Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 9:05:12
eminaja
jutro zenice i ja poranila morala ja vodit malog u vrtic sreca pa je odmah iza zgrade sad malo sredit po stanu dok bude kafa lejla ii tebi se priblizilo jos malo pa eto bejbibi nek si vala i ti dosla ostale zenice odoh dok nisam zaspala
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 10:05:12
bejbibi
Jutro drage trudnjacr .jeste se naspavale ☺ Ja jesam.evo popila kafu s mamom.ona obicnu ja nes al mi ne sjeda ..nista mi doduse ne sjeda ,sta god da pojedem/popijem imam odvratan ukus u ustima.ni u cemu ne uzivam :( Odo sad doruckovati pa malo sa djecom vani,u dvoriste,fino vrijeme,sunce a velika avlija,selo,cist zrak nek se malo nagutaju svega svjezeg hehe...pa uspavat A ,pa doktoru ,pa hiljadu obaveza a opet nista 😙xoxo za sve
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 10:47:04
lejla80
Jutro...hajte žene da štogod pojedemo i popijemo... Ne znam što vas ti vaši doktori ruže zbog kila, moj vala samo upiše, nikad nije prokomentarisao težinu, a imao je itekako šta makar me je na zadnjoj kontroli mogao pohvaliti jer nisam dobila ni kilicu, al jok, on ništa, očito mu to nije važno..a nije ni meni, Bože zdravlja, to je najvažnije.. Mina i ja cijelu trudnoću osjećam glad..tako i prošlu...čim mi se taj osjećaj počeo javljati, znala sam da sam trudna i bez testa....pazi samo da se ne prejedaš, to zna biti baš zeznuto, najbolje je jesti više manjih obroka..Ti još nisi otišla kod doktorice..uzimaš li makar folnu kiselinu?
Bejbibi vala i vakat ti je da ideš kući...šta veli tvoj muz, jel se odmorio hah?
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 11:15:45
anandi
Evo i mene lejla da sta pojedem gladna sam ali nista mi se ne jede Mina zar jos nisi otisla na uz, pa sta cekas? Ja sad zvala ordinaciju, narucila se u pon na uz...jedva cekam, nadam se da moj eskimcic raste.
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 13:18:08
Mina90
Pijem ja folnu vec gotovo godinu dana jer sam trudnocu planirala...doktoru nisam otisla jer sam cekala sigurno da mogu srce cuti, tako da aBd od ponedjeljka nastupam tada cu biti punih 9 sedmica...upucena sam u svee kako trebam, folnu pijem, ne krvarim i nista me ne boli, zato sam misljenja da ako je tako doktoru ne treba trcat pa da se prepadam sto mi nije srce cula, pa de dodji za 7 dana itd....to bi mi bio veci stres, ovako sad kad odem aBd nadam se da cu cuti srce I da je sve ok, a ako nije onda ne dao Bog, pa tako bilo sudjeno...ionako se prvi pregled preporucuje do 10 sedmice najkasnije, tako da smatram da nisam nigdje zakasnila :)
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 16:25:17
manuela RR
Mina 90 ni ja sad nisam zurila sa pregledom u 8 sed.otisla. U prvoj sam u 5 sed I bio samo mesak kolko se sjecam pa smo cekali na drugi pregled da vidimo jel sve OK. Tako da se slazem s tobom.
Ja Sam sad odlucila malo da se korigujem sa ishranom pa cu slatkise da smanjim. Inace ih obozavam I stalno nesto jedem all sad cu samo uz jutarnju kafu.Toga se ne mogu odreci
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 16:29:22
manuela RR
Ti laznjaci znaju poceti bas rano koliko vidim... Ne sjecam se da sam ih imala prvi put. Jel Dr.pregledom moze ustanoviti da imate laznjake ili je to nesto sto samo mi osjetimo u vidu bolova a da uopste nije vidljivo Dr.?
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 17:52:03
lejla80
Meni su laznjaci krenuli u šestom mjesecu i to baš žestoki. Imala sam dana kada je stomak po cijeli dan bio tvrd, baš nezgodno. Mina super što možeš čekati... strpljen spasen što bi rekli. Računaj jedino eto da će te morati opet naručiti u 12 sedmici pa nagoditi sebi.
Ja evo u horizontali, bila sam malisom u Pionirskoj, da iskoristimo ovo sunce maksimalno.
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 18:32:33
bejbibi
IZVORNA PORUKA: manuela
Znate sta Sam vas jos htjela pitati? Masirate li se da sprijecite epiziotomiju. U skoli za trudnice savjetuju od 34 sed.da se pocne sa masazom?
Manuela ja sam to radila citavu drugu trudnocu.doduse mazala se nistatin kremom (na savjet prijateljice) i cotav 9mj jela hurme i hB drigi porod mi je bio fantastican bez sjeckanja i pucanja ..za 4h sve bilo gotovo Mene je babica jos na porodu par puta masirala i otvarala polako prstom dok su bile kontrakcije i valjda i to pomoglo
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 18:35:01
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Ja se tamam pohvalih kako me ništa ne boli a ono podje pod stomakom al kratko još danas sam kuci nisam se forsirala...
Oprala sam evo šareno za bebu :) sad to valja sve popeglati...Jos štogod kupiti trebam. Nek se strpi gospodjica bar jos 2sedmice aBd
Uh,ja sve moram od M pregledati sta ima,sta fali pa da polako kupujem sta treba ...volim na vrijeme sve da odradim ,odnosno prije roka sve da ne moram kasnije na vrat na nos
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 18:36:45
bejbibi
IZVORNA PORUKA: lejla80
Meni su laznjaci krenuli u šestom mjesecu i to baš žestoki. Imala sam dana kada je stomak po cijeli dan bio tvrd, baš nezgodno. Mina super što možeš čekati... strpljen spasen što bi rekli. Računaj jedino eto da će te morati opet naručiti u 12 sedmici pa nagoditi sebi.
Ja evo u horizontali, bila sam malisom u Pionirskoj, da iskoristimo ovo sunce maksimalno.
Ja te laznjake fakat ne kontam Jel to ko menstrualni bolovi ,il opcenito kad boli stomak ( ko sto me neki dan uhvatilo) jel to bilo to?! Ja sam danas 21s
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 18:40:12
bejbibi
Popravila zub hB dosli oko pola 5 kuci i neka me muccnina uhvatila,grcevi u stomaku ,samo sam cekala kad cu povratiti ne znam od cega ...nisam ni jela .mama nahranila djecu ,ja lezala.nisam mogla maknuti ..sad me malo popustilo al ne osudjujem se jesti bojim se povracanja .kako mogu umiriti zeludac ? Kamilica mozda? A bas nisam ljubitelj cajeva 😒
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 18:47:14
manuela RR
Bejbibi bas htjedoh da te pitam kako je prosao drugi porod. Znaci super laksi od prvog. To me tjesi Ja uvijek navece prije spavanja popijem kamilicu I bas mi prija. U posljednje vrijeme navece me uhvati strasna kiselina grozan okus u ustima i grlu. Pocela sam piti kiselu i malo mi lakse bude a izbacila sam kiselo voce mandarine kiwi iako mi se bas jedu. Skontala sam da mi je od tog kiselina....
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 20:07:30
lejla80
Joj ima tih savjeta kako olakšati sebi porod... nije zgoreg sve probatii...ne može odmoći u svakom slučaju. Ja još nisam počela jer ustvari ni ne znam kako ću se poroditi. Prvi je bio carski pa je vrlo moguće da će biti i ovaj. Uglavnom ove sedmice zovem doktoricu da se dogovorimo za pregled pa će mi vjerovatno i reći šta mogu očekivati.
Bejbibi pa ti bi trebala biti doktorica za trudove hahah.. a svi smo mi različiti, tako da očito pravila nekog posebno nema...ja znam da su moji lažni, jer traju tri mjeseca a mogu ti reći da mi je bila frka na početku dok doktor nije ustanovio da se ne otvaram. malo je reći da sam iščitala more tekstova na ovu temu
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 20:40:27
Bebica11
IZVORNA PORUKA: lejla80
Joj ima tih savjeta kako olakšati sebi porod... nije zgoreg sve probatii...ne može odmoći u svakom slučaju. Ja još nisam počela jer ustvari ni ne znam kako ću se poroditi. Prvi je bio carski pa je vrlo moguće da će biti i ovaj. Uglavnom ove sedmice zovem doktoricu da se dogovorimo za pregled pa će mi vjerovatno i reći šta mogu očekivati.
Bejbibi pa ti bi trebala biti doktorica za trudove hahah.. a svi smo mi različiti, tako da očito pravila nekog posebno nema...ja znam da su moji lažni, jer traju tri mjeseca a mogu ti reći da mi je bila frka na početku dok doktor nije ustanovio da se ne otvaram. malo je reći da sam iščitala more tekstova na ovu temu
eh ovako i kod mene...svaki mjesec me pomalo boljelo...al ovaj malo vise...bas veceras pita mm hocul dr ma rekoh necu pa sta bude, evo za 2 dana aBd punih 35 ne mogu se peglati, trcati po dr pa da me pipaju
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 22:32:29
Bebica11
Manuela idem mjesečno jer je bio grlic ok pa nisam išla češće. Sad su prošle 2sedmice,za 2 mi je pregled opet. Ako bas bas ucestalo bude otići ću početkom iduće sedmice.. I sutra ću biti kući pa cu malo odmarati
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 1:55:52
Leptirica13
Bebice,tu sam ja..sam mi mrsko s mob tipkati :( ja vam nocima ne spavam do neka doba,ne mogu da nadjem dobar polozaj..a da ne kazem koliko cesto idem u wc...u pon idemo na kontrolu i to ce biti prvi dan 36-e sedmice..pici vrijeme ...sta cete vi ponijeti u bolnicu?one koje ce na carski..jel dovoljna jedna il dvije spavacice,kazu da oni daju neke svoje...
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 25.10.2016 11:10:37
lejla80
Jutro trblice, kako ste mi? Ja evo par dana nemam problema sa spavanjem al imam problema sa ustajanjem ujutro. Srecom moj malisa se snalazi fino sam haha. Jutros ustala jeo, muti cedevitu uveliko a jucer sam ga zatekla sa zdjelom kupusa narezanog, naslo sebi dijete u frizideru
Eminaja još si tu, hajde makar se ti porodi da se šta dešava na forumu hah
Kod mene zatišje neko, nemam nekih žigova ni bolova, čak su i BH kontakcije nekako blaže, evo nekoliko dana nisam mg konzumirala. Osjećam da se grudi ponovo pale, onu neku vrelinu iz njih....samo da ne bude pucanja, jedva sam ih sanirala....