|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart
18.3.2016 10:15:32   
tačkicaa
Pozdravi i od mene :)
Danas smo, čini mi se sve izdale s prčom user posted image Ja ustala na lijevu nogu, izmjenično me hvata bijes i neka tuga aman user posted image Kome se još to dešava, neke crne misli user posted image

Mama3333 Kako si danas? Ima li promjena?

Choopy Držim ti fige da bude što prije i što lakše user posted image

(odgovor članu Choopy)
Neposredna veza do poruke: 276
18.3.2016 10:44:42   
mama3333
Jutro za sve...danas smo malo bolje krvi ima samo u tragu staje polako...ide na bolje hvala nogu...ljubim vas sve redom

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 277
18.3.2016 12:17:58   
samy_lo
Dobar dan..
Mama333 drzi se,ako te strah,bolje ti je da te hospitalizuju barem par dana

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 278
18.3.2016 12:47:31   
search
ima li jos koja da planira muza na porodu? da li im uvijek dopuste da prisustvuju?user posted image

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 279
18.3.2016 13:59:06   
mala_sa
Pozz i od mene, ja evo cekam na pregled, dodjoh malo ranije i sad cekaj user posted image

Tackice bude tako prenosa sa hormonima, stabilizuje se koliko toliko nakon prvog tromjesecja aBd user posted image

Mama333 znam da te strah, i da ti razne misli prolaze glavom, hB eto stabilizuje se situacija, izdrzat cete to vas 2 aBd bez problema user posted image user posted image

Ljubim vas sve punooo user posted image user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu search)
Neposredna veza do poruke: 280
18.3.2016 14:53:46   
samy_lo
Search i ja bi voljela muza na porodu,inshAllah ako bude sve ok,ali ne znam da li uopste dopustaju to na Jezeru?

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 281
18.3.2016 15:07:33   
search
cula sam za par slucajeva da su muzevi prisustvovali porodu i to na Jezeru ali nije mi niko licno od tih osoba pricao, pa me zanima procedura, placa li se i kako im je uspjeloooo :D

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 282
18.3.2016 15:07:39   
Vrtni patuljak
mama333 sretno, cuvaj se!

Search i Samy_lo
i ja planiram muza na porodu, ako ne bude carski rez, a ne znam kako ce biti radi mioma, a koliko sam citala po forumima i nekim drugim grupama- dopusteno je prisustvo muza na porodu i u Drzavnoj i na Jezeru, samo se mora najaviti ranije i muz mora donijeti briseve nosa i guse (cini mi se) ne starije od 10 dana. Jos se malo treba raspitati, sigurno neka zenica ovdje bolje zna:)

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 283
18.3.2016 15:35:00   
search
procitala sam par imena ovdje koja su rijetka a jako lijepa, pa sta mislite o zenskom imenu Lamis, produzeni izgovor na slovu 'i', ima jako lijepo značenje i vecinom mi se sviđaju imena tako tipa koja su arapska a ne bas tako zastupljena, samo ne znam kako ce to nas narod da 'svari' haha, ako neko ima ovakav ukus i trazi rijetka muslimanska imam jos par i muskih i zenskih imena u rukavu pa da predlozim, a naravno ako i neka od vas ima isto neka napiseuser posted image

(odgovor članu Vrtni patuljak)
Neposredna veza do poruke: 284
18.3.2016 15:48:47   
samy_lo
Ma samo ti napisi koja su?Ko zna mozda se nekoj dopadne pa ti budes zasluzna za to :)

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu search)
Neposredna veza do poruke: 285
18.3.2016 15:55:54   
search
Ž: Hejla, Lejan, Mizna, Hind, Hena, Husna, Sureja, Mejsa, Hadzer, Usejma

M: Musab, Umejr, Enes, Kajs, Naif, Temim, Afan, Unejs

ako nekog zanima značenje nekog od ovih napisat ću user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 286
18.3.2016 15:56:12   
Vrtni patuljak
Samo predlazi, meni konkretno treba zensko ime. Ko zna, mozda cu sutra kceri da kazem - to ti je teta Search dala ime user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 287
18.3.2016 15:59:14   
search
hahah, nadam se.. rijetko kome se svide kad im kazem gledaju me ono tipa 'sta, molim- jel to ime?' sta cu, voljela bih da mi djeca imaju unikatna imena user posted image

(odgovor članu Vrtni patuljak)
Neposredna veza do poruke: 288
18.3.2016 17:31:25   
Logica
Search meni su prelijepa :) koje god izaberes neces pogrijesiti :)

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 289
18.3.2016 17:44:58   
search
hvala Logica, weeee user posted image

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 290
18.3.2016 17:48:10   
samy_lo
Lijepa imena,za pola sam cula,za pola nisam..al su lijepa..s tim da smo ja i moj muz za starija muslimanska imena..ma nek bude zivo i zdravo

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu search)
Neposredna veza do poruke: 291
18.3.2016 19:17:14   
search
pregled mi je u pon aBd, ali da i vas upitam jeste li osjetile zatezanje u stomaku, bas imam osjecaj da me jako steze dolje, kao da sam radila previse trbusnjaka msm tako cu opisati taj osjecaj,jos me sve vrijeme bebi udara, malo me prepada jer ne mogu nekad da se ispravim zbog toga, a pogotvo dugo da stojim, znam da mi ne mozete pomoci, naravno odmah cu da spomenem doktorici ali me zanima jeste li vi imale taj osjecaj jer nigdje nisam nasla o tome nista osim o kontrakcijama a mislim da nije o njima rijec, inace ja sam 23. sedmicauser posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 292
18.3.2016 20:47:54   
nudzejma
Search mislim da to i jesu kontrakcije.Taj osjecaj stiskanja stomaka tj.stvrdjavanja stomaka su B-H kontrakcije koje i pocinju od 20 sedmice trudnoce.One su priprema maternice za prave kontrakcije.Normalno je sve dok nisu previse ceste i u pravilnim razmacima.Ali za svaki slucaj razgovaraj i sa doktorom.

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu search)
Neposredna veza do poruke: 293
18.3.2016 21:43:35   
Sanjalica 85
Pozdrav drage zenice, evo i mene k'o padobranac nakon 2 dana user posted image . Jucer i danas sam bas skitala, pa nisam stigla ni pisati ni citati, ali evo sada pomalo pohvatah sta se desava user posted image . Mi smo danas bili na kontroli, bebara masala oko 2,2 kg, vrti se, lupa...uglavnom sve ok, i sa njom i sa mojim nalazima. Jedino pravi problem moja hernija i isijas i te gluposti, pa dr savjetuje da insistiram da me gore dobro pregledaju i premjere bebu, kada dodje vrijeme, da me ne bi patili bespotrebno.
Tackice kucni savjet urodio plodom, krecenje zakazano, a za ostalo cemo lako user posted image user posted image
mama333, cudi me da ti do sada nisu skontali da imas placentu previu, ipak to nije nesto sto tek tako nastane. Meni je u pocetku posteljica bila preko grlica, stvarala mi starsne bolove ali se kako je rasla materica pomjerila i sada je ok. Moras se sada dobro paziti jer beba je sve teza, teza je i posteljica i zato ti i izaziva krvarenja. Vodi racuna da se ne naprezes, cak ni kada ides u WC, jer je sve to sada jako osjetljivo. Lezanje na lijevom boku, i relacija krevet-wc. Ako ti tako ostane , tj ako se posteljica ne povuce, morat ces roditi na CR, ali ni to nije nista strasno, mozda i mene zakaci. Bitno je samo da bebica napreduje i da njoj nista ne smeta.
Search dobro dosla user posted image to sto opisujes se bas danas meni desilo na sred ulice. Dugo sam hodala i jos imam problema sa probavom, i u jednom trenutku mi se je tako strvrdnuo i zgrcio stomak da sam mislila da cu se poroditi na sred ceste. Onda mao popustilo, pa nakon par koraka opet i tako jedno 20 minuta. Bila sam se prepala,a nisam smjela nista reci, mama bi me odmah strpala u taksi i na kliniku odvela. Uglavnom to su te lazne kontrakcije, koje znaju biti neugodne ali nisu opasne. Cim sam dosla kuci i legla, sve se smirilo. Ako mozes napisi nam datum poroda da napravim update liste, mozda su negdje i napisala ali nisam upratila user posted image

Eto ispisala sam poveci esej, izvinite, ali nadosla mi inspiracija user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 294
19.3.2016 3:20:36   
Sanjalica 85

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

MART 2016

28.02.Isha user posted image porodila se 06.03. user posted image
01.03. Ney75 user posted image porodila se 04.03. user posted image
04.03. Skorpija user posted image porodila se 20.02.user posted image
09.03. Bebabu user posted image porodila se 15.03. user posted image
21.03. Manka user posted image
26.03. Choopy user posted image

APRIL 2016

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. maya 25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie user posted image
12.05. Sanjalica 85 user posted image
16.05. blossom user posted image
20.05. Daliyah92 user posted image

JUNI 2016

19.06. Enisa 1989 user posted image
24.06 felix user posted image
25.06 mala_sa user posted image

JULI 2016

01.07. Mama3333 user posted image
15.07 search
20.07. Arijana2 user posted image
27.07. nudzejma user posted image

AVGUST 2016

14.08. Angelica

SEPTEMBAR 2016

03.09. Vrtni patuljak user posted image
26.09. Lejni user posted image user posted image
28.09 tackicaa user posted image user posted image

OKTOBAR 2016

06.10. anidla

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 295
19.3.2016 3:28:43   
Sanjalica 85
Evo liste, posto me muci kiselina I ne mogu da zaspim, rekoh da uradim sta korisno user posted image
Search stavila sam ti 15.7. onako odokativno, pa cu ispraviti kasnije, da ne duplamuser posted image
Tackicaa evo plavih crtica, nek je zivo I zdravo, pa cemo mijenjati ako bude potrebe user posted image
Molim vas user posted image user posted image ako imate kakvu ideju za ublazavanje kiselina, a da nije riza, dvopek I kokice, jer ne pomaze, pisite. Dodje mi da placem od muke user posted image .

Neposredna veza do poruke: 296
19.3.2016 5:59:36   
Logica
Sanjalice jesil probala hladno mlijeko? Izdigni jastuke kad lezis, reduciraj hranu s kozicom,kafu,slatkise,sto vise vode ali pomalo..meni je to pomagalo :)

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 297
19.3.2016 8:57:40   
tačkicaa
Jutroooooo :-D Sta ti je reci vrijedna zena, vid me u 8 se subotom digla user posted image
Ja sam danas k'o preporodjena, valjda mi skode radni dani user posted image
Kako ste vi? Kako je Mama_3333 danas? Je li se Sanjalica nasanjala ikako?
Mahanje svima user posted image

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 298
19.3.2016 11:53:26   
Sanjalica 85
Evo vikenda i sve se dale u skitnju user posted image
Logica spavam skoro pa sjedeci, okrenuta na lijevi bok, ne jedem iza 7, a relativno kasno idem spavati, kafa 1 dnevno oko 12 i to je to...nisam vise pametna, a izmorena sam na mogu ti opisati user posted image ovo mala ne bude li imala dovoljno kose za rapa dobit ce po guzi cim se rodi user posted image user posted image
Tackice da sam se Bogd'o nasanjala, evo me k'o zombi, pocet cu k'o vojnik da krizam dane do poroda. Zaobisla me je mucnika i povracanje ali zato ovo slomi.

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 299
19.3.2016 12:55:19   
search

IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85

utrefila si haha, termin je 11. al sam ubijeđena da ćemo preći par dana user posted image
user posted image

Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

romantika
bebamama

kada ste zadnji put imali romanticnu vecericu sa svojim dragim i dali je vas muskarac romanticar jel u vasem braku nedostaje romantike zasto

odg (95%)

odg (5%)

Broj svih glasova: 44

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *