bakterije.
Sretno i vama i javi sta bi!!! Gdje si sunetila starijeg sina???
user posted image user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 353
3.7.2009 23:58:33   
neki
Pisala sam vec ovde za starijeg,u Sanasi,hB super proslo,trco po kuci nakon tri satauser posted image user posted image user posted image Vjeruj da ne znam tog Dizdarevica,po preporuci idemo tamo...Neka je i tebi sa srecom aBd,bice to sve okuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 354
4.7.2009 14:45:50   
sirnica
u bolnici u brčkom ne sunete djecu mlađu od tri godine, i to rade u punoj anesteziji. ima i ovdje doktora koji to rade pod lokalnom, mlađoj djeci, u privatnim ambulantama, ali se toga nekako plašim. mislim da je za dijete manje traumatično kad ga uspavaju, a ikad je starije zna i sam paziti da se ne povrijediuser posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 355
4.7.2009 16:02:30   
slono
IZVORNA PORUKA: sirnica

u bolnici u brčkom ne sunete djecu mlađu od tri godine, i to rade u punoj anesteziji. ima i ovdje doktora koji to rade pod lokalnom, mlađoj djeci, u privatnim ambulantama, ali se toga nekako plašim. mislim da je za dijete manje traumatično kad ga uspavaju, a ikad je starije zna i sam paziti da se ne povrijediuser posted image

U Americi se djeca sunete, tj.kod njih se kaze obrezuju, odmah po rodjenju,a kod nas, barem u Sarajevu,a i sire to neki rade nakon 40 dana, a uglavnom od 4-6 mjeseca.
Piski prvi put, tada zaplace i to je sve. Sutradan sa bebacom u kolica i u setnju, a to da cekam do 3 godine mi je suvise kasno. Sto manje to bolje jer se nicega ne sjeca i nema traume bilo koje vrste. user posted image user posted image

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 356
4.7.2009 16:05:05   
lely
IZVORNA PORUKA: slono

Sto manje to bolje jer se nicega ne sjeca i nema traume bilo koje vrste. user posted image user posted image

Potpisujem.

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 357
4.7.2009 16:07:53   
dana3
Meni je zao sto se desilo ovo kako se desilo pa ne mozemo u Bosnu a da sam dole moj bi sin bio osunecen.8 mjeseci je ok.Bratov sin se isto osunetio sa toliko.ma milina , nikakvih problema nije bilo.sto su djeca veca ,veci je problem jer se boje da piske,stvaraju sebi pritisak i eto problema

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 358
4.7.2009 16:14:27   
*Seve*
Ovdje u Swiss to doktori bas fino rade...Neki dan od moje prijateljice brat sunetio sina ja isla kod njih poslije 6 dana i stvarno vec skoro proslo....Mali ima 9 mijeseci...I ja planiram svoga tako...Bas mi pricali kako dao mu dr.inekciju kitica utrnula on se igra igrackama a doktor radi svoj poso...user posted image Jedino kad je inekcija popustila malo se keljio i ono kod prvog mokrenja.....

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 359
4.7.2009 16:18:27   
dana3
Nemam ovde rodbinu , ama nikog blizeg.tako da to ne zelim da radim  swe.Dole je i moja i MM familija.ipak je to familijarni dogadjaj.zato cekamo...user posted image

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 360
4.7.2009 21:17:45   
*Seve*

IZVORNA PORUKA: dana3

Nemam ovde rodbinu , ama nikog blizeg.tako da to ne zelim da radim  swe.Dole je i moja i MM familija.ipak je to familijarni dogadjaj.zato cekamo...user posted image

Mozes ti to i u Swe....da uradis a kad ides dole onda se potrosis...
Barem cu ja tako,nemam ni ja ovdje nikog...Samo prijatelje tako da ce sa prijateljima biti rucak dobar ili vecera u restoranu...A dole kad idemo napravicemo nesto i dole...

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 361
5.7.2009 22:23:08   
Dalila Sa
Hvala vam puno na informacijama user posted image
Ma evo odlučili smo,napokonuser posted image ,oko petnestog jula da ga sunetimo,moramo što prije jer evo skoro je propuzao,i što je veći sve je teže,a i dosta je nemiran.

06.01.2009.god. Ajnur

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 362
6.7.2009 7:50:46   
tap3ah
Cure, ako može malo utjehe.

Sunetili smo Vedu-medu tačno prije mjesec i dva dana, sve je fantastično prošlo, hirurg nam je rekao da će konci spasti sami za 4-30 dana. Nešto konaca je odmah spalo, ali je takođe nešto ostalo, a prošlo je već mjesec, mislim user posted image ćunicauser posted image izgleda fino i sve je naizgled ok, ali samo što konci ne otpadaju.

Pa me zanima za koliko su vašima trajali konci.

:) ..... šprinc je stigao ........... :)

(odgovor članu Dalila Sa)
Neposredna veza do poruke: 363
6.7.2009 12:34:14   
NANICA
tap3ah, ako ti moze pomoci, evo naseg iskustva.
Mi se sunetili prije 10 dana. Konci ispali (cini mi se tri do sada) ali su ostala jos tri (najtvrdokornijauser posted image ). Po uputama doktora a i nase drugarice prvih dana prasili cunu Bivacinom i mazali Jekodermom. Nakon toga mazemo samo jekodermom jos uvijek i cekamo da otpadnu i ta tri konca. Vidim da su cvorovi nekakvi jaki ali takodjer mi se cini da ce uskoro.
Ne znam cime ste vi mazali ali pokusajte Jekodermom.

Otpast ce oni aBd user posted image

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu tap3ah)
Neposredna veza do poruke: 364
6.7.2009 12:51:19   
tap3ah
E hebiga ...... mi po uputama hirurga koji ga je osunetio ne mažemo ničim, nego samo ispiremo kamilicom, to nam je ponovio dva puta.

.... a hvala na utjehi i brzom odgovoru

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 365
6.7.2009 12:57:56   
NANICA
Nas je sunetio Dr. Karavdic na djecijoj hirurgiji i on nam je tako rekao. Samo Bivacin tri dana a nakon toga Jekoderm ali mi smo odmah ukljucili i mast u kombinaciji sa praskom.
Sretno

< Poruku je uredio NANICA -- 6.7.2009 12:58:23 >

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu tap3ah)
Neposredna veza do poruke: 366
6.7.2009 16:35:02   
slono
Mi smo danas potvrdili sunet za petak aBD, 10.7. u 10,00 kod dr Dervisevic Zlatka, koji radi to u privatnoj ordinaciji svoje zene, inace pedijatrice.

Samo da sve hairli prodje!!!!!
Javim vam sta je bilo i kako sve prodje........... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 367
6.7.2009 21:00:16   
eni_24
Jeli zna netko koliko se od prilike treba cekati na termin kod nas u bosni(srednja Bosna) Mi smo hamna bas zaksnili, mali nam sada ima 13 mjeseci, sve danas cemo sutra cemo, dilema u bosni ili austri... Sad smo se odlucili za Bosnu.. Ali nemam pojma gdje i kod koga.... Ovdje doktrorica nam rekla da ga trebamo sunetiti, mi to ne radimo zbog nje vec zbog vjerskih razloga.. Sta mislite opstu ili lakolnu anesteziju ??? Ziva sam se raspametila , bas se plasim....Da sam Bogdom to uradila odmah poslije cetresnice kak sam i planirala.. Cula sam da u visokom ima neka ordinacija ... Hvala na svakom odgovoru..

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 368
6.7.2009 21:03:45   
eni_24
Nama pase Sarajevo, Zenica, Travnik, Visoko.... samo da je dobar Dr.... Ako netko ima da nam koga preporuci bit cu zahvalna, naravno iz svog vlastitog iskustva...

(odgovor članu eni_24)
Neposredna veza do poruke: 369
7.7.2009 0:12:14   
slono
Procitaj ranije postove, sigurna sam da ces naci neke odgovore na svoja pitanja!!!!
Mi cekamo petak, da samo hairli sve bude, aBd!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eni_24)
Neposredna veza do poruke: 370
7.7.2009 7:11:50   
Baby1608
user posted image ja sam svog sina osuneila kada je imao 3 godine(prije 3 mjeseca) u lokalnoj anesteziji u njemackoj smo radili,neznam dali ce neko da mi povjeruje ali je nakom 6 sati igrao lopte na basti user posted image fala bogu super uradjeno koncici ispali neki brzo neki malo kasnije.......a za mene to vrijeme godina ludila bila

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 371
7.7.2009 7:36:21   
tap3ah
IZVORNA PORUKA: eni_24

Nama pase Sarajevo, Zenica, Travnik, Visoko.... samo da je dobar Dr.... Ako netko ima da nam koga preporuci bit cu zahvalna, naravno iz svog vlastitog iskustva...

Iz vlastitog iskustva ..... bolnica u Zenici ..... sve je super prošlo ... samo što još par konaca nije ispalouser posted image .... košta 70 KM-ćića.

A od poznanika privatne poliklinike sunce i prima u Zenici ...... košta 100 km-ćića.

< Poruku je uredio tap3ah -- 7.7.2009 7:37:41 >

(odgovor članu eni_24)
Neposredna veza do poruke: 372
7.7.2009 12:19:05   
neki
Eh mi radili nalaze i nista od sunetauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sve je u redu,medjutim Said je malokrvan,tako da pedijatrica preporucuje da sacekamo da se krvna slika popravi,pa onda sunet...Tako da cemo cekati da prodju ove vrucine,a ionako je Dizdarevic na godisnjem,pa cemo u septembru aBd...A mi se taman pripremili psihicki,kad ono nista,eto cekacemo,nadam se da ce sve biti ok aBduser posted image Slono,neka bude hairli aBd,pa javni kako prodjeuser posted image

(odgovor članu tap3ah)
Neposredna veza do poruke: 373
7.7.2009 13:55:08   
NANICA
neki,
bas mi je zao ali bolje je da si otkrila nego, ne daj Boze da ne znas. Polako, sada, prvo malenom popravi ks a onda  sunet.
Sretno 

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 374
7.7.2009 16:46:03   
slono
Neki bas mi je zao zbog bebice!!!! Mi smo danas vadili krv i dali urin i nalazi su sutra. Sve je izvadjeno iz prsta, nije bilo potrebe za venom Bogu hvala, a on je za to vrijeme razgledao, nije ni znao sta mu teta radi.
A gore na Kosevu muce bebe i vade krv iz vene, a nema potrebe, jer nama rekose posto nema sedimentacije, moze sve iz prstica. user posted image user posted image user posted image
Vidjecemo sta ce biti sa nalazima, pa vam javim.

Kako ces popraviti KS Saidu, je li ti rekla dr-ca i koliko je on star? Mom ce 7.mjeseci za 5-6 dana. Javim se opet! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *