|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR
24.10.2016 9:05:12   
eminaja
jutro zenice i ja poranila user posted image morala ja vodit malog u vrtic sreca pa je odmah iza zgrade user posted image sad malo sredit po stanu dok bude kafauser posted image lejla ii tebi se priblizilo jos malo pa eto user posted image bejbibi nek si vala i ti dosla user posted image ostale zenice user posted image user posted image odoh dok nisam zaspala user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 576
24.10.2016 10:05:12   
bejbibi
Jutro drage trudnjacr .jeste se naspavale ☺
Ja jesam.evo popila kafu s mamom.ona obicnu ja nes al mi ne sjeda ..nista mi doduse ne sjeda ,sta god da pojedem/popijem imam odvratan ukus u ustima.ni u cemu ne uzivam :(
Odo sad doruckovati pa malo sa djecom vani,u dvoriste,fino vrijeme,sunce a velika avlija,selo,cist zrakuser posted image nek se malo nagutaju svega svjezeg hehe...pa uspavat A ,pa doktoru ,pa hiljadu obaveza a opet nistauser posted image
😙xoxo za sve

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu eminaja)
Neposredna veza do poruke: 577
24.10.2016 10:47:04   
lejla80
Jutro...hajte žene da štogod pojedemo i popijemo... Ne znam što vas ti vaši doktori ruže zbog kila, moj vala samo upiše, nikad nije prokomentarisao težinu, a imao je itekako štauser posted image makar me je na zadnjoj kontroli mogao pohvaliti jer nisam dobila ni kilicu, al jok, on ništa, očito mu to nije važno..a nije ni meni, Bože zdravlja, to je najvažnije..
Mina i ja cijelu trudnoću osjećam glad..tako i prošlu...čim mi se taj osjećaj počeo javljati, znala sam da sam trudna i bez testa....pazi samo da se ne prejedaš, to zna biti baš zeznuto, najbolje je jesti više manjih obroka..Ti još nisi otišla kod doktorice..uzimaš li makar folnu kiselinu?

Bejbibi vala i vakat ti je da ideš kući...šta veli tvoj muz, jel se odmorio hah?

2011.
2016.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 578
24.10.2016 11:15:45   
anandi
Evo i mene lejla da sta pojedem user posted image gladna sam ali nista mi se ne jede
Mina zar jos nisi otisla na uz, pa sta cekas?
Ja sad zvala ordinaciju, narucila se u pon na uz...jedva cekam, nadam se da moj eskimcic raste.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 579
24.10.2016 13:18:08   
Mina90
Pijem ja folnu vec gotovo godinu dana jer sam trudnocu planirala...doktoru nisam otisla jer sam cekala sigurno da mogu srce cuti, tako da aBd od ponedjeljka nastupam tada cu biti punih 9 sedmica...upucena sam u svee kako trebam, folnu pijem, ne krvarim i nista me ne boli, zato sam misljenja da ako je tako doktoru ne treba trcat pa da se prepadam sto mi nije srce cula, pa de dodji za 7 dana itd....to bi mi bio veci stres, ovako sad kad odem aBd nadam se da cu cuti srce I da je sve ok, a ako nije onda ne dao Bog, pa tako bilo sudjeno...ionako se prvi pregled preporucuje do 10 sedmice najkasnije, tako da smatram da nisam nigdje zakasnila :)

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 580
24.10.2016 15:43:37   
Bebica11
Hej žene evo i mene

Danas me hB nista ne boli pa vidjecemo user posted image djeca su bolje hB pa odmah sve lakšeuser posted image

I ja sam na početku imala napade gladi nakon mucnina al smiri se to oko sedmog mj nemojte se sekirati user posted image

Eminaja kod tebe vidim ista meta isto odstojanje user posted image hajde nebil te sta zazigucalo da bude zanimljivije user posted image

Amelaa sta ti čekaš.. I tebe je boljuckalo u osmom a sad se izgleda smirilo user posted image

Imal još koja da je tjeramo s temeuser posted image

Leptirice nam nema?

NARI gdje si ti jel se smirilo kod tebe... Javni se ako nas pratiš

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Mina90)
Neposredna veza do poruke: 581
24.10.2016 16:25:17   
manuela RR
Mina 90 ni ja sad nisam zurila sa pregledom u 8 sed.otisla.
U prvoj sam u 5 sed I bio samo mesak kolko se sjecam pa smo cekali na drugi pregled da vidimo jel sve OK.
Tako da se slazem s tobom.

Ja Sam sad odlucila malo da se korigujem sa ishranom pa cu slatkise da smanjim. Inace ih obozavam I stalno nesto jedem all sad cu samo uz jutarnju kafu.Toga se ne mogu odreciuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 582
24.10.2016 16:29:22   
manuela RR
Ti laznjaci znaju poceti bas rano koliko vidim...
Ne sjecam se da sam ih imala prvi put.
Jel Dr.pregledom moze ustanoviti da imate laznjake ili je to nesto sto samo mi osjetimo u vidu bolova a da uopste nije vidljivo Dr.?

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 583
24.10.2016 17:52:03   
lejla80
Meni su laznjaci krenuli u šestom mjesecu i to baš žestoki. Imala sam dana kada je stomak po cijeli dan bio tvrd, baš nezgodno.
Mina super što možeš čekati... strpljen spasen što bi rekli. Računaj jedino eto da će te morati opet naručiti u 12 sedmici pa nagoditi sebi.

Ja evo u horizontali, bila sam malisom u Pionirskoj, da iskoristimo ovo sunce maksimalno.

2011.
2016.

Neposredna veza do poruke: 584
24.10.2016 18:11:44   
Bebica11
Ja se tamam pohvalih kako me ništa ne boli a ono podje pod stomakom al kratkouser posted image još danas sam kuci nisam se forsirala...

Oprala sam evo šareno za bebu :) sad to valja sve popeglati...Jos štogod kupiti trebam. Nek se strpi gospodjica bar jos 2sedmice aBduser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 585
24.10.2016 18:26:11   
manuela RR
Znate sta Sam vas jos htjela pitati?
Masirate li se da sprijecite epiziotomiju.
U skoli za trudnice savjetuju od 34 sed.da se pocne sa masazom?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 586
24.10.2016 18:32:33   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: manuela

Znate sta Sam vas jos htjela pitati?
Masirate li se da sprijecite epiziotomiju.
U skoli za trudnice savjetuju od 34 sed.da se pocne sa masazom?

Manuela ja sam to radila citavu drugu trudnocu.doduse mazala se nistatin kremom (na savjet prijateljice) i cotav 9mj jela hurme i hB drigi porod mi je bio fantastican user posted image bez sjeckanja i pucanja ..za 4h sve bilo gotovouser posted image
Mene je babica jos na porodu par puta masirala i otvarala polako prstom dok su bile kontrakcije i valjda i to pomoglo

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 587
24.10.2016 18:35:01   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Ja se tamam pohvalih kako me ništa ne boli a ono podje pod stomakom al kratkouser posted image još danas sam kuci nisam se forsirala...

Oprala sam evo šareno za bebu :) sad to valja sve popeglati...Jos štogod kupiti trebam. Nek se strpi gospodjica bar jos 2sedmice aBduser posted image

Uh,ja sve moram od M pregledati sta ima,sta fali pa da polako kupujem sta treba ...volim na vrijeme sve da odradim ,odnosno prije roka sve da ne moram kasnije na vrat na nos user posted image

Neki autor...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 588
24.10.2016 18:36:45   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: lejla80

Meni su laznjaci krenuli u šestom mjesecu i to baš žestoki. Imala sam dana kada je stomak po cijeli dan bio tvrd, baš nezgodno.
Mina super što možeš čekati... strpljen spasen što bi rekli. Računaj jedino eto da će te morati opet naručiti u 12 sedmici pa nagoditi sebi.

Ja evo u horizontali, bila sam malisom u Pionirskoj, da iskoristimo ovo sunce maksimalno.

Ja te laznjake fakat ne kontam user posted image
Jel to ko menstrualni bolovi ,il opcenito kad boli stomak ( ko sto me neki dan uhvatilo) jel to bilo to?! Ja sam danas 21suser posted image

Neki autor...

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 589
24.10.2016 18:40:12   
bejbibi
Popravila zub hB user posted image dosli oko pola 5 kuci i neka me muccnina uhvatila,grcevi u stomaku ,samo sam cekala kad cu povratitiuser posted image ne znam od cega ...nisam ni jela .mama nahranila djecu ,ja lezala.nisam mogla maknuti ..sad me malo popustilo al ne osudjujem se jestiuser posted image bojim se povracanja .kako mogu umiriti zeludac ? Kamilica mozda? A bas nisam ljubitelj cajeva 😒

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 590
24.10.2016 18:47:14   
manuela RR
Bejbibi bas htjedoh da te pitam kako je prosao drugi porod.
Znaci superuser posted image laksi od prvog.
To me tjesiuser posted image
Ja uvijek navece prije spavanja popijem kamilicu I bas mi prija.
U posljednje vrijeme navece me uhvati strasna kiselina grozan okus u ustima i grlu.
Pocela sam piti kiselu i malo mi lakse bude a izbacila sam kiselo voce mandarine kiwi iako mi se bas jedu. Skontala sam da mi je od tog kiselina....

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 591
24.10.2016 20:07:30   
lejla80
Joj ima tih savjeta kako olakšati sebi porod... nije zgoreg sve probatii...ne može odmoći u svakom slučaju. Ja još nisam počela jer ustvari ni ne znam kako ću se poroditi. Prvi je bio carski pa je vrlo moguće da će biti i ovaj. Uglavnom ove sedmice zovem doktoricu da se dogovorimo za pregled pa će mi vjerovatno i reći šta mogu očekivati.

Bejbibi pa ti bi trebala biti doktorica za trudove hahah.. a svi smo mi različiti, tako da očito pravila nekog posebno nema...ja znam da su moji lažni, jer traju tri mjeseca a mogu ti reći da mi je bila frka na početku dok doktor nije ustanovio da se ne otvaram. malo je reći da sam iščitala more tekstova na ovu temu user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 592
24.10.2016 20:40:27   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: lejla80

Joj ima tih savjeta kako olakšati sebi porod... nije zgoreg sve probatii...ne može odmoći u svakom slučaju. Ja još nisam počela jer ustvari ni ne znam kako ću se poroditi. Prvi je bio carski pa je vrlo moguće da će biti i ovaj. Uglavnom ove sedmice zovem doktoricu da se dogovorimo za pregled pa će mi vjerovatno i reći šta mogu očekivati.

Bejbibi pa ti bi trebala biti doktorica za trudove hahah.. a svi smo mi različiti, tako da očito pravila nekog posebno nema...ja znam da su moji lažni, jer traju tri mjeseca a mogu ti reći da mi je bila frka na početku dok doktor nije ustanovio da se ne otvaram. malo je reći da sam iščitala more tekstova na ovu temu user posted image

eh ovako i kod mene...svaki mjesec me pomalo boljelo...al ovaj malo vise...bas veceras pita mm hocul dr ma rekoh necu pa sta bude, evo za 2 dana aBd punih 35 ne mogu se peglati, trcati po dr pa da me pipajuuser posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 593
24.10.2016 20:53:27   
manuela RR
Bebice 11 user posted image user posted image
Svaka cast sto ne panicaris... nego si bas pribrana ...Koliko cesto ides na kontrole?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 594
24.10.2016 22:32:29   
Bebica11
Manuela idem mjesečno jer je bio grlic ok pa nisam išla češće. Sad su prošle 2sedmice,za 2 mi je pregled opet. Ako bas bas ucestalo bude otići ću početkom iduće sedmice..user posted image
I sutra ću biti kući pa cu malo odmaratiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 595
24.10.2016 23:27:44   
manuela RR
Bebica 11 onda i nemas razloga za briguuser posted image
user posted image ako je grlic OK.user posted image sad CE tvoja
user posted image jos malouser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 596
25.10.2016 1:55:52   
Leptirica13
Bebice,tu sam ja..sam mi mrsko s mob tipkati :( ja vam nocima ne spavam do neka doba,ne mogu da nadjem dobar polozaj..a da ne kazem koliko cesto idem u wc...u pon idemo na kontrolu i to ce biti prvi dan 36-e sedmice..pici vrijeme ...sta cete vi ponijeti u bolnicu?one koje ce na carski..jel dovoljna jedna il dvije spavacice,kazu da oni daju neke svoje...

od 01.03.2013.cekamo nasu/e malu/e igrackicu/e..
16.03.2016. IVF, 2 blastociste
26.03.Beta 207.7,II Beta 364,2
05.04.2016. dvije male gest.vrecice :)
19.04.kuca jedno srce...03.05.ipak jedna beba

Neposredna veza do poruke: 597
25.10.2016 9:19:52   
eminaja
jutro zene,kako ste??????? sta je ovo neko zatisje user posted image kod mene sve isto bar ja mislim user posted image je li moguce ispadanje sluznog cepa bez one sukrvice user posted image

(odgovor članu Leptirica13)
Neposredna veza do poruke: 598
25.10.2016 11:10:37   
lejla80
Jutro trblice, kako ste mi?
Ja evo par dana nemam problema sa spavanjem al imam problema sa ustajanjem ujutro. Srecom moj malisa se snalazi fino sam haha. Jutros ustala jeo, muti cedevitu uveliko a jucer sam ga zatekla sa zdjelom kupusa narezanog, naslo sebi dijete u frizideru user posted image

Eminaja još si tu, hajde makar se ti porodi da se šta dešava na forumu hahuser posted image

Kod mene zatišje neko, nemam nekih žigova ni bolova, čak su i BH kontakcije nekako blaže, evo nekoliko dana nisam mg konzumirala. Osjećam da se grudi ponovo pale, onu neku vrelinu iz njih....samo da ne bude pucanja, jedva sam ih sanirala....

2011.
2016.

(odgovor članu eminaja)
Neposredna veza do poruke: 599
25.10.2016 11:20:54   
eminaja
ma lejla porodila bi se ja ali nece da krene user posted image

(odgovor članu eminaja)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *