|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart
17.3.2016 9:14:21   
mala_sa
Jutro, mi se smrznule jutros pa sad se evo grijemo user posted image user posted image

Mama333 draga bas me nasikira, nadam se da ce uz Boziju pomoc sve biti dobro. Ne napisa nam jesi li osjecala bebu od sinoc? Javi se cim budes mogla user posted image

Logica a moguce je sve, npr meni je nakon svakog poroda porasla dioptrija. I to tacno odmah poslije poroda skontam da slabije vidim nego do tad user posted image

Search dobro dosla, mi smo blizu sa terminima user posted image . A prva trudnoca stvarno najsporije prodje, svaku slijedecu jedva upratis, odjednom doslo vrijeme za porod user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 251
17.3.2016 10:18:05   
samy_lo
Jutro zenice..
mama333 drzimo fige za tvoju bebicu malu..
Vidim pisale ste o imenima meni najljepse ime je KERIM,medjutim moj brat prosle godine dao sinu,grrrr..al nema veze..mom muzu se nista ne svidja sto ja kazem hahha..no,neki dan nabrajam imena koja mi se svidjaju i od svih tih on izabrao MERJEM I HARUN i kaze nema drugih hhahah..a meni se jos svidjaju FATMA,JUSUF i SAMED...no,neka bude zdravo i zivo pa cemo lako za ime :)

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 252
17.3.2016 10:18:45   
blossom
Jutro user posted image

mama3333 nadam se da si vec bila kod dr i da je sve ok..

tackice, zapikale smo ime Davud, na to sam mislila user posted image
A na kontroli je sve ok hB sa bebcetom, samo mi nesto dr zbrzala, nisam je nista uspjela pitati user posted image

Search, dobro dosla na forum.. Zelim ti lijepu trudnocu i ugodno druzenje s nama user posted image

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 253
17.3.2016 10:22:45   
nudzejma
Jutroooo i od mene,

Dobrodoslica novim clanicama.Samo se vi opustite i uzivajte u blazenom stanjuuser posted image I slobodno pitajte sve gluposti koje vam padnu na pametuser posted image
Ovdje smo sve iste i sve razumijemouser posted image

Mama3333 drzim ti fige i molim Boga da bude sve ok.Javi nam se...
Mala_sa upravu si kako vrijeme leti u drugoj a vjerovatno i u trecoj trudnoci.
Ja jos pijem ove antibiotike 2 kutija po redu,bas mi je zlo vise.Ali hvala Bogu rjesila sam upalu,samo moram ponoviti urinokulturu nakon terapije.
Ja jos na bolovanju i mogu vam reci da je fino i opusteno kod kuce.Sve polahko i natenaneuser posted image

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 254
17.3.2016 10:36:51   
mama3333
zenice moje najdraze evo mene,bila sam kod dr ustanovljeno je da imam placentu previa marginalis,krvarenje je za sada stalo pa se nadam da ce tako i ostai,cura se javlja hvala Allahu,dobila sam udarnu terapiju do nedjelje,pa kontrola...dr se dvoumio da me ostavi ali me ipak pustio kuci uz strogo mirovanje nema ustajanja ni hodanja,a ako se opet javi krv odma na hospitalizaciju..cura se bori neda se moja mrvica...hvala vam sto postojite lakse mi je uz vas...ljubim vas sve redom

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 255
17.3.2016 10:48:41   
tačkicaa
Mama3333 Bitno da je cura dobro, samo se pazi i sve će aBd fino završit' user posted image

Samy_lo Merjem i Harun su prelijepa imena user posted image Najljepše žensko ime mi je Merjem user posted image

Blossom Aha, kontam to, nego mi čudno, rijetko ko zapika to ime user posted image

Nudzejma I ja sam prije 15-ak dana završila drugu kutiju antibiotika, i baš je bilo grozno. Poslije mi se i neka iritacija i svrab pojavio, valjda puno ih šta li. Ali kroz par dana nalazi bili super. Nadam se da će i tebi tako user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 256
17.3.2016 11:22:10   
agatha
Hello, žene! :) Vidim raspisale se pravo, super hehe!
Ja sam tako loše spavala, jedva gledam, da mi je kakav krevet u kancelariji da malo prilegnem, eh.

Mama3333, samo miruj i da sve bude dobro ako Bog da.

Search, dobro došla, ima nas novih bukadar. user posted image

Istina je to sto kažu da druga trudnoca brže prodje, kao sa sam jučer radila test a već četvrti mjesec.

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 257
17.3.2016 11:37:58   
blossom
Mama3333 hvala Bogu pa je bebce ok.. Ti miruj, opusti se i odmaraj.. Nema jos puno do kraja aBd.. Saljem vam veliki zagrljaj user posted image

Tackice ja sam to ime i prije trudnoce pikirala.. Bilo je malih premisljanja ali ga vec svi zovemo Davud, tako da ce vjerovatno i ostati aBd.. Ma sto kaze Samy, bitno je da su ziva i zdrava a za ime je lahko user posted image

Agatha, moje noci su isto kriza.. Jedva sastavim tri sata sna.. Stalno budjenje, namjestanje.. Tek nekad ujutro kad muz na posao ode, ja bih mogla bas da odspavam ali do tada me kukovi zabole, trne pa se ne mogu smiriti.. Blazeno stanje user posted image

(odgovor članu agatha)
Neposredna veza do poruke: 258
17.3.2016 11:41:56   
tačkicaa
Aha, i ja sam user posted image Imaš pravo, samo neka je beba zdrava user posted image
Doduše, kod mene može biti i curica, te u tom slučaju ime Davud vjerovatno nema smisla user posted image

Joj kako ovo nije fer, sad kad mogu spavat' moram se vucarat' po poslu, a kad aBd budem kući, biću vampir k'o vi user posted image user posted image

(odgovor članu blossom)
Neposredna veza do poruke: 259
17.3.2016 11:46:04   
blossom
Ma i ja sam bila na poslu dok je bilo jos ugodno.. Kad sam otvorila bolovanje kontala tamam da se odmorim, ali sipak.. Tada nekad je i pocelo vampirisanje user posted image

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 260
17.3.2016 13:40:06   
Beba_Bu
Dd:)

Kako ste mi?Evo da se javim da sam se porodila 15.03 , uz super osoblje u Zenici.I da pohvalim Dr.Tarika Zulovica -NEMA BOLJEG HB DOKTORA NA KANTONU!I babica naravno bila je predobra.Ma sve 10+ , porodicu se aBd jos 5 puta uz ovakvo osoblje i lagan porod :)
Kontrakcije u sahat,stim da sam vec bila u bolnici.Dobijem kontrakcije u 10 porodim se 10:50 :) Dok sam otisla mokrit poceo vodenjak curit.Stave me na sto vodenjak pukne i u 2 napona izadje moja curica masaAllah*__* Jedan koncic,i super se osjecam ,elhamdulillah:)
Jako sam zadovoljna i expres porodom koji mi je bio super podnosljiv-ugl. Ne onakav kako su navikali mi i isplasili me :)
Jedan savjet: STO KAZE BABICA I DOKTOR TO I RADITI!
Da ih nisam slusala,ne znam...Ne bih uspjela tako lako. :)
Sad se evo mazimo kod kuce :)
I nadili smo ime Mejsun (Lijepa poput mjeseca,ljepotica)
Eto toliko od mene,zelim vam jos lakse porode nego moj hehe:)
Jako sam zadovoljna i sretna:)

Jeli iko se cuo sa Cauchy?Kako je ona?

Dalijah prelijepa imena *__*Da ti budu ziva i zdrava :)

.* 15.Mart.2016*.

Mejsun <3

Love at first sight. *__*

(odgovor članu blossom)
Neposredna veza do poruke: 261
17.3.2016 13:50:06   
samy_lo
Beba_bu cestitam..mala pronceza da jeziva i zdrava 100 godina

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu Beba_Bu)
Neposredna veza do poruke: 262
17.3.2016 14:00:24   
mala_sa
Mama333 hvala Bogu pa izadje sve dobro, sad miruj i samo do wc ustaj. Najvaznije je da dijagnozu imas, pa polahko izgurat cete vi aBd user posted image

BebaBu iskrene cestitke user posted image user posted image sad se samo mazite i pazite user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 263
17.3.2016 14:02:36   
tačkicaa
Beba_Bu Čestitke i od mene user posted image user posted image Sve najbolje user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 264
17.3.2016 14:10:09   
nudzejma
Beba_bu cestitam od srca....i da Allah dadne i nama tako brze i lagane porode aBduser posted image
Mama3333 drago mi je da je sve ok.Sad samo miruj i cuvaj svoju curicu....

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 265
17.3.2016 14:32:34   
mama3333
Drage moje jel neko imao slican slucaj opet pomalo krvarim

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 266
17.3.2016 14:38:01   
tačkicaa
Moja rodica ima nešto slično, kako sam skontala. Rekla joj doktorica da joj se kao posteljica odvaja i da nisko nosi. Ne razumijem se baš najbolje user posted image Ona je ranije imala spontani, i sad je trudna peti mjesec. Ima bolove u stomaku i povremeno krvari. Ginekolog joj je dao neku terapiju i strogo mirovanje. To traje već mjesec. Ona se i ne čuva baš jer ima još jednog malca pa kako može, ali bebac se dobro drži i raste user posted image Uglavnom, eto ja ti mogu samo njen primjer dat'... Žao mi je što se plašiš i što ti se to dešava.
Možda da ipak odeš doktoru, neka te oni pripaze, bar ćeš se sigurnije osjećati...

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 267
17.3.2016 15:06:06   
mama3333
Hvala puno znaci mi mnogo kad cujem neko misljenje ja za 15 dana ulazim u 7 mj mene nista ne boli sem te krvi povremeno al evo lezim primila sam injekciju i tablete i nadam se da ce niti dobro i meni je rekao da se malo odrubila posteljica i odatle i kr ..

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 268
17.3.2016 15:07:26   
mama3333
Pisem s mob pa ima gresaka

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 269
17.3.2016 15:16:13   
tačkicaa
Ma žao mi je što ti ne mogu nešto konkretno reći, ali eto ako si primila terapiju i bila na pregledu ne ostaje ti ništa drugo nego da ležiš i paziš se user posted image Probaj da se ne sekiraš, kad je mala izdržala do sedmog mjeseca, preguraće ona još ovih par sedmica što je preostalo aBd user posted image

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 270
17.3.2016 15:30:03   
Lejni
Ja sam na putu pa samo da vam se javnem na brzaka a kad se vratim bicu vise prisutna.
Pozdravljam sve zene

13.01.2016-e ugledali dugo zeljene user posted image

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 271
17.3.2016 17:12:50   
mala_sa
Mama333 ja stvarno nista ne znam o placenta previa, jedino sto bih ja ipak otisla u bolnicu, nek ponovo pregledaju i ostala ako tako predloze, definitivno se nije igrati s tim user posted image user posted image

Mi poslije slole svratili u park, hB dodje sunce i toplo pa se djeca mogu izigrati bas lijepo vani user posted image

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 272
17.3.2016 17:43:32   
Logica
Nisam ni ja upoznata ali i ja bih radije bila u kontroliranom okruzenju,nikad dosta opreza u trudnoci.

Bebabu mashallah da bude hairli i da se i mi ostale tako lako porodimo. U cemu si nosila stvari?

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 273
17.3.2016 17:47:20   
agatha
http://www.roda.hr/portal/trudnoca/pracenje-trudnoce/placenta-previa.html
Mama3333, ne znam jesi li čitala na internetu o placenta previa, nadam se da će pomoći.

Beba_bu, čestitke, sve najbolje, bebici dug i sretan život!

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 274
18.3.2016 9:31:49   
Choopy
Dobar dancek i od nas

Beba Bu cestitam user posted image user posted image

Joj što ja volim da cujem da se neka lagano, brzo i bez problema porodi.....odmah mi nešto lakše, osjecam se hrabrije muka mi je više od onih nekih jezivih prica, a svi imaju neku potrebu da mi pricaju neke strašne price pa moram biti bezobrazna i otvoreno ih otpilit kako to ne želim da slušam user posted image

Mamice333 držim fige da sve bude dobro.....u pravu su ženice, ako krvariš, možda je bolje da si ljekarima na oku.

Nove trudnice dobro došle user posted image
Mi jos 9 dana do termina, iscekujem da se nešto desi svaki dan, jer su mi svi govorili da ima naznaka da cu ranije ( i privatno dr i ona u DZ) a na kraju koje li ironije preci cu u april user posted image user posted image
Al nije ni bitno samo da beba bude dobro i da sve dobro prodje aBd

Ni mi još nismo se definitivno odlucili za ime, znat cemo valjda kada ga vidimo user posted image

(odgovor članu agatha)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pošteno odgovorite
veeseelaa

ponukama jednim tekstom pitala bi Postoji li u vašem životu osoba zbog koje bi ste dali svoj žvot ??!! izuzev djece naravno

Da (61%)

Ne (39%)

Broj svih glasova: 194

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *