|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m
19.6.2016 20:09:16   
NARI
Bebica 11 i Nudzejma sjećam se....Ja sam bila DIJAMANT. Porodila se 03.11. 2011. Meni drugo dijete. Bebica tebi je bila prva beba, da. I ja sam na rr samo na bolovanju i porodiljskom. Hej, vidi nas. Super! Iako, iskreno, tada sam mislila da je mije po rađanje gotovo. Međutim, Bog dade drugačije. Bas mi je drago da opet procaskamo. Bebica 11 je li tebi rizicna trudnoća ili ne? Znam da je prva bila. Meni je dr. rekao da mi je i ova tr.rizicna. Eto samo da hairli dočekamo porod i zdrave bebice.
Ostale trudnice, ne zamjerite.... stare smo mi poznanici user posted image

(odgovor članu Midnight_489)
Neposredna veza do poruke: 351
19.6.2016 20:10:49   
NARI
Ja se napisala, a poruka ne ode. Jesam Bebica 11 ja sam bila DIJAMANT. Sjećam se i Pahuljice. Sretno nam svima!

(odgovor članu Midnight_489)
Neposredna veza do poruke: 352
19.6.2016 20:54:50   
minie

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: minie

Samy basum sagosum, jako mi je zao zbog tvog gubitka. Budi jaka zbog svoje mrvice...

Nari ugodnih 9 mjeseci ti zelim.i sto.laksi porod. A mozemo li znati koji ti je bio nick 2011, ja sam R rodila u oktobru i bas je tada bilo aktivno puno trudnica.

Mala_sa jel to krenulo, hehehe?

Minie jesil i ti to opet user posted image
user posted image user posted image user posted image

Porodila se 16.5. user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 353
19.6.2016 21:35:21   
nudzejma

IZVORNA PORUKA: NARI

Bebica 11 i Nudzejma sjećam se....Ja sam bila DIJAMANT. Porodila se 03.11. 2011. Meni drugo dijete. Bebica tebi je bila prva beba, da. I ja sam na rr samo na bolovanju i porodiljskom. Hej, vidi nas. Super! Iako, iskreno, tada sam mislila da je mije po rađanje gotovo. Međutim, Bog dade drugačije. Bas mi je drago da opet procaskamo. Bebica 11 je li tebi rizicna trudnoća ili ne? Znam da je prva bila. Meni je dr. rekao da mi je i ova tr.rizicna. Eto samo da hairli dočekamo porod i zdrave bebice.
Ostale trudnice, ne zamjerite.... stare smo mi poznanici user posted image

Hej draga pa mi smo se porodile na isti datumuser posted image Samo ja sam u Tuzli 03.11.2011 u 08:20 user posted image

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu NARI)
Neposredna veza do poruke: 354
19.6.2016 22:26:38   
mala_sa
Generacija 2011 se sastavila user posted image user posted image , ja sam se porodila u aprilu i onda ste vi nastavile odrzavati temu user posted image user posted image

Kod mene poslije setnje kontrakcija ni na mapi user posted image user posted image

Bebice mashAllah aBd eto tebi jos jedne princeze user posted image . Kakva je sad trudnoca? Javim ti ako negdje moji nalete na navlaku, mogu i preko fejsa user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 355
19.6.2016 22:50:31   
Bebica11
NARI sjećam se :))))))

MasaAllah

Meni je prva haos kritična bila,bukvalno lezala 9mj pa bolnice tokolize...čak porod krenuo u 32.sedmici zaustavljen pa onda induciran porod u 38 nedjelji i onda me ne ušiju dobro pa operacija pa temperaturu 15dana jedva se izvukla

Drugo dijete isto bolovi kontrakcije pila sam i lijekove...u 17.nedjelji kratio se grlic pa lezanje 1mj dana kasnije opet ginipral i odmaranje ono lagane šetnje i to....u 35.nedjelji prokrvarim 2dana u bolnici puste me uz lezanje. Lezala kuci do 38 plus 1 i porodila se

Ova sad trudnoca bolovi lagani u prvom tromjesečju al samo povremeno. Kad me uhvati lezala sam,pila Mg. Uglavnom nema vidljivih kontrakcija na uz pa ne pijem terapiju. Sad sam 16-17 sedmica. Najviše bolova sam imala 12-13sedmica. Sad se smirilo HB. Odmaram dosta PREVENTIVNO...koliko se naravno moze uz dvoje malenih al zadovoljna sam samo da ovako ostane. Koliko god zauhar je :) da manje lezim. Pokušavam biti pozitivna i odbaciti strahove iz prošlosti. Primjetila sam da što više mislim od stresa i straha imam vise kontrakcija,bolova. A ako se opustim onda manje :)

Minie čestitam :)

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 356
19.6.2016 23:07:55   
lejla80
Bebice ti si svašta prodeverala. Kako osjetiš te kontrakcije i koje su ti jačine bolovi? Ja sam u 11 sedmici prokrvarila pa sad se samo ispitujem, katastrofa sam. U prvoj trudnoći ništa to nisam pratila posebno.

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 357
19.6.2016 23:54:28   
NARI
Minie, hvala na lijepim željama! I Čestitam na bebici!
Nudzejma, ja sam se porodila u Zenici u 9,30 sati. Eto vidi slučajnosti. A termin mi bio krajem novembra .
Bebice draga i ti svasta izdeverala. I kod mene je bilo svasta. Jedva živa ostadoh. Ne ponovilo se. I ja nastojim zaboraviti sto je bilo, kažem nova trudnoća nova nafaka. Pa guram dan po dan. Već sam na bolovanju. Izgurati ćemo mi to aBd. A i ti si ubrzo rađala. Neka, masalah.Ja sam 11-12 sedmica. Dr.mi nije na nalazu pisao termin poroda. Sve nešto mislim zbog rizičnosti. ( ili je možda samo zaboravio)user posted image
Lejla 80 Našoj se opustiti.noge žene prokrvare na početku trudnoće, ali uz nadzor ginekologa iznesu trudnoću uspješno. Gledaj samo naprijed i slušaj savjete ljekara i bit će sve ok, aBd.

< Poruku je uredio NARI -- 19.6.2016 23:58:36 >

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 358
20.6.2016 0:00:49   
NARI
Ovaj mobitel me zeza , umjesto napisanog pošalje neku izvedenicu ili nešto slično. Lejla, htjedoh napisati " mnoge zene".

(odgovor članu NARI)
Neposredna veza do poruke: 359
20.6.2016 9:34:11   
mala_sa
Jutro user posted image ja se evo kanim do poste da posaljem mami pare za vitre, dok stignu taman ce biti da se podijele pred bajram aBd.

Benice i Nari vi ste bas svasta nesto izdeverale, za Bebicinu drugu trudnocu se i sama sjecam raznih problema, al nisam znala da je i prva bila ovako rizicna... Nego zene vidite da se sve zaboravi, svaka se odlucila opet user posted image

Ema i Nari na mob vam je ukljuceno T9 ili autokorekcija, kad otvorite tastaturu pa ondje gdje mijenjate velika slova i brojeve trebalo bi biti i to T9 da iskljucite; inace u opcijama za tastaturu pogledajte ili u opcijama poruke; mora biti tu negdje; zavisi od programa u telefonu.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu NARI)
Neposredna veza do poruke: 360
20.6.2016 10:02:10   
agatha
Jutro, drage moje!user posted image Nadam se da ste dobro, vidim divnih informacija ali i tuznih a takav je i zivot.
Samy basum sagosum, draga da se Allah dz.s. smiluje dusi tvog babe. Svi cemo na bolji svijet, samo tesko je kad god dijete ostane bez roditellja,ali moras osaburati zbog novog zivota u sebi.
S tim bolom se samo nauci zivjeti a on nikad ne prestaje, samo mijenja oblik. Ne daj se! :-*
Cijelo jutro mislim i na Lejlu vjerujem da je sad na Jezeru i da se trudi biti sto opustenija. Pitala si me za moje iskustvo sa amnio i sto sam se nasekirala, sto covjek nekad manje zna bolje za njega. Tebi zelim de sve protekne najbolje moguce, a sad koliko je u mom iskustvu subjektivnog koliko objektivnog, znas i sama kako to ide a tebi to sad nista ne moze pomoci.
Konacni rezultat sam cekala vise od mjesec dana, ne razvijaju se valjda te celije kod svakog isto, nadam se da ce tebi brze biti.
A za dva-tri dana dobit ces neki preliminarni pa je i to olaksavajuce.
Tackice bravo za urednu kontrolu, kako tvoju tako i svih onih koje su isle prethodnih dana.
Meni je ove sedmice i jedva cekam. BubaDaro nalazi mi nisu losi koliko sam uspjela protumaciti, ima nekoliko zvjezdica, leukociti u krvi poviseni 12, eritrociti smanjeni, zeljezo i hemoglobin u padu, ali jos nije alarmantno pa cu vidjeti sa dr. sta zato jer pijem vitamine a oni padaju.
Leukociti u urinu mi se bas popravili od 1-2, a bili prosli put od 8-10 ako nisu i od 10-12.
Cudno mi je da baketrije nisu navel a dosad jesu ili ih ne navode ako ih nema nimalouser posted image
Vidim nasle su se stare drugeuser posted image lijepo heh i ja sam se porodila 2011. samo tad nisam bila aktivna na ringeraji.
Zelim svima dobrodoslicu i ugodno caskanje i razmjenu iskustava.user posted image

"Vrane vade oči jedna drugoj, ali se razumiju, teško golubu koji se umiješa među njih, moj hakime! Obje će se okrenuti protiv njega i srediti ga, pa se onda opet obrušiti jedna na drugu. Ali golubu neće oprostiti, ni to što je golub, ni to što se umiješa

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 361
20.6.2016 10:33:37   
ema08
Jutro bebele user posted image ,

Ja se od jutros već nahodala, bila u Skerlicevoj radi produzenja bolovanja
Sad dosla pa cu opet malo u krevet da odmorim user posted image .

Lejla, nadam se da je do sad sve vec gotovo i da je se nisi napatila..javi nam se sto prije.

MalaSa, hvala na savjetu, iskljucila opciju da mi sam predlaze rijeci.

Generacija 2011, jel se vi to dogovarate kad cete biti trudne user posted image . Masalla koliko vas je user posted image i bas fino sto se sve znate...

Svim ostalim mojim lijepim trudnicama saljemo punooo user posted image
user posted image

(odgovor članu agatha)
Neposredna veza do poruke: 362
20.6.2016 11:01:24   
Leptirica13
samy..tako mi je zao zbog tvog oca... :(
juce je I mojoj prijateljici umrla mama nakon 6 mjeseci uspostave dijagnoze onog najgoreg... :(
a sto ti je Bozije, juce nam se porodi I zajednicka prijateljica..tako da je bila I smrt I rodjenje...

ostalim zenicama zelim ugodnu sedmicu...da pupe rastu..
nama je u petak kontrola..tad bismo trebali biti 17+0.. nadam se da cemo vidjeti pol..jedva cekam..

od 01.03.2013.cekamo nasu/e malu/e igrackicu/e..
16.03.2016. IVF, 2 blastociste
26.03.Beta 207.7,II Beta 364,2
05.04.2016. dvije male gest.vrecice :)
19.04.kuca jedno srce...03.05.ipak jedna beba

(odgovor članu ema08)
Neposredna veza do poruke: 363
20.6.2016 12:03:28   
tačkicaa
Pozdravljam trudnjače user posted image
Evo ja se skoro podigla, ne mogu ničim' kontrolisat' onu moju vražju nervozu u nogama, tako da sam dežurna svaku noć user posted image Ali sreća imam jutro za sebe, pa nadoknadim sve user posted image
Lejla Evo i ja čekam tvoje utiske s amnio, i iskreno se nadam da se teće izbiuzurit' k'o Agathu user posted image
Ema Ti u krpe, ja iz krpa user posted image
Winky, BubaDaro i ostale, ima lil vas?
Novim starim trudnicama koje su imale traume s prethodnih poroda, želim da ova trudnoća i dolazak bebaća bude što ljepši, lakši i bez imalo stresa, sem pozitivnog naravno user posted image
Nuzedjmam Mala_sa kako vi trblastije trble psihički podnosite približavanje?

(odgovor članu Leptirica13)
Neposredna veza do poruke: 364
20.6.2016 13:20:42   
lejla80
Cure moje evo i mene, prezivih hvala dragom Allahu. Sve ove dane sam kulirala po pitanju amniocenteze, al jutros me je uhvatila takva panika, jedva sam se nekako dogegala do gore.
Ma nikakva sredstva sa smirenje mene nisu mogla smiriti.
Uglavnom dobro sam prošla, doktorica je odmah našla pogodno mjesto za ubosti iglu, tak da nije dugo trajalo, i nije bilo bolno. Malo sam se poslije toga osjećala kao neki pritisak u leđima i stomaku al sada je ok. Eto pa držite nam fige da dobijemo dobre rezultate.

2011.
2016.

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 365
20.6.2016 13:42:48   
Leptirica13
nek je sa srecom, lejla...bice nalazi odlicni... user posted image
kad su ti rekli da dodjes po njih?
I koliko si platila amniocintezu?

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 366
20.6.2016 13:47:05   
mala_sa
Lejla sad se odmori, idealno bi bilo kad bi malo odspavala, slomilo te sve psihicki; a rezultati ce aBd biti uredni user posted image

Tackice sve zavisi od dana, nekad ko s pjesmom, a nekad opet kad se sjetim kako je porod prosao prva 2 puta prodju me trnci user posted image , mada valjda sve to spada u staz jedne mame user posted image . Nadam se da ces rijesiti taj problem sa nervozom u nogama, bas covjeku smeta user posted image

Leptirice sretno na kontroli user posted image

Mene su jutros zezale uciteljice da je vcrs pun mjesec i da se pripremim, ovdje kazu da svaki pun mjesec imaju bejbi bum user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 367
20.6.2016 14:01:40   
ema08
Lejla, hvala Bogu pa je sve tako fino proslo, a bit ce i rezultati ako Bog da jos finiji user posted image . Ko ti je radio pregled?

MalaSa, znaci da cekamo da nam javis ako Bog da do sutra hehehe, mada ta tvoja lopuzica nista ne ferma pa ne vjerujem ni da ce pun mjesec user posted image . Kako se ti osjecas?

Oooo Tackice, ni ja ne spavam ako ti je lakseuser posted image , da smo blizu mogle.bi sjeliti svu noc user posted image . Ja ne znam kako ce biti kada bude jos toplije .

Leptirice, sretno na kontroli user posted image . Imas li ikakav predosjecaj sta bi moglo biti? Ja sam predosjetila djecaka i u mom slucaju majcinski "insekt user posted image " je bio u pravu.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 368
20.6.2016 14:20:48   
tačkicaa
Lejla user posted image Bitno da je to prošlo, i biće sve ok aBd, ja sam sigurna i držim fige naravski user posted image
Leptirice Meni je moj majčinski insekt govorio da je paša, i doktorica rekla tad oko 17.da vjerovatno i je user posted image Eh onda se bebać predomislio, pa skontao da sakrije sve što ima iza pupčanika, pa doktorica veli neka ostane da je hanumica user posted image I sad svaki put kad odem pita me: Šta smo ono rekli prošli put? I veli neka ostane hanumče user posted image Ali ja kako laički vidim, beba se uvijek postavi baš fino da zaj...zaza mater, pa me sad malo strah da opet ne ispane kakav paša od nekud, jer sam se već navikla na žensko user posted image Iz mog iskustva, bolje ti je ne znat' user posted image Mene ne bi iznenadio da na kraju ispadne još jedno bebče iz nekog budžakauser posted image
Ema Baš šteta što nismo blizu, mm zaspi jer mora radit', a ja se onda zadam u šatanje po kući user posted image Obori se tu po neki rekord na igrici, ali slaba je koncentracija kad noge trzaju user posted image
Mala_sa Te učiteljice kako najvaljuju, možeš malenog vukodlaka očekivat' da zalaje na pun mjesec od tamo dole user posted image Reci mi, fali li poslije beba u stomaku? Ja imam osjećaj da će mi falit' ovo talasanje user posted image

(odgovor članu ema08)
Neposredna veza do poruke: 369
20.6.2016 14:52:10   
Leptirica13
ja od pocetka pricam u muskom rodu,,,cak sam I sanjala da je musko...
ma,i da kaze da je curica ne bi mi smetalo..nego me sad vise znatizelja muci...
koliko smo ga cekali, svejedno mi je sta je..samo nek je zivo I zdravo..

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 370
20.6.2016 15:15:39   
lejla80
Hvala curke moje...
Radila mi je dr. Alma Kandic, baš me pozitivno iznenadila, nisam imala priliku ranije da je sretnem.

Leptirice ne plaća se ako si osiguran i rezultati se čekaju sedam do petnaest dana.

2011.
2016.

(odgovor članu Leptirica13)
Neposredna veza do poruke: 371
20.6.2016 16:11:59   
BubaDara
Radni dan pa evo i nas opet user posted image vikendom se obično zagubimo u skitnji pa ne vidim ni mobitel a tek forum user posted image
Vidim ovdje se svašta zbiva.
Prvo želi našoj Samy_lo da kažem basum sagosum draga user posted image user posted image Znam kako je, i ne daj nam se, dragi Allah je tako htio i sigurno je bolje da se ne pati više. Da mu dragi Allah podari lijepi Džennet a vama sabura.
A vidim imamo i nove drugarice hihihihi user posted image user posted image user posted image
Dobro nam došle draga NARI i Bebica11 . Želim vam što lakše trudnoće i da se fino družimo user posted image user posted image
Nari mashAllah treća beba, to je divno, meni oduvijek želja bar troje imati, ali tek smo na prvom pa vidjet ćemo user posted image
ema08 i ja mnoooogooooo volem pana cottu za iftar a i inače ljeti desert iz snova, kakav kolač user posted image ja za preljev pravim voće (maline, višnje, jagode, šumsko voće skuhano malo sa želatinom ili svježe malo zašećerene) i meni nema ništa ljepše i uglavnom se svim gostima sviđa user posted image
I ja bi sad pogotovo mogla borovnice, pravac ću u prodavnicu da vidim ima li user posted image
mala_sa ima li habera od Sarah? user posted image user posted image
Ostale grlim user posted image
user posted image user posted image user posted image

12.01.2016.g. ugledali svoje user posted image user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 372
20.6.2016 21:03:15   
NARI
Buba Dara, hvala na dobrodošlici. Ja sam nekako staro- novi član user posted image .
Samo vi pišite o slatkišima. Ja sve nešto pazim a na dolazim kao buhtla. Svi misle da sam 5-6 mjesec. Valjda treće dijete, pa stomak odmah velik. A i imam mučnine koje " tjeram" plazma keksom ili ramazanijama. A čim mucnina prodje odmah sam gladna. Kako sam na bolovanju ne krećem se mnogo, a uz to me i alergija slomi. Još je period polena drveća, izgleda da mi breza najviše smeta. Tako da i poslijeiftarska set_nja nije bas svaku noć. Samo nadolazim. Kakva je kod vas situacija?
Lejla čestitam na hrabrosti. Sad se odmori. Bit će nalaz uredan aBd!
Tackice nije ni tebi lako. Na miris li sna preko dana? Ja sa drugim djetetom nisam spavala zadnja 3 mjeseca trudnoće. Ne znam kako nisam halucinirala više. Probaj bar preko dana.
Ostale trudnice user posted image

< Poruku je uredio NARI -- 20.6.2016 21:14:56 >

(odgovor članu BubaDara)
Neposredna veza do poruke: 373
20.6.2016 21:30:27   
mala_sa
Od nas haber ravan 0 user posted image user posted image , mi osli malo prosetali sa djecicom, prije toga su sa babijem pravili cookies a ja odmarala user posted image . Naidje pokoja kontrakcija al nista dovoljno bolno za uprpiti se user posted image

Tackice bas sam sinoc mm govorila kako ce mi faliti ovi zemljotresi u stomaku, prva 2mj bas neobicno bude bez njih, ja sam po noci znala i sanjati pokrete user posted image

Leptirice moj instikt je bio 0 bodova svaki put 😂😂

(odgovor članu NARI)
Neposredna veza do poruke: 374
21.6.2016 0:19:51   
tačkicaa
Dobar večer dobre žene user posted image
Leptirice To je to, i meni je svejedno, ali nekako bi' voljela da znam unaprijed, a da se ne mijenja user posted image
Lejla super da ima i pozitivnih lica u našem zdravstvu user posted image
BubaDaro Čuj bar troje user posted image Ja to to nikad nisam razmišljala o tome nešto naročito, sve kontam kako bude, biće, svakako nikad nije kako planiram, da mi je ovo malo lopinče iznijet' s hajrom user posted image
Nari Ma kakvi lahko, evo vidi me, k'o vampir, čim se tuđe none smire moje zatrzaju user posted image Ali dobro je, nadoknadim ja to ujutro fala Bogu user posted image
Mala Ne mogu ni zamislit' kakav vam je sad osjećaj, i tebi i mm user posted image Ali s druge strane, bar ste uhodani, pa nema panike puno user posted image
Gleda li neka od vas Game of Thrones? Aman ljudi, ja sam se raštemovala danas od uzbuđenja user posted image Neku laganicu nam serviraju prvih 8 epizoda i u devetoj me raskućiše user posted image
Et' tako, odo' pokušat' spavat'. Laku noć vam želim user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *