|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
11.6.2009 15:02:46   
Ilhana RR
Drage moje, nisam imala vremena da se javljam bas nesto toliko a i nije bilo jakih promjena...
Evo sada pocela je da jede kao i uvijek, ospice joj valjda prolaze a umirili su se zubici.
Naucila je da vristi tako da nonstop vristi ako nije nesto po njenom, valjda se lahko nauci na ugadjanje dok bi bolesna.
Ja mislim da komsije nekad misle da je koljemo koliko i kako ona vristi...
Srecom umirim je sa tim da joj kazem haj veceras te kupam, ona ode stane pred kupatilo i govori papka i tako dase kasnije malo umiri...

Sutra nam stizu jedni divni ljudi, mama3djecaka se zove na RR, nemozemo iscekati =) Lamiji stize momak Dino =) njena prva ljubav hihiihi =)

anushka bas mi je zao Alena sto je morao da vadi krv ali mi je drago da je sve OK.

New mama znaci sve super proslo na Terme, drago mi je jer i ja kontala sa ovom mojom da idem ako Bog da kad dodjemo =)

nita moja lamija prosle godine je provele skoro svo vrijeme u bosni u jednom bodiju na brotelice ... nece joj sigurno nista biti ako je raskomotis malo ;)

Odoh pripremati krevete i posteljine za sutra da nemoram to sutra raditi da bih uzivala sa gostima =)

Pusa velika svim vasim bebacima i vama =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1376
11.6.2009 15:35:00   
enna
Drage moje evo i nas kratko da vam se javimo!!!
Vidim da su bebice prilicno dobro i da slusaju svoje majkice.Ena je pravi mali lopovvvv nista ne slusa uz sve moguce stvari se dize ne hoda jos uvijeke samostalno nadam se da ce uskoro heheheh rucka masalla nemogu se pozaliti mada sam joj jutarnji obrok mlijeka prije spavanja ukinula posto ima mozda 10-ak dana muci je tvrda stolica pa reko da vidim da nije od mlijeka i sada je ok malo se bunila ali proslo je.Mi idemo na vacinu 19.06. za hepatitis A pa se nadam da ce aBd slusati i da nece imati temperaturu.
Anushka drago mi je da je Alen ok hB i da nije nista strasno,a za nase doktore nemam rijeci,a ja sam kivi pocela davati od 10 mjeseci pedijatra mi rekla da probam da vidi hoce li imati kakvu alergiju i nije hvala Bogu bas ga voli user posted image ,a ljuljanja sto se tice i ja Enu pozelim uzati malo posto se ona nikad nije dala maziti ali stvarno je masalla teska pa ima 12 kg ali opet sada je mnogo bolje zaspe za nekih 10-15 min a prije je to bilo pakao,pa znala sam je ljuljati i po sat vremena a kada je imala grcice to je znalo biti i po cijelu noc,sada je mnogo bolje napredujemo polako ali sigurno hahahhaha,ma neka su oni nama zivi i zdravi proci ce i ta faza.
Dincii cestitam na novom laptopu.
Remzy sretan put i lijep provod ada je kod svoji uvijek lijepo,a ja ako dodem do kraja 7 mjeseca (pisala sam ti zavis od odmora MM)onda se cujemo pa popijemo kaficu na Uni evo nadam se da bi nam se i mamabb mogla pridruziti i ima jos jedna moja trudnica heheh(Lanaa)pa da se malo skupimo,javim vam jos uvijke ja nist neznam.
PUsica vam i hajte bujrum na kaficu evo ja skuhala Ena spava pa reko da dahnem dusom malo!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1377
11.6.2009 18:23:32   
dinciii
evo mene opet user posted image user posted image user posted image user posted image sad mogu uvijek kad ja hocu user posted image user posted image user posted image isle smo setale i odemo kod svekra u bolnicu,ima sljedece sedmice operaciju pa smo kod njega malo bili i evo dosli kuci,Ilhana drago mo je da je Lamiji bolje i da joj prolaze ospice,,enna hvala na cestitkama al nije laptop nego kompjuter,htjela sam bas kompjuter nije mi laptop pouzdan kao kompjuter...

nadam se da ste dobro i da uzivate u lijepom danu user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1378
11.6.2009 19:49:29   
bebbe RR
Mile moje!
Kod nas je mala matura u punom jeku, no Ema i ja smo bile samo na onom oficijelnom dijelu i vratile se. MM je ostao. Dijete nam je lijepo k'o lutkica! Ja sam prehjladjena dosla iz Sarajeva, i sve me strah da mi i na Emu ne predje. Ona vec dva dana slabije jede.
Nita, i mi planiramo probati zumance sutra, jer ce nam doci domaca jaja, s jedne eko farme. Kako ste vi pocele, mislim kolicinski? Mi nemamo zubica, a vi?
Anushka, vidim, ti si sokove prezivljavala, I meni su rekli da cuju sum i prestravili me, ali, onda na UZ, hB, bi sve OK.
Dinciii, cestitam za novi kompjuter. Ja sam od mm dobila onaj maleni laptom, oko 1 kg je tezak i imam instant internet, dakle, posvuda i stalno, sto je super, ali jos tipkam presporo, nisam se navikla na ovu malu tastaturu jos.
Ilhana, drago mi je da ti je curica OK i da dolaze gosti kojima se veselis.
Ja, evo, dojim ovo moje pilence i sve se nadam zaspace, jer danas nije nikako. Pusa i pozdrav svima!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1379
12.6.2009 9:12:49   
Anushka
Dobro jutro mame i bebe, mi smo puuno bolje, prosli shokovi, opustili se i uzivamo. Alen samo brblja ovih dana, usvojio je jos par "rijeci" pa se takmicimo koga vise zove, kad setamo on prica a i ja za njim ponavljam pa bas smijesno zvucimo i izgledamouser posted image  uglavnom fino, malo smo poremetili spavanja, posto uvece seteamo od 6-7 pa nekad i do 9 onda zaspi tek oko 10, al zato u toku jutra i popodneva nadoknadi i super je. a i ujutro idemo u skitnju i shopping isl tako da nam je dan saren samo se ja nanosa uz stepenice po vazdan:)
bebbe, mama prelijepa pa mora i dijete:)))) posto je dojis ne brini uzima antitijela od tebe i vjerovatno i nece uhvatiti nista a postat ce imuna:) neki dan alen grickao kajs od torbe moje mame i ona se sve prepala kako cu reagovati, pa se zezamo dobit ce imunolosku bombu od te torbe gdje je sve bila:) dinciii i ja imam svoj kompjuter jos od kako sam djevojka bila kupila sebi, doduse sad je unaprijedjen i sve skoro promijenjeno ali prije ovoga sam imala laptop i puuno je lakse, komotnije isl jedino se igrica nisam mogla igrati svih hehe ali za sve ostalo je puuno bolje.. enna mashala sto je velika curica! a znam i ja da mi mazimo nase bebice, dok se daju maziti, hehe stalno bi ga gnjavila nesto, za kiwi nesto ne znam, sad ce mu 8 mjeseci ali ima i drugih izvora C vitamina, ovih dana bi mu trebala poceti stavljati par kapi limuna u domace vocne kasice, sacekat cemo zimu kad bude manje naseg voca pa cemo uvoditi kiwi.. nesto meni dinje zapele za oko al ne znam kad bi smjela.. jos gledam sumske jagode, pa borovnice eee al neka ima vremena, vjerovatno cu uzeti i zalediti da ga obradujem na zimu ako Bog da kad ih ne bude vise a on bude imao godinu dana:) ilhana, drago mi je da prolaze ospice i da su zubici smirili, mogu misliti kako je iscrpljena, nije ni cudo sto se mazi i trazi paznju.. mi sreca nismo dosli do vriskova, bar ne iz nezadovoljstva, za sada ako mu nesto nije po volji napravi tuznu facu i kupi nas iste sekunde. Ovih dana sam primijetila da tako reaguje na druge bebe ako mu se priblize i jos ako pricam sa njima a ne sa njim, odmah tuzna faca. MM nas zeza da je vec ljubomoran, hehe nita mene je iznenadilo da su svi koje sam srela sa malom djecom imali lose iskustvo sa dispanzerom. I skoro svima su rekli da im dijete ima sum, navodno samo je dr karmen OK a ove ostale bi svi poslali u penziju. A opet nam bezze ici privatno za sve.. i svi mi kazu da im nista ne vjerujem al tesko je ne reagovati na tako nesto ma ko da mi kaze.. mamabb mi se nismo jos sretale ovdje:) a mala je masala visoka i vitka prava manekenka:) neka mashala tako lijepo napreduje
new mama vi ste se dakle banjale u termama, neka neka, bas lijep uvod u morske dozivljaje..a za zumance, mene su moji svi vec napali sto dijete izgladnjujem i da obavezno uvedem zumance, ALI pedijatrica je izricito zabranila zumance prije 9 mjeseci a bjelance sa godinu dana. I sreca pa joj vjeruju i jedni i drugi i prestali su sa pricama. juce sam u DM vidjela neke sokove od cvekle od alnature i pise da nema nista drugo osim cvekle i jako je kratak rok trajanja, malo mi je muka oko cijedjenja soka od cvekle, izgubim puno vremena a sve roza oko mene, hehe pa se premisljam bi li radije kupila taj sokic pa da mu to dajem.. i posto smo bas muku mucili sa doruckom, prestala sam forsirati, i sad ujutro i uvece jede neki lino a u toku dana vocni i povrtno-mesni obrok, dok ne uvedemo jaje i ne pocne za rucak jesti barem male komadice necu patiti i njega i sebe. Jadnicak, po sat vremena ga nutkam da jede pa ga na kraju moram okupati koliko se uprljamo, a ostane gladan. Eto isprica se ja bas danas, puuno pozdrava od nas dvoje i uzivajte u lijepom danu!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1380
12.6.2009 11:29:11   
dinciii
Dobro Jutro moje mamice i bebice,nama je danas 6 mjeseci i mashala bas mi je porasla kad gledam slike od rodjenja i sada...

Inace je sve ok,samo sto se Rejhana sinoc budila svakih sat i bas me isrcrpila.al eto sve se prodje user posted image

anushka drago mi je da su prosli shokovi i da je alen tako pricljiv user posted image
a sto se tice laptopa imam ga jos uvijek al mi je bila zelja kompjuter jer sad kad mi se pokvario laptop ostala sam bez svih slika i bas mi je bilo krivo a na kompjuteru se to ne bi desilo jer ne moze past kompjuter,ovaj smo popravili da imamo u dnevnoj sobi a ja sam svoj kompjuter namjestila u spavacoj user posted image ono laptop je prakticniji al sto se tice ostalih stvari kompjuter je zakon...

gdje su nam ostale bebice i mamice???

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1381
12.6.2009 11:42:38   
enna
Jutro i od nas ili bolje reci dobar dan heheheh:)))
Mora da ste mi u setnji na ovako lijepom danu i mi cemo dok Ena ustane pajki sada.
Dincii sretan mali rodendan princezici a zaomi je sto s budila mozda ce joj zubici moja Ena je prve dobila sa 6 i po mjeseci ja se pravo iznenadila bila.
Anushka drago mi je da su prosli sokoi uhhhh ja sam ih imala u toku trudnoce more tako da neznma sta bi ti rekl a najslabiji smo naravno na nase user posted image .Sada mi lijepo setkajte i uzivajte i zaboravite te gluposti.
Mi smo lijepo spavale Ena se budila oko 4 pila caja i nastavil mo do 8.00 onda dorucak mama pije kaficu igranje gledanje crtanog pa opet spavanje e kad ustane vrijeme rucka pa cemo u setnju bas lijeep dan.
Eto toliko od nas ljubite mi te malene piice a mamicama lijep i ugodan dan zelimo pusaaa!!!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1382
12.6.2009 11:51:07   
manuela RR
Pozdrav darage mame,vidim da ste sve dobro,
Bebbe čestitke za Anjinu malu maturu,mogu misliti kako si ponosna,ja mislim da ću se istopiti kad to doživimuser posted image user posted image user posted image user posted image ,draga moja mi još nemamo nijednog zubića ni u najaviuser posted image user posted image user posted image user posted image tako da ima vremena još da Emica dobije zubićeuser posted image
Anushka se pravo raspisalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vidim da je Alen slušauser posted image user posted image user posted image user posted image

I Rejhana bogme velika curauser posted image user posted image user posted image user posted image

Pozdrav od nasuser posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1383
12.6.2009 12:17:27   
mamabb
Dobar dan :) mame i bebare
kako ste nam danas?
Mi smo sinoć spavale, mašala, ustajala je u 3 da sisa i u sedam i onda do 10 a zaspala oko 10 uveče.
Nismo se anushka srele ovdje,makar za ono vremena dok sam se javljala ali eto da vam se priheftamo ponovo :)
Leila je baš visoka, pedijatrica kaže odskače od prosjeka a ima i na koga i mm i ja smo visoki tako da je tu genetika odigrala svoje.

E da ja vas pitam nešto, baš me interesuje vaše mišljenje :)
Moja malecka sisa dnevno 6-7 puta nekih 10-15 min, može da pojede jednu bananu  smiksanu s rižinim pahuljicama odjednom (dvije dnevno)i neke dvije čajne šolje neke kašice povrtne što joj napravim na supici i recimo oko 150 ml vode sa sokićem nekim jer  neće samu vodu da pije pa stavim malo soka i to je sve za jedan dan.
Ja sam se bojala da je mnogo ali jednostavno pratim nju,npr izmiksam trećinu banane ona pojede, ja još jednu trećinu pojede i onda i onu posljednju pojede ...nema problema s stomačićem, ne muči je nismo imali ni grčiće nikako.Ona sve to ''stumba'' i nekad se bojim da je mnogo ali šta ću kad hoće da jede. Koliko jede treba da je debela a ona mašala taman ali se bojim da to ne bude imalo ''debelog'' efekta ubuduće. Nisam pametna.
Da napomenem da smo dohranu uveli od polovine petog mjeseca.

Eto ljubac ekipi :)

04.12.2008.

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1384
12.6.2009 14:44:24   
bebbe RR
Pozdrav, mamace i bebace!
Rejhana, sretan mali rodjendan!
Anushka, bravo za tvog malog brbljivca! Nista se ne sekiraj vise i uzivaj u svojoj ljepoti!
Mamabb, tvoja beba vjerovatno sama zna koliko joj je hrane dovoljno. I, ako joj je dovoljno toliko koliko joj dajes, a nije debela, neka samo jede. Ja jedino ne kontam sto joj dajes dvije banane dnevno?! Dajes li joj jos kakvo drugo voce?! Koliko je visoka Leila?!
Manuela, hvala za cestitke! Iznenadices se kako vrijeme brzo proleti i kako one male bebe brzo postanu mladi ljudi. Neka, hB, sve je to nekako normalan tok... Sada je Anja vise kuci, nema pritiska s ucenjem, barem do septembra, pa uzme malo Emu, da se odmorim, a i 15 minuta puno znaci, to znaju sve mame cije bebe ne spavaju po danu:) Dakle, ni vi nemate zubice?!
Nita, kako nam je Kanitica?! Nasa jaja nisu jos stigla, pa cemo odgoditi za sutra.
Ljudi, gdje nam je to -Mynxlee, je li to ona nas vise ne  voli?! I kako li su nam Uma i Skvo na moru?! New mama, i ja imam dobro iskustvo s termama. Moja Ema je bas uzivala!
Inace, Ema mi slabije jede, tako da sam zabrinuta. Kako vi hranite svoje bebe?! Ja imam ovakav ritam:
8h -zitna kasica
12h- mesno povrtna kasica
16h- vocna kasica
20h - Hippova kasica za laku noc
I dojim je kada i koliko hoce. Ona jos uvijek i nocu jede. Daleko je od debelog, a ja nekako nisam sigurna da li je to OK kako ja nju hranim. Sta mislite?!
Mi vam danas idemo kod dede na veceru, da mu se zahvalimo sto nam je obnovio i sredio Anjinu sobu dok smo mi bili u Sarajevu.
Pusa i pozdrav svima!

< Poruku je uredio bebbe -- 12.6.2009 14:46:00 >

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1385
12.6.2009 15:10:33   
mamabb
bebbe, ma i ja kontam da je OK, ali eto zanimalo me još koje mišljenje,jer kad je njoj dosta ma jedna kašičica kad joj ostane ne bi ta otvorila usta nema teorije.
Naravno da dajem i drugo voće ovo sam samo kao primjer navela da imate predstavu količinski. Poguzija je nema šta user posted image
Visoka je 72 cm.
Pa i u mene je tako neki raspored što se tiče hranjenja osim onog u 8 ujutro u nas oko pola deset i što imam običaj da prije svakog obroka prvo ponudim sikom pa onda i naravno između kad god joj se prohtje ali zvaničnih imamo oko 6-7 one po par gutljaja ne računam.

04.12.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1386
12.6.2009 21:37:24   
nita
Dobro veče, mame! Eh, mi smo se danas pravo nahodale! Evo već dva dana šijem kostim za Merjem, za školsku priredbu. I danas smo svi išli da gledamo njen nastup. Kanita nije bila baš oduševljena gužvom i vrućinom, pa je povremeno sve podsjećala da ima beba na priredbi :) Poslije smo se podijelili: MM i Merjem su otišli na ručak i sladoled, a Kanita i ja na kafu sa prijateljicom i njenom bebom.
Bebbe, Kanita je žumance prvi put samo probala, oko 1/8. Poslije toga sam joj postepeno povećavala količinu, tako da joj sada dajem cijelo žumance. Mi smo kupili tri kokice o kojima se brine svekar, pa joj dajem samo domaća jaja. I Kanita ovih dana skroz slabo jede. Ni nama, kao ni Emiru, zubići još ne vire.
Mamabb, to je baš super kad beba hoće jesti! I visina je, kao što i sama kažeš, genetski uslovljna. Moja Kanita je starija od tvoje Leile, a duga je 68 cm. Ja sam sitnije građe, a i MM nije krupan.
Dinciii, sretan "mali rođendan" našoj Rejhani!
Anushka, i mene muka hvata kad sam sama i trebam snijeti kolica i Kanitu. U jednoj ruci nosim sklopljena kolica, a u drugoj Kanitu... Još ako se ona unervozi, pa haustor odjekuje ...
Pusica!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1387
12.6.2009 23:08:59   
bebbe RR
Nita, kakva je bila priredba?! Pusica za Merjem! Kako si Kaniti dala zumacce?! Skuhano? Ja cu sutra Emicki dati, i,to, po tvom savjetu, jednu osminu! Dakle i Kaniti oslabio apetit ovih dana?! Kod nas potrebna kompletna porodicna animacija da barem nesto pojedemo.
Mamabb, i Ema je visoka 72 cm, ali, kao sto ti rece Nita, sve je to genetski uslovljeno. I mm i ja smo visoki, a Ema je rodjena sa samo 47 cm, pa evo, narasla je do gornje granice za svoj uzrast. Ma, uzivaj u Leilinom dobrom apetitu! Neka, masala, jede! 

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1388
12.6.2009 23:25:09   
nita
Bebbe, Kaniti dajem tvrdo kuhano žumance. Prvi i drugi put sam joj dala samo, izgnječeno, a poslije sa mileramom. A priredba je bila odlična! To je bila manja priredba, samo za roditelje čija su djeca drugi razred. Djeca su sama birala svoju tačku. Merjem je plesala. I roditelji su bili složni da je bila najbolja. (Morala sam se pohvaliti user posted image )

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1389
12.6.2009 23:34:53   
bebbe RR
Uz koincidenciju da obje imamo po dvije kcerke i da su nam mladje rodjene na isti dan, draga moja Nita, ima jos jedna - i moja starija kcer obozava ples i strast prema plesu pokazivala je jos kao tromjesecna bebica. Vjerujem da nam je Merjem bila najbolja! Cestitam ponosnoj mami! I, hvala za savjet za zumance. Pusa!

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1390
12.6.2009 23:47:07   
Adana
Cao bebbe, vidim da si tu, pa rekoh da te pozdravim. user posted image
Cestitke na maloj maturi!
Cmoke za djevojcice

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1391
13.6.2009 8:57:01   
enna
Jutro drage moje mamie i bebuse!!!
Evo mi kafendisemo Ena puze i gleda teletabise,sinoc smo dobro spavale budila se 2 puta da pije caja i nastavi pajkiti.
Danas je hodanje citav dan heheheh ako bas ugrije previse ipak cemo malo odmarati,jer sve su predispozicije da ce zemlja da gori bas je vruce vec sada.Kako su ostale bebice slusaju li,ove sto putuju jesu li spremna z put???
Eto toliko od nas mozda se i poslije javimo pusica bebcama i mamicama!!!

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1392
13.6.2009 9:01:13   
Anushka
dobro jutro drage mame, ja se evo uvali odsmjeha! jutros smo uranili, oko 5 smo ustali iako smo se budili non stop vec od prije 3. I tako dorucak, kupanje jer se umusavio od glave do pete (stavi nogu u puna usta isl) i poslije mu dam kiflu da gricka i stavim u hodalicu, on dosao pred TV i gleda pocoya i doru i gricka, taman dok ja malo po kuci sudje ves isl. Kad vidim dijete se usutilo a on bas ko veliki sjeo, gleda i gricka. I poslije par minuta ja pogledam opet a on dusica spustio glavicu na stranu i zaspao! prvi put je sam od sebe zaspao!!!i to sjedeci! bez kmezanja i sl! hvala Bogu i do sada je bilo sve brze i lakse uspavljivanje, ali ovo sadauser posted image  iako me u startu prepao jer ga nisam ni cula a jeo je kiflu pa sam ga digla prije nego sam skontala da ga slikam, nema veze, bit ce prilika ako Bog dauser posted image  a ovih dana je prvi put spavao na stomaku, sam se prevalio i nastavio (inace vec mjesecima se probudi i place, a skoro svaki put kad zaspi zavrsi na stomaku). tako da je vec par puta odspavao i na stomaku! ma dusa moja sve ide svojim tokom, u pocetku nije htio ni sekunde na stomak, a poslije mu je bilo zabavno igrati se i okretati se i pomalo puzati, ali se bas nikada nije opustio a kamoli zaspao tako da sam bez ikakvog forsiranja docekala i ovo!!! sa jelom smo i mi "nako", jede manje na kasiku nego inace, iako je sinoc spucao citavu teglicu hipp griz sa cokoladom za laku noc. A juce mu je mm dao 2-3 kuglice nesquick rastopljene u mlijeku, i pojeo bez problema, izgleda da hoce samo cokoladno kao i mama, al ne dam mu da bira toliko tako da se skoro poslije svakog obroka ako se moze tako nazvati moramo kupati! Juce me malo izbacilo iz takta, jedan covjek ima unuka 2 mjeseca starijeg od mog alena, a radi nesto sa mojim roditeljima, i pita me jel mu dajem monte i puding, i ja blijedo gledam, i kazem da ne dajem, mali je i ne treba mu to, a on meni da izgladnjujem i mucim svoje dijete!? (doduse, preko svojih roditelja znam da taj mali jadnicak nije dojio ni dana i da je jeo eurokrem sa 4 mjeseca ali i da je vec bio u bolnici zbog prehlada isl pa mora nekako da se pohvali ali bas nidje veze da me vrijedja!? al mu je alen odmah isplazio jezik i rekao prrrrr, hehehe)
mene bas nesto sa tim zumancetom muci, i ja bi probala al mi je vec druga pedijatrica rekla da sacekam 9 mjeseci...

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 1393
13.6.2009 9:14:48   
enna
Draga Anushka bas si me nasmijala sa Alenovim spavanjem uhhhh i mojoj se Eni to samo jednom dogodilo u ovih 13 i po mjeseci hahahahha da je slucajno legla uzela cucu i gledala neku muziku na tv i zaspala ma to su nase male dobrice,a evo sada kao da je pala atomska u dnevni boravak igracaka nema gdje nema ma lopov pravi.
Ja sam zumanc isto pocela davati u 9 mjesecu i to nije htjela samo a ja stavim kasiku milerama prvo smo probali 1/4 pa poslije polvinu pa smo dosli do cijelog,mada moja Ena nece da okusi jaje samo peceno ili kuhano nebitno vec joj pokusavm u jelo ubaciti pojma nemam zasto ga nece a stvarno voli pa skoro sve da jede masalla.LJubimo vas!!!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1394
13.6.2009 10:07:52   
Skvo RR
Drage zenice,
Kako ste mi? Mi uzivamo. Za dva dana Umi dolazi mala rodica, pa ce imati drustvo...user posted image
Dobili smo prvi zubic. Nije imala nikakve simptome.
Ljubnite bebare za mene....
I vama veliki poljubac iz Brela!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1395
13.6.2009 11:04:33   
mynxlee
sinoc kasno smo otkrili prvi zubic. izbila je donja lijeva jedinica. svi smo presretni. user posted image

da krenem redom i nadoknadim propusteno user posted image

nita, hvala ti za kompliment za frizuru. ne primjeti se na glavi da mi je manje kose, jer imam gustu kosu, ali svuda oko mene su dlake. muka mi je od njih. linjam se ko macka. sad kako sam se osisala, dosta manje. inace, koristim i neki sampon protiv opadanja kose, pa je moguce da nije i od toga.

ilhana, hvala i tebi. kako je lamija? jesu li prosle ospice?

manuela, hvala user posted image (moram se prvo zahvaliti na komplimentima. vracate mi samopouzdanje user posted image ) kazes kupila si haljinu za svadbu. ja sam u nedelju od komsinice koja je dolazila na babine dobila haljinu marke Jil Sander koja kosta 700 eura. ona dobila od neke zene kod koje radi. njoj ne moze, pa se sjetila mene user posted image haljina je nova s etiketom. nemas ju sta vidjeti. ljepse su mi neke s pijace, ali eto valjda marka pa tako skupo. ali najbolje od svega je da sam ja tu haljinu prilikom probe upropastila. obukla ju, pomjerio mi se tampon u grudnjaku i 2 kapljice mlijeka iscurile na haljince od 700 ojricici (sto bi rekle ove nase svabe) user posted image moze li se to prati obicnom vodom. ne mislim ju nositi. neso kontam da ju unovcim na ebay. sta mislite?

anushka, kad si ti pocela alenu davati cvrstu hranu. ja jos nista ne dajem. imam mlijeka dovoljno. od juce sam pocela davati malo caja i vode. uzeo je malkice, ali cini mi se samo zbog zubica da hoce jer mu godi cuca da masira desni. to za sum na srcu bas je nezgodno, za nas majke katastrofa. vjerujem da nije nista strasno i da ce alen biti dobro. samo treba pratiti. evo stigla sam do posta gdje si napisala da nema ni traga sumu. bas mi je drago i znam koliko si se rasteretila (citam redom postove od svog zadnjeg pa odgovaram hahaha...) e, za vadjenje krvi. ivan kad se rodio, pa sutradan vadili mu krv iz pete. ne znam koliko puta su ga uboli da bi 5 kruzica na papiru natopili njegovom krvlju. place on, placem ja. i zadnji dan u bolnici mu vadili da vide da nema mozda zuticu. trauma!

new mama, cestitamo za prvu izgovorenu rijec ''mama''. i ivanu je to bila prva rijec. kazu da ce slijedeca biti djevojcica user posted image

dinciii, rejhana se vratila na stari ritam. to mi je drago. sad mozes odspavati user posted image tu sam ja. vrtim se okolo. kod mene je ivan bio nervozan i razdrazljiv, valjda zbog ovog zubica. ali opet nije bi strasan, kako djeca znaju. budio se u noci, pa sam i ja komirana i nenaspavana. onda uvijek neko ima kod nas, pa ne mozes nigdje ni otici, a ja s malim djetetom moram malo prosetati. doduse i ovo vrijeme se uzjeb*** neki vjetar puse za poluditi. pola godine proslo, ljeto na pragu a hladno uzas. jos se u dugim rukavima hoda user posted image ko se to u brckom udaje i zeni? i ja sam mm zapostavila zbog kompjutera. kaze neki njegov drug se rastao sa zenom zbog toga. igrala igrice i nije nista radila. a ja na facebooku imam farmu, pa jadna moram orati, sijati, brati... user posted image suti, pa hajd'! cestitamo sa zakasnjenjem 6 mjeseci i novi pc. i nama ce u slijedecu nedelju 6 mjeseci, pa mama iako nema pojma o kolacima, napraviti komplikovanu tortu (ivan se bas smije sad kao da zna sta pisem i ko veli davidimo i to cudo).

remzy, odmori se kod svojih malo i ljubim tvoje male pacice.

bebbe, kako sam mogla propustiti tvoj odlazak u Bosnu. blago tebi ti si dole blizu. ja ostala zeljna svojih. u nedelju sam se vidjela s mamom, ujakom i dedom preko skype. otisli oni kod rodice u uzice na babine i rekla rodici cim dodju da se odmah konektuje. uspjeli smo 5 minuta pricati, malo da se vidimo, jer sam ja imala goste user posted image a taman sam mogla sa svojima popiti online kavu. al' et'.... cestitamo za malu maturu i za emine obroke. bas si lijepo to uvela i rasporedila. i ja cu, ali ja ko fol cekam da napuni 6 mjeseci, pa onda da uvedemo redovno neki cvrsti obrocic.

enna, disi punim plucima dok ne dodju opet user posted image kad djeca nesto nace, tesko se to da sriktati. ivana su naucili nosati, pa sad mene ledja koce. ima bicepse i tricepse da nabildam. lijepo im govorila da se ne nosa mnogo, oni kazu on je mali, nista on ne zna, nece se nauciti. a on se prolopovio. sve zna, samo ne zna jos reci. sad priznaju gresku, ali kasno. nita je moja zenicanka user posted image

mamabb, pa gdje si ti zeno? mene ponekad nema, ali ti si i mene zeznula. drago mi je da bebic napreduje. ljubim vas. za prehranu, ne znam. nisam strucna a nemam ni iskustva. kazu da se moze prosiriti zeludac ako se pretrpava, pa ce uvijek jesti mnogo. rekla - kazala! usput da pitam mame, kada kuvate jabuku, kuvate li ju oguljenu ili s korom? imam hipp kasicu od jabuke, ali ona je ivanu kisela, pa kontam ako mu skuvam ja jabuku, da nece biti user posted image

ukratko user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 1396
13.6.2009 13:22:09   
mamabb
Dobar dan svima!

Eeee mene nema pa nema i onda kad navalim hahahaha
Draga, mynxlee živa sam ja i katkad sam navraćala da vidim šta radite ali nisam pisala.
Nešto mi bilo naišlo, trebala sam neki hobi, pa se žena bacila u pravljenje torti a kad nešto hoće imali smo i mnogo rođendana pa sam ja to i prezentirala. Isprobavala recepte i kombinacije i oblike pa da nešto najbolje napravim svojoj miškici za rođendan, sad će to..za nepunih šest mjeseci hahahhaa
Pa, da ti budem iskrena i ja se bojim razvaljivanja želudca pa sam baš htjela da čujem još mišljenja. Brinem se...mada otkako sam se oglušila o dobronamjerne savjete okoline i počela da osluškujem nju da smo obje sretnije i zadovoljnije a naročito ja jer sam prestala da razbijam glavu glupostima. Znaš naš narod ako nije debela nije ni zdrava a i za to nosanje ja svoju Leilu nisam dala da se nosa i sad nemam problema, naš je pod i obje se valjamo do mile volje a isto je bilo komentara tipa ne volim da dajem dijete ili živiš sama u stanu šta ćeš drugo da radiš osim da je nosaš - znaš kako sam se lijepo nasmijala na to.
Mi nemamo još zuba. Ivan nam je pravi dečkić sve je to stoički podnio :) aBd neće imati problema ni sa ostalima.
bebbe pa ja ću  pustiti da sve ide kako ide i da nastavim pratiti njen ritam, pa nek jede jer će sigurno biti dana kad ću je moliti da pojede zalogaj, zato...

Hvala vama što ste tako divne i što nam odmah umirite brigu kao i uvijek do sad :)

Ljubac ekipi od Leile i njene mame :)

04.12.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1397
13.6.2009 13:33:08   
enna
mynxlee cestitamo na prvom zubicu malom princuuser posted image user posted image user posted image ,i nadam se da i sa ostalim nece biti problema i kod meneEna nije imala temperaturu nikako kada su joj izbijali zubici samo bude nervozna i slabo rucka ali prode brzo!!!
Pusica vam!!!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1398
13.6.2009 16:31:02   
bebbe RR
Dobar dan svima!
Cestitke Ivancetu i Umcetu za prve zubice!!!!
Kod nas ih jos nema, a mislim da Emicu muce, jer slabije jede idalje, a i slabe je volje. Stoga sam dlucila i da sa uvdjenjem zumanceta ipak sacekam da se umiri i vrati u normalu. Inace, kod nas pravo subotnje ljenarenje po rucku. Ema i Anja se igraju, MM spava ovdje pored mene, a ja malo na rr. Anji veceras u sedam dolazi raja da joj vide sobu, pa je sva odusevljena.
Sutra idemo na krstenje naseg malog druga Danijela koji ima 4,5 mjeseca.
Mynxlee, drago mi je da nas nisi zaboravila! I ja sam ti vidjela slike, i izgledas super, a i friz ti je odlican. A Ivan je kao jabuka! A, kad sam kod jabuke, ja je pravim ovako: ogulim, izrezem na komadice, prelijem s toliko vode da je pokrije i prekuham par minuta. Onda izmiksam i to je to. Ako Ivan voli gusce, mozes mu zagustiti rizinim pahuljicama. Ja ne znam za druge mame, ali do sada nisam dodavala secera. Drago mi je da si vidjela svoje, pa makar putem interneta. Meni u Sarajevu uvijek fali vremena za sve, ali, sta se moze, tako je vec godinama. Ne mogu reci da sam se navikla, ali, barem nekako prihvatis stanje takvo kakvo jeste i nema frke.
Skvo, drago mi je cuti da uzivate. Nadam se da ce Umce uzivati i s rajom, te da ste pravazisli krizu s kupanjem.
Mamabb, ja mislim da je najnormalnije brinuti za svoje dijete, tako da te savrseno razumijem. Evo, u mojoj knjizi pise da do kraja sedmog mjeseca trabaju pojesti oko 200 grama cvrste hrane dnevno, ali to su samo priblizne mjere, jer neki jedu vise, a neki manje.
Gdje su nam Dinciii i Rejhana danas? Garant u skitnji:) Nema ni New mame, a Ilhana garant s gostima.
Anushka, bas mi je slatko to kako ti je djetence zaspalo. Meni nezamislivo, sa ovim nasim bebecim derneklijom, ali preslatko. Gdje su Manuela i Emir?! Nita, je li Kanita pocela bolje jesti?! Enna, nadam se da ce i druge bebice imati srece s zubicima, poput tvoje ljepotice.   Adana, pozdrav i za tebe!
Pusa i lijep dan svima!

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1399
13.6.2009 16:42:35   
Doraa
Kad smo kod zubića mom user posted image  je 13mj. ima jedinicei dvojke koji sljedeći rastu? kad izbijaju trojke?? Kod prijateljiceuser posted image dolbila poslije dvojki kutnjake? Jel tim redom treba da ide?user posted image pozzz

Ja sam bogata žena hB

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *