|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR
20.10.2016 20:12:33   
lejla80
Joj nisam se ni ja nikad tako depilirala, ne mogu noge jer mi pucaju kapilari i urastaju dlačice pa nisam ni nju pokušavala ojjjj meni se čini da to baš boli user posted image

E mogla bi ta depilacijska. Smiju li je trudnice koristiti? Možda bi to bilo baš dobro rješenje.

Manuela amnio uopste ne boli, ama bas nikako al je stresno baš. Jedino što je to testiranje na nekoliko poremećaja a baš ih mnogo ima, tako da sam se mislila pravo da ti kažem da uopste radim.

Bebice mene ponekad žigne al nemam nekih konstantnih bolova. Onako imam jak pritisak dole, i već pomalo oticem. Ti bi mogla koji dan odmoriti, da se to smiri. Makar da uđemo u deveti hehe

2011.
2016.

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 501
20.10.2016 21:05:16   
Bebica11
Manuela depilacijske kreme su pune hemije pa su zabranjene u trudnoci... Tako il cupaj il po starinski brij user posted image

Lejla smirilo se sad hBuser posted image Mada mi je i mm to rekao da počnem se povlačiti i popuštati da se odmaram više user posted image Mada kontam u vas je bilo bolova kad meni nije pa su se stome spustile. Mozda i mene sad to pomalo hvata da se stomo spustiuser posted image Al eto nije se zezati sto kažeš do devetoguser posted image

Eminaja javljaj redovno stanje user posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 502
20.10.2016 21:08:24   
Bebica11
Amelaaa super za kontrolu user posted image ti vec lagano popustasuser posted image al neka bas super malo po malo i do termina tamamuser posted image fina masaAllah i beba za te sedmice nema vise krize :)

A za čupanje...svaka čast na hrabrosti. Ja sam imala epilator i pokušala po nogama ufffff užas i nisam više ni probalauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 503
20.10.2016 22:58:51   
Leptirica13
Haj ..evo i mene...mi smo sve spremili..oprala sam ves za bebicu,sad polako peglam..apoteku smo zavrsili,sve se kupilo i za mene i bebicu..jedva cekamo da nam dodje..jos sljedeca sedmica i aBd u deveti mjesec..nadam se da ce sredimom mjeseca biti komisija pa cemo znati kad cemo ici da se upoznamo :) tako da ce nam termin,vjerovatno,biti prije decembra..
Ja nisam isla na vjezbe za trudnice..ako mislite da sam nesto propustila,uputite me u sta bitno..kontam,carski je,pa i ne moram a i ovo vrijeme uzas,nije mi se dalo...
Ova moja mrva nikad ne spava..ne znam kakve su vase bebice,al ova moja smizla vazdan lupa a ja uzivam...curama kojima se blizi termin nek je sa srecom...

od 01.03.2013.cekamo nasu/e malu/e igrackicu/e..
16.03.2016. IVF, 2 blastociste
26.03.Beta 207.7,II Beta 364,2
05.04.2016. dvije male gest.vrecice :)
19.04.kuca jedno srce...03.05.ipak jedna beba

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 504
20.10.2016 23:25:24   
Mina90
Kad smo kod depilacije, kod mene dlake kao sam trusna crne I duge, Bozeee kko dzemper po rukama, a inace su se jedva primjecivale...hormoni sta li...
Danas sam toliko jelaaa, stomak mi se napuhooo...prvo ujutro svije kiflice, pa onda caj od kamilice, oko 15h jedna I pol jamijeva sirnica sa pola litra jogurta...vecera losos sa mozarelom I krumpirici, nakon toga opet dvije kiflice I malo voca...pila sam jos I donat I kolu...katastrofa sam, ako ovako nastavim bit cu trokrilni ormar!
Kazem muzu -vidi koliki mi je stomak-, na sta mi on kazee- neka ljubicaa, neka bude sto veciii pa da nam rodis super bebu hahahah xD pojma oni jadnici nemaju ni o cemu! user posted image

Eh da, farbala sam se onom sajos bez amonijaka, malo mi je posvijetlila izrastak, ali ni blizu kako mi izvuce garnierova 111... mnoge su mi rekle da se slobodno farbam, sa ne utice na bebu, neke cak I pramenove izvlace trudne, pa sve ok hvala Bogu...

E dalje sto me zanima, hajd da vas vidim sta nosite ili ste rodile, I sta vam se jelo dok ste bile trudne ? Govore kao ako vam se jede kiselo I slatko da je djevojcica, a ako vam se jede meso, mlijeko, jaja itd da je djecak... meni se jede vecinom slatko I kiselo, ali cesto mi I burek zamirise user posted image
Kaze puz, da nisu blizanci pa cemo oboje imat hahahah :D

(odgovor članu Leptirica13)
Neposredna veza do poruke: 505
21.10.2016 0:16:23   
eminaja
user posted image haj da se malo pokrenemo user posted image ja po obicaju sad pojela dva sendvica i casa mlijeka user posted image postala mi navika u ove kasne sate jest moracu ic ranije spavat user posted image
mina u prvoj mi se nista posebno nije jelo,uglavnom cesto su bile pite na meniju a od voca sam najvise jabuke jela i to izmedju 4 i 7 mjeseca po kilu dvije na dan user posted image rodila MashaAllah djecaka od 3.9025,,,sta ces djete samo pite jelo user posted image aa ovoj kazu curicaaa ii od starta su mi se trazile sljive ali da nisu skroz zrele nego onako kiselkaste aa i inace takve najvise volim,,lubenica i nektarine ii to sam jela dok ih je bilo u prodaji aa sad sam opet presla na jabuke user posted image meni je zanimljivo to gatanje ovako ce bit ili onako,,zavisi sta jedes i sl...ali nista to ne treba da znaci samo nek je zivo i zdravo user posted image bas sam negdje procitala da ako se konzumira vise povrce prije trudnoce veca je vjerovatnoca da ce se zacet user posted image pa eto moze se i to pokusat,,....jel ono bejbibi zeli user posted image user posted image

(odgovor članu Mina90)
Neposredna veza do poruke: 506
21.10.2016 0:17:48   
eminaja
sta sve ispisa i osta ziva user posted image user posted image

(odgovor članu eminaja)
Neposredna veza do poruke: 507
21.10.2016 3:38:35   
Bebica11
Evo i mene žene u gluha doba. Mali hasta pa dezuram user posted image

Mina90 nema veze hrana. Evo u mene bili zensko pa muško pa evo zensko. Sve mi se razlicito jelo. Ono što je jedino simptomatično je ta dlakavost. Dakle kad nosim curicu opadne dlakavost tj valjda estrogen na kvadrat i puno se više debljam i imam bolji apetit. A sa bracom sam bila dlakavauser posted image čak brcice dobilauser posted image sreća ova cura me spasila ponovo maljavosti heheuser posted image

A u prve dvije trudnoce mi se gadile naročito piletina i jaja

(odgovor članu eminaja)
Neposredna veza do poruke: 508
21.10.2016 4:41:56   
leptiricamala
Pozdrav zene,kasno je ali nemogu spavati...listam po forumu i trazim sl7cna iskustva...naletim i ovdje i pitala bih vas nesto,radi se o tome da sam trudna (sada 7nedelja)beba je zeljena i imamo vec jednu curicu od 4godinice.Na zadnjem pregledu sam bila 6nedelja i 5dana,plod se vidio al srce nije kucalo.Doktor je rekao da dodjem za 7dana opet mozda se u medjuvremenu promijeni.Znaci ponedjeljak.Ali ja od tog pregleda ko luda,mira nemam jako sam slomljena.Dal je beba ziva,dal se razvija ma hiljadu stvari mi se mota pi glavi.Mucnine imam i nemam nije nesto pretjerano sada.Bolove pri dnu stomaka imam kao da trebam dobiti.Tako me uhvati u toku dana pa prodje.Sta da m7slim neznam?!Lp

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 509
21.10.2016 10:17:44   
anandi
Jutrooo evo i mene, vidim svasta ste ispisale a ja nisam nista upratila.
Kod mene malo bilo burno, isla u svoj rodni grad imala kamaru nekih obaveza i usput odem i do bolnice uzmem uputnice za hematologa i endokrinologa, pa evo dok popijem kafu odoh do UKC-a da se narucim. Znate li koliko trudnice cekaju na termin na Gradini?

Danas sam 9+4 a sto se tice simptoma zadnja 4 dana ludnica, preejake glavobolje i onak mucnina. A pricate i o jelu, pa meni se ne trazi nista, jedva da pojedem malo hljeba i ono lisnato s hrenovkom iz pekare, drugo nista nece niz grlo.

leptiricamala pokusaj se smiriti, ima slucajeva da su culi srceko i u 8-oj sedmici, sve je individualno. Znam da se sikiras, evo i ja razmisljam da li je srce stalo s kucanjem i jedva cekam da prode vrijeme do iduceg ponedjeljka da odem i da vidim. Druzi se s nama ovdje i brze ce ti vrijeme proci.

(odgovor članu leptiricamala)
Neposredna veza do poruke: 510
21.10.2016 12:02:44   
Vanne

IZVORNA PORUKA: leptiricamala

Pozdrav zene,kasno je ali nemogu spavati...listam po forumu i trazim sl7cna iskustva...naletim i ovdje i pitala bih vas nesto,radi se o tome da sam trudna (sada 7nedelja)beba je zeljena i imamo vec jednu curicu od 4godinice.Na zadnjem pregledu sam bila 6nedelja i 5dana,plod se vidio al srce nije kucalo.Doktor je rekao da dodjem za 7dana opet mozda se u medjuvremenu promijeni.Znaci ponedjeljak.Ali ja od tog pregleda ko luda,mira nemam jako sam slomljena.Dal je beba ziva,dal se razvija ma hiljadu stvari mi se mota pi glavi.Mucnine imam i nemam nije nesto pretjerano sada.Bolove pri dnu stomaka imam kao da trebam dobiti.Tako me uhvati u toku dana pa prodje.Sta da m7slim neznam?!Lp

ja sam se javila samo da ti moj slucaj ispricam,sa 6+3 se nisu culi otkucaji,ali je plod bio tu,a naredni put sa 7+3 srce je kucalo. mozda je llsiji aparat kod gin ili je implantacija bila koji dan kasnije,ako imas mucnine mislim da nemas razloga za brigu.

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

(odgovor članu leptiricamala)
Neposredna veza do poruke: 511
21.10.2016 12:37:54   
eminaja
Evo i mene ako ste me pozelile user posted image user posted image mm i ja spavali dok je M bio u vrticu pa evo sad jeli i hocemo kafu pit, pa poslije skoknut do trgovine da se frizider malo napuni user posted image leptirice nemoj da brines kao sto su ti rekle druge moguce je i u 8 s tek cut otkucaje zavisi kad je doslo do oplodnje i kad se plod ugnjezdio,,pokusaj da puno ne razmisljas o tome ako je sve ostalo prisutno mucnine i sl...zelim ti ugodnu trudnocu i da sve bude s hajrom aBd user posted image

(odgovor članu Vanne)
Neposredna veza do poruke: 512
21.10.2016 14:29:09   
Leptirica13
Meni se nista nije jelo maksuz...jedem kao i prije,sva jela kao i prije u istoj kolicini..nista mi se ne gadi,samo kad pijedem nesto saftali sa dinstanim lukom,malo mi bude muka.kazu da se luk tesko vari..al,nista specijalno..prija mi nesti ledeni caj od breskve..e njega pijem po dvije boce dnevno i to samo hladan iz frizidera...primjetila sam da mi kosa slabije opada,skoro nikako i da mi dlake sporo rastu.. a prije mi je kosa citavu godinu ludjacki opadala ..ovo sad mi je super.. :) masala,trudnoca za deset,skoro bez ikakvih spec simptoma i nekih stvari koje smaraju..jest da je teze spavati,da mi oticu ruke i noge i da imam trnce po nogama..al ostalo,sto se organizma tice,sve za deset..moj muz nece imati sta pricati..nije morao ici nista da kupuje u neka doba :)

od 01.03.2013.cekamo nasu/e malu/e igrackicu/e..
16.03.2016. IVF, 2 blastociste
26.03.Beta 207.7,II Beta 364,2
05.04.2016. dvije male gest.vrecice :)
19.04.kuca jedno srce...03.05.ipak jedna beba

(odgovor članu eminaja)
Neposredna veza do poruke: 513
21.10.2016 15:56:42   
Bebica11
Drage ženice evo i meneuser posted image

Konačno petakuser posted image sad malo odmora za vikend aBd. Danas sam bila bas pospana zbog malenog i jedva sam izdrzala danas. Opet kad sam kući dosla malo me pod stomom tupo bolilo. Kratko. Eto to je to. Inace sam ok
Malo ću više pokušati odmarati za vikend. Sreca u nesreći sto je mali prehpadjen je sto ne moramo na put svekijevcima. Malo ce biti opusteniji vikend user posted image

(odgovor članu Leptirica13)
Neposredna veza do poruke: 514
21.10.2016 15:58:56   
Bebica11
Lejla nema te...javni nam kako si prošla na pregleduuser posted image

Leptirice i ja nemam nekih prohtjeva. Jela sam ovu trudnoću više voća i u ovo zadnje vrijeme pijem dosta limuna godi miuser posted image začas iscijedim sebi limunadu i popijemuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 515
21.10.2016 16:07:10   
bejbibi
Evo i mene :)
Jao VANNE cim ti ugledah nick pomislih da si nam se pridruzila u caskanjuuser posted image bas sam se nesto obradovalauser posted image
Evo ja lezim malo ,pupo je ok al sam popila maloprije mg jer me ko peckalo na dnu pa reko za svaki slucaj .sad je ok ...
Ah pricate o depilaciji..ja cupanje ne mogu trpiti ,au onaj epilator ono je zlouser posted image uzasno boli ...radije trakice koristim,nekad..evo bas pustam na nogama da rastu da ih trakicama depiliramuser posted image dok mi nema mm,malo se opustilauser posted image ..ja znam trakicama i ispod paxuha al rijetko kad mogu pustiti da narastu ,bas ne trpim ...a ostale dijelove brijemuser posted image nema sanse da bih mogla trakicama depilirati bikini zonuuser posted image al je to zestoko kad pupo naraste ,nista se ne vidiuser posted image a nikome ne vjerujem da me depwlirila,pa cak i brciceuser posted image ja to sve sama odradim .rahat..

EMINAJA ma ja nista ne vjerujem u te price ..mozes jest povrca kolko hoces al ako onaj gore odluci nesto tako budeuser posted image jest da mi je ova trudnoca ko sa curicom i zato se nadam da je zensko al et rece djecak...ma samo nek je zivo i zdravo,najbitnije ...

Sta se radis inace..jest meni ovo sobro kad mama kuha ne moram kontati sta cuuser posted image
E sad sam izgladnila uh

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 516
21.10.2016 16:39:17   
Vanne
ma jok bejbibi ,pocinjem raditi za mjesec dana tako daod planiranja nove trudnoce nema nista,ali redovno pratim par tema,ispracam,docekujem,radujem se i zalim zajedno sa vama user posted image
pa ovako uskocim ako gdje treba jer znam kako je prolaziti kroz sve to user posted image
mada bi voljela da se druzim s vama,ali eto okolnosti su takve user posted image
pozdrav svim okruglicama i malim bebicama user posted image

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 517
21.10.2016 17:31:53   
lejla80
Eh evo i mene, slomljena sam danas, bio je ovo baš dug dan. More nekakvih obaveza, pored kontrole, a sinoć besana noć uhhh...na kraju sam pred samo jutro apaurin popila jer nisam više mogla bit budna...sad sam bljakica zatoo...heheh

Bili smo i na kontroli kod doktora, ovo nam je zadnja kod njega. Možda ću još morati otići po brisove. Uglavnom produži on meni bolovanje još mjesec dana, što me baš raduje, to je haman do pred porod, naravno ako opet ne prenesem. Glavica prednjači ali je čeoni položaj kao sa prošlom trudnoćom. Bebac teži odprilike 2550 grama. Za sedmicu se trebam javiti u bolnicu kako bi na vrijeme donijeli odluku o načinu poroda.

Bebice, šta je sada sa mališom? Ti nikako da se smiriš. Danas sam i ja konačno kupila one mrežaste gaće u apoteci L broj, valjda će mi odgovarati. Eh sad moram bebaću kupiti pelene aBd i bademovu, pa se mislim da li da uzmem 2 ili 3? Još nisam odlučila za torbu za bolnice. Ne znam mogu li onaj ko kozmetički malo veći koferčić, da u njega stavim ovo za higijenu, a ima i dosta pretinaca za dokumente a spavaćice i papuče mogu u kakvu kesicu. Nešto mi ostali koferi i torbe preveliki se čine, ko da se selim hah

Leptirice što se tiče vježbica, bude korisnih stvari oko dojenja i izdajanja, čuvanja mlijeka i sl stvari, pa ako stigneš mošda nije zgoreg da odeš makar jednom, jer se uglavnom ponavlja.

Mina što se tiče ishrane, kod mene su eto dva dječaka a totalno različite trudnoće i što se tiče apetita i mučnina, a ni u jednoj nisam imala neku posebnu hranu koju sam željela, jednostavno sam gladna, i daj šta daš, ne biram puno hah

Ostale moje cure user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 518
21.10.2016 17:32:35   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Vanne

ma jok bejbibi ,pocinjem raditi za mjesec dana tako daod planiranja nove trudnoce nema nista,ali redovno pratim par tema,ispracam,docekujem,radujem se i zalim zajedno sa vama user posted image
pa ovako uskocim ako gdje treba jer znam kako je prolaziti kroz sve to user posted image
mada bi voljela da se druzim s vama,ali eto okolnosti su takve user posted image
pozdrav svim okruglicama i malim bebicama user posted image

Sretno draga na poslu :)
Bice aBd i beba;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Vanne)
Neposredna veza do poruke: 519
21.10.2016 17:36:38   
bejbibi
LEJLA meni su prosli put te L gace bile maleuser posted image ja sam stigla do 78kguser posted image 18+ sam dobila hehe...ja se u svakoj trudnoci udebljam nenormalno haha

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 520
21.10.2016 17:45:00   
lejla80
bejbi ma meni djeluju povelike hahah, sad ću jedne navuci..a ja danas na kontroli 79 kg hahah, 17 u plusu, haman mi kilaža počela stagnirati, baš se čudim.

2011.
2016.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 521
21.10.2016 17:47:54   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: lejla80

bejbi ma meni djeluju povelike hahah, sad ću jedne navuci..a ja danas na kontroli 79 kg hahah, 17 u plusu, haman mi kilaža počela stagnirati, baš se čudim.

Stagnira pred kraj..meni tako zadnji mjesec bude..al zato ih nakupim kolko hoces user posted image
Probaj vala,mene su stezaleuser posted image velika straznjica stas'user posted image

Neki autor...

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 522
21.10.2016 18:22:29   
eminaja
bejbibi ni ja ne vjerujem u te price,ima negdje sve zapisano sta ce biti kroz zivot...,,samo kazem da su mi zanimljive te price,,mene jedna zena cak i posolila po glavi user posted image aa ja se diram i osjetim nesto po marami kontam dje sam se provlacila,sta je i sl...kad ona poslije kaze ja te posolila user posted image user posted image mi sutra 39 s....user posted image user posted image ostalim zelim lijepe noci,da budu fino naspavane,ko je bolestan da ozdravi aBd user posted image nisam upratila ko je sta pisao user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 523
21.10.2016 18:46:20   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: eminaja

bejbibi ni ja ne vjerujem u te price,ima negdje sve zapisano sta ce biti kroz zivot...,,samo kazem da su mi zanimljive te price,,mene jedna zena cak i posolila po glavi user posted image aa ja se diram i osjetim nesto po marami kontam dje sam se provlacila,sta je i sl...kad ona poslije kaze ja te posolila user posted image user posted image mi sutra 39 s....user posted image user posted image ostalim zelim lijepe noci,da budu fino naspavane,ko je bolestan da ozdravi aBd user posted image nisam upratila ko je sta pisao user posted image

E svasta user posted image
Cula sam i ja tih suvjernih prica svakakvih ,ja se osipam user posted image
Samo se nasmijem na to,sta ces

Neki autor...

(odgovor članu eminaja)
Neposredna veza do poruke: 524
21.10.2016 18:56:23   
eminaja
Smjesne i jesu,aa opet znam da je to uradila iz zanimacije ali ima onih koje zaista vjeruju u to... Cula sam od prijateljice tako neku pricu na sto sam se zgrozila kao ako si jela ribu u trudnoci djete ti je vrckavo user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *