|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart
21.3.2016 15:42:44   
nudzejma
Uuuu jeste se raspisale danasuser posted image
Ja jutros odnijela urin za urinokulturu i bila na kontroli kod ginekologa.Uglavnom rekla mi je da je beba nize ne nisko ali da se pripazim.Ja rekla da hocu da prekinem bolovanje i da se vratim na posao.Dr pristala al pod uslovom da ako osjetim bilo kakav pritisak dole odmah idem kod nje da otvorim bolovanje do poroda.I ja tako produzim na posao.
Tamo haos obaveza se nakupilo...i sve je bilo dobro do nekih 12h kad su me ledja/krsta pocela boliti od onog polozaja za racunarom.Ledja bole nemogu se namjestiti a o koncentraciji da ne pricam.I ja porazgovaram sa direktorom koji je inace divan i razuman covjek,iako je privatna firma i dogovorim da iskoristima godisnji i onda opet bolovanje do kraja.S tim da cu pomalo raditi i od kuce....

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu BubaDara)
Neposredna veza do poruke: 326
21.3.2016 16:02:59   
Logica
Dobrodosla BubaDara i ugodnu trudnocu zelim :)

Sanjalice jel to neka dm marka ili neki drugi proizvodjac? Bas cu da potrazim nek ima za ubuduce :)

(odgovor članu BubaDara)
Neposredna veza do poruke: 327
21.3.2016 16:49:17   
Sanjalica 85

IZVORNA PORUKA: Logica

Dobrodosla BubaDara i ugodnu trudnocu zelim :)

Sanjalice jel to neka dm marka ili neki drugi proizvodjac? Bas cu da potrazim nek ima za ubuduce :)

Joj nisam sigurna koja je marka, bacila sam kutiju, ali stoje tamo na odjelu za masinu za ves, gdje su i boje sa tkaninu i te gluposti, mislim da 10 komada dodje unutra. nisu skupe, oko 3,5 KM mislim.
BubaDara dobro dosla, znam kolika je tvoja radost, bila sam u istoj situaciji 3 godine. Uzivaj sada, odmaraj i i zelim ti laganu trudnocu user posted image user posted image user posted image
Agata i Samy_lo dajte mi i vi termine pa da napravim update liste, sada vidjeh da i vi falite. Sto ne vicete zene user posted image user posted image
Nudzejma ti k'o ja, 2 dana na poslu i ponovo na bolovanje user posted image ma nije vrijedno patnje, ako vec imas ok sefa i mozes se dogovoriti. Pogotovo ako te bole ledja i kukovi, ne bi ti ni 3 dana izdrzala na stolici za racunarom po 8 sati. Odmaraj kuci i sta te briga user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 328
21.3.2016 17:01:26   
samy_lo
Sanjalica meni napisi 01.10. pa cemo vidjet jel tacno,ja imam osjecaj da je deckic,pa cemo vidjet jel me vara osjecaj

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 329
21.3.2016 18:13:06   
agatha
BubaDara, dobro došla termini su nam u dva dana!user posted image
Sanjalice, moj termin je 11.9. ne znam jos spol.
Ja dovela sina iz vrtića i sad pijem kafu, godi ležati i mene zabole krsta na poslu, stolica mi je katastrofa.

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 330
21.3.2016 19:30:52   
Angelica
Evo mene nakon icrpljivog povraćanja, virusa, temperatura, samo da mahnem i da kažem da sam preživjela user posted image
Sada se borim sa alergijom al nije strasno kisem i malo oči svrbe izdržat cu i to ako Bog da...
Beba se već mrda, ja ne mogu odolit odjeći i evo tek sad sam počela da uživam na trudničkom bolovanju sve do sad je bila borba.

Pozdrav za sve

Ljudi postaju nalik na kokoši, slabo vide i rano liježu. A jutrom žure na kopanje zbijeni u gomile duhana. Džepova usukanih od znoja dlanova zalaze svuda i u sve guraju nos.

(odgovor članu agatha)
Neposredna veza do poruke: 331
21.3.2016 19:33:37   
Sanjalica 85
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

MART 2016

28.02.Isha user posted image porodila se 06.03. user posted image
01.03. Ney75 user posted image porodila se 04.03. user posted image
04.03. Skorpija user posted image porodila se 20.02.user posted image
09.03. Bebabu user posted image porodila se 15.03. user posted image
21.03. Manka user posted image
26.03. Choopy user posted image

APRIL 2016

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. maya 25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05. Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie user posted image
12.05. Sanjalica 85 user posted image
16.05. blossom user posted image
20.05. Daliyah92 user posted image

JUNI 2016

19.06. Enisa 1989 user posted image
24.06. felix user posted image
25.06. mala_sa user posted image

JULI 2016

01.07. Mama3333 user posted image
11.07. search user posted image
20.07. Arijana2 user posted image
27.07. nudzejma user posted image

AVGUST 2016

14.08. Angelica

SEPTEMBAR 2016

03.09. Vrtni patuljak user posted image
09.09. BubaDara user posted image user posted image
11.09. agatha
26.09. Lejni user posted image
28.09. tackicaa user posted image user posted image

OKTOBAR 2016

01.10. samy_lo user posted image user posted image
06.10. anidla

< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 21.3.2016 19:37:37 >

Neposredna veza do poruke: 332
21.3.2016 21:08:22   
Choopy
Samo da vas pozdravim user posted image i da se prijavim da sam još tu.....da me ne obrišete sa spiska još user posted image

Citam vas, ali nemam nešto posebno da pišem.....sve smo spremili za bebaca, sada samo cekam....dani sporo idu...vuku se doslovno, pa i ova kišurina neda da se ide u šetnju, baš bzvzuser posted image

Žene ja sam šarenu bebinu robicu prala na 30 stepeni, ali sam zato sve peglala izvraceno odnosno iznutra, tako boje ostanu dobre,a sve što ide na bebinu kožu je dezifinkovano vrelom peglom user posted image

Simptoma nikakvih haman i nemam pa ne mogu d avjerujem da je termin tako blizu user posted image

Mamice 333 drago mi je da ti je bolje, a šta ceš, strpi se, lezi, TV i knjige i proci ce vrijeme a zatim stiže user posted image

Neposredna veza do poruke: 333
21.3.2016 22:14:28   
BubaDara
Hvala sto si me odmah upisala na spisak draga user posted image user posted image
agatha znaci gurat cemo zajedno hahaha user posted image
Hvala vam na dobrodošlici drage moje ženiceuser posted image
Mene vec zene oko mene bombarduju 'komplimentima' kako sam se udebljala i imam li brigu kolika ću tek biti? user posted image
U sustini visoka sam 175 i tezim 78.6 kg na zadnjem pregledu a startna je bila 78.3kg. Je li to stvarno toliko puno ili sam ja samo sad preosjetljiva pa se nerviram na svaki takav 'kompliment' i mrzim kad mi kazu 'đesi debela?' Aaaaa mrs tamo, ja sam u najljepšem stanju za jednu ženu!user posted image
Nadam se da se vama tako ne obraćaju, sve ću da ih bijem i za vas, bas sam ljuta hahaha! user posted image
Vama sam se morala požaliti, vi cete najbolje razumjeti kao i uvijek! user posted image

12.01.2016.g. ugledali svoje user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 334
22.3.2016 0:04:33   
Sanjalica 85
Choopy blago tebi, eto mirisnog smotuljka uskorouser posted image zelim ti lagan porod I da sve protekne kako trebauser posted image
BubaDara nema na cemu user posted image . Pusti pakosne zene, sta je to na tvoju visinu. Ja sam isto visoka 175 I evo u 8 mjeseca sam usla sa oko 9 kila u plusu, ali vjeruj sve otislo u stomaka I malo u guzu, od pozadi kad me gledas ni ne vidi se da sam trudna, a s prijeda kao lubenicu da sam progutala. Ljudi misle da cu svaki cas da se porodimuser posted image . I mene zovu debela, guzla i tome slicno. Nemaju nista pametnije da kazu, pa lupaju gluposti user posted image . Ti u sustini nisi nista ni dobila na kilazi koliko ja skontah. Ne daj da te nerviraju, nego uzivaj sa svojom mrvicom. user posted image

< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 22.3.2016 0:05:42 >

(odgovor članu BubaDara)
Neposredna veza do poruke: 335
22.3.2016 7:30:17   
maya25
dobro vam ovo kisno jutro drage user posted image evo i ja da se javim mislila sam da su me skinuli sa spiska user posted image user posted image . blizi se termin poroda i ja sam sve vise nervozna kako cu ja to :)

27.03 rodila se moja srecica Semir

08.08 trudni ponovo :)

Neposredna veza do poruke: 336
22.3.2016 8:27:31   
minie
Jutric drage moje,

Ovih dana bas nekako manje vremena za javljanje, stignem procitati, ali pisati rijedje.
Uh ove kise, bas je bezveze, jos kad spojim i nespavanje od nocas, ne znam kako cu 4 sata docekati.

ja narednog petka na pregeld, pa onda jos malo i 9. mjesec. Kako mi je samo proletila ova trudnoca, za ne povjerovati, nadam se da ce i porod biti takav user posted image Radicu negdje do 15.4. i onda uzivanje sa mojim R, da malo setamo i igramo se dok je jos uvijek sam.

Zelim toplu dobrodoslicu svim novim clanicama user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu maya25)
Neposredna veza do poruke: 337
22.3.2016 9:02:45   
nudzejma
Jutrooo iz kisne Tuzle....

Ja jos nista nisam kupila za bebuuser posted image Nesto mi vrijeme brzo leti a i kontam obzirom da cemo aBd dobiti opet djecaka,imam jako puno garderobe od starijeg sina.Pogotovo one stvarcice od 0-3 mjeseca su obucene svega par puta ili neke nismo stigli ni obuci.
Ali bez obzira opet moramo u shoping nekih i novih stvari za malenoguser posted image
Minie nasi prvi djecaci su generacija a i ovi ce biti tu negdje aBd...

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 338
22.3.2016 9:15:40   
samy_lo
Jutro zenice..
Ja sam nikakvaa..Otac mi je otisao na jako rizicnu operaciju pa sam uplasena jako..nadam se najboljem..molim dragog Allaha za pomoc.
Mene nesto boli kao slijepo crijevo samo ato mene boli na lijevoj strani..sta li jr?

< Poruku je uredio samy_lo -- 22.3.2016 9:16:22 >

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 339
22.3.2016 9:44:56   
maya25
samy_lo nek dragi Allah bude na pomoci tvom ocu i da sve prodje kako treba...

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 340
22.3.2016 9:55:28   
tačkicaa
Jutroooo user posted image
Evo ja nikako da dođem sebi, što od užasnog jutra, što od jučerašnjeg usranog dana. Ivinjavam se mamicama na psovkama, ali kad te krene maler, đe baš u trudnoći da strefi user posted image
Ali ono što je bitno, danas aBd kad izdeveram s ovim poslom idemo na kontrolu, mjeriti nuhalni nabor, vidjeti da su djeca zdrava (ne znam što govorim u množini user posted image ) i da su dečaci (ili devojčice, ko zna user posted image )
Samy_lo Žao mi je zbog oca, nadam se da će biti dobro što prije. A što se tih bolova tiče, jesi sigurna da nije želudac, mene tako od nervoze zaboli cijeli stomak, a sve od želuca?
Što se tiče debljanja, ja imam osjećaj da ću biti k'o loptica user posted image Visoka 165, već imam 60kg, možda i više, jer se ne vagam nikad, samo kad moram kod doktorice user posted image Ali briga me, ja sam meni zgodan user posted image
Ne znam šta sam još htjela pisati ... user posted image
Kako god, mahanje svima user posted image

(odgovor članu maya25)
Neposredna veza do poruke: 341
22.3.2016 10:10:37   
blossom
Jutro hanume user posted image

Bila sam nesto lijena da pisem, a nisam ni imala nesto posebno da napisem... Sve je standardno, izlezavanje, nesanica, lupkanje.. Ali hB pa je tako user posted image

Beba_bu iskrene cestitke na bebici.. Da vam bude ziva i zdrava 100 godina user posted image zelim ti brz oporavak user posted image

Nove clanice, dobro nam dosle.. user posted image Da vam trudnocice prodju u najboljem redu aBd user posted image

Uhh jos malo ovog marta ostalo user posted image

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 342
22.3.2016 10:16:21   
blossom

IZVORNA PORUKA: samy_lo

Jutro zenice..
Ja sam nikakvaa..Otac mi je otisao na jako rizicnu operaciju pa sam uplasena jako..nadam se najboljem..molim dragog Allaha za pomoc.
Mene nesto boli kao slijepo crijevo samo ato mene boli na lijevoj strani..sta li jr?

Samy, zao mi je zbog operacije.. aBd da sve prodje u najboljem redu..

To sto te boli, da nije bol okruglog ligamenta? Mene je znalo zigati na lijevoj pa nekad i na desnoj strani, nesto slicno kao kad nahladis jajnike, bas bas jako da mi se plakalo... To je normalno, zbog sirenja svega...

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 343
22.3.2016 11:12:59   
Logica
Sanjalice nasla sam od dr beckmana prasak za odstranjivanje obojene odjece i uzela i te krpice..odem do okaidija da kupim gegice kakve je svekrva kupila imaju neku zirafu pa kontam nece moci u taj prasak kad ono nema velicina..tako da cu se morati praviti blesava :)

Choopy i ja sam sve peglala i da sam mogla sareno bih na 90 oprala..malo me drzi sad to da je ave dezinfikovano cisto spremno..kazu s trecim djetetom te prodje :)

Mayo mi smo u 3 dana s terminom ..i ja sam pomalo uzbudjena i sve mislim hocu li znati prepoznati kontrakcije..imas li ti ikakvih simptoma?

Tackice sretno na pregledu :)

Samy da Allah olaksa operaciju i podari onako kako je najbolje za njega a tebi sabura,drzi se..ja sam imala te bolove na lijevoj strani od zatvora..tacno svaka dva dana imala stolicu kojoj su prethodili ti bolovi..uglavnom na hajr:)

< Poruku je uredio Logica -- 22.3.2016 11:15:42 >

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 344
22.3.2016 12:25:39   
samy_lo
Ako me nastavi boljeti sutra cu trazit uputnicu za Jezero,jer je moj doktor na putu,pa mi je jedina opcija to..

Ma samo da mi mama javi da je izasao ziv iz sale..odvukli su ga u pola 9..cekamoo vijesti

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 345
22.3.2016 12:32:26   
tačkicaa
Meni odgodila pregled user posted image

Samy_lo Javi nam dobre vijesti, i mi čekamo s tobom user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 346
22.3.2016 12:53:14   
maya25
logica jos uvijek nista, bila u petak na kontroli dr kaze samo opusteno neces ti jos , a ja nocima ne spavam sto zbog lupkanja malenog sto zbog treme i nervozeuser posted image user posted image vidim ti vec uveliko peres robicu za bebu, ja tek posteljinu i ogradicu oprala ... lijena zena user posted image

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 347
22.3.2016 13:08:10   
Sanjalica 85
Evo i mene drage moje user posted image
Fuj dana i kise i depresije, a ja dogovorila kod rodice na kafu pa na vjezbice u dom zdravlja, a sada bih se najradije pokrila po glavi i spavala. Jos zaboravim, tuka user posted image , popiti tabletu protiv aritmije, pa sada k'o ribica disem, dok ne pocne djelovati user posted image
Samy_lo bit ce aBd sve dobro, sto kaze tackica, cekamo i mi sa tobom. To sto ti opisujes, boli i mene, ali je beba dosta veca, pa doktor kaze da pritisce ureter, jer se nonstop gura i lupka nogicama.
Idem se spremati dok se nisam predomislila, a malo mi fali user posted image

(odgovor članu maya25)
Neposredna veza do poruke: 348
22.3.2016 13:08:21   
samy_lo

IZVORNA PORUKA: tačkicaa

Meni odgodila pregled user posted image

Samy_lo Javi nam dobre vijesti, i mi čekamo s tobom user posted image

Hvala na podrsci.
A zasto ti je odgodila kontrolu?

06.09.2013 pocetak borbe

(odgovor članu tačkicaa)
Neposredna veza do poruke: 349
22.3.2016 13:24:59   
tačkicaa
Samy_lo Ma i ja sam kriva, trebala juče', al' zbog nekih drugih stvari morala pomjeriti za danas. Danas već ima popunjen termin u 5, a ja radim do pola 5 i eto ti valja čekat' do sutra. A baš sam se i radovala i pod tremom sam user posted image
Sanjalica 85 Ti vazda nešto zaboravljaš, k'o sa si trudna user posted image Ništa predomišljat', voz napolje user posted image
Logica Što ti je snajka, čim je od svekrve nešto, odma' se to prekraja user posted image Šalim se, ajde bona ko će ti zamjerat', obojila pa šta ima veze user posted image

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ishrana
smajli80

Koju vrstu namirnica vi lično volite a koju vrstu pripremate svojim ukućanima

Meso (55%)

Povrće (20%)

Voće (2%)

Tjestaninu (14%)

Morske plodove (1%)

Slatkiše (9%)

Broj svih glasova: 176

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *