Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.6.2009 15:13:54
Ex Yu
pa neznam sta bi ti rekla ima jedno 5 dana ... al ja sam nekako bila ubjedjena da cu se prije porodit al eto izgleda d acu zadnja mada ima jos 6 dana do termina dugo je 6 dana al predznake imam vec 10 ...
a tata ma to nije za smijat se to je za plakat ... sve ce on u kuci ... sjedi tu ko teta kakva a kad treba nedo bog nesto uradit njemu svaki dan ima sutra ... sta ces
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.6.2009 15:18:41
biloko
Ma i ja vec 9-10 dana imam neke simptome ali one sitne, pritisak u predjelu jajnika i to, a vec na kontroli prije 8 dana mi je dr rekla da je grlic smeksan, pa se nadam posto sam u medjuvremenu imala i jace bolove da se nije mozda i otvorio, bar 1 prst . A ovo ciscenje mi traje vec 2-3 dana, a danas sve sto pojedem direkt u wc solju.
A buduci tata, ma promjenice se i on sa bebom, nije sto bi zelio ili hoce- nego ce morati
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.6.2009 15:25:46
Ex Yu
ma on je meni super stvarno samo je sporrr do zla boga valjda razlika u temperamentu a ja sva hiperaktivna ( u prirodnom stanju) a on aman boze glavna parola mu je nemoze se prije zore svanut ...
i nako me stalno nesto zafrkava malo malo gleda odjecicu i to i sav ozbiljan me pita ee a ti ces iz bolnice donjet obdaniste kao kolko sam robice spremila ... mah samo se sprda samnom
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.6.2009 15:31:17
biloko
Pa to je onda bas dobro , bolje da je on tako usporeniji nego da je kao ti-zamisli na sta bi to licilo ... a inace mislim da je zajednicka osobina svih sada pred kraj ta nestrpljivost tako da nije ni njima lako sa nama.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.6.2009 21:50:30
mamin_zivot
ma oduzio se ovaj ali bas ono posteno... bole me krsta
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.6.2009 21:55:07
Anoniman
Ja sam u raspadu , sve me živo boli, još i od pregleda.....uh!! Baš me uhavtilo u krstima, dno stomaka, prepone..... pih, pih. Joj a meni se vala i nije baš odužio, žao mi što me je sve počelo boljeti kad sam prestala raditi , pa nisam imala vremena da malo uživam ovo pred kraj.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.6.2009 15:01:32
mamin_zivot
osim lazica nista se ne desava... jesu li uopste zadnji dani?? ima li kod koje sta konkretno?
EX YU jesi li 2in1?
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.6.2009 15:13:13
trudnjaca
nista,vidim ja da vikend super djeluje na ,sve su muzice pod ruke i negdje isparile....ma nema veze....ja sam se jutros isplakala ko nikad.....sve me boli,raspadam se al nista.....poludit cu dok bebara dođe...nadam se da ste vi sve super i da uzivate u vikendu....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.6.2009 15:19:12
mamin_zivot
trudnjaco sto si plakala, je li bas toliko boli? I ja bi, ali mm radi danas nazalost, pa sam sama jutros hodala ja i moja zapravo..malo na kontrolu, po gradu.. a sad samo sto ne
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.6.2009 15:27:03
emy24
ima nas i koje sjedimo u kuci sa bebom dok muz ispija kafe sa prijateljem,ali ne zalim se dobar je.meni i mojoj bebaci niko ne treba mi u kolica i u setnju po gradu,samo sad pajki pa kad se probudi idemo,sto se tiče poroda meni je najduzi bio deveti mjesec,svaki dan išcekujes a porodila sam se samo dan poslije termina. Puno srece
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.6.2009 15:30:08
mamin_zivot
emy i meni je pravo dug, svaki dan cekam, osluskujem bol kako koji dodje, a nije to jos nista .
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.6.2009 15:35:31
trudnjaca
ma boli me ko ludo,al znam da to nije to jer nisu intervali pravilni,ma izludit cu,sreca pa imam muza za pozelit pa me tjesi i tu je za mene uvijek.....sad cak on usisava i brise prasinu da bi se ja bolje osjecala,bas sam
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.6.2009 15:41:35
mamin_zivot
I ja sam imala 25.5. kontrakcije i uzasne bolove, otisla na pregled kaze doktorica lazne kontrakcije, to mora tako, evo svaki dan me bole krsta i imam kontracije, ali nije to to. I meni je termin blizu, izdrzi nema jos puno, eto nama nasih . Nemoj plakati, prohodaj po sobi, disi ako znas predisati bol, meni to pomogne. Nemoj se stezati, grciti i lezati.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.6.2009 17:07:17
Ex Yu
mamin zivot i ja sam ti jos 2 u 1 nista se nedesava do juce me sve bolilo od juce nista ko da i nisam trudna da nisam vako teska mogla bi trcat ... sve me prestalo ... pa mi sad jos gore nit mogu spavat nit ikoga trpit nit pricat na telefon svi me nerviraju a ja ih razumijem sviju zanima svi zovu a ja mrzim citav svijet ... sve u svemu nista ... beba nemisli brzo izgleda nikako
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 7.6.2009 13:12:35
biloko
E samo da vas obavijestim da sam sinoc na netu negdje procitala da je veceras 7.6. pun mjesec ...dakle ex yu, sanjarka i ostale kojima je termin 9. juna spremite se
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 7.6.2009 13:32:26
Ex Yu
ja osim nervoze nemam nikakve simptome ... al bilo bi mi drago "dzemka" da to bude tako ... ja bi sad uzela torbu i sama otisla u bolnicu ... mm od jutros sve zagleda zamnom kaze Nino i ti ces brzo vidi ti stomaka do poda ... reko bas ti hvala
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.6.2009 11:22:38
biloko
Uh, mogu reci da je uzbudljiv ovaj deveti mjesec...na svaku iznenadnu bol ili nelagodu pomislis onako hmmm mozda bi to moglo biti to...ali nije . Taman da utreniram malo zivce, ja koja nikada nisam bila strpljiva, - pametnica mala, nije se ni rodila a vec mi drzi lekciju .
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.6.2009 16:59:20
sanjarka
IZVORNA PORUKA: Aki Sa
Draga sanjarka
nekako si predosjecala da ces ponovo prenijeti, stoga danas zaboravi na lift i sto vise stvari zaboravi da kupis u granapu pa pjeske u kupovinu
Drzim fige za sutra, ne brini i da opet bude CR samo pomisli kako ti bas on pomaze da sto priej ugledas malu Lajlu
Pusa
E dobro si, i setam ko luda, ali sam na 15-tom spratu pa mi je malo tesko zaboraviti lift . Hvala ti na podrsci, i meni je vise samo bitno da je ugledam zivu i zdravi aBd. Javim sutra sta je odluceno. Pozdrav!!!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 13.6.2009 20:13:22
biloko
....sto mi se vise priblizava taj "zadnji dan" imam osjecaj da sam sve dalje od njega . Stvarno nikakvih bolova, i dalje potrcim kada treba, saginjem se, hodam kilometrima i zderem sve i svasta. I bebin odgovor na sve to, umjesto da se spusti dole, je bio to da se sinoc ponovo popela i izazivala mi zgaravice. Vec se nazire tvrdoglava crta u njenom karakteru, pitam se na koga li je
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 23.6.2009 13:34:50
marinčii
još 17 dana do termina a ja se osjećam super...spavam ko beba nemam nikakvi tegoba..bebica i dalje aktivna ..imam osjećaj da ja neću još za jedno mjesec dva roditi
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 23.6.2009 13:53:09
Emina85
pozzzz joj mila moja pa tebi je super, ja ne spavam po cijelu noć.... al bebica je hB dobro i ja sam dobro i brojimo dane jedva čekamo!!! imaš li ti kakvih bolova podno stomaka i sa strana? mene bole i stidne kosti, leđa, sve...