mynxlee
|
Cao svima! Konacno da vam se javim kako treba. Ivan je zaspao, pa na brzaka da napisem koju recenicu. Zadnjih dana je stvarno za neizdrzati. Nasikiram se sto mu ne mogu nikako ugoditi, a on jadnicko nervozan. Nece da sjedi, da lezi, da spava, da se nosa, da igra, da jede kako treba, ma nista. Bas mi ga zao. Hvala Bogu po noci jos uvijek lijepo spava, ali zato ja ne mogu. Sinoc sam zaspala oko pola 5, tj. ujutru. Mislila o svemu. Budala! Sikiram se oko gluposti, a ne mislim na to da je najbitnije da smo svi zivi i zdravi. Iz noci u noc kako sanjam svoju babu, rastuzim se. Fali mi sto ne mogu otici joj na grob, a inace sam isla svake nedelje. Kad odem tamo bude mi nekako lakse, jer sve mislim da mi ona moze procitati misli, znati sta mi je i kroz sve to nadjem neku utjehu, kao da mi ona bas pomogne. Bas sam na Ivanov krevetic okacila minijaturne papice sto je isplela moja baba za mm ko fol da okaci u auto , a on sve uzme pa ih gleda. Meni srce hoce da pukne. Zao mi sto ga ne moze upoznati. Prije nego cu se poroditi sanjala sam ju i kao da sam joj rekla da cu dobiti sina, a ona se nasmijala kao da mi tim osmjehom daje svoj blagoslov i da je sretna zbog toga Evo i danas je moja ne zuta minuta, nego zuti dan. A i vrijeme je uzas. Oblacno, sparno, glava me zabolila i povraca mi se. Valjda ce dan biti ok na kraju. Manuela, potpuno razumijem tm. Budi uz njega i pruzi mu utjehu koliko ti god vrijeme dozvoljava. Anushka, bas sam jutros Ivanu dala mrkvicu. Malo ju je stavljao u usta. Slikala sam ga s njom. Bas mi je bio smijesan. Jos mu ja dala neku veliku da ju ne moze lako savladati Davala sam mu i sokic od mrkve, ali nece lola. Cini mi se da tek tako nece poceti jesti nemlijecnu hranu. Ovdje na nekom predavanju, na kom je bila moja prijateljica, kazu da kasice treba davati od 4. mjeseca, jer ako se daje kasnije beba se nauci samo na refleks gutanja i sisanja, ali ne i zvakanja. Opet neki govore da treba uvesti od 6. mjeseca. Ccc... Ko ce im ga sve znati! Cini mi se da je najbolje raditi sve instiktivno, jer su misljenja strucnjaka dosta oprecna, pa nas dovode do zablude Ilhana je vec sigurno stigla na cilj. Zelim joj lijep provod. Javice se ona nama uskoro. Pusa njoj i Lamki! Bebbe, mogu samo zamisliti kako ti je bilo (ne)prespavati noc. Vjerujem da ti je sinoc lakse bilo. Imam i ja pouzdan babyphone, a koristim ga u ovako malom stanu gdje se cuje i kad komsija prdne hehe... MM je gori od mene po tom pitanju. Ako se Ivan ne cuje dugo, onda pita jesi li ukljucila babyphone, provjeri ga, pa cak ustaje i osluskuje je li budan, da nije mozda aparat zakazao. Haha... Imamo Philips koji je jedno vrijeme radio na struju, pa se nesto pobrkalo, stalno je pistao, pa sad funkcionise samo na baterije. Sto se tice toga da prespavam noc bez Ivana u sobi gdje sam ja, ne znam kako bih. Nita, mozes popiti paracetamol. Mene pocesto zaboli glava i ledja, pa ako je bol nepodnosljiva popijem paracetamol bez razmisljanja. Dinciii nam uranila. Ovdje kod mene kako se natmurilo mogao bi i snijeg. Haha... Dobro je da Rejhana spava po 20 minuta, kod mene Ivan 5 minuta, ali bukvalno. Rejhana jos nema zubica? Pusa vam bebarice i mamice!!!