Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 21.10.2016 19:38:01
lejla80
Hahah i mene su solili po glavi...a moj svekar se ko zagleda u oči pa pogodi spol...oj bas sam mu se ismijala. Bejbibi ove se moje mrežaste baš puno razvlače..mogu one haman na svačiju gospoju..
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 10:11:48
Mina90
Meni jos nista ne pogadjaju, doduse svekar je rekao da misli da ce biti djevojcica....na sta sam se ja obradovala, sve zamisljam da cemo bit najbolje drugarice :D Ako je sudit po mojim snovima onda ipak djecaka nosim, jer ja sta sanjam to I bude...jos u decembru sam sanjala dvije male bebice u rozim gegicama, jedna veca, a druga kao tek rodjena, I kroz dva mjeseca saznam da su mi I.sestra I kuma trudne, razlika mjesec dana, I obje su rodile djevojcice...eh nakon toga nekad u aprilu, sanjala sam kao moje dijete, beba u plavim gegicama I sve me grli, prebacuje mi se sa jednog ramena na drugo...I muz je skoro sanjao da sam mu rodila sina...tako da ako je po snovima, ja cu rodit aBd djecaka, iako sam se nadala djecojcici, pred nama je aBd pa cemo vidjet sta je, bitno da aBd sve bude uredu!
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 11:28:38
anandi
Jutroo Bas sam se ismijala citajuci ove postove imam i ja jedan biser Tetka mi je u trudnoci jelanon-stop res pecenog zena, i sad rodak kad spava mi kontamo da gleda oci poluotvorene... sad da li je to od zecetine ili ne ne znam, djed kaze da je od zecetine ja ne znam ni jednu trudnicu da jede pa da potvrdim to.
Kako ste mi danas? hoce li se skitat? Ja kontam malo usisat i izdzogirat po stanu a sutra cu kupatilo oprat...samo nikako da se nakanim
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 11:44:17
manuela RR
Meni eto po obliku stomaka I kao nisam se proruznjala predvidjaju djecaka, a kad sam bila prvi put trudna svi mi govorili da je djevijcica kao zbog usta otekla mi a ja dobila djecaka Tako da nista od tog....
Jedino mi je RR kineski kalendar spolova prvi put rekao da je djecak A sad kaze djevojcica.... Prvi put je bilo tacno a vidjecemo sad....
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 11:47:35
lejla80
Jutro jutro, ja sam imala u planu skitanje sa prijateljicama i ručak u gradu al najviše mi se moji tako da ću biti kuci ipak a i vrijeme nije baš sjajno danas, ono baš baš za spavanja..
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 11:52:44
anandi
manuela i ja sam malo kalkulisala s RR kineskim kalendarom i on kaze djecak. Doduse prije nekih 15-tak godina dok sam jos bila tinejdzerka zena mi je izgatala i rekla da cu roditi djecaka,djevojcicu, djecaka Poslije sam se i ja s drugaricama zezala ono s lancicem i prstenom nad dlanom pa je i tu ispalo da je djecak. Ako bude sve ok za 5-6 sedmica znat cemo
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 11:53:04
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: manuela
Meni eto po obliku stomaka I kao nisam se proruznjala predvidjaju djecaka, a kad sam bila prvi put trudna svi mi govorili da je djevijcica kao zbog usta otekla mi a ja dobila djecaka Tako da nista od tog....
Jedino mi je RR kineski kalendar spolova prvi put rekao da je djecak A sad kaze djevojcica.... Prvi put je bilo tacno a vidjecemo sad....
manuela jesi ti ona nasa "stara" forumasica.... ne vidim datum kad si registraovana
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 11:58:29
bejbibi
Hellooo zene..ismijah se na ova predskazanja ja sve suprotno od onoga dto su mi govorili. ..isto ono kao ako je djecak proljepsas se a ako cura suprotno .ma nidje veze haha..il nesto ako je pupo gore djecak ,ako nosko djevojcica ma kakvi Samo nek su zivi i zdravi pa sta god ..to je najbitnije ,a isto je ha djecak ha djevojcica.isto se vole i isto vade zivce
Sta ima inace ,kako ste ?
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 13:02:45
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: manuela
AAA mi mame 2008 bile smo bas mastovite... Od vecera za 5 do izbora
za najljepsu, pa druzenja u Sarajevu bas lijep period
Ocekujemo pojacanje uskoro a ja sve zaboravila
zato je tu RR... a zamisli kako je meni bilo....mama i sveki bile ko burek u svemiru...a sve prijateljicu haman djecu za fakulteta imale ....
a zaboravi se brzo....ponekad mi je žao sto nisam pisala neki svoj dnevnik...lijepo je to ponekad isčitavati ....tj imam nesto malo zapisano do A prvog rođendana.... i bas volim kad mi taj povratak u proslost u kojoj sam često bila i nervozna i pogubljena (al sretna) izazove divne emocije.... Nekako vjerujem da nisu dovoljen samo fotografije i video zapisi...potrebne su i zapisane riječi...
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 13:57:21
manuela RR
...zato sam se i vratila RR porodici...Kad je najbitnije uvijek neko ima rijeci podrske utjehe I pronadju se slicni... Ja se sad bas cudno osjecam ko svemirac na zemlji Valjda sam sad zrelija i drugacije gledam na sve.Sad ZNAS sta znaci imati dijete koja je to odgovornost I privilegija... I sve se opterecujem hocu li to moci... Al valjda cu se dobro snaci. S prvom trudnocom sve je bilo pjesma Ni brige ni pameti
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 16:12:16
bejbibi
Kakvo je ovo zatjsje ..odmarate,vikend:) Ja opet hodala ovdje fakat nemam mira,nema lezanja al i meni dobro dodje..pupo ok .jutros osjetila bebac malo jace jer inace slabo skroz.jednom na dan ako osjetim Kako ste vi osjecale/ osjecate u 5mj...ja se nadam da ce biti mirna bebica zato se ne javlja cesto
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 16:37:44
eminaja
Spavamo ja sinoc zaspala iza pola tri non stop isla pis.....i beba se bila uzvrtila pa danas odmarala bas zahladnilo sad usla s malim u stan smrzla se bejbibi mali je bio bas miran kad vidim kako je sad ova lopuzica aktivna znaci od 15 sedmice je 0-24 aktivna oko 18 je bas uderala aa i ja se nadam da ce bit mirna kad se rodi
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 17:01:30
manuela RR
Bejbibi ja sam u 5 isto povremeno osjecala malo ujutro big malo navece kad legnem da spavam obicno ako sam na ledjima odmah se javi a sad u 6 cesce I kad sjedim i kad hodam i kad lezim... Vjerovatno zato sto je i bebi sad veci i tezi pa se i najmanji pokret osjeti....
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 19:36:38
Bebica11
Hej ženice
Evo i mene. Danas isli na selo kod sveki. Mali bio bolje pa smo se zaputili. Ispatila sam se malo u autu al hajde. Cio dan sam bila ok hB al veceras me malo evo steze naprijed nazad. Više ne znam jel ovo ok ili ne. Prilegla sam. I stomo koža me steže... Sva sam teška sama sebi
Bejbibi sve zavisi gdje ti je posteljica tj naprijed ili nazad. Ako je naprijed slabije osjetiš. Isto moguće ako imas malo kontrakcije da slabije osjetiš...ipak ti primiri vidi ko ti kaze
Manuela dobrodošla nazad na temu...ja sam po treći put ovdje mislim da mi Rr treba odati neku počast za lojalnost
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 22:24:21
lejla80
Bebice ja neki dan pričam sa jednom trudnom drugaricom koja je trudnija sedmicu od mene i žalim joj se na kontrakcije i moje žigove a ona veli nju ništa živo ne boli, extra se osjeća. Sutradan joj puce vodenjak hah i et već se porodila. Baš govorim sestri haman ne valja ni kad te ništa ne boli hehe..
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 22:43:48
Bebica11
IZVORNA PORUKA: lejla80
Bebice ja neki dan pričam sa jednom trudnom drugaricom koja je trudnija sedmicu od mene i žalim joj se na kontrakcije i moje žigove a ona veli nju ništa živo ne boli, extra se osjeća. Sutradan joj puce vodenjak hah i et već se porodila. Baš govorim sestri haman ne valja ni kad te ništa ne boli hehe..
Da izvines od tog stezanja dva put trčala u wc...i lezala i smirilo mi. Gledala neki film o Hitleru a muz radio za racunarom I smirilo se hB. Imam i donat al ne pijem. Sve me strah puno mg unositi u osmom sad da me ne "zabetonira" 😂 da mi je kakav uzv da pratim dole stanje grlica Sad me kiselina muci. Jedem skroz male obroke i opet me muci. Večeras mal nisam povratila i tothemu sam preskočila... Ona bi me "dokrajcila"
Joj Lejlo pa u kojoj se hefti žena porodi? Jel sve prošlo ok sa njom i bebom? Mojoj zaovi je pukao vodenjak tako 33+3 i bila u bolnici 4dana curila voda i porodila se tačno 34 pune sedmice. Sa bebom je sve bilo ok. Cak nisu dugo ni u bolnici bile. Samo je bila sitna 2.3kg kao pilic...a inače ne bi se reklo ni da je nedonosce tj nije imala ni upola komplikacija kao moja seka sa sedmancetom
RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR 22.10.2016 22:49:06
Bebica11
Samo npr moju su zaovu krsta boljela danima i zalila se i dr...al ovi po domovima...Rekao joj dr kao ok je i zeni pukao vodenjak
Mada koliko sam skontala vodenjak i kontrakcije nemaju puno veze. Vodenjak pukne više zbog infekcije tj upali se ovojnica i popusti. Dok kontrakcije više zezaju grlic i mogu dovesti do otvaranja...ispadanja sluznog pa tek onda pucanje vodenjaka....to je nekako moje viđenje sto sam upratila po iskustvu okoline i na patologiji lezala više puta
I ja sam primjetila obično mi sto nas ziguca probada i prate nas izguramo nekako...često se ti prijevremeni dese ženama bas iznenada koje su imale ok trudnoću...sudbine takve..