Anushka
|
drage moje drugarice mame:) ne pricam sa mm od juce, a jutros sam dobila menstr prvi put od februara prosle godine ne racunajuci babine bas mi nije nedostajala alen je hvala Bogu dobrica, jede fino, prica li prica onako ozbiljno gleda i nesto prica na svom jeziku, bas se obraduje pjesmicama fifi i tomi ali nece da gleda crtane, samo je presretan kad ih cuje pa ja malo malo pjevam te pjesmice.. jutros smo kratko izasli i sada spava. inace imamo fino 4 obroka na kasiku dnevno i dosta dojenja a bas je dobar ritam uhvatio, da ga ne ureknem kuc kuc u drvo:) a sto se mm tice, meni i jeste problem sto ja njemu fino kazem, i on kao potvrdi da je cuo i da se slaze i onda iste sekunde zaboravi. razumijem da radi i da je umoran pa ga stedim na sve nacine, npr od kako se mali rodio on ni jedno jutro nije ustao nenaspavan! mi smo najcesce u odvojenim sobama, nekad i zajedno al cim pocne budjenje oko 3-4 ostavljamo ga da se naspava i bas svako jutro ga docekam sa kafom, doruckom i omiljenom cedevitom jacom kako on voli isl. da ne duzim, bas ga mazim da ne bude ni opterecen ni zapostavljen, cak ne peglam ni oko capara po stanu i odjece sto baca, sudje nije oprao od kada radi, smece mi iznosi brat kad dodje, itd a ne bi da ispadne moj pms jer stvaarno ne razumijem da sjedi za kompom, smije se kako je mali pospan, kazem mu da ugasi muziku da ga mogu uspavati i on ni ta dva klika misom ne uradi, nego zaboravi.. ili jedva uspavam dijete i docekam da odem u wc, i on me ne registruje da mu govorim da idem u wc pa da pripazi malog tih 5 minuta, samo da osluskuje ako se probudi. a najgore mi je sto je poslije zovnuo nase prijatelje da dodju, i pokusao da "izgladi" pred njima, tj da se ponasamo kao da je sve OK, a ja hocu puknuti od muke bebbe i kod nas zubici nisu bas bubrenjem najavili izlazak, tj bude malo pa prodje, evo prosle sedmice su desni otekle na mjestu gornjih jedinica, a sad nista a nema ni zubica. valjda je i to individualno. a i meni alen priusti sat-.dva ujutro da popijem kafu i vidim malo mail i rr isl ali tek nakon 2-3 sata jutarnjih aktivnosti:) i nadam se da cu ovog svog trnoruzca probuditi ovim:))) dinciii hvala ti za podrsku, sta cu, bolje se zaliti vama nego svojoj ili njegovoj mami, samo dodatne probleme bi napravila:) a vi ocekujete zubice? sretno vam. meni je priateljica dala jedan super savjet, ohladim mrkvu u frizideru a nekad i u zamrzivacu, i onda je on gricka, pa mu godi i tvrdo i hladno a ako i isisa sok ili uspije odstrugati komadic zdravo je:) a moj inace sad dodje do ladice, otvori je i onda struze zubicima po rubu i usput malo ceprka po kesicama (u tu ladicu sam stavila samo bezopasne stvari:) nita hvala i tebi sto mi bar pokusavas pomoci, a i uspijevas:) znamo mi mame i zene puno toga, a ja se cesto zezam kad su u pitanju ljudi koje volim njima ne mogu biti psiholog jer to ipak zahtijeva emocionalnu distancu:) a kao zena, bas se trudim da mu ugodim i cak pretjerujem u tome, pa je moguce da je "zaboravio" da mi bar ne treba odmagati ako mi ne pomaze (kad pomislim da mu i lavor vode donesem da odmori noge kad dodje sa posla a ne osjecam ledja vec pola godine!?), pa cak ni za mene mi nije razlog za frku ali kad dijete ne moze spavati ili je uznemiren jer je njemu nesto mrsko nebitno ili cejf ma uhh sad mu potpuno uskracujem paznju da vidi koliko dobija od mene i od malog a sta daje, jer razgovor sada nece pomoci. prevelike su tenzije vidjet cemo dokle. A vidim da se patite oko gljivica? I ja sam cula za taj daktarin da je dobar, da i ti moras mazati bradavice njime, sretno i poljupci za malu curicu da sto prije ozdravi ilhana, nisam najbolje razumjela ovo oko pisma i flasice.. drago mi je da je lamiji bolje i da se nece vratiti ospice, a i da je ti zubici prestanu patiti vise, puno poljubaca za hrabru curicu sto je sve prebrodila! new mama cestitke na zubicima!i pridruzujemo se cestitkama za Umu i Ivana! sezona zubica krenula, hehe opet se ja raspisala puuno pozdrava za mame i bebe od nas dvoje
|