|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
8.6.2009 23:24:54   
Anushka
drage mame, da se javimo kratko pred spavanje. Zao mi je bas lamije, koliko god dobro bilo opet je nekako rano za te bolesti, ma kako bezazlene bile, valjda ce proci brzo. a bravo za zubice, bas je napatilo ovih dana!  nita ja sam alenu relativno rano uvela mlijecne proizvode, sa 6 mjeseci je jeo pomalo kasice na maslacu - slane. Posto tad nije reagovao na laktozu sa 6,5 mjeseci sam mu dala da proba isto neku kasicu na mlijeku - cini mi se puru i to je samo 2-3 kasikice pojeo. Isto nije bilo reakcije pa od tada pravim svaki dan nesto na mlijeku a najcesce neki lino. Malo sam se ohrabrila jer nam u familijama nema alergija na hranu bar koliko znamo, a to je dnevno oko 200ml kravljeg mlijeka. Poslije je probao jogurt i mileram, ali ne dajem mu samo kravlje mlijeko nego tako prokuhano u kasicama, i kupujem alpsko 3,5% masnoce i uhvati se nesto malo jada od kajmaka kad ga prokuham, al necu mu domace uzimati bar dok godinu ne napuni. i ne planiram mu davati kravlje da pije samo dok dojim. a zumance planiramo krajem mjeseca tj taman kad napuni 8 mjeseci. a i gluten je probao u istom periodu oko 6 mjeseci  i posto nije bilo problema hvala Bogu pomalo mu dam da gricka koru hljeba a jutros je cak malo i sredine pojeo sa pavlakom za dorucak. I ja isto gledam na temi ishrane beba ne bi li nasla ideje za dorucak, i evo uzela kukuruzno mljeveno da pravim cicvaru jer puru nece, a i tikvu pa cu mozda razljevak napraviti sa kukuruznim brasnom i sa jogurtom da probamo..
skvo drago mi je da vam je na moru super i da se Umici nije poremetio ritam. Vjerujem da uzivate i da ce vam super dobro doci i psihicki i fizicki odmor. Bas da napunite baterije, okupajte se i za nas:)
manuela neka si konacno i to skinula sa dnevnog reda, hehe vjerujem da ces sve sokirati svojim fantasticnim izgledom mlade mame! a izgleda da ce Emir prohodati prije nego dobije zubice, hehe bravo za aktivnog djecaka! a meni alen i neda sjediti za kompom ako je budan, tj mozda bi i dao, al ja ga ipak volim drzati na oku:) i mene kuca moli da je sredim al kako smo sami od jutra do mraka onda mi bas tesko naci vremena pored kuhanja, pranja sudja, brisanja, kupanja i hranjenja i nosanja i zabavljanja:=) jedva stignem i jesti hehe jos i setnje i nosanje kolica uhh upravo sam se sjetila da sam umorna i da moram spavati, sutra idemo na vakcinu, a ja imam i neku obavezu pa moram skupiti snage. laku i mirnu noc i lijepe snove vam zelimo ja i alen!

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 1351
9.6.2009 8:16:21   
new mama
Drage moje mamice evo da se i mi malo javimo,kod nas  standardno,hodamo,ugrijalo opet hB,pa sad malo vise u setnju,podigli smo Ajni pasos,ma kako je slatko,eto ko fol i bebe pasos al dobro i kod mene Ajna stoji nece dijete vise da sjedi ja je stavim u igraonu ona odmah za rucke i na noge,a igra se tako sto se cuva jednom rukom,a drugom dohvati igracku i stojeci se igra,sega dijeteuser posted image user posted image user posted image user posted image
Juce Ajna prvi put rekla MAMAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dosad je ona nesto pricala ba-ba,da-da,ali juce tecno bas rekla,ja se rastopila,odmah sve nazvala da im kazemuser posted image e sad rasplakala se hoce da zaspi i place i govori mama,ma preslatko pojela bi jeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Skvo drago mi je da ste otisli na more,lijepo se provedite,odmorite,a i mi cemo brzo za desetak dana aBduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ilhana draga kako je Lamija,bas mi je zao sto je to uhvatilo,ali nadam se da ce brzo proci,ljubimo je Ajna i ja za brzo ozdravljenjeuser posted image
Manuela cestitke Emiru na stajanju,mogu misliti kakav osjecaj,znam po sebiuser posted image user posted image user posted image user posted image a drago mi je da si rijesila za haljinu konacno,sad si mirna do svadbeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Anushka i ja sam Ajni odavno uvela mlijecne proizvode i super je podnijela,a zumance smo i mi probali sa 8 mjeseci,kod mene isto u porodici nikad nije bilo alergija tako da sam to uvela ranije,a sretno na vakcini,javi nam kako je proslouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Nita kako je Kanitica jel bolje jede,ne znam sta bi ti rekla mislim da je to samo faza i da ce proci,kod mene je bilo tako ja sam se zabrinula,bila bolesna,pa zubici,skroz slabo jela,ali joj se apetit vratio hBuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kako su nam ostale bebice Ema,Ivan,Rejhana,Rijad,Amberauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Veliki pozz od nas i pusa bebicamauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1352
9.6.2009 14:26:15   
nita
Dobar dan, mamice! Anushka, hvala ti na odgovoru! Kanita je jutros probala sir sa mileramom. Dala sam joj samo 2-3 kašičice. Svidjelo joj se i htjela je još. Sutra ću joj ponovo dati. Već sam pisala da mi je pedijatrica, kad je Kaniti bilo 5 mjeseci, rekla da postepeno uvedem žumance. Prošli mjesec je rekla da joj uz žumance dajem i prokuhano mlijeko, ali bez kajmaka. Gluten tek poslije osmog mjeseca ... Pa sad lutam u svim tim savjetima i polahko joj sve uvodim. Ohrabrujuće je i to što u porodici (bližoj rodbini) i mi nemamo nikog ko je alergičan na neku hranu. Moja jetrva je svojoj bebici sa punih 6 mjeseci davala cijelo jaje, dodavala kravlje mlijeko u obroke, davala hljeb ..., ma skoro sve, a bebica joj je jedna od najnaprednijih i najzdravijih koje sam ikad vidjela. Mašallah! Mi ćemo danas za ručak probati i blitvu.
Ilhaha, tako mi je drago što nam je Lamijica bolje! Ona je to zaista dobro podnijela, mašallah!
Bravo za Ajnino prvo "mama" i Emirovo stajanje user posted image user posted image user posted image
Vidim da nam Uma uživa na moru. Nadam se da je i Emi lijepo u Sarajevu.
Pusica

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1353
9.6.2009 16:15:10   
Anushka
drage mame, vakcina je za sada dobro prosla, u rukicu i nekako al u nogicu.. jooj dobro je, proslo je. i 8,900 i 72 cm, dobio 750 g zadnji mjesec. ALI kaze dr diskretni sum na srcu, ja kad infarkt nisam dobila. i odmah u bolnicu, ekg i pregled kardiologa i nisu sigurni ni da je ima a ako ima suma onda je neduzni kako ga zovu, razvojni sum. jos su mislili da je anemican i ujutro cemo vaditi krv al ni jedan dr ne vjeruje da je anemican jer im ne izgleda tako. uglavnom isprepadana i zabrinuta sam. jos sad popodne idem vaditi zub u nadi da ce anestezija djelovati ovaj put, uhhh a sve smisljam izgovore da ne odem, stomak mi se cijeli dan prevrce od muka kojekakvih. uhh new mama, vjerujem da si rastopljena od miline, hehe, prelijepo bas, cestitke za pricalicu.. odo se spremati za zubara, uhhh

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1354
9.6.2009 17:53:42   
new mama
Draga Anushka drago mi je da je boca prosla fino,e joj bas mi je zao sto su te isprepadali nadam se da ce sve biti ok,user posted image user posted image otidji negdje privatno ako mozes pa provjeri,nikad nije njima vjerovati,a mogu misliti kako se osjecas,e aBd bice sve ok,ljubi mi ljepotana u nogicu gdje boca primljena,a u rukicu od Ajne,a tebi sretno kod zubarauser posted image

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1355
9.6.2009 21:34:00   
dinciii
drage moje evo da vam se i ja malo javim user posted image user posted image
mi smo dobro,Rejhana se malo prolopovila,al i s tim izlazimo na kraj user posted image inace je dobra,fino jede spava ma sve...neki dan je ustala u 11 a legla u 8 a taman meni dobro doslo jer sam bila jako umorna pa se i ja naspavala user posted image

anushka nadam se da ce sve ok proci i da nije nista strasno,za vakcinu jedno veliko user posted image user posted image user posted image

nita kako je tvoja mala?

manuela user posted image za dizanje a cestitam i na novoj haljini,vjerujem ti da si se s tim opteretila.evo i ja imam svadbu 4.jula pa sve kontam sta kako,cak sam krenula i na dijetu user posted image user posted image user posted image da smrsam koju kilu user posted image

new mama i meni je bilo sega kad smo izvadili Rejhani pasos na slici ima 7 dana a vazi pasos 5 godina user posted image user posted image user posted image i bravo za rijec mama....i ja svoju nagovaram da kaze mama a ona sve nesto ba-ba-ba reko neces valjda progovorit babo prvo user posted image

gdje su nam bebbe i mynxlee???

eto drage moje nadam se da ste sve ok,saljemo vam veliku pusu

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1356
10.6.2009 0:24:58   
nita
Anushka, nadam se da je anestezija djelovala i da si zub lahko izvadila. Alen, mašallah, pravo napredan momakuser posted image A to za šum, drži s rezervom! Znam da nama mamama i najmanja sumnja da nešto s bebom nije dobro odmah izazove veliku brigu. A i sama znaš kako se naši doktori olahko "frljacaju" dijagnozama. Dobro ti je rekla New mama da ga odvedeš privatno. Svi hvale doktoricu Šestić. A mojoj prijateljici su nakon prve kontrole bebe rekli da nešto s glavom nije uredu, da je prevelika i uputili ih odmah u bolnicu. Gore je živu isprepadali. Čak joj je doktorica rekla da je kod bebe "ono najgore". Baš tim riječima. A, ustvari, sve je bilo ok. Momak bio krupan, pa mu i glavica bila velika. A i roditelji mu krupni, napokon je neko od ljekara i to primijetio. Kako je Alen sada poslije vakcine?

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1357
10.6.2009 0:39:11   
remzy
jedan veliki pozdravuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za mame i njihove pacice
napokon da se i mi javimo
mi smo superrrr,nestignemo se javiti jer se pakujemo, u subotu,aBd,idemo mojimauser posted image
a ovih dana hodamo te u goste ,te u soping ...,jer nas nece duze vrijeme biti ,pa da sve zavrsimouser posted image dok nepodemo
naime djeca su odlicno,Lamija je zavrsila sa skolom ,Fatih se vec raduje putu i igranju sa bratovom djecom,a Ambera je ma odlicna,pocela je ponovo lijepo da jede,svaki dan je stavim 3-4 puta na tutu,pocela je da ustaje uz stvari,...a sto mi je najsmjesnije kad se smije pa citavo vrijeme to tako radi da joj se uvijek ovi zubi sto su nikli vide-isto da ih reklamira,dusa mojauser posted image i kad nesto ona galami ,satra se pricajuci a nista se nerazumi ,ali ona nesto u svom fazonu...user posted image

pozdrav i jedna velika pusa za sve mame i male pacice

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1358
10.6.2009 7:57:30   
manuela RR
Dobro jutro drage moje,mi uraniliuser posted image user posted image user posted image user posted image
Emir me alarmirao u 6 ujutrouser posted image user posted image user posted image
New mama- čestitke,to je stvarno prelijepouser posted image user posted image user posted image user posted image
Emir samo govori bab ba to kao zove moju mamu,a od mame ništauser posted image

Anushkauser posted image user posted image user posted image user posted image za Alena napredan je pravi momčinauser posted image
nije ništa opasan šum na srcu,on čak i sam spontano kasnije nestane tako da nemoraš brinuti a još kod njega nisu ni sigurni da je to.
hm,što se tiče zubara i sama znaš da sam i ja skoro prodeverala s timuser posted image mislim nije strašno kad čovjek riješi da ode,ali dok ode isto ko da će umrijeti na toj stoliciuser posted image user posted image user posted image ali mi je bar sredio stvar...
Držim ti figeuser posted image

Dinciii i ja idem na svadbu 04.jula da si ovdje mislila bih da je ista svadbauser posted image user posted image user posted image
Ma ja sam se skroz opteretila time šta ću obući jer će na toj svadbi biti svi extra sređeniuser posted image user posted image user posted image
Ja sad mislim otići malo u solarij da dobijem bojice,jer ipak sve puno ljepše izgleda na tamnijoj kožiuser posted image

Pozdrav od nas za sve mame i bebe user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1359
10.6.2009 9:01:04   
bebbe RR
Mile moje!
Nisam citala sta ste pisale, samo da vam se javim da smo nocas oko 3 stigli iz Sarajeva. I Anja i MM jos spavaju, samo Emci i ja vec dernecimo:) Bilo je lijepo, kao i uvijek, i prekratko, kao i uvijek. Nedostajale ste mi! Ljupci za sve vas i sve bebice!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

Neposredna veza do poruke: 1360
10.6.2009 10:19:08   
dinciii
manuela i moja je dole al nije u tuzli nego u brckom user posted image user posted image user posted image user posted image

sto se tice solarija  i ja bi trebala jer sam bijela ko sir al ga nesto ne volim uhhhh....

mi smo jutros ustale u 8 malo se izlezavale igrale i Rejhana je opet zaspala izgleda se nije naspavala.

bebbe ja jos pitam za tebe,skroz sam zaboravila da si bila u sarajevu,kako je bilo????kako je ema podnijela put?

mi idemo ako bog da 3 jula dole jupiiiiiiii i bit cu mjesec dana kod svojih bas se radujem user posted image user posted image user posted image

remzy i ti se spremas da ides kod svojih fino fino user posted image user posted image user posted image user posted image gdje budu tvoji?

kako su kanita,alen i ostale bebice????

Neposredna veza do poruke: 1361
10.6.2009 10:45:58   
enna
Evo drage mje da vem se i mi kratko javimo nije nas bilo par dana tj kratko vas iscitam ali ne uspijem nista napisati,bili mi svekar i svekrva pa otisli jutrosuser posted image user posted image user posted image  lijepo je kada svako ima svoju kucuuser posted image .
Mi smo ok ovih dana smo malo vise hodali En je pravi mali lopov nista ne susa sve hoce da je po njenom ako nije odmah plac ali bas i ne marim za to,dido i nane joj sve popustali pa je jos gora ali uriktat cemo mi touser posted image .Dobili smo jos jedan zubicuser posted image  malo bolje spavamo ali i dalje ljuljanj prije spavanja(ubij me vise)pa mi princezica rke odvali ali valjda ce i to aBd proci.Kako su mi ostale bebice slusaju li svoje majkice???
Bebbe dobro nam dosla nadam s da je Emica slusala,sretno ostalim mamicama i bebicaka koje ce na put i mi bi trebali ali tk krajem 7 mjeseca nije jos sigurno ja bi volila sto prije heheheh.Eto idm spremati rucak Enica ce brzo ustati pa se pisemo poslije,kod nas ugrijalo uzas nemozes maketi iz kuce,pusaaaaaaaaaaaa!!!

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1362
10.6.2009 12:09:45   
nita
Dobar dan, drage mame! Kod nas ništa novo! Krijemo se u stanu od ove vrućine. Kanita je dobro, ali i dalje se ubjeđujemo oko hrane.
Bebbe, drago mi je da si opet s nama! Nedostajale ste nam! Ima li zubića?
Vidim da će nam i Rejhana i njena mamica ubrzo u Bosnu user posted image Možda bude prilike da se i lično upoznamo?!
Enna, u koji grad vi dolazite?

Pusica mamama i bebicama od Kanite i mene

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1363
10.6.2009 12:40:06   
dinciii
ako bog da uskoro user posted image user posted image user posted image user posted image nita ako bude prilike zasto ne bilo bi super da se upoznamo licno user posted image  

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1364
10.6.2009 13:28:21   
enna
nita mi cemo u Bihac Unsko-Sanski kanton user posted image ,u kojem si ti gradu???

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1365
10.6.2009 14:13:02   
remzy
IZVORNA PORUKA: dincii

remzy i ti se spremas da ides kod svojih fino fino user posted image user posted image user posted image user posted image gdje budu tvoji?

moji budu u Krajini ,tacnije u Bos.Otoka,kod Bos .Krupe,nadam se da znasuser posted image

a gdje ti ides,gdje tvoji budu??

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1366
10.6.2009 14:14:38   
remzy
IZVORNA PORUKA: enna

nita mi cemo u Bihac Unsko-Sanski kanton user posted image ,u kojem si ti gradu???

enna
kad to dolazis u Krajinu??mogle bi da se sretnemo i kahvu da popijemo ,da se upoznamo???user posted image user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1367
10.6.2009 16:45:08   
nita

IZVORNA PORUKA: enna

Ja sam u Zenici, u blizini Kantonalne bolnice.

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1368
10.6.2009 16:45:38   
dinciii
IZVORNA PORUKA: remzy

IZVORNA PORUKA: dincii

moji budu u Krajini ,tacnije u Bos.Otoka,kod Bos .Krupe,nadam se da znasuser posted image

a gdje ti ides,gdje tvoji budu??

pa kako da ne znam cimerka bivsa sada jako dobra drugarica mi je iz bos.otoke....

a ja sam inace iz tuzle rodom i sad idem dole svojima..

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1369
10.6.2009 16:49:04   
Anushka
dobar vam dan mame i bebe, mi smo danas imali buuran dan. jutros smo vadili krv, prvi put poslije rodjenja, i ispostavilo se da je zeljezo nisko, tj da fali C vitamina a da ima viska nevezanog zeljeza. Inace je sve ostalo hvala Bogu OK. Jeste da smo prezivjeli traumu vadjenja krvi, ne daj Boze ni jednoj mami da se umrlja krvlju vlastitog djeteta, ma koji da je razlog. Citav dan sebi nisam dosla. Alen je naravno plakao kad su mu vadili krv ali je ubrzo poslije zaspao i zaboravio, samo sam ja bas lose bila. izgleda da cemo morati pozuriti sa zumancetom, vec narucujemo iz okolnih sela maksuz jaja od koka sto se hrane po livadama hehe, a predvece idemo i privatno kod kucne prijateljice pedijatrice (koju bas ne volim puno ispitivati a hvala Bogu nije ni bilo povoda do sada)da se dodatno posavjetujemo. uglavnom sad je pitanje da li da uvedemo tablete i sirupe (jedan pedijatar je vec propisao) ili da probamo samo ishranom popraviti.. evo danas je hvala Bogu pojeo kasicu od tikve, teletine i mrkvice, nije odbio iako nije skroz glatko bilo pa mozemo svasta spremati!!! vidjet cemo veceras sa ovom pedijatricom sta kaze.
Vidim da se vecina sprema ili je vec na putu.  Ja cu biti sretna ako uspijemo otici par puta na izlet na neku od rijeka i planina u blizini:) ali lijepo nam je i ovako:))) enna rijetko nam se javljas al sa lijepim vijestima, hehe cestitke na novom zubicu, a za ljuljanje, meni je to uzitak, sada vec puno krace i rjedje tako zaspi, neuporedivo kako je prije bilo, ali prosto pozelim da ga ugnjavim i mazim pa ga onda rado i nosim, iako mashala ima 9 kila i nije bas lagan, a i nemiran je jako pa bas izmori ko ga god uzme, nama je za sada pomoglo osim dojenja a nekad i uz flasicu, kad je umoran ili mu se oke sklapaju i trlja ih i zijeva i tad ga ili stavim da doji pa zaspe ili uzmem u ruke i zapjevusim i on zaspi za par sekundiuser posted image  nadam se da ce ti uskoro biti bar malo lakse!
nita, manuela, hvala vam na utjesnim rijecimauser posted image  a za zubara sam nasla izgovor.. kukavica sam pa hajd.. ma inace mi je citav zivot muka sa zubarima al ovo zadnji put nije djelovala anestezija i 2 sata doslovno sjedila na stolici pa malo malo pocnu cupati umnjak pa odustanu, pa jos jedna anestezija i sve tako.. na kraju poslije 4 anestezije ja i dalje mogu i pricati i osjetiti hladno toplo ma ko da je nisam ni dobila.. elem napatili me i na kraju mi preporucili xiclav al posto dojim prejak je i ne popijem nista, tj ta upala jos uvijek postoji (nisu je izlijecili ni silni antibiotici u bolnici poslije carskog i poslije na soku) tako da sad ne vidim zasto bi anestezija djelovala, a bas mi se ne da da mi na zivo cupaju.. uhh sve u svemu kukavica sam bar sto se zuba ticeuser posted image  a mi izlazimo rano ujutro i kasno popodne a izmedju 11 i 6 smo u kuci uglavnom. i za sada funkcionise dobro..
dinciii remzy  vas dvije svojim roditeljima idete.. sretan vam put i da se dobro odmorite i usrecite dede i nane unucima:))) sretan put putnicima, a ostalima ugodne dane i bas ste mi veeelika podrska, hvala vam puuno!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1370
11.6.2009 8:06:13   
Anushka
dobro jutro.. kako stvari stoje ova tema ce postati moj bloguser posted image
samo kratko, sinoc smo bili kod pedijatrice privatno i hvala Bogu ni traga od suma, dijete super, ona se odusevila kako je veseo jak napredan sve OK, cak nam ne treba nikakva terapija za zeljezo nego mozda malo ishranu pojacati, oko 1-2 kasikice soka od cvekle i sl. eto puuno pozdrava od mene sretne i rasterecene i mog veselog djecaka koji je juce dopunio rjecnik sa tata, deda, i ljalja sto moja mama tumaci kao da nju zove njenim nadimkom. Naravno, i jedan i drugi deda su se rastopili od srece a o tati da ne govorim user posted image

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1371
11.6.2009 9:19:10   
new mama
Drage mame i bebice pozz i od nas,kako ste mi jutros,mi smo juce bile na bazenu na Termama super bilo,Ajna se odusevila vodom,ali je nisam puno kvasila,bojim se da se ne prehladi jer idemo brzo na more aBd,ali je zato mama izgorila,a jos se mazala ko fol,ma uglavnom super nam je bilouser posted image user posted image user posted image
Anushka hvala Bogu da je sve ok,rekoh to ja odvedi ti njega privatno,a zao mi je za krv  i za nalaze,mozda bolje da prvo probas prirodnim putem pa ako neide onda sa sirupom,a ti vidi opet,ljubi malog ljepotanauser posted image
Bebbe drago mi je da ste se fino proveli u Sa,samo steta sto ste kratko bili,user posted image
Remzy draga ti se spremas,ode nam,hoces li imati internet tamo,ili,a hB vidim djecica su dobro,lijepo se provediteuser posted image user posted image
Nita koliko je Kanitici,ja sam Ajni uvela zumance sa 8 mjeseci,tako mi pedijatrica rekla,kaze ne prije,user posted image
Dincili i kod mene je Ajna prvo govorila ba-ba kaze svekrva to ona kaze babo ma reko kakvi to ona jedino prica,tako da je ostalo da je prvo rekla mamauser posted image bar sto se mene ticeuser posted image
Enna cestitke na novom zubicuuser posted image user posted image user posted image user posted image
Kako su mi ostale bebice Ivan,Uma,Rijad,Emiruser posted image user posted image user posted image
Pozz od nas i lijep dan vam zelimouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1372
11.6.2009 9:51:21   
dinciii
dobro jutro drage moje evo da se i mi javimo,jutros smo ustale u 8 mm je tu neki praznik je pa je slobodan...al hvala bogu nema svadje oko laptopa ja sam sebi uzela jucer kompjuter i sva sam sretna user posted image user posted image user posted image user posted image

anushka drago mi je da alenu nije nista,vjerujem ti da si se bas prepala.ne znam od koliko mjeseci se smije davati kivi al znam da je on pravo dobar za zeljezo.cak kazu da smijes samo jedan pojest na dan jer ima previse zeljeza u sebi.

new mama blago se vama vi bile na termama,pravo je lijepo tamo,meni je svadba bila u hotel hollywoodu pa smo imali pogled na taj bazen.

nadam se da ce i moja prvo mama inace necu ostat ziva od mm sve ce me zezat eto vidis babo je prvo rekla itd user posted image user posted image user posted image bas voli da zeza user posted image

gdje su nam ostale hanume i njihove bebice?

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1373
11.6.2009 12:47:57   
mamabb
Dobar dan, drage mame i bebe :) nas nije bilo odavno. Povremeno smo svraćale da vidimo kako ste ali nismo pisale :) Moja Leila ima 6 mjeseci i 7 dana, u zdravlje, lopvče pravo...svašta-nešto znamo i stajati i pomalo sjediti, kad se vozimo u kolicima sjedi jer neće da bude zavaljna, hoće djete sve da vidi :) Okrećemo se na sve strane, na spavanju završi u raznoraznim pozama.Počeli smo i ručkati i druge hrane osim sike ali sve primjereno dobi. Imamo 7700 g a visoki 72cm...eto :)

Malo smo se prolopovili u spavanju ima par dana, budi se češće i plače, ja mislim da se uplašila boce i vađnja krvi pa da sanjava, pa sad...aminamo da prođe jer je mama naučila da svi lijepo spavamo i da se naspavamo :)

Vidim ima mama sa USK-a i ja sam sa tog dijela BiH :) B.Krupa, tačnije.

Eto veliki ljubac našoj ekipi od Leile i njene mame,pa se pišemo.

04.12.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1374
11.6.2009 14:13:13   
nita
Dobar dan, mame! Ne znam kako ova vrućina djeluje na vaše bebe, ali Kanita je juče bila jako nervozna. Malo se umirila kad sam je svu raspremila. I onda je odjednom popila nevjerovatnih 140 ml soka od jabuke. I ja sam bila u frci, dolazili mi svekar i svekrva na ručak ... Kanita je i jutros jela žumance., još uvijek ne cijelo, oko 3/4. U žumance sam joj dodala mileram. Jaaaako joj se svidjelo. Hvala Bogu, nema nikakve reakcije. Juče je pojela i malo hljeba uz slani obrok.
Anushka, drago mi je da je Alen dobro! A za naše ljekare nemam riječi ...
Dinciii, super da si sebi kupila kompjuter! Kod mene i nije neka gužva oko kompa, jer je ga je mužu i previše na poslu. Ali kad mene vidi da tipkam, osjeća se zapostavljenim i pita me:"A, jesi li se ti udala za meme ili za kompjuter?!"user posted image
New mama, kažu da je jogurt odličan za preplanulu kožu. Kanita ima nešto više od 6,5 mjeseci i nama je pedijatrica već dva puta govorila da joj dajem žumance. Više baš i nemam pretjerano povjerenje u doktore, zato sad sama procjenjujem (na osnovu knjiga, raznoraznih savjeta ...) kad ću joj šta novo dati. Neću joj dati ništa od onoga za što su ljekari jednoglasni da ne treba, npr. jagode. Mada se ne bih iznenadila da za par mjeseci neko od ljekara kaže da i to može.
Gdje su nam danas Bebbe i Emica?!
Ugodan ostatak dana vam želimo Kanita i ja!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *