mynxlee
|
sinoc kasno smo otkrili prvi zubic. izbila je donja lijeva jedinica. svi smo presretni. da krenem redom i nadoknadim propusteno nita, hvala ti za kompliment za frizuru. ne primjeti se na glavi da mi je manje kose, jer imam gustu kosu, ali svuda oko mene su dlake. muka mi je od njih. linjam se ko macka. sad kako sam se osisala, dosta manje. inace, koristim i neki sampon protiv opadanja kose, pa je moguce da nije i od toga. ilhana, hvala i tebi. kako je lamija? jesu li prosle ospice? manuela, hvala (moram se prvo zahvaliti na komplimentima. vracate mi samopouzdanje ) kazes kupila si haljinu za svadbu. ja sam u nedelju od komsinice koja je dolazila na babine dobila haljinu marke Jil Sander koja kosta 700 eura. ona dobila od neke zene kod koje radi. njoj ne moze, pa se sjetila mene haljina je nova s etiketom. nemas ju sta vidjeti. ljepse su mi neke s pijace, ali eto valjda marka pa tako skupo. ali najbolje od svega je da sam ja tu haljinu prilikom probe upropastila. obukla ju, pomjerio mi se tampon u grudnjaku i 2 kapljice mlijeka iscurile na haljince od 700 ojricici (sto bi rekle ove nase svabe) moze li se to prati obicnom vodom. ne mislim ju nositi. neso kontam da ju unovcim na ebay. sta mislite? anushka, kad si ti pocela alenu davati cvrstu hranu. ja jos nista ne dajem. imam mlijeka dovoljno. od juce sam pocela davati malo caja i vode. uzeo je malkice, ali cini mi se samo zbog zubica da hoce jer mu godi cuca da masira desni. to za sum na srcu bas je nezgodno, za nas majke katastrofa. vjerujem da nije nista strasno i da ce alen biti dobro. samo treba pratiti. evo stigla sam do posta gdje si napisala da nema ni traga sumu. bas mi je drago i znam koliko si se rasteretila (citam redom postove od svog zadnjeg pa odgovaram hahaha...) e, za vadjenje krvi. ivan kad se rodio, pa sutradan vadili mu krv iz pete. ne znam koliko puta su ga uboli da bi 5 kruzica na papiru natopili njegovom krvlju. place on, placem ja. i zadnji dan u bolnici mu vadili da vide da nema mozda zuticu. trauma! new mama, cestitamo za prvu izgovorenu rijec ''mama''. i ivanu je to bila prva rijec. kazu da ce slijedeca biti djevojcica dinciii, rejhana se vratila na stari ritam. to mi je drago. sad mozes odspavati tu sam ja. vrtim se okolo. kod mene je ivan bio nervozan i razdrazljiv, valjda zbog ovog zubica. ali opet nije bi strasan, kako djeca znaju. budio se u noci, pa sam i ja komirana i nenaspavana. onda uvijek neko ima kod nas, pa ne mozes nigdje ni otici, a ja s malim djetetom moram malo prosetati. doduse i ovo vrijeme se uzjeb*** neki vjetar puse za poluditi. pola godine proslo, ljeto na pragu a hladno uzas. jos se u dugim rukavima hoda ko se to u brckom udaje i zeni? i ja sam mm zapostavila zbog kompjutera. kaze neki njegov drug se rastao sa zenom zbog toga. igrala igrice i nije nista radila. a ja na facebooku imam farmu, pa jadna moram orati, sijati, brati... suti, pa hajd'! cestitamo sa zakasnjenjem 6 mjeseci i novi pc. i nama ce u slijedecu nedelju 6 mjeseci, pa mama iako nema pojma o kolacima, napraviti komplikovanu tortu (ivan se bas smije sad kao da zna sta pisem i ko veli davidimo i to cudo). remzy, odmori se kod svojih malo i ljubim tvoje male pacice. bebbe, kako sam mogla propustiti tvoj odlazak u Bosnu. blago tebi ti si dole blizu. ja ostala zeljna svojih. u nedelju sam se vidjela s mamom, ujakom i dedom preko skype. otisli oni kod rodice u uzice na babine i rekla rodici cim dodju da se odmah konektuje. uspjeli smo 5 minuta pricati, malo da se vidimo, jer sam ja imala goste a taman sam mogla sa svojima popiti online kavu. al' et'.... cestitamo za malu maturu i za emine obroke. bas si lijepo to uvela i rasporedila. i ja cu, ali ja ko fol cekam da napuni 6 mjeseci, pa onda da uvedemo redovno neki cvrsti obrocic. enna, disi punim plucima dok ne dodju opet kad djeca nesto nace, tesko se to da sriktati. ivana su naucili nosati, pa sad mene ledja koce. ima bicepse i tricepse da nabildam. lijepo im govorila da se ne nosa mnogo, oni kazu on je mali, nista on ne zna, nece se nauciti. a on se prolopovio. sve zna, samo ne zna jos reci. sad priznaju gresku, ali kasno. nita je moja zenicanka mamabb, pa gdje si ti zeno? mene ponekad nema, ali ti si i mene zeznula. drago mi je da bebic napreduje. ljubim vas. za prehranu, ne znam. nisam strucna a nemam ni iskustva. kazu da se moze prosiriti zeludac ako se pretrpava, pa ce uvijek jesti mnogo. rekla - kazala! usput da pitam mame, kada kuvate jabuku, kuvate li ju oguljenu ili s korom? imam hipp kasicu od jabuke, ali ona je ivanu kisela, pa kontam ako mu skuvam ja jabuku, da nece biti ukratko