Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 11:43:28
anandi
Jutrooo Terminuse kako ste mi? Nemojte se sad porodit i ostavit mene i Minu na cjedilu ko ce nama davat savjete pred porod aBd
Da vam ispricam sinosnji san. Sanjam ja da sam trudna i necu da kupujem stvari za bebicu, sve kontam moze nesto da se iskomplikuje, i meni preko noci naraste stomak i vrijeme poroda. Porodim se je od sale i rodim djevojcicu a nemam joj sta da obucem Zamotam ja nju u neku maramu i podem da dojim, ona papa pa povrati po meni i po sebi. Ono sto mi je bilo smijesno kako je nemirna i odmah puze i ode. Ta scena me podsjetila na onaj crtic Tomy i Dzeri s onom bebicom sto ode iz kuce Posaljem ja muzeka da joj kupi pelene, a on se vraca s pelenama za odrasle i kaze zeno ustedjet cemo na odjeci, ne trebaju ovako odjelcad Eto ludog sna
Sad cu da popijem kaficu i odoh da odradim nalaze za urinokulturu, rh-antitijela a sutra cu provjerit stitnu.
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 13:03:32
Bebica11
Hej zenice evo i mene
Emina ja mislim da je moguce, proguglaj na netu kako to izgleda kazu da ima "bljak" slika mozda nadjes koju slicnu
Leptirice ista sam...sinoc sam ustala 3-4puta bar...jutros mm krenuo na posao ljubi me a ja valjda tek zaspala kao insan ono tersam "nista nisam spavala nista" kasnije mi krivo na njega se istresoh
Lejla u tebe primirilo znaci
Kod mene je malo bolje stanje. Kuci sam i danas, evo pustila nesto na youtoube da se opustim jer me zovu s posla svako malo nikako klijente prebaciti saradnicama grrr.... Vodila sam jutros svoju djecicu u biblioteku, imaju neke radionice za djecicu, citaju im knjige i sa njima boje, crtaju, lijepe i sl. Uglavnom na kraju i ja medju malom rajom zavrsih mislim medju dosta njih ono hoce makaze, ovo hoce papir, trece lijepi, cetvrto reze unistava jednoj curici rodjendan a moja ekipa se dograbila bonbona...ja inace ne dajem puno slatkisa svojima
I tako dok sam se obuvala sa ovim stomakom malo me prozigalo...sekund, dva inace sam ok hB
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 16:15:13
manuela RR
Cao zenice vidim na broju ste jos Ja bila danas u skoli za trudnice I bas je fino biti okruzen trudnicama Malo me i panika uhvatila kroz sta sve valja proc... Od epiziotomije pa prva stolica pa iscjedak poslije poroda pa hemoroidi a indukciju da ne spominjem nadam se da ce me sta zaobici ovaj put.
Elem pocela sam slusati klasicnu muziku kazu da opusta bebice I razvija inteligenciju...Slusate li vi?
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 17:05:22
eminaja
Kod mene se kao nesto priprema,vidjet cemo..trenutno me krsta zabole i ponekad u predjelu jajnika aa bol je bas jaka samo se ukocim pa prestane pa opet tako ii od jutros imam neki obilniji iscjedak bebice trazila sam na netu ali nista nije slicno kao kod mene,sa malim je bilo sukrvice aaa ovo je skroz blijedo,prozirno,,,nisam pametna,vidjet cemo aBd nadam se da je to to
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 17:29:29
Bebica11
Eminaja to je to izgleda bas krenulo MasaAllah. U mene je tako obilan proziran iscjedak bio dan pred puknuce vodenjaka s malim. moguće da je to dio sluznog a i bolovi djeluju kao prave kontrakcije
Manuela hajde nemoj se bojati mene toga ničega nije strah. Valjda uhodana. Znam faze poroda. Hemroida nisam imala jer sam pazila na hranu prvih dana sve corbali i jogurta dosta. Epiziotomija boli 3-4dana poslije prodje. Indukcija...ako mora nek kopcaju. Meni nije nista djelovala prosli put pita me dr Jel jače ja slagala jeste samo da ne pojača
Ja imala opet malo stezanja popila pola donata. Uspjela malo i sirnice napraviti. Svekrva mi uvalila sira dosta valnjik pa grehota da propadne. A ne znam u sta bih sir do u pitu
< Poruku je uredio Bebica11 -- 25.10.2016 17:31:07 >
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 17:50:52
bejbibi
Hello
EMINAJA jel to krenulo pa vodenjak bude ko da si upisana meni nije nijednom puko sam vec u bolnici tako da ne znam kako to izgleda al mi snaha pricala ...budes mokra uglavnom... Jel puklo to haj nek je sa srecom aBd ...imas li kakvih bolova ???
BEBICE kako ti? Ma i mene stalno boli pupo ja vise nisam pametna .popijem mg i trpim tako ..kad me zaboli malo se primirim i tako...valjda su to ti laznjaci il mozda materica se siri ,jer mw boli po dnu stomaka ko kod menzesa...
LEJLA kako ti ?
Ostale trudnjace kako ide MANUELA ma moj drugi porod je bio fantastican,ja bih svakoj pozelila da se tako porodi .prelahko bilo nadam se da ce i ovaj treci piti brzinski jedite hurme u 9mj one su super za otvaranje,masirajte dole,mazite maslinovo i bude bilo ok A ne boj se ,nije nista strasno ..sve to prodje ;) eto mene fakat nike strah poroda ..nekako se osjecam mocno nakon toga mi zene smo jake
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 17:57:51
eminaja
Bejbibi nije pukao,bar se nadam zato pitam posto ni ja ne znam kako to izgleda...imam neki prozirni iscjedak od jutros nekad vise nekad manje ali tu je...aa ponekad zaboli u krstima i u predjelu jajnika ali bas jako znaci moram se primirit dok ne prodje pa presane na neko vrijeme nadam se da ce bit nesto u toku noci dje je amelaaa ona je sljedeca
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 18:04:29
bejbibi
IZVORNA PORUKA: eminaja
Bejbibi nije pukao,bar se nadam zato pitam posto ni ja ne znam kako to izgleda...imam neki prozirni iscjedak od jutros nekad vise nekad manje ali tu je...aa ponekad zaboli u krstima i u predjelu jajnika ali bas jako znaci moram se primirit dok ne prodje pa presane na neko vrijeme nadam se da ce bit nesto u toku noci dje je amelaaa ona je sljedeca
Prati te bolove i javljaj nam da budemo u toku bice aBd sve ok
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 18:07:44
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Bejbibi ne zezaj se odmaraj i ako mozes otidji i dole gdje na pregled krsta su opasna da bole tako rano
Evo ja servirala večeru i "pala" ne mogu vise nicim valja ove kile tegliti uokolo
Lezim sad pa nek mm preuzme kućanske obaveze kad stigne...Treba svaki čas
Benice neki dan me bolila samo lijeva strana,znaci od jrsta pa naprijed .nisu citava krsta odnosno obje strane ..al ovo sad ko menstrualni bolovi ,po dnu stomaka me zna zaboliti A evo aBd u pon putujemo nazad i jedva cekam iskreno ,oduzilo mi se nesto sve..i iskreno,umorila sam se.valja obidji sve a i kod kuce kad sam ima snaha i mali a on mira ne da A ..ona jadna korak ne moze od njega napraviti,stalno je gurka,ujeda,cupa nervira me pa stalno sam u stanju pripravnosti,skaci,grabi,ne daj ,cuvaj ...ludnica majke mi 😥
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 18:51:11
lejla80
Eminaja, ako do sada nisi imala taj vodenasti iscjedak, onda jeste vodenjak vjerovatno, al što reče Bebica sigurno neko visoko prsnuce pa pomalo curka. Meni je pukao vodenjak u prvoj trudnoći, znači doslovno me voda topla zalila. Nogavice od pidžame mi bile mokre.
Bejbibi kad ćeš kuci? Trebala bi ti kod doktora. Možda ti malo duphastona uključi.
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 19:03:15
manuela RR
Ja koliko znam kad krsta bole onda se zena otvara... Tako nam rekose u skoli za trudnice. A sto se te sluzi tice jesil stavljala vaginalete obicno Dr daju da se kanal ocisti prije porodjaja... Pa da nije sta zaostalo pa sad izlazi...
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 19:06:06
Bebica11
I meni je nisko prsnuo vodenjak i sreća u kupatilu se desilo. Pljusnulo svukuda I uzmem peškir zamotam medju None i do muza dogegam da mu kažem. Uzmem veš i ulozaka 2-3 ido bolnice su mi bili puni i na strample preslo i one mokre do koljena bile
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 19:20:21
eminaja
lejla nisam imala prije tek jutros pocelo ali eto i bolovi su tu pa ce vjerovatno krenut manuela nisam nista stavljala ovdje ne pregledaju vaginalno,,,aa za te vaginalete ne znam kako i kad daju tako da ili je vodenjak ili dio sluznog cepa samo eto nema one sukrvice hajd kako god bar se malo aktiviralo
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 20:46:58
Leptirica13
Eminice,kako god - sretnoooo...