Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 15.3.2016 14:40:27
mala_sa
Sto se tice kila ja sam 25 sedmica i u +5, moze i manje ali ne zalim se
Tackice veliki djecak to puno ljepse prihvata od malene, on stalno pita kad ce beba, pa mazi pupu, ljubi je. Dok Alini trenutno najvise smeta stomak i nervira je jer ne moze fino da se uvali u mamino krilo , imam osjecaj da ce biti ljubomore na pretek
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 15.3.2016 14:53:41
tačkicaa
Aman žene pa šta vam je, to sve nešto kilu dvije :D Nisam ni ja nešto dobila, ali ja sam tek počela i imam neki filing da će biti sve pufnasto i okruglo Kako neće biti ljubomore, pa i to je mala curica, nije spremna da više ne bude najmanja maza A momčina k'o momčina, veliki braco Kod tebe je baš veselo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 15.3.2016 15:00:38
Sanjalica 85
Vrtni patuljak kapa dole za kile, svaka cast Super za kontrolu ,,samo miruj i radi sta ti dr kaze. Kako se covjek raznjezi kada ih vidi tako sklupcane u pupi, kako sisaju prst, meskolje se, stucaju Samy_lo super za nalaze . Bloosom, mene su tako nervirale zene na poslu. odem da donesem doznake, a one ko cavke, prvo je bilo, nije to curica, 100% musko, stomak ti ovakav, stomak ti onakav. Pa onda jesi li sigurna da nisu dvojke, itd...ja se nervirala i na kraju digla ruke. Samo im rekla, blago vama pa imate UZ u ocima Tackice cini ti se, ja to pripisujem tome sto je zima, pa nije toliko vruce, ne oticem i tako to, inace bih vjerovarno bila i ja pufnasta
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 15.3.2016 15:48:48
minie
IZVORNA PORUKA: tačkicaa
Mene više brinu te trivijalnosti, kako, gdje, šta ponijet', nego sama trudnoća i porod Vjerovatno jer hvala Bogu nemam nekih problema do sad Taman, izdržiš još mjesec i gotovo sa smorom od posla Meni moji vjerovatno neć ni produžit' ugovor, čim se trbuščić primijeti, tako da ću haman i ja na odmor
Samy_lo držim ti fige da sve bude ok
Ma i ja sam pripravnik, pa zato se trudim biti sto duze na poslu a hB jos uvijek sam pokretna poprilicno, pa cu izdrazati, sve po zakonu, hehe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 15.3.2016 16:05:00
blossom
Aman jesmo se raspisale a vikendom zatisje vlada
Ja malo peglala kosulje muzeve, smorise me... Svaki dan haman kosulje peglam.. Prije me to peglanje odmaralo, mozak na pasu i udri Sad Boga mi, jednu ispeglam pa sjednem, pa drugu... Ledja ubise..
Hahah joj Sanjalice, odakle ti naumpade to sa UZ u ocima.. Hahah, et kako se ja ne sjetih toga da joj odgovorim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 15.3.2016 16:34:37
Sanjalica 85
Padne meni svasta na pamet, ali nekada kasno kada vec odem, pa mi bude krivo, ali naleti i koji biser na vrijeme Sjedi bona pa peglaj, zasto se mucis...ja od kada sam fasovala diskusherniju, generalno ne mogu dugo da stojim, tako da sada fino sjednem i peglam, ali u sustini to se svodi na 4 muzeve kosulje koje mora na posao da nosi, a ostalo u susilicu, na onaj program za ormar i ljepota. Bog mu dao sve najbolje ko ga izmisli Bebarino cu naravno da peglam, za nju mi nece biti tesko, valjda
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 15.3.2016 20:36:53
Choopy
Dobro vece.....vidim živnula nam tema, neka je
Žene hvala vam na odgovorima
Uh žene na poslu ja na kraju 8. mjeseca haman ušla u 9., a one me pitaju jesam li 4 ili 5 mjesec, a ja tada vec +16kg dobila.....mislim ono pa šta vi rekoh mislite da u 9. necu moci da prođem kroz vrata
Ja sam negdje cula da uporodilište nedaju nositi kofere i torbe, nego da se stvari isklucivo nose u kesi ! Je li to tacno ?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 15.3.2016 21:14:28
Sanjalica 85
Ja sam napisala kofer, ali onako figurativno znajuci nas zene sta sve nosimo Mada mislim da moze torba. Moja prijateljica je nosila torbu u Vojnu, porodila se u novembru. E sad za GAK ne znam
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 15.3.2016 21:16:18
minie
IZVORNA PORUKA: Choopy
Dobro vece.....vidim živnula nam tema, neka je
Žene hvala vam na odgovorima
Uh žene na poslu ja na kraju 8. mjeseca haman ušla u 9., a one me pitaju jesam li 4 ili 5 mjesec, a ja tada vec +16kg dobila.....mislim ono pa šta vi rekoh mislite da u 9. necu moci da prođem kroz vrata
Ja sam negdje cula da uporodilište nedaju nositi kofere i torbe, nego da se stvari isklucivo nose u kesi ! Je li to tacno ?
Vidim neko je spominjao kofer
Ja sam imala prvi put manju torbu na tockice i nije biko.problema, ne znam kako je na GAK-u. A vidim piste o kg, ja 33. sedmica, do sada +7, nadam se da ce nastabiti ovako i jos ovo do kraja max 2 kg, kad budem na porodiljskom bas cu iskoriatiti vrijeme da setam sto vise. Zatrudnila sam sa viskom 7-8 kg pa se osjecam.ko balvancic, a svi u okolini mi kazi da se ne primjeti ovih 7. Mada na mom licu se primjeti i kg, a ne 7.
Sorry na greskama, nadam se da necete morati razbacivati grah da skontate sta je pisac htio reci, hahahha
Ugodnu noc i lijepe snove vam zelim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 8:47:33
tačkicaa
Jutro hanumiceee Evo ja opet u ovoj hladnoj samici, zakasnila malče po običaju, ali haman im svejedno, kontaju "Ajde neka je dok ugovor ne istekne i više nikad trudnjaču " Za čudo Božije ja nešto dobro raspoložena od kako progledah, čak sam i teglu razbilaod silnog uzbuđenja Prepade mi se maksumče Eto svašta sam nešto pametno htjela napisat', al' pozaboravljah usput Nema veze, dug je dan, nije da planiram nešto radit'
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 10:36:25
blossom
Jutro
Lijep dan, a mi na kontrolu danas aBd.. Hvala Bogu jednom da se potrefi lijepo vrijeme kad trebam izaci
Sanjalice, ti bas trebas prirucnik napisati da se ovako smotane kao ja mozemo snaci u trudnoci Nikad mi nije naumpalo da mogu sjedeci peglati hahah.. Pripisat cu ovu mentalnu sporost trudnickim hormonima
Choopy, tema nam zivnula otkako se tackica pridruzila. Menscini sve nas je malo oraspolozila svojim prisustvom
Hej tackice, vecina se maze hippovim puterom za tijelo, pa i ja tako... Neko je spominjao bademovo i kokosovo ulje kao dobro.. Ma eksperimentisi malo pa ces skontati sta ti najbolje pase
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 10:52:43
tačkicaa
Blago tebi, i ja bi' sad išla na kontrolu, ustvari išla bi' bilo gdje Drago mi je ako sam kome popravila raspoloženje, ali meni je baš trebalo ovako nešto da postavljam sva svoja mudra pitanja i dijelim dubokoumne misletine Ja sam kupila ono Weleda ulje, ali kako mi se čini neće da može ponovo da dam 30KM jer ja ću ono potrošit' za dva dana Na kraju ću preći na suncokretovo Kad je kontrola? Gdje ideš? I da, jesu li vama do sad vaki put radili UZV? Eto ja sam do sad tri puta bila i svaki put mi radi ono vaginalno.Jest da mi je milo upoređivati slike međosobno, ali stare žene kažu da to navodno nije preporučljivo tako često? Mada ja ne vidim što...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 11:03:23
blossom
E pa cula sam i za to weleda ulje da je dobro, ali nisam ga probala.. Jos mi hipp odgovara, a i miris mi je diiivan Ma ja se i ne mazem redovno iako bih trebala, koza mi je inace suha pravo..
A danas je kontrola popodne aBd, u DZ.. Malo uzv, malo uputnice za nalaze..
U pocetku, do neke 12, 13 sedmice se radi uzv vaginalno, kao bolje se vidi sve.. Poslije prelazi na onaj abdominalni.. Ja nisam bas fan tih vag uzv ali valjda dr znaju najbolje.. A i sad ih radim stalno, zbog mjerenja cerviksa
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 11:30:32
tačkicaa
Dobro je i ovo Weledino, ima neki fini blagi miris, brzo se upije i koža bude meka Mada i ja imam osjećaj da ću usporit' s tim, sad mi zanimljivo na početku, a kasnije će mi dosadit' Jbg nije valjda nikome ugodan vaginalni, ali ko te pita Posebno kad me gore na GAK-u neka zavali na onaj krevet' 5 minuta poslije žene koja je pobacila, sve mokro, pod krvav, a ona odvratna kao da sam joj familiju pobila Uglavnom, tebi sretno na kontroli
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 11:49:54
agatha
Dobar dan, drage žene! Lijep dan prilično a ja cumuram na poslu, mada bih najradije sad legla. Jučer podigla urin, leukociti povecani mada doktorica kaže nije strašno i da pijem brusnicu. Ako mi se pojavi svrbez da dodjem na vaginalni bris.
Što se tiče mazanja, u prvoj trudnoći sam koristila također hipp butter, a sad još nisam počela. Vjerovatno ću opet isto i meni je super.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 12:08:12
Daliyah92
Vidim raspisale se Meni se nista ne da pisati, a i zaboravila sam ako sam sta trebala pisati.
Sto se tice kilaze, ja sam sad u 32.sedmici po UZ i jutros tacno 66kg, znaci nesto manje od 6kg u plusu.
Za strije.. hmm, mazem se ponekad, mozda jednom sedmicno A sad nikako ne znam jesam li dobila nove ili ove sto vidim su one stare Onako nisu vise bijele ali mozda sto sam se rastegla pa sad malo pocrvenile, a mozda su vala i nove preko starih Zaboravila sam kako izgledaju "friske" strije
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 12:15:35
Sanjalica 85
Jutroooooo, proslo 12 , a ja i ova moja smrda tek profercerale
Jao zene drage kako sam ja nervozna, doslovno ujedam. Sve mi smeta, svi mi idu na zivce, sa MM ne pricam od juce, ne znam ni ja zasto . Dugo me ovakva huja nije uhvatila , a suze frcaju na sve strane, k'o kakva budala Bloosom dosjetla bi se ti peglati sjedecki da si bila jedva pokretna skoro pola godine, jos takva isla na posao, pa samo trazis sebi da olaksas nekako, inace ovako ti ne padne napamet, kontas evo jos ovo da zavrsim pa cu da poravnim, a ledja vec pukla E i da znas kako nam se Tackica pridruzila sve zivnulo, njoj dosadno na poslu, nama kuci i ljepota Ja se Tackice mazem od pocetka uljima kojekakvim, jer imam uzas suhu kozu i mislim da je to jedina stvar u zivotu u kojoj sam bila disciplinovana za sada nisam nigdje ispucala, mada vidjet cemo za 2 mjeseca kad stomak ispuse Weledino je bas skupo i malo ga dodje, dok sve zone namazes ode za 5 dana. Moja su sva bademova, mada sam u pocetku uzimala ono najjeftinije iz DM-a na bazi maslinovog ulja. I da, meni je dr tek u 16 sedmici radio UZ preko stomaka, do tada sve vaginalni. U petak kontrola, da vidimo sta smrda radi , i poslije toga jos jedna i ja sa privatnikom zavrsila. Jos malo pa cu bankrotirati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 12:31:52
tačkicaa
Ma jadna Tačkicaa, dok se ove trudnjače razbude, ja ovdje istruhnu od dosade U suštini ja kako skontah, sve fine trudnice, paze na kilažu, na kožu i peglaju košulje Ja Weledu potrošim pa idem na nešto jeftinije, dosta mi je plaćat' ovo bejbi-slikanje svako malo (mada je fotogenično da vrag kaže ) I je li neka od vas smislila imena već? Ja ne znam ni spol, ali već imam ime
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 12:49:20
Sanjalica 85
e sto me nasmija A tako ti je i meni nocu, nigdje nikoga, nista na TV-u, vi mirno spavate, a ja u WC po 300 puta, pa lijevi bok, pa desni bok, pa kiselina, a mrsko mi se dopisivati sama sa sobom A to za kile, ma ja mislim da je poenta u tome sto su ovdje uglavnom sve vec duple mame, pa dok oko djece, tamo vamo, nema prostora da se zalijepi vise kila a ja realno do sada ni jednog trenutka nisam pozelila neku odredjenu hranu, a kada se najedem, uhvati me aritmija, valjda od punog zeludca, tako da mi i nije neki merak Imam poznanicu, trudna 15 sedmica i izvoljeva, a meni sega Koje je ime, daj da stavimo, da naslutimo kod mene su Zara (kratko ) i Dalia u igri, pa sad vidjet cemo.
< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 16.3.2016 12:57:26 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 13:11:59
tačkicaa
Vidiš i ta ti stoji, ja se komiram oko pola 11-11 i ne ustajem u wc dok stomak ne zaboli. Kontam pelene počet' nosit' MA ja poželim šta sam i inače, ništa naročito. Jedino što moram cijeli dan nešto grickat' inače mi neka muka. Zara je lijepo, ali meni Dalia ljepše Ja sam zamislila Davud - ljubi ga majka
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 13:21:41
Sanjalica 85
E stavljamo ti na sljedecem update-u liste, plave crtice, da naslutimo jednog malog Davuda . A i ja se dvoumim, pa sve kontam, kada se rodi i kada je vidim, znat cu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 13:33:46
agatha
Ah, Davud prelijepo ime. :) Ja više volim malo tako "starija" imena i koja nisu puno česta. Imam sina Ahmeda, sad još ne znam spol, mada imam neki osjećaj da je opet dječak, možda zato što bih voljela i kćer. Ali nek je živo i zdravo ako Bog da. Nekako više ima barem meni izbora muških imena nego ženskih. Ako bude dječak, Omer a žensko ne znamo još...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 13:42:54
tačkicaa
Stavimo, a ja ću se potrudit' da ga nagovorim da se fino okrene sljedeće sedmice da potvrdimo Hvala Agatha, obično se ljudima ili ne svidi ili nemaju nikakav filing vezano za ime, ali meni se nešto usadilo Ali eto i ako bude cura, samo neka je zdravo i lijepo na mater i skromno naravski Opet me počelo pucat'
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 14:20:25
Vrtni patuljak
Sanjalice - rekao mi doktor da se u 16. sedmici dolazi na preglede radi mjerenja, a da ce slike kasnije biti ljepse, al kad sam joj vidjela mala stopala i prstice, ja se rastopilaaa.... imena su ti bas super, meni je Zara lijepo, a mm voli ova arhaicna- Fatima, Hatizda isl, a ja sam za neku varijantu imena koje zvuci malo modernije a ima lijepo znacenje. Za sada se ne mozemo dogovoriti, a ja kontam, samo ce mi se reci kad bude trebalo. Davno sam sanjala da sam rodila djevojcicu (prije godinu i vise) i da se zove Asja, pa vidjecemo.
A sto se tice ljutnje- imas pravo da budes ljuta ali budi svjesna da su za to krivi hormoni i sto kaze Vinnie the Pooh- kad sam tuzan, sjednem i cekam da me prodje, pa pokusaj s tom filozofijom Tackice- mi smo imali ime za djecaka i bili nekako ubjedjeni da je djecak, ali curica je, pa sad vjecamo, a Davud mi je super!
Ja sam kupila Hipp body buter i divan je, ali sam ranije kupila Johnson i Johnson lavansino ulje za bebe pa i njega mazem, samo nek je masno
Pitanje za zenice- da li je neka imala problem sa miomom u trudnoci i kako se porodila- prirodno? Na carski?