|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
15.6.2009 22:16:48   
dinciii
manuela primi moje saucesce,bas mi je zao..tesko je kad umre draga osoba,al na kraju se mora dalje user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 1426
15.6.2009 22:41:54   
nita
Manuela, primi moje saučešće! Da se dragi Bog smiluje neni od TM i uvede je u Džennet, a vama podari strpljenja u ovim teškim trenucima!

Neposredna veza do poruke: 1427
15.6.2009 22:44:09   
Anushka
manuela, moje saucesce, bas mi je zao i tu nema puno utjehe, morat cete odzalovati to, tm-u vjerovatno sada moze olaksati samo onaj topli zagrljaj, i malo njeznosti, da zna da nije ostao sam, i da si tu za njega.. bas mi je zao.. bebac sigurno osjeti atmosferu i vidi vase face...
inace mm mi se javio vec sa posla, i izasao je "ranije" tj dosao je poslije 11 sati izbivanja iz kuce za razliku od uobicajenih 13-14h, sve je nesto fin ali ja sam jos tuzna:( i sad ja nisam za pravi razgovor.. al sve su to sitni problemi, ovo kroz sta manuela prolazi podsjeti sta je zapravo bitno i konacno..
enna sve mi nesto poznato "upomoc, usro se do vrata" ili "pozelio mamu ne mogu mu nista", ili "gleda u vrata od kako si otisla, vrati se" ili "ovo cudo je gladno, evo ti ga" "pospan je a nece da se smiri bez tebe" itd itd itd doduse, zna ostati sa njim, i izadje na kraj - njemu zapravo jedino i vjerujem kad je briga o djetetu u pitanju, obicno bude napolju i sa prijateljima (muskim i nezenjama) pa se snalaze nekako ali zato i ne odsustvujem ni cesto ni dugo. Zna ga on i presvuci i uspavati i nahraniti al sto bi kad ne mora, kad se moze samo igrati sa njim.. uhh
mynxlee,ilhana vidim i ja da je to tako kod vecine muskih, a kad saberem sa koliko stvari i problema sam ja opterecena (pored bebe i roditelja i mojih i njegovih radim kao sudski vjestak pri sudu, i sedmicno se suocavam sa pedofilima, silovateljima i ubicama, i dajem sve od sebe da zavrse u zatvoru) al to se ne broji.. sta mi sve stane u 24h odmah mi je jasno na koga ovo nase dijete ima ovoliko energije:)) a ilhana nisam znala da je to taako rigorozno na aerodromima, doduse, ja sam letila zadnji put prije dvije godine i to za tunis ali se ne sjecam da je bilo patnje oko toga. a lamija se igra kao prava velika curica, neka mashala da je napokon prosla patnja, veliki poljubac za hrabru curicu.
mamabb kod vas vec faza "mama ne ostavljaj me!" hehe bas je to veselo, inace meni nikad niko i nije servirao nista, cak i za vrijeme babina, poslije cr i 10 dana bolnice niko nije bio sa nama, tj mame su ponekad dobacile rucak i to je to. A mm je prvih mjesec dana prao i peglao pelene, a ja sam vec poslije mjesec dana usisavala i peglala posteljinu.. i redovno kuhala.. a nemam ja mira svakako, dodje mi kao kazna ako moram mirno sjediti/lezati i nista ne raditi, i u bolnici sam tudju djecu uplakanu nosala i donosila mamama, u jednoj ruci dijete u drugoj kateter, a moje u inkubatoru, uh kad se sjetim...
nita, u pravu si za paznju, nije dugo izdrzao, nego mucili su me jedno vrijeme da moram alena natjerati da jede u obrocima, i meni muka kad cujem "natjerati" kad moze fino i polako, i tako sad doduse spremam samo njemu 4 obroka dnevno, al neka hvala Bogu da hoce jesti! a vidim da i njemu odgovara, stomacic OK za sada, bas sam na temi pocetnica u dohrani postavila pitanje, dala sam mu maline zbog zeljeza, vec 3 dana ih fino jede pomalo naravno, i to svjeze oprane procijedim na cjediljku pa sad bi voljela i borovnice malo, jesi ti svojoj kaniti ista tako uvodila vec?
drage mame, idem lagano i ja spavati, veceras smo u spavacoj sobi, da i mm osjeti cari nocnog budjenja:) puno vam hvala na podrsci i utjehi, i zelimo vam laku i mirnu noc i lijepe snove!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1428
15.6.2009 22:51:53   
Ilhana RR
Manuela primi moje saucesce, bas mi je zao vas. Tesko je kad se neko izgubi, za to utjehe nema. Samo budi jaka radi muza, ipak na kraju ti i mali ste mu najpreci.

Primi puno pusa od nas!

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1429
15.6.2009 23:14:28   
nita
Anushka, možda baš večeras Alen bude dobro spavao ne bi li se mama i tata pomirili?!user posted image
A mi još nismo počeli sa malinama, borovnicama i slično. Baš jutros me nazvala prijateljica, koja ima bebu od 6 mjeseci, i kaže da joj je doktorica dala spisak namirnica koje ne smije davati bebi. Između ostalog navodi se jagodičasto voće. Sad ne znam koje još voće osim jagode spada u jagodičasto. Ona već od sutra planira pokušati sa borovnicama, upravo zbog željeza. U mojoj knjizi (Njega majke i djeteta, Elizabeth Fenwick) piše da se maline uvode poslije desetog mjeseca. Borovnice se ne spominju. Uglavnom, izgleda da su i u tome stavovi različiti.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1430
16.6.2009 7:14:13   
Anushka
e bas ti hvala nita na brzom odgovoruuser posted image
mene su malo zbunile one kasice bebinova a cini mi se i hippove sa malinom, sumskim vocem i sl, a ima i nekih sokica, sve za bebe od 4 mjeseca. A cini mi se da je neko postavio i svedski kalendar dohrane gdje svo voce ide od 6 mjeseci.. doduse, male su to kolicine, dok iscijedim 5-6 malina nema 2-3 kasikice soka, sacekat cu onda sa borovnicama jos koji mjesec, a davat cu pomalo ovako soka od malina kad je vec dobro proslo. jagode i sumske jagode, borovnice, brusnice, maline, kupine, mislim da je sve to bobicasto voce.. hvala ti jos jednom! poljubac za malu kanitu i tebe!

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1431
16.6.2009 8:06:00   
Anushka
PS Alen nije bio miran, hehe, morala sam ustati 5 puta od 10 do 2, a jos nekoliko puta ssss i sl. I 2 puta je i on ustao, na kraju smo se prebacili u drugu sobu, nakacio se da doji i tako do jutra, ali nisam pravila kafu jutros nego je mm napraviouser posted image  i sanjala sam jaaako cudne snove, odavno nisam ovako mastovito sanjala, telepatske moci, duhove, cak i neke "svetce" ma zabavno nema stauser posted image  

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1432
16.6.2009 8:29:57   
manuela RR
Hvala vam,drage moje što ste uz mene i u ovim trenutcima,da je teško,teško je...
sinoć smo Emir i ja šetali kao što smo do sada uvijek i radili do nenine kućeuser posted image user posted image user posted image user posted image ali tamo sad nje nema,na momente mi se činilo ko da ću je tamo zateći kad dođem,ali nisamuser posted image user posted image user posted image user posted image sad nemamo kome ići kad šetamo sve je prazno...a još tužnije je što je ona prije smrti skupljala novac,da se unucima podijeli kad ona umre, čak je i u najtežim trenutcima mislila na druge na mm posebno njega je obožavala,eto kakva je to žena bila,
tuge Bože...user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1433
16.6.2009 9:58:49   
new mama
Drage moje pozz i od nas,opet napisem poruku i ne moze i hajd sad ponovo,izludjuje me racunar,kod nas standardno,hodamo,spremamo se na more aBd,pa sad kupujemo ovo sto nam treba,a i mm  na godisnjem,pa onda malo vise sa njim
Manuela primi moje saucesce,tesko je umre draga i posebna osoba,ali zivot mora ici dalje,znam da rijeci slabo pomazu i da sad sve podsjeca na nju,a sta Emir dusa draga ko da zna da se nesto lose desilo,pa i on tuzan,a ti mila moras biti jaka zbog mm,nadam se da ce biti dobro
Anushka draga i kod mene je nekad haos sa mm izgleda njima nekad dzaba govoriti,ne registruju te uopste,mi nekad kad izadjemo navece i vratimo se on trci da se raspremi i hop za racunar,ma i ne pita treba li pomoc,a ja oko djeteta daj presvuci,nahrani i ne pomisljam da se presvucem,ma da poludis,zato ne vrijedi se nervirati,ja odem na aerobik i ohladim glavu a za te kasice mislim da mozes davati,pa namjenski su za bebu i ja sam Ajni davala,mada mislim nista bez domaceg,ali kad su jos mali pa im ne mozes davati,pa su nam sad ove preostale
Ilhana drago mi je je da je Lamija bolje da su ospice prosle i da bolje rucka,a kod tebe vidim haos sa spremanjem,ma bice to sve ok,sretan vam put i pijemo rr kafu kad dodjes aBd
Bebbe bas mi je zao za Emicu i kasalj,nadam se da nije nista opasno i da je mala dusica jutros bolje,a mozda su joj stvarno zubici
Dincili izgleda zubic na vidiku,nadam se da ce Rejhana dobro podnijeti da je nece puno muciti,a za spavanje i ja bi se tako voljela ujutro naspavati,ali Ajna se nesto u zadnje vrijeme budi oko 7 tako da nista od toga,pomjerim joj i navece da kasnije zaspi,ma ne pomaze,ona se probudi ujutro,pa onda mene,malo se igra i onda zaspi,a ja vec ustala
Nita e bas mi je zao za Kanitu sto nece da jede,mozda je i od vrucine i mene Ajna nekad izludi sa hranom,jedan dan jede super,a drugi ma nikako,a imaju i nekad faze kad nece da jedu,ali sta mozemoa drago mi je da su joj se tackice povukle
Mamabb i kod vas vrucina,nista ostaje nam da se kuhamo po danu,a navece setnje,dok je ovako vrijeme
Kako su mi otale bebice Ivan,Uma,Rijad
Velika pusa od nas dvije i nadam se da ce sad proci poruka,sat vremena na temi bebe ja nikad poslati

A&V ~moje sve na svijetu ~

Neposredna veza do poruke: 1434
16.6.2009 11:24:05   
dinciii
Dobro jutro drage moje,da vam se na brzinu javim pa odoh malu spremati idemo setat malo.Necete vjerovati nakon dugo dugo vremena smo spavale do 10.30 user posted image user posted image user posted image mislim meni je godilo jer me je glava pocela opet opasno da boli pa nekad nemogu nikako je pomaci.Rejhanica je dobro i nesto sam napipala sinoc al nisam sigurna mm vec bio spavao pa cu mu danas reci da vidi on il se meni pricinilo user posted image user posted image user posted image user posted image pa eto mozda je krenuo zubic al nista jos fiksno dok on ne pogleda a i meni nije dala da detaljno to vidim.

manuela nadam da ste imalo bolje,vjerujem da je tesko al zivot ide dalje,ja sam imala smrtni slucaj prije 3 godine umro mi je amidja kojeg sam voljela ko svog oca ja sam tada bila srusena,mjesec dana nisam mogla sebi doci nit sam isla na faks nit sam nesto radila ama bas nista....bas me je bilo pogodilo....i bas kad me je mm zarucio ja pocela plakat ono bas jako i on pita sta mi je,ja sam se toliko rasplakala jer mi moj amidja nece bit na svadbi,evo vjerujte da i sad placem...tesko je bez daljnjeg kad ti voljena osoba umre.a mora se nekako dalje.
new mama vi se pripremate za more,gdje idete???
ilhana
i ti ces uskoro u Sarajevo,blago se tebi i ja nemogu da docekam ove tri sedmice user posted image

anushka jel se popravila situacija???

gdje nam je bebbe i nita???

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1435
16.6.2009 11:52:40   
mamabb
Dobar dan mame i bebare :)
Kako ste nam danas, svi ''đuturile'' da ne pitamo ponaosob :)

Manuela primi i moje iskreno saučešće.
new mama ništa se ne sekiraj vrućine se nastavljaju user posted image  katastrofa...blago vama vi ćete na more...ja jedva čekam vikend, idemo kod svekra i svekrve, pa da se malo odmorim a vjeruj mi da sam željna vremena provedenog vani. Baš planiramo za vikend, sabahileuser posted image negdje kraj Une i cijeli dan...jedva čekam.

Draga anushka ti si baš neka divna...što bi krajišnici kazali valjana mlada...udaj se za mene,pliz user posted image  baš mi treba neko tako poletan...ja sam ovih dana katastrofa...sve ostavljam za sutra, a ono se kupi i kupi user posted image  a ja user posted image .

Kako naši zubići, jesu li šta zagrizli, makar mamu za prst user posted image  
Kako li ćemo mi sa zubićima proći...

Ljubac ekipi od Leile i njene mame :)

04.12.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1436
16.6.2009 15:10:11   
bebbe RR
Cao, mile drugarice mamice i bebice!

Evo mene samo kratko da vas pozdravim.
Manuela, iskreno saucesce!
Mi sm OK. Bili smo na redovnom pregledu u razvojnoj ambulanti. Doktorica je prezadovljna, pa automatski i mi. Sve OK, kaze - i visina, i tezina, te mentalni i motrički razvoj. Emica jos kasljuca, ali dr kaze nije nista na plucima, a grlo joj nije ni gledala, jer je specijalizvana za razvoj. No, rekla je da ne trcimo ni po kakve lijekove. Kaze, Ema bi morala imati sve skupa pet obroka - 3 cvrsta i dva dojenja. Ona mi je danas rekla da obavezno pocnem s zumancetom i da joj dajem dva sedmicno. Rekla je i da je gluten OK, samo da sacekamo jos malo s mlijecnim proizvdima.  Rekla je i da je vrijeme da Emu, ako ima svoju sobu, prebacimo da spava u njoj. Ema ima svoju sobu, ali je do sada spavala sa nama, doduse u svom kreveticu. Malo mi se ne svidja ideja da nije nocu uz mene, ali dr mi je odrzala cijelo predavanje o prednostima kada dijete spava samo u sobi i generalno o ucenju samostalnosti. Znam da je u pravu, ali... Moracemo i dojenje proijediti, sto nece biti lako, s obzirom na to da Ema nista nece da pije... Ma, nekako cemo se uskladiti... Nadam se...
Odoh sada, jer je i MM prilicno bolestan, a Anja sprema svou sobu i nije zainteresovana da cuva svoju malu seku vise:)
Pusa i lijep dan svima skupa!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1437
16.6.2009 15:25:08   
enna
Evo i nas drage nasemamice i bebice!!!
Manuela prii iskreno saucesce ti i tvoja familija.I mm je prije 3 mjseca igubio nanu koja ga je tako sto odhranila a meni bila jakoooo draga osoba koja je bila spremna pomoci svakome i koja je otisla tako tiho kao sto je bila i sma od sebe jako tiha pa sam se isto tako isplakala neku noc jednostavno mi fali ona nedelja kada ju pozovemo da vidimo kao je sta ima kod nje i dide zalosmo ali zivot ide dalje moramo naprijed nema druge.
Ostale bebice vidim da su ok bebbe user posted image  za Emicu ma to je vec velika djevojcica a sto se tice ruckanja ti ces opet najbolje znati kada je njoj i sta potrebno i nama je pedijatra rekla 5 obroka 3 tvrda i 2 puta mlijeko ali mi mlijeko i alje pijemo 3 puta nekad jede 3 cvrsta oroka nekad ne sve zavisi vazno je da je ona nama napredna a ostalo plako naviknut ce se.
Mi smo ok Enica dobila jos edan zubic-donju dvojku vidim i 3 smo sto nisu izbile pa je nervozna uhhhh ruckala je dans bolje nego juce uglavnom borimo sae nekako heheheh sada spava pa kada stane mlo cemo u setnju.Ljubite svoj bebice a vama mamice zelimo da uivate u ovom lijepomdanu pusaaa!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1438
16.6.2009 15:27:03   
nita
Dobar dan, drage mame i bebice! I danas smo šetale s prijateljicom i njenom bebom, ali nas je vrućina brzo vratila u stan. Kanita i dalje slabo jede, ali zato puno pije sokiće.
Bravo za Emu user posted image user posted image user posted image Bebbe, nama još nije izvodljivo imati samo dva dojenja. Ne znam kako da Kanitu na to naviknem, jer ona ne doji dugo i naravno da joj nije dovoljno. A bilo bi puno lakše kad bi se uspostavio jedan takav ritam.
Anushka, baš sam se ponadala da će Alen sinoć spavati i da će se razmirice riješiti u spavaćoj sobi user posted image A za voće, mene je upravo zbunilo što se navodi jagodičasto voće, a ne bobičasto! A i ja sam vidjela da neke Hipp-ove kašice sadrže jagode, iako na njima piše da su za bebe od 4 mjeseca user posted image
New mama super da se pripremate na more! Ja nisam sigurna hoćemo li ići, ne znam kako će izgledati odmor sa bebom?! Uvijek će neko morati biti s njom, a ona već sada nema mira. Mislili smo ići u Ulcinj, ali dolje je sitni pijesak, pa ko će joj zabraniti da ga ne jede.
Dinciii, i Rejhana spavalica! Čekamo vijest o zubiću!
Manuela, žao mi je što ste još uvijek u tuzi, ali vremenom će biti lakše, iako će nena uvijek biti u vašim srcima.

Pusica

< Poruku je uredio nita -- 16.6.2009 15:33:49 >

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1439
16.6.2009 22:35:21   
bebbe RR
Drugarice moje drage!
Ema spava! U SVOJOJ SOBI! A ja se osjecam kao da sam je odbacila, iako znam da je to najnormalniji tok dogadjaja na svijetu! Razgovarali smo danas o tome i ustanovili da Ema ima daleko laganiji san od mene, te da se uz nas dvoje budi i kada MM hrce nocu, a sada, kako je bolestan, non-stop gromoglasno kaslje i kise i ona nemirno spava, te da bi za nju bilo bolje da ima svoj mir... I tako smo joj odnijeli krevetic u njenu sobu. Vec sam pisala da imam dobar i veoma pouzdan baby alarm, ali, svejedno sam uznemirena. Svjesna sam da je to krajnje iracionalan strah, kao i vecina majcinskih strahova, ali, eto, moram ga podijeliti s vama... Nadam se da ce sve proci OK. Javicu vam ujutro!
Pusa svima vama i vasim bebama!

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1440
16.6.2009 22:42:45   
enna
Bebbe ako ste tako odlucili nemoj da se brines pa Emica je prava dobrica slusat ce ona i pajkiti a znam kako se osjecas uhhhh propast svijeta bila sam u takvoj situaciji.Draga moja lijepo lezi i odmori s pa nam se javi ujutro da vidimo kako je prosla noc laku noc i laki snovi pusica tebi i Emici!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1441
16.6.2009 23:45:58   
Ilhana RR
Halo raja, gdje ste mi vi?
Evo reko da se javim, danas ja i Lamki citav dan u skitanju. Bile na kontroli jutros, Lamija smrsala skoro kilu od prosle kontrole. Ali je visocija 4 cm, znaci sada je 82 cm visoka masala =) ima 10800 gr sada...
Ostalo sve super masala, ospice jos malo pa skroz nestale =) Eno spava, nesto je vesela mozda je skontala da ce uskoro u bosnu ako Bog da.
Ja evo sada zavrsavam vecinu, ostace koja masina muzu da opere ali dobro ce to proci ;) ja cu mu preko msna davati instrukcije.

Sutra u ovo doba cemo ako Bog da biti na aerodromu ja i Lamija =) joj fata me nervoza kako ce ona to sve podnijeti.

Evo po pedeseti put prepakivam torbe, jednu torbu spremam da mm ponese kad on bude dolazio, pa sve kontam sta ce mi trebati odma sta nece itd. ponijela sam 2 pakovanja pelena, mislim da je dovoljno, on kad dodje ponijet ce pola a moji jedno pakovanje kad oni krenu valjda bude dovoljno i nako planiram da je pustim da bude gola sto vise, mozda i da se nauci na tutu do kraja ljeta. Bar po danu da bude bez pelene. Mislim volila bih al znam da je jos mala.

eto drage, odoh nastaviti, trenutno nakit prebiram haha nemam pojma gdje sam pola nakita ostavila. Imam prelijepu ogrlicu sto su mi svekar i svekrva kupili od bijelog zlata i nemam pojma gdje je, moram vidjeti sutra kod mojih da nije tamo, mislim da sam je zadnji put nosila kad smo ja i mm izlazili i da sam je skinula kod njih jer mi je smetala kad spavam.

Eto ako nestignem sutra da vam se javim znate sto, a ako Bog da vidimo se na pikniku ubrzo.

Velika pusa vama i vasim bebacima!!!!

user posted image

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1442
16.6.2009 23:49:55   
dinciii
bebbe nadam se da ce sve proci kako treba,nemoj se previse sikirati,i svaka cast ja nesto da imam jos jednu sobu ne bi mogla ostavit je jer bi me bilo strah da je necu cuti,koji baby phone imas???zelim vas ugodnu noc da fino obje pajkite,evo ja do sada peglala i sad reko da vidim sta ima ovde pa spavanac...

nita bitno je da dovoljno pije a ona kad ogladni ona ce trazit,barem je kod nas tako.
vidim enica dobila jos jedan zubic user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image cestitamo

mamabb jos ne osjetis nervozu od zubica????il sam ja pogresno nesto shvatila user posted image pusa leili user posted image

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1443
16.6.2009 23:52:11   
dinciii
ilhana SRETAN PUT i javi mi broj kad uzmes karticu da se vidimo kad budem i ja dole user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1444
17.6.2009 0:49:43   
mynxlee
manuela, zao mi je zbog smrtnog slucaja. znam kako je tvom muzu, jer meni je umrla baba prije 2,5 godine i ja se jos s tim ne mogu pomiriti. sanjam ju svaku drugu noc. user posted image

ilhana, sretan put.

ivan je 2 dana nervozan. ne mogu ga umiriti. hoce nesto, a ne znam sta. sigurno su zubici. juce sam mu davala sok od tresnje. cijedila na kasicicu. nije nesto odusevljen. hehe... sad s ovim zubicem kad me pricepi, suze frkte. bas veceras me pred zenom od mm rodjaka ugrizao, kaze da je i nju zabolilo kad je vidjela kako uvrce i vuce. mene sinoc opalila depra i samo molim Boga da Ivan u buducnosti ima normalnu i pri zdravoj pameti mamu, a mm zenu.

laku noc mamice i bebice :)

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

Neposredna veza do poruke: 1445
17.6.2009 8:42:30   
manuela RR
Hvala vam puno...
Ja sam danas bolje,valjda sam se isplakala pa se olakšala,mm je i dalje skroz kritičanuser posted image user posted image user posted image user posted image
ali moramo dalje nekako...

juče smo Emir i ja bili kod moje mame,mama se s njim igrala a ja malo odspavala.
Ovih dana je nešto kao počeo da priča,moja rodica ima psa s kojim često dođe kod nas pa se igra,pas se zove Ella,i juče par puta Emir reče Ella i to baš u momentu kad je i rodica zvala psa...
interesantno nit je rekao mama niti tata nego Elauser posted image prvi put pa ime psa...ali šta da se radi.

Ilhana sretan put.

Bebbe,znači Emica nam je u svojoj sobici,znam da ti je teško ali vjeruj da ti je tako bolje,poslije nećeš imati problema.
Moja rodica koja živi u Americi je svoju malu čim je napunila 6 mjeseci,ostavljala u njenoj sobi,kod njih se to tako praktikuje.
Ja bi isto da Emir ne voli sa nama daspava,nego on baš uživa i ništa mu ne smeta,ni hrkanje mm,ni razgovor ni okretanje...
ali i njega kasnije čeka njegova sobica.

< Poruku je uredio manuela -- 17.6.2009 8:47:07 >

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1446
17.6.2009 8:55:37   
Anushka
dobro jutro drage mame, nadam se da je i vama lakse sa ovim zahladjenjem..
mi smo juce imali bas naporan dan. Alen je spavao ukupno sat vremena, od toga 40 minuta dojeci i 15 vani u kolicima, za cijeeli dan, i slabo je jeo. Na kraju sam napokon skontala sta mu godi pa mi je laknulo - trljala sam mu zubice zamrznutom mrkvom dok je ne otopi, nekoliko puta u toku dana, sav sretan mi otvori usta i nastima se, bas mu je godilo, i jeo je samo hladnu hranu, iz frizidera, pa je bar popodne i u uvece nesto pojeo. Inace je fino odspavao u kreveticu, al jel ja i mm legnemo on se budi. i on ima lagan san kao emica pa se trza na svaki sum.
manuela, zao mi je bas, meni je prije 10 godina umrla baka, a u narednih godinu, i dva djeda, sve troje po 6 mjeseci razlike i dan danas ih sanjam, posebnu baku, molitva pomaze..
mynxlee i tvoj mali grizly cupa kida i sl, ja se zezam da mami pokazuje da je voli tako sto je udara, cupa i grize,uspjela sam sa onim ne ne da me ne grize kad doji, ali ramena, prsti, cak nos i brada stradavaju redovno. ima on svoje igracke koje redovno grize, ladice otvori pa struze po rubovima, i sta sve ne, al ovo sa mrkvom mu je bas godilo pa probaj. a kako je dosla tak oce i otici depra, ne daj se, saljem ti puuno pozitivne energije da je sto prije pobijedis, i zapali svijecu svojoj baki! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ilhana, Lamija se bas napatila lutkica kad je skoro kilu izgubila! sad ce ona to u bosni nadoknaditi, a mashala narasla veelika cura! ne znam to za pelene, kontam da poneses sto ti za puta treba a ostalo kupiti ovdje, bezze cete nosati i zauzima vam mjesto za druge stvari, ja ne bi sigurno,sretan vam put!
bebbe, kako prodje noc? nadam se da je Ema spavala bolje nego ti, predpostavljam da si dezurala pola noci i provjerila je 100 puta! naviknut cete se, a vjerujem da je njoj puuno bolje ovako. Ja sam do 14te godine spavala u istoj sobi sa roditeljima i to ne bi nikome pozelila. A mi imamo jednu sobu koja je planirana za bebu nekad, al sad je to radna soba u kojoj su i kompjuteri i knjige i sav alat i uredjaji od mm-a pa nemamo pojma gdje cemo sa svim tim, a bas se puno koristi.. kontali smo balkon zatvoriti pa prebaciti tamo.. a i moj alen dobro spava kad je sam u spavacoj. A kad mi legnemo onda se budi i na kraju ga prebacim u drugu sobu gdje uz mene opet prilicno fino spava, al valjda skonta da je sisa blizu pa je malo malo trazi:) nadam se da vam je noc prosla najbolje sto je mogla! a za obroke, meni bas odgovara ovaj nas ritam, nije bas po pravilima, ali nam je tako i raznovrsno i razvuceno na cijeli dan, mi ujutro oko 7 doruckujemo na kasiku, pa oko 11 vocna kasica uzina pa oko 3-4 rucak povrce i meso i oko 8 opet mlijecno zitna kasica. Ne pojede on puno svaki put, i doji cesto ali i pije pomalo vode, soka caja. A ne brinem se i kad preskoci koji obrok, fino onda bude i sa dnevnim spavanjem ako nas ne uznervoze zubi i vrucina kao juce.. vidjet ces kako vama dvjema odgovara:)

nita alen se potrudio da pokaze mmu kako izgleda nocna dezura, hehe, a nije bilo ni sanse za te vrste pomirenja jer sam nazalost dobila user posted image  prvi put od poroda.. a inace se snalazimo i ovako za te "potrebe"..  a imamo isti problem sa nocnim hranjenjima.. kazu kad prestane dojiti da ce biti lakse, a do tada nam predstoje aktivne noci.. hoce li kanita cuclu? bar da je malo zavara u toku noci? ovaj moj nece ni pod razno, samo se naljuti jos vise ako mu je probam podvaliti..
mamabb vec sam se udala, hehe, i ne bi ovog svog mijenjala makar se svadjali svaki dan:))) a ja sam sama zivjela od 18te godine, punih 7 godina prije nego sto sam se udala, pa sam navikla sama, a nisam navikla da me maze i paze (npr ishijas sam "prebolovala" potpuno sama studirajuci i radeci, a spavala na podu i zivjela na voltarenima vise od 3 mjeseca, kiroprakticar me spasio), ali me uvijek radovalo kad obradujem druge drage ljude posebno one koji su zadovoljni malim i ne traze hljeba preko pogace, njih mi je uvijek posebno drago obradovati. A vrati se to sve jako lijepo, koliko mi srece donese ovo moje dijete, svaki dan se zahvaljujem Bogu na ovakvom zivotu:)
new mama i vi se spremate na more? sretan vam put i da se super provedete:) a nama je jutro tako stalno, dizemo se oko 6, nekad i ranije, dorucak oko 7 i zaspi obicno do 9 (sad spava) i onda ja imam vremena za dorucak, jutarnju kaficu i rr da pisem ovakve romane od postovauser posted image
Ne javlja se skvo? vjerovatno uzivaju na moru:)
puno pozdrava od mene i mog djecaka i nadam se da cete uzivati u danasnjem danu!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1447
17.6.2009 9:25:43   
Ilhana RR
jao nemogu da vam opisem kako sam uzbudjena... vec lebdim po kuci hahaha... Lamki masala jos evo spava, nesto umorna haha ili se priprema da me zeza veceras na aerodromu.

Kontam da kupim tablete protiv mucnine kad se lete Lamiji, meni netrebaju ali neznam ona kako ce sve to podnijeti a inace lahko povraca jer je na babu svog sto se tice toga a on uvijek mora popiti tabletu tu.

a sto se tice pelena kvalitet dole nije ni primirisati kakve su ovde pelene tako da radije nosim odavde da mojoj maloj guza bude sretna.

joj moje drage nemogu iscekat da se ovaj dan zavrsi da ovaj osjecaj u stomaku mi nestane....

idem eno je probudila se. Pusaaaaaaaaa

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1448
17.6.2009 9:32:26   
bebbe RR
Dobro jutro!
Evo, samo da javimo da je sve super proslo! Ema spavala jutros do sest, zovnula mamu, sikila i nastavila do 8. Sve u svom kreveticu! Ja gotovo i nisam spavala, svako malo sam osluskivala baby phone, ali nisam nijednom ustala! Obecala sam muzu da necu bezveze ustajati, jer Ema je bila u ljetnjoj vrecici, dakle, nije se mogla otkrivati, a za sve drugo me je mogla "zovnuti". Zadovoljna sam, hB!
HVALA VAM SVIMA NA PODRSCI! Najnormalnija stvar je na svijetu, ali, vidjecete kada se same dovedete u tu situaciju da mamama nije svejedno.
Dinciiii, ja imam baby phone TOMY, platinium, i stvarno je dobar. To nam je treci koji smo kupili. Stalno je ukljucen, dakle, bez one aktivacije na glas, tako ako ga pojacam cujem i sat kod komsije:), nema sumova, nema gubljenja signala i nema smetnji i umjesavanja. Osim toga, ima i nocno svjetlo, kontrolu temperature kod djeteta, te i dugmic na maminoj stanici koji pritisnes i pricas s bebicom:) Platili smo ga 140 eura, ali nije mi zao, jer i do sada mi je trebao pouzdan ako trknem do baste dok Ema spava, a sada pogotovo, kada je dama u svojoj sobi.
Ilhana, sretan put!
Moram ici, jer se Ema buni, ljubim vas sve i javim se kasnije!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1449
17.6.2009 16:58:34   
bebbe RR
Sta je ovo, nigdje nikoga danas na ovoj temi:)
Nadam se da sve uzivate sa svojim bebicama, pa nema vremena za tipkanje. Ja sam se umorila od kucnih poslova danas, ali, barem sam uradila sve sto sam planirala. Ema spava. Danas je konacno dobro pojela rucak. Probale smo zumance, jer nas je doktorica juce okurazila i rekla da samo navalimo, te da su metode po kojima je trebalo cekati do devet mjeseci zastarjele. Ne znam da li joj se je svidjelo, jer sam joj malcice zgnjecila i dodala u uobicajenu kasicu, ali pojela je. Pusa i pozdrav svima!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *