mynxlee
|
mynxlee come back!!! curiknula se ja sve mame koje su se ovih dana pitale gdje smo Ivan i ja, ljubim ih puno puno puno. drage moje, ja sam vam bila malkice pala u neku depresiju ili sta vec. morala sam se malo povuci da si razbistrim glavu. da li je to postporodjajna depresija (pitam se ako jest koliko ce dugo trajati), vrijeme, udaljenost od mojih, sjecanje na neke drage ljude kojih vise nema, jednostavno nisam bila ni za sta. kratko receno i ova tudjina me ubi. ovdje su bili praznici, pa smo se dosta kretali, a i kod nas su vala dolazili. ovdje je ko hotel ''Promaja''. svi dolaze i odlaze. svoju psihu sam uglavnom lijecila radom. sav stan sam prevrnula naopacke i sve iscisitila detaljno. pored depre koja me tukla, ledja su me uvatila (nisam se mogla saginjati), zaradila upalicu uha pa me bolila glava, ispod desnog oka i desno uho. sad sam isto nikakva. cim sam ustala jutros kaze svekrva ''Gorana udarilo auto'' (tj. mm). ja kad nisam pala. svekar ju ispravi i kaze nije Gorana vec njegovo auto na parkingu. uh... ko da sam se ponovo rodila. neka ga zena zapucala. zvala ga policija na posao, a on se jadnicak uplasio da nije nama sta bilo. eto i ta zena fer, udarila ga i pozvala policiju. polupano je auto. za njega su dijelovi skupi, ali eto snosice zena sve to. cekam ga da dodje s posla da mi podnese izvjestaj. mislim si, kako mi svekrva nije mogla to malo ljepse saopstiti, a ona odmah s neba pa u rebra. druga tuzna vijest je da nam je deda, tj. svekar otisao danas za Bosnu. plakali smo svi. meni je tesko bilo jer znam koliko voli Ivana. iako se vraca za 2 sedmice poceo je plakati i nabrajati, kao da je neko ne daj Boze umro. poce vikati ''ko ce se meni ujutru s vrata nasmijati kad ustane''... ma svasta nesto. kaze svekrva ''ajd cuti ko da je neko umro''. bas vala! jos ti teze bude. eto... moj Ivan je dobro. zdrav je, nista mu ne fali, hvala Bogu. zubici ga muce malo, pa kad vidim da ima problema s njima onda mu dam ''Osanit'' kuglice na biljnoj bazi za ublazavanje tih problemcica. jos uvijek samo doji, a i ja mlijeka imam vise nego prije. ne moze sve ni podojiti. pokusala sam mu dati kasicu od jabuke, ali nece. slaze neke kisele face i sve govori nesto kao ''kaka''. tako da mu i ne dajem vise kad imam dovoljno mlijeka. vodu uzima samo ako ga muce zubici, pa s cucom masira desni. lijepo spava po obicaju. sad ima neki ritam. cim prodje 21h unervozi se i hoce da spava, pa zaspi oko 22h, a ujutro se budi oko pola 8h i to je to. mada ga ja nekad prevarim, pa da sa mnom odspava jos malkice. vagali smo se. Ivan ima 9,1 kg, a mama 63,6 kg. imam manje 4 kg nego kad sam zatrudnila. susim se veceras mi dolazi komsinica frizerka, pa cemo mm i ja da nabacimo nove zurke. ja sam zarasla, a sijede ko u neke sredovjecne zene. planiram se osisati bas bas kratko. cemo vidimo! sef se evo probudio, pa moram malo s njim... znate kako je! ljubim vas sve a ponajvise vase bebice. p.s. sad cu ubaciti u RR album osmijeh koji topi i najtvrdji kamen