Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 21.3.2016 15:42:44
nudzejma
Uuuu jeste se raspisale danas Ja jutros odnijela urin za urinokulturu i bila na kontroli kod ginekologa.Uglavnom rekla mi je da je beba nize ne nisko ali da se pripazim.Ja rekla da hocu da prekinem bolovanje i da se vratim na posao.Dr pristala al pod uslovom da ako osjetim bilo kakav pritisak dole odmah idem kod nje da otvorim bolovanje do poroda.I ja tako produzim na posao. Tamo haos obaveza se nakupilo...i sve je bilo dobro do nekih 12h kad su me ledja/krsta pocela boliti od onog polozaja za racunarom.Ledja bole nemogu se namjestiti a o koncentraciji da ne pricam.I ja porazgovaram sa direktorom koji je inace divan i razuman covjek,iako je privatna firma i dogovorim da iskoristima godisnji i onda opet bolovanje do kraja.S tim da cu pomalo raditi i od kuce....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 21.3.2016 16:49:17
Sanjalica 85
IZVORNA PORUKA: Logica
Dobrodosla BubaDara i ugodnu trudnocu zelim :)
Sanjalice jel to neka dm marka ili neki drugi proizvodjac? Bas cu da potrazim nek ima za ubuduce :)
Joj nisam sigurna koja je marka, bacila sam kutiju, ali stoje tamo na odjelu za masinu za ves, gdje su i boje sa tkaninu i te gluposti, mislim da 10 komada dodje unutra. nisu skupe, oko 3,5 KM mislim. BubaDara dobro dosla, znam kolika je tvoja radost, bila sam u istoj situaciji 3 godine. Uzivaj sada, odmaraj i i zelim ti laganu trudnocu Agata i Samy_lo dajte mi i vi termine pa da napravim update liste, sada vidjeh da i vi falite. Sto ne vicete zene Nudzejma ti k'o ja, 2 dana na poslu i ponovo na bolovanje ma nije vrijedno patnje, ako vec imas ok sefa i mozes se dogovoriti. Pogotovo ako te bole ledja i kukovi, ne bi ti ni 3 dana izdrzala na stolici za racunarom po 8 sati. Odmaraj kuci i sta te briga
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 21.3.2016 18:13:06
agatha
BubaDara, dobro došla termini su nam u dva dana! Sanjalice, moj termin je 11.9. ne znam jos spol. Ja dovela sina iz vrtića i sad pijem kafu, godi ležati i mene zabole krsta na poslu, stolica mi je katastrofa.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 21.3.2016 19:30:52
Angelica
Evo mene nakon icrpljivog povraćanja, virusa, temperatura, samo da mahnem i da kažem da sam preživjela Sada se borim sa alergijom al nije strasno kisem i malo oči svrbe izdržat cu i to ako Bog da... Beba se već mrda, ja ne mogu odolit odjeći i evo tek sad sam počela da uživam na trudničkom bolovanju sve do sad je bila borba.
Pozdrav za sve
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 21.3.2016 21:08:22
Choopy
Samo da vas pozdravim i da se prijavim da sam još tu.....da me ne obrišete sa spiska još
Citam vas, ali nemam nešto posebno da pišem.....sve smo spremili za bebaca, sada samo cekam....dani sporo idu...vuku se doslovno, pa i ova kišurina neda da se ide u šetnju, baš bzvz
Žene ja sam šarenu bebinu robicu prala na 30 stepeni, ali sam zato sve peglala izvraceno odnosno iznutra, tako boje ostanu dobre,a sve što ide na bebinu kožu je dezifinkovano vrelom peglom
Simptoma nikakvih haman i nemam pa ne mogu d avjerujem da je termin tako blizu
Mamice 333 drago mi je da ti je bolje, a šta ceš, strpi se, lezi, TV i knjige i proci ce vrijeme a zatim stiže
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 21.3.2016 22:14:28
BubaDara
Hvala sto si me odmah upisala na spisak draga agatha znaci gurat cemo zajedno hahaha Hvala vam na dobrodošlici drage moje ženice Mene vec zene oko mene bombarduju 'komplimentima' kako sam se udebljala i imam li brigu kolika ću tek biti? U sustini visoka sam 175 i tezim 78.6 kg na zadnjem pregledu a startna je bila 78.3kg. Je li to stvarno toliko puno ili sam ja samo sad preosjetljiva pa se nerviram na svaki takav 'kompliment' i mrzim kad mi kazu 'đesi debela?' Aaaaa mrs tamo, ja sam u najljepšem stanju za jednu ženu! Nadam se da se vama tako ne obraćaju, sve ću da ih bijem i za vas, bas sam ljuta hahaha! Vama sam se morala požaliti, vi cete najbolje razumjeti kao i uvijek!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 22.3.2016 0:04:33
Sanjalica 85
Choopy blago tebi, eto mirisnog smotuljka uskoro zelim ti lagan porod I da sve protekne kako treba BubaDara nema na cemu . Pusti pakosne zene, sta je to na tvoju visinu. Ja sam isto visoka 175 I evo u 8 mjeseca sam usla sa oko 9 kila u plusu, ali vjeruj sve otislo u stomaka I malo u guzu, od pozadi kad me gledas ni ne vidi se da sam trudna, a s prijeda kao lubenicu da sam progutala. Ljudi misle da cu svaki cas da se porodim . I mene zovu debela, guzla i tome slicno. Nemaju nista pametnije da kazu, pa lupaju gluposti . Ti u sustini nisi nista ni dobila na kilazi koliko ja skontah. Ne daj da te nerviraju, nego uzivaj sa svojom mrvicom.
< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 22.3.2016 0:05:42 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 22.3.2016 7:30:17
maya25
dobro vam ovo kisno jutro drage evo i ja da se javim mislila sam da su me skinuli sa spiska . blizi se termin poroda i ja sam sve vise nervozna kako cu ja to :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 22.3.2016 8:27:31
minie
Jutric drage moje,
Ovih dana bas nekako manje vremena za javljanje, stignem procitati, ali pisati rijedje. Uh ove kise, bas je bezveze, jos kad spojim i nespavanje od nocas, ne znam kako cu 4 sata docekati.
ja narednog petka na pregeld, pa onda jos malo i 9. mjesec. Kako mi je samo proletila ova trudnoca, za ne povjerovati, nadam se da ce i porod biti takav Radicu negdje do 15.4. i onda uzivanje sa mojim R, da malo setamo i igramo se dok je jos uvijek sam.
Zelim toplu dobrodoslicu svim novim clanicama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 22.3.2016 9:02:45
nudzejma
Jutrooo iz kisne Tuzle....
Ja jos nista nisam kupila za bebu Nesto mi vrijeme brzo leti a i kontam obzirom da cemo aBd dobiti opet djecaka,imam jako puno garderobe od starijeg sina.Pogotovo one stvarcice od 0-3 mjeseca su obucene svega par puta ili neke nismo stigli ni obuci. Ali bez obzira opet moramo u shoping nekih i novih stvari za malenog Minie nasi prvi djecaci su generacija a i ovi ce biti tu negdje aBd...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 22.3.2016 9:15:40
samy_lo
Jutro zenice.. Ja sam nikakvaa..Otac mi je otisao na jako rizicnu operaciju pa sam uplasena jako..nadam se najboljem..molim dragog Allaha za pomoc. Mene nesto boli kao slijepo crijevo samo ato mene boli na lijevoj strani..sta li jr?
< Poruku je uredio samy_lo -- 22.3.2016 9:16:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 22.3.2016 9:55:28
tačkicaa
Jutroooo Evo ja nikako da dođem sebi, što od užasnog jutra, što od jučerašnjeg usranog dana. Ivinjavam se mamicama na psovkama, ali kad te krene maler, đe baš u trudnoći da strefi Ali ono što je bitno, danas aBd kad izdeveram s ovim poslom idemo na kontrolu, mjeriti nuhalni nabor, vidjeti da su djeca zdrava (ne znam što govorim u množini ) i da su dečaci (ili devojčice, ko zna ) Samy_lo Žao mi je zbog oca, nadam se da će biti dobro što prije. A što se tih bolova tiče, jesi sigurna da nije želudac, mene tako od nervoze zaboli cijeli stomak, a sve od želuca? Što se tiče debljanja, ja imam osjećaj da ću biti k'o loptica Visoka 165, već imam 60kg, možda i više, jer se ne vagam nikad, samo kad moram kod doktorice Ali briga me, ja sam meni zgodan Ne znam šta sam još htjela pisati ... Kako god, mahanje svima
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 22.3.2016 10:16:21
blossom
IZVORNA PORUKA: samy_lo
Jutro zenice.. Ja sam nikakvaa..Otac mi je otisao na jako rizicnu operaciju pa sam uplasena jako..nadam se najboljem..molim dragog Allaha za pomoc. Mene nesto boli kao slijepo crijevo samo ato mene boli na lijevoj strani..sta li jr?
Samy, zao mi je zbog operacije.. aBd da sve prodje u najboljem redu..
To sto te boli, da nije bol okruglog ligamenta? Mene je znalo zigati na lijevoj pa nekad i na desnoj strani, nesto slicno kao kad nahladis jajnike, bas bas jako da mi se plakalo... To je normalno, zbog sirenja svega...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 22.3.2016 11:12:59
Logica
Sanjalice nasla sam od dr beckmana prasak za odstranjivanje obojene odjece i uzela i te krpice..odem do okaidija da kupim gegice kakve je svekrva kupila imaju neku zirafu pa kontam nece moci u taj prasak kad ono nema velicina..tako da cu se morati praviti blesava :)
Choopy i ja sam sve peglala i da sam mogla sareno bih na 90 oprala..malo me drzi sad to da je ave dezinfikovano cisto spremno..kazu s trecim djetetom te prodje :)
Mayo mi smo u 3 dana s terminom ..i ja sam pomalo uzbudjena i sve mislim hocu li znati prepoznati kontrakcije..imas li ti ikakvih simptoma?
Tackice sretno na pregledu :)
Samy da Allah olaksa operaciju i podari onako kako je najbolje za njega a tebi sabura,drzi se..ja sam imala te bolove na lijevoj strani od zatvora..tacno svaka dva dana imala stolicu kojoj su prethodili ti bolovi..uglavnom na hajr:)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 22.3.2016 12:53:14
maya25
logica jos uvijek nista, bila u petak na kontroli dr kaze samo opusteno neces ti jos , a ja nocima ne spavam sto zbog lupkanja malenog sto zbog treme i nervoze vidim ti vec uveliko peres robicu za bebu, ja tek posteljinu i ogradicu oprala ... lijena zena
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 22.3.2016 13:08:10
Sanjalica 85
Evo i mene drage moje Fuj dana i kise i depresije, a ja dogovorila kod rodice na kafu pa na vjezbice u dom zdravlja, a sada bih se najradije pokrila po glavi i spavala. Jos zaboravim, tuka , popiti tabletu protiv aritmije, pa sada k'o ribica disem, dok ne pocne djelovati Samy_lo bit ce aBd sve dobro, sto kaze tackica, cekamo i mi sa tobom. To sto ti opisujes, boli i mene, ali je beba dosta veca, pa doktor kaze da pritisce ureter, jer se nonstop gura i lupka nogicama. Idem se spremati dok se nisam predomislila, a malo mi fali
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 22.3.2016 13:24:59
tačkicaa
Samy_lo Ma i ja sam kriva, trebala juče', al' zbog nekih drugih stvari morala pomjeriti za danas. Danas već ima popunjen termin u 5, a ja radim do pola 5 i eto ti valja čekat' do sutra. A baš sam se i radovala i pod tremom sam Sanjalica 85 Ti vazda nešto zaboravljaš, k'o sa si trudna Ništa predomišljat', voz napolje Logica Što ti je snajka, čim je od svekrve nešto, odma' se to prekraja Šalim se, ajde bona ko će ti zamjerat', obojila pa šta ima veze