Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 11:56:24
anandi
Jutro i od mene
Bebice samo ti pristavi naletit ce zenice
Ja evo pijem kafu i nista me ne boli ni glavobolja a nema ni mucnina. Izgleda sve zavisi od dana, kod nas ovdje baf fino suncano i razmisljam sta da radim danas...mm na poslu a ja cu vjerovatno otici malo skitat
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 12:44:34
eminaja
Ja pratim stanje nesto mi ne djeluje kao da ce brzo,nekad pomislim da se beba okrenula ili sta vec ne znam cim gdje udera sad je osjetim kako zateze na lijevoj strani hmm ni te kontrakcije ne znam ima li ih ma ne znam ja nista kao da je prva trudnoca znat cu ako krene ciscenje nadam se da ce ga bit kako ste vi,amelaa nema te da neces prije mene
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 14:35:03
Bebica11
Evo smirilo se al sam se vec bila zabrinula
Manuela ja sam vec treći put prve dvije trudnoce sam imala kontrakcije od početka tako da recimo ja znam iz iskustva sve dok boli stomak bez krsta umjereno da nije strasno. Ako bole krsta onda se krati grloc i otvara...to je ozbiljno bar kod mene tako....
A u drugoj trudnoci pred porod sam punih 15dana imala svakodnevno bolove. 15dana prije mi ispao sluzni i bila 2cm otvorena. Svaki dan kontala eh sad je gotovo a ono se smiri...
Kako koja odmice trudnoca jače su lažne i teže se žena otvara jer nije maternica tvrda kao u prvoj. U prvoj trudnoci bi ovo možda već bila otvorena a u trećoj mekša maternica pa teže tako mi je dr objasnila
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 14:48:34
manuela RR
Ja sam prvi put bez bolova otisla da se porodim a sad sam rekla da necu zuriti... A koliko se sjecam mene stomak nije ni bolio nego ledja cijelo vrijeme...Od ukljucenja indukcije pa do kraja. Voljela bih da mi sad samo krene... Da mi ispadne sluzni cep itd... All bojim se da bih opet odmah potrcala u bolnicu... Od sraha valjda
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 16:05:30
Bebica11
Znaš šta... Kad mi naumpadne da oni svoje ruke odmah guraju dole da izvineš nikud mi se ne ide jer oni će odmah opipavati grlic mogu šta i potaknuti kako su "nježni"
Nekako kontam prešla sam 34 sedmice hB. Nije za bebu kritično. Jeste da je bolje svaki dan unutra i nadam se bar 37 sedmica pregurati. Pokušacu više odmarati a dr ću samo ako baš krsta budu boljela il sukrvice bude...Jer meni i taj famozni čep zna ispadati danima
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 16:49:17
manuela RR
Bebice a zasto mislis da ces se ranije poroditi? Jel ti Dr. Sta rekla? Vjerovatno si pisala o tome al ja sam nova pa ne zamjeri... Joj zene sad kad u nesvjest nisam upala 8 kg u plusu po svekrovoj vagi Tjesim se da mi je pun stomak i vaga nije tacna.... 25 used.Sta ce biti u 35 toj
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 17:06:51
Bebica11
Manuela Ma na sve sam psihički spremna. Dva puta uz lezanje u devetom mj sam rodila tačno sa 38+1 pa mi je dr rekla da je beba malo naprednija,posteljica 2.stepen zrelosti tako da mogu otprilike i sad oko sredine novembra očekivati aBd. S tim da mi je grlic na zadnjoj kontroli očuvan bio al sad imam češće te kontrakcije koje nisam imala dosad pa ne znam....idem svakako na kontrolu za 15tak dana još jednom kod moje dr aBd vjerovatno zbog posteljice i protoka...nije mi rekla zašto al rekla je da joj jos jednom dodjem
Lejla kašlje puno inače je ok pa smo odlučili danas ostati kuci. Ja perem veš o susim jer jucer nisam ništa stigla po kući ....
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 17:09:24
Bebica11
Ma 8kg nije puno I ja sam nabacila do 30te sedmice 11kg i sad evo 34/35sedmica 13kg možda ukupno. Uspori se debljanje od sedmog naročito ako budeš visoko nosila nećeš moći puno da jedeš... Ne brigaj
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 17:44:14
amelaaaa
Zeeeneeee vi najvise pisete kad mene nema Nakupi se postova kamaretina preko vikenda, a od danas nema par komada
Kako ste mi sve? eminaja odbrojavas, skroz ti je usitnilo a poslije tebe aBd ja
manuela gdje ces bona trcati u bolnicu, ja uvijek kazem, bolje mi je kod kuce Sad ne planiram ici dok bas ne krene. A i bebica mi je sitna, posto joj je sestra prosle godine prokrcila put, ocekujem da ova izleti kao cep Moj muz, vozi hitnu inace, kaze kod njega se zena naporadjalo u sanitetu. Po jednu je otisao negdje na njivu, kopala u 9tom i krenuo joj porod. Kaze parkirali se pred bolnicom, otvorio vrata ima sta i da vidi, zena drzi bebu u rukama a sveki s njom i smiju se Eh kontam tako bih mogla i ja
Bebice i lejlo kako vi, osim trudnickih tegoba? Jeste psihicki spremne?
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 17:47:09
amelaaaa
leptiricamala kod mene se u obje trudnoce srce nije culo u 6+ Tek u 8moj sedmici... Tako da se ne sikiras previse.Nisam se opterecavala uopste jer su mi dr.odmah rekli da je kesica tu, da je sve ok, da dodjem za 7 dana kad se treba cuti srce, tako da sam to uzela zdravo za gotovo i radovala se slj.pregledu. Sretno ti :*
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 18:25:34
lejla80
manuela pa to nije puno, ja sam toliko nabacila u prvih nekoliko mjeseci, još povraćala al džaba, zadnji mjesec nisam dobila ništa, to me beš čudi... Mene najviše nervira podbradak hahah
A šta vam znači to posteljica drugi stepen? I kod mene je tako...
Meni je prvi porod induciran jer je možda već krajem osmog bila haos treći stepen i deveti lezala na lijevom boku da ima bolji protok beba jer je slabo dolazilo do bebe kisika i hrane i u 38 nedjelji dr mi inducirala porod. Sa drugom bebom malo blaže. Opet starila ranije i sam porod krenuo u 38.sedmici. A evo sad drugi stepen nije galamila kao prva dva puta jer je izgleda bolje stanje.
Amelaa ja sam spremna psihički al nisam fizički Evo sad stavila u susilicu prvu turu bebi stvarcica tako da je proces gnijezdjenja zvanično počeo al ima još dosta posla oko priprema I moram torbu još kupiti i još u apoteci sitnica. Imam neku listu obaveza generalno da završim pa gledacu polahko jedno po jedno ovih dana
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 21:02:45
eminaja
amela ma jasta sam,sve cekam cim me sta zaboli kontam to je oduzilo mi se da hoce krenut,,haman ce bit iznenada u par sati sve bebice najljepse je pripremanje za bebicu
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 22:07:25
lejla80
Bebice kakvu torbu kupuješ, prosvjetli me...Ja sam prošli put ponijela torbu i natjerali me da sve iz torbe prebacim u kese..srećom ponijela kese da u njih stavljam prljave stvari, baš mi to bezveze bi... Sad sam počela pakovati u kozmetičku putnu torbu i imam onu kesu kao ceker iz DM-a. Nisam još sve spakovala al hajde neka je na jednom mjestu, lahko je prebacit ako se predomislim. Jesi li ti kupovala onaj plivasept što spominju, jel to pod obavezno ili žene onako kupuju...
A za posteljicu hahha.. pa uredna nam je ako su dobro pogledali je lll, nisam mogla otvoriti ovaj tvoj link.... ja ne znam jel mi gora panika što se blizi porod ili da se odužiiii..
Eminaja, pa kako se bona ti osjećaš? Možeš li išta raditi? Jel ti dokundisalo?
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 22:11:58
eminaja
lejla zna mm je li mi dokundisalo vjeruj da svaki dan govorim da hoce krenut stvarno sam teska,,prepone bole to u prvoj trudnoci nisam ni osjetila,,pa ima dana kad odjetim stomak skroz nisko ne mogu hodat ispravno jadna se pogurim ma ima tih tegoba na sve strane ali eto jos malo je ostalo aBd termin je bas tacan tako da je ova sedmica to to,, ne smije da omasi
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 23:26:59
Mina90
Pozdrav zenee...ja danas malo setala po Trebevicu, da se iskoristi lijep dan I udahne cistog vazduha...u svemu tome pojela bas dobar I obilab rucak, I taman sjela I auto stomak krci, ko da sam tek ustala pa crijeva I zeludac prazni....I takav mi je osjecaj konstaantno....sta je ovooo, ja stalno gladnaa :( bojim se da necu puno kila dobit... jeste li imale slicnih simptoma ?
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 23.10.2016 23:38:20
manuela RR
Nista to ne znaci ja uopste nemam neki apetit a +8kg Mogu misliti al ce Dr da galami... Ni ja nisam mogla otvoriti link ali dokle god su protoci OK nema brige za posteljicu.
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 24.10.2016 0:29:10
bejbibi
Cao zene,gdje ste ,jel me netko trazio
Ja se danas nahodala po trznim centrima a nista kupila nisam nit sam se stigla javiti malo sa tetkom i rodicama ,mamom,uzivala..jes da su nas djeca slomila al nejse ..fino bilo ... Trazila neke hlace sa elastinom gore al sve nesto usko ,ko helanke i odustala na kraju .kupit vu aBd u slo kad doem ,tamo ce bit i snizenja soon pa nadjem sta
Vidim BEBICU rasturaju laznjaci ...draga menw su u drugoj trudnoci stalno rasturali a prenijela nikad se ne zna al malo se primiri ...ko ti kaze jel mene hB ne boli ko onaj dan ...zna nekad zignuti ko menstrualni al ok... Eh vecwras me bebac izudarao al ipak molim Boga da ne bude ters ko brat i seka,ima da me nema 😥😂
EMINAJA meni je identicno tako bilo u drugoj trudnoci ko tebi .jedva hodala,prepone rasturale,pupo nisko pa se sva izgrbim kad hodam Bog zna kakva cu sada biti ..u kolicima cu zavrsiti Al stvarno nisam mogla hodati pred kraj druge trudnoce,katastrofa je bilo ... Sr3tno vam zenice ,polako samo ...i spremajte te torbe za svaki slucaj Ja pojma nemam sta mi treba ,moram se prvo raspitati u bolnicu pa spremit ak sta treba .al ima vremena aBd ..mada,ipak leti vrijeme ko.ludo 😟
Sutra aBd zubaru da stavim plombu i da se rijesim vise ...i planirala rodicu kratko posjetiti aBd ...vrijeme proletilo ,jos malo i kuci aBd .pozelila sam vala :)
Lahka vam noc zenice ,lijepw snove :)
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"