Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 15:23:18
agatha
Tackice, nema na čemu, to mi je jedno od dražih muških imena ali muž bira ovaj put. Mada, kažem ja njemu prezime daje otac a mama ime.
Vrtni patuljak, lično nisam imala miom u trudnoći ali moja kuma jeste i porodila se prirodno. Samo ne znam baš puno o tome, da li se povukao ili sta već. ..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 15:23:26
tačkicaa
Ja sam kod svoje bebe samo vidjela nos, i to nije moj ili mi se ucinilo da je to nos U našem slučaju sam samo ja ubijeđena, a gospodin mudruje, kobajagi njemu svejedno Biće i meni drago i ako bude curica, odma' ću se prevagat' vamo, ali nekako imam osjećaj Je li to imaš neki problem sa miomima?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 15:51:49
Logica
e jest vala lijepo i kad ova nasa tema zivne
lijepa su vam imena i Davud i Omer i Dalia i Zara..mi smo planirali ime Amar..jest da je cesto ali muz ga je zapik'o jos u srednjoj skoli tako da tu nije bilo price
ja se mazem nevenovom kremom(mast sta li je) od pocetka i to samo poslije kupanja i dosad nemam nikakvih tragova mada sto kaze Daliyah vidjecemo nakon poroda a ko zna hoce li biti pucanja na porodu po nogama i butinama
sta nam je sa ovim martovskim terminusama? misli li se iko poradjati, one pocele kao i februarske, odgadjaju do zadnjeg
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 16:07:14
Sanjalica 85
Vrtni patuljak - ja sve cekam da prodje, ali nikako , evo sjedim i vec smisljam kojom mukom MM da mucim kada dodje, samo mi neke ideje nailaze...ali nije stvarno da sam prezivcana, nego ne volim sve u zadnji cas da radim i volim da imam plan, jer vrijeme brzo prolazi, dva mjeseca ce proletiti, a ja sve manje pokretna i okretna, a kod njega sve "kako cemo, lako cemo, ima vremena", a mene to izludjuje Joj citav dan nemam vode, sve sto sam konatala danas uraditi ne uradih, jos mi nestalo flasirane, pa pijem neki sok, a on sladak, pa jos vise ozednila. Danas nam je stigla posteljina sto sam narucila, jedva cekam da se sve zavrsi i kutak pripremi, da vidim kako ce izgledati . Zna li neko kojim bojama je najbolje farbati krevetac? Neke ne toksicne, da ne smrde i sl. Trazim po YouTube-u neke klipove ali slabo ima.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 16:22:26
Sanjalica 85
IZVORNA PORUKA: tačkicaa
Kako ćemo-lako ćemo Moj ne misli ništa kupovat' unaprijed, kaže ma to je ba lako, fino odeš i za dan sve kupiš
Aaaaa isto tako i ovaj moj, mada se kod mene radi o krecenju, i tim, bas krupnim stvarima. Kupovina i nije problem, za to mi svakako i ne treba...mamu i sverkvu pod ruku, koja sta hoce da kupi i ako je kabasto poslije samo njega posaljem da podigne i to je to
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 17:18:29
blossom
Evo i nas Svaki put nakon kontrole u Dz se ibretim.. Sve zene narucene u isto vrijeme i onda cekaj... A sam pregled ne traje ni 5min... Dr se ne sjeca nicega vezano za pacijenta.. Uzas O umoru da i ne pricam, dosla sam kuci isto da me neko prebio...
Tackice, zapikale smo isto ime
Sanjalice, mi smo naslijedili muzev krevetac (kad je on bio bebara ) pa ga je svekar malo restaurirao.. Kupili u penny-u eko boju za drvo bijelu... Nismo nesto posebno istrazivali o tome, ali kontam ta "eko" boja je valjda na prirodnoj bazi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 17:43:54
minie
IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85
Vrtni patuljak - ja sve cekam da prodje, ali nikako , evo sjedim i vec smisljam kojom mukom MM da mucim kada dodje, samo mi neke ideje nailaze...ali nije stvarno da sam prezivcana, nego ne volim sve u zadnji cas da radim i volim da imam plan, jer vrijeme brzo prolazi, dva mjeseca ce proletiti, a ja sve manje pokretna i okretna, a kod njega sve "kako cemo, lako cemo, ima vremena", a mene to izludjuje Joj citav dan nemam vode, sve sto sam konatala danas uraditi ne uradih, jos mi nestalo flasirane, pa pijem neki sok, a on sladak, pa jos vise ozednila. Danas nam je stigla posteljina sto sam narucila, jedva cekam da se sve zavrsi i kutak pripremi, da vidim kako ce izgledati . Zna li neko kojim bojama je najbolje farbati krevetac? Neke ne toksicne, da ne smrde i sl. Trazim po YouTube-u neke klipove ali slabo ima.
Boje na vodenoj bazi, brzo se suse i.izraci miris ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 19:23:14
Logica
Kazu zene pucaju na porodu..valjda od napinjanja..nemam pojma :) Moj muz da je mogao odmah bi sve zavrsio na pocetku trudnoce al sam ja ipak odlucila da ide pomalo svaki mjesec i tako je ostalo. I sad me kritikuje sto nisam bebino jos sve oprala a ja cekam neke toplije dane da mi se stigne za dan sve osusiti ..bitno da je za iznosenje sve spremno :)
Samo vi njima recite da cete njima onda ostaviti da sve operu i ispeglaju pa ce oni malo da pohite..valjda :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 20:23:52
mala_sa
Mahanje tema zivnula
Mi vodili djecu u McD, to im je nesto aman, ko i svoj djeci
Prica o imenima, kod nas je to uvijek bila tema za svadju , ukusi nam se ne podudaraju bas na tom polju, pa sve do poroda ostane nerijeseno eh kad pogledamo prvi put bebicu onda se dogovorimo
Strije na stomaku sam dobila 2 sedmice pred prvi porod , nakon intenzivnog mazanja 2x dnevno punih 7 mjeseci koza mi kvalitetna pravo
A sto se tice priprema muskarci su inace takvi, kako cemo lahko cemo, ja obicno sama na tenane pregledam sve i onda samo odemo skupa da kupimo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 20:25:07
mala_sa
IZVORNA PORUKA: Logica
Kazu zene pucaju na porodu..valjda od napinjanja..nemam pojma :) Moj muz da je mogao odmah bi sve zavrsio na pocetku trudnoce al sam ja ipak odlucila da ide pomalo svaki mjesec i tako je ostalo. I sad me kritikuje sto nisam bebino jos sve oprala a ja cekam neke toplije dane da mi se stigne za dan sve osusiti ..bitno da je za iznosenje sve spremno :)
Samo vi njima recite da cete njima onda ostaviti da sve operu i ispeglaju pa ce oni malo da pohite..valjda :)
Ja znam za pucanje otvora pri samom izgonu (i sama sam ga prosla). Ali ovo da se dobiju struje prvi put cujem
< Poruku je uredio mala_sa -- 16.3.2016 20:36:03 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 20:57:11
Sanjalica 85
Hvala zenice na savjetima za boju, ali ipak nece biti potrebe za farbanjem. Sad smo pregledali krevetac i stvarno je u super stanju, k'o nov, samo 6 mjeseci koristen i onda lagerovan jest da je boja drveta, a ja htjela bijelu, ali mi ga bas zao sada amaterski farbati, a on sam od sebe super prelakiran. Jos komoda za stvarcice i sparili smo sve. E ja sam veceras odrzala sastanak kucnog savjeta , napravila mu kafu, oduzela sve aparate i daljinske i "udri". Valjda je primio k znanju, odmah otisao sastavljati krevetac, traziti djelove, mjeriti po sobi i sl Vidjet cemo do kada ce trajati, mada nije meni problem ponoviti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 21:26:18
mom2B
IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85
Hvala zenice na savjetima za boju, ali ipak nece biti potrebe za farbanjem. Sad smo pregledali krevetac i stvarno je u super stanju, k'o nov, samo 6 mjeseci koristen i onda lagerovan jest da je boja drveta, a ja htjela bijelu, ali mi ga bas zao sada amaterski farbati, a on sam od sebe super prelakiran. Jos komoda za stvarcice i sparili smo sve. E ja sam veceras odrzala sastanak kucnog savjeta , napravila mu kafu, oduzela sve aparate i daljinske i "udri". Valjda je primio k znanju, odmah otisao sastavljati krevetac, traziti djelove, mjeriti po sobi i sl Vidjet cemo do kada ce trajati, mada nije meni problem ponoviti
Ti si bas opasna MM i ja smo po principu LAKO CEMO i IMA VREMENA... Nije nam se do sada desilo da nam se to obilo o glavu... Nekako mi je drago da smo se i tu nasli Sto se tice boje, vjeruj mi, neces vise ni primjetiti da li je lakiran ili ne nakon sto beba dodje Moj nije lakiran jer ja nisam htjela posto znam sta sve boje sadrzavaju... Neka bude prirodno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 22:21:53
search
ubacujem se ođe, nadam se da ćete me priFatit :P saljem pozdrave svima, 23. sedmica, sporo mi ovo nesto prolazi, prvorotka aBd, svaki savjet info dobrodoso, imal vas jos s terminom sredinom jula? :), ajde preporucite mi jezero ili vojna bolnica, zelim muza na porodu pa gdje mi je lakse bolje itd itd
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 16.3.2016 23:09:27
mama3333
Drage moje da se javnem...maloprije sam dozivjela sok zaspala i oko 9 se probudim krvava ..ode. u wc bas obilno krvarenje isto menzes...naravno odma u bolnicu urade uz kazu srce kuca javi se sutra svom dr..sad je krvarenje stalo al ja nemam mira do sutra..da li je iko imao slicnk stanje...inace sam h 26 nedjelji
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 17.3.2016 5:35:23
Logica
Mama 3333 jesul ti rekli od cega bi moglo biti krvarenje? Javi nam sta je dr rekao,nadam se da je zaostqtak nekog hematoma i sl i da nije nista opasno,ja se ne sjecam jesil ti ono s tim kuburila?
Mala sa meni kolegica rece popucala na porodu po butinama odnosno i nogama s prednje strane..ma ej da je samo se poroditi u zdravlju,strije su mi najmanji problem
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 17.3.2016 7:17:20
mama3333
Jutro...nije mi nesta rekla neka doktorica nisam mogla izvuc rjeci od nje.. Do sad nije bilo nikakvih problema i sinoc nista nije bolila samo puno krvi,bila na kontroli prije 15 tak dana nije bilo nista na uz ni hematoma ni nista al eto desilo se,sva sam izbezumljena al nadam se uz Boziju pomoc da ce ipak biti dobro...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 17.3.2016 8:48:09
mama3333
Drage moje ebo opet ima malo krvi upravo idem dr pa cu vidjet sta ce biti...u svakom slucaju javljam..drzite mi fige za moju malu mrvicu da bude sve ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 17.3.2016 8:56:08
tačkicaa
Sanjalica Sastanak kućnog savjeta Sviđa mi se to Trebala bi' i ja to održavat', ali moj je k'o voda, on sve primi k znanju, nema nervoze, nema tenzija, ali brate nešto mu pamćenje skroz kratko Logica Aman, zar i noge pucaju od napinjanja
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
kopriva Admin
Sta mislite da li dvogodisnjaku smijem dati caj od koprive, ja ga pijem pa bih mogla i njemu nekada ponuditi jer sam cula da je kopriva jako zdrava i da pobiljsava krvnu sliku. Caj nije domaci vec u kesicama Biofarm.
da (71%)
ne (29%)
Broj svih glasova: 56
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!