Sanjalica 85
|
Pozdrav drage zenice, evo i mene k'o padobranac nakon 2 dana . Jucer i danas sam bas skitala, pa nisam stigla ni pisati ni citati, ali evo sada pomalo pohvatah sta se desava . Mi smo danas bili na kontroli, bebara masala oko 2,2 kg, vrti se, lupa...uglavnom sve ok, i sa njom i sa mojim nalazima. Jedino pravi problem moja hernija i isijas i te gluposti, pa dr savjetuje da insistiram da me gore dobro pregledaju i premjere bebu, kada dodje vrijeme, da me ne bi patili bespotrebno. Tackice kucni savjet urodio plodom, krecenje zakazano, a za ostalo cemo lako mama333, cudi me da ti do sada nisu skontali da imas placentu previu, ipak to nije nesto sto tek tako nastane. Meni je u pocetku posteljica bila preko grlica, stvarala mi starsne bolove ali se kako je rasla materica pomjerila i sada je ok. Moras se sada dobro paziti jer beba je sve teza, teza je i posteljica i zato ti i izaziva krvarenja. Vodi racuna da se ne naprezes, cak ni kada ides u WC, jer je sve to sada jako osjetljivo. Lezanje na lijevom boku, i relacija krevet-wc. Ako ti tako ostane , tj ako se posteljica ne povuce, morat ces roditi na CR, ali ni to nije nista strasno, mozda i mene zakaci. Bitno je samo da bebica napreduje i da njoj nista ne smeta. Search dobro dosla to sto opisujes se bas danas meni desilo na sred ulice. Dugo sam hodala i jos imam problema sa probavom, i u jednom trenutku mi se je tako strvrdnuo i zgrcio stomak da sam mislila da cu se poroditi na sred ceste. Onda mao popustilo, pa nakon par koraka opet i tako jedno 20 minuta. Bila sam se prepala,a nisam smjela nista reci, mama bi me odmah strpala u taksi i na kliniku odvela. Uglavnom to su te lazne kontrakcije, koje znaju biti neugodne ali nisu opasne. Cim sam dosla kuci i legla, sve se smirilo. Ako mozes napisi nam datum poroda da napravim update liste, mozda su negdje i napisala ali nisam upratila Eto ispisala sam poveci esej, izvinite, ali nadosla mi inspiracija