Anushka
|
dobro jutro drage mame, nadam se da je i vama lakse sa ovim zahladjenjem.. mi smo juce imali bas naporan dan. Alen je spavao ukupno sat vremena, od toga 40 minuta dojeci i 15 vani u kolicima, za cijeeli dan, i slabo je jeo. Na kraju sam napokon skontala sta mu godi pa mi je laknulo - trljala sam mu zubice zamrznutom mrkvom dok je ne otopi, nekoliko puta u toku dana, sav sretan mi otvori usta i nastima se, bas mu je godilo, i jeo je samo hladnu hranu, iz frizidera, pa je bar popodne i u uvece nesto pojeo. Inace je fino odspavao u kreveticu, al jel ja i mm legnemo on se budi. i on ima lagan san kao emica pa se trza na svaki sum. manuela, zao mi je bas, meni je prije 10 godina umrla baka, a u narednih godinu, i dva djeda, sve troje po 6 mjeseci razlike i dan danas ih sanjam, posebnu baku, molitva pomaze.. mynxlee i tvoj mali grizly cupa kida i sl, ja se zezam da mami pokazuje da je voli tako sto je udara, cupa i grize,uspjela sam sa onim ne ne da me ne grize kad doji, ali ramena, prsti, cak nos i brada stradavaju redovno. ima on svoje igracke koje redovno grize, ladice otvori pa struze po rubovima, i sta sve ne, al ovo sa mrkvom mu je bas godilo pa probaj. a kako je dosla tak oce i otici depra, ne daj se, saljem ti puuno pozitivne energije da je sto prije pobijedis, i zapali svijecu svojoj baki! ilhana, Lamija se bas napatila lutkica kad je skoro kilu izgubila! sad ce ona to u bosni nadoknaditi, a mashala narasla veelika cura! ne znam to za pelene, kontam da poneses sto ti za puta treba a ostalo kupiti ovdje, bezze cete nosati i zauzima vam mjesto za druge stvari, ja ne bi sigurno,sretan vam put! bebbe, kako prodje noc? nadam se da je Ema spavala bolje nego ti, predpostavljam da si dezurala pola noci i provjerila je 100 puta! naviknut cete se, a vjerujem da je njoj puuno bolje ovako. Ja sam do 14te godine spavala u istoj sobi sa roditeljima i to ne bi nikome pozelila. A mi imamo jednu sobu koja je planirana za bebu nekad, al sad je to radna soba u kojoj su i kompjuteri i knjige i sav alat i uredjaji od mm-a pa nemamo pojma gdje cemo sa svim tim, a bas se puno koristi.. kontali smo balkon zatvoriti pa prebaciti tamo.. a i moj alen dobro spava kad je sam u spavacoj. A kad mi legnemo onda se budi i na kraju ga prebacim u drugu sobu gdje uz mene opet prilicno fino spava, al valjda skonta da je sisa blizu pa je malo malo trazi:) nadam se da vam je noc prosla najbolje sto je mogla! a za obroke, meni bas odgovara ovaj nas ritam, nije bas po pravilima, ali nam je tako i raznovrsno i razvuceno na cijeli dan, mi ujutro oko 7 doruckujemo na kasiku, pa oko 11 vocna kasica uzina pa oko 3-4 rucak povrce i meso i oko 8 opet mlijecno zitna kasica. Ne pojede on puno svaki put, i doji cesto ali i pije pomalo vode, soka caja. A ne brinem se i kad preskoci koji obrok, fino onda bude i sa dnevnim spavanjem ako nas ne uznervoze zubi i vrucina kao juce.. vidjet ces kako vama dvjema odgovara:) nita alen se potrudio da pokaze mmu kako izgleda nocna dezura, hehe, a nije bilo ni sanse za te vrste pomirenja jer sam nazalost dobila prvi put od poroda.. a inace se snalazimo i ovako za te "potrebe".. a imamo isti problem sa nocnim hranjenjima.. kazu kad prestane dojiti da ce biti lakse, a do tada nam predstoje aktivne noci.. hoce li kanita cuclu? bar da je malo zavara u toku noci? ovaj moj nece ni pod razno, samo se naljuti jos vise ako mu je probam podvaliti.. mamabb vec sam se udala, hehe, i ne bi ovog svog mijenjala makar se svadjali svaki dan:))) a ja sam sama zivjela od 18te godine, punih 7 godina prije nego sto sam se udala, pa sam navikla sama, a nisam navikla da me maze i paze (npr ishijas sam "prebolovala" potpuno sama studirajuci i radeci, a spavala na podu i zivjela na voltarenima vise od 3 mjeseca, kiroprakticar me spasio), ali me uvijek radovalo kad obradujem druge drage ljude posebno one koji su zadovoljni malim i ne traze hljeba preko pogace, njih mi je uvijek posebno drago obradovati. A vrati se to sve jako lijepo, koliko mi srece donese ovo moje dijete, svaki dan se zahvaljujem Bogu na ovakvom zivotu:) new mama i vi se spremate na more? sretan vam put i da se super provedete:) a nama je jutro tako stalno, dizemo se oko 6, nekad i ranije, dorucak oko 7 i zaspi obicno do 9 (sad spava) i onda ja imam vremena za dorucak, jutarnju kaficu i rr da pisem ovakve romane od postova Ne javlja se skvo? vjerovatno uzivaju na moru:) puno pozdrava od mene i mog djecaka i nadam se da cete uzivati u danasnjem danu!
|