Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 18:56:21
Amani12
Hvala Vam zene moje
Mom2Be svekrva ti je king, oplakah.
Moja beba po mjerama 3,200. Grlic omeksan, otvorena 2 i po prsta ali beba jos visoko jer ovaj visak vode mu smeta da zauzme polozaj. Ali namjestit ce se abd.
Pufniceee eto tvoje bebe, jos samo maloo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 18:59:01
Choopy
Dobro vecer
Pufnice sretno
Hvala vam na dobrodošlici
Postavila sam pitanje tamo u temi Porodilište Jezero, ali mi niko nije odgovorio, kontam da je promaklo.
Ja vodim trudnocu privatno, ali ako sam dobro shvatila nakon ulaska u 9.mjesec trebam ici na preglede na Jezero, kako to ide, je li se dogovori s nekim dr ili te vodi ko te zapadne na pregledu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 19:31:37
mom2B
IZVORNA PORUKA: Choopy
Dobro vecer
Pufnice sretno
Hvala vam na dobrodošlici
Postavila sam pitanje tamo u temi Porodilište Jezero, ali mi niko nije odgovorio, kontam da je promaklo.
Ja vodim trudnocu privatno, ali ako sam dobro shvatila nakon ulaska u 9.mjesec trebam ici na preglede na Jezero, kako to ide, je li se dogovori s nekim dr ili te vodi ko te zapadne na pregledu
Ja sam na jezeru i vodi me dr Naima Imsirija... ja sam otisla po poreporuci i nisam se pokajala nimalo... E sad vjeruj mi da su gore dr svi ok (jedino zene imaju neku odbojnost prema Kasumovicki) i dr Kandic je mlada pa ne znam koliko ima iskustva... Ti nabavi spisak doktora sa Jezera i odluci kod kojeg bi isla... nazoves ginekologiju na br 250-285 i pitas kad je taj dr na ultrazvuku ili u dezuri... Odes tada, uradis CTG i trazis da ti taj dr pregleda i kazes mu da bi voljela da te nastavi voditi do kraja...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 19:33:15
ney75
Amani Nisam bila sigurna da si ti :D pogledala sam par puta, pa mi bilo ofirno vise, cisto da se uvjerim :D kad si izasla, bila sam sigurna :) a nisam na ctg, na kontrolu dolazila, na ctg prvi za 10 dana in shaa Allah :) Ja sam pokrivena, s muzem dosla, ako se sjecas :) nadam se da ce ti sve biti kako treba in shaa Allah, da ti sto brze i lakse prodje :*
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 19:33:32
mom2B
IZVORNA PORUKA: Amani12
Hvala Vam zene moje
Mom2Be svekrva ti je king, oplakah.
Moja beba po mjerama 3,200. Grlic omeksan, otvorena 2 i po prsta ali beba jos visoko jer ovaj visak vode mu smeta da zauzme polozaj. Ali namjestit ce se abd.
Pufniceee eto tvoje bebe, jos samo maloo.
Ja pisem muzu na skypu za njenu izjavu, on na poslu oplakao, gledaju ga kolege iz kancelarije blijedo i kontaju, ovaj je pukao totalno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 20:43:52
tropic
drage moje, da vam se javim da sam jedna terminusa manje, porodila se jucer u Vojnoj bolnici. Porod hvala dragom Bogu dobro prosao, ja i maleni dobro, vec smo u toplini naseg doma, uzivamo. Svima Vam zelim srecu i lahke porode i ne slusajte i ne citajte previse iskustva drugih, svaki porod je individualan.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 21:16:49
Isha
IZVORNA PORUKA: tropic
drage moje, da vam se javim da sam jedna terminusa manje, porodila se jucer u Vojnoj bolnici. Porod hvala dragom Bogu dobro prosao, ja i maleni dobro, vec smo u toplini naseg doma, uzivamo. Svima Vam zelim srecu i lahke porode i ne slusajte i ne citajte previse iskustva drugih, svaki porod je individualan.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 21:23:25
mom2B
IZVORNA PORUKA: tropic
jupiiii cestitam od srca, volite se, pazite i mazite
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 21:54:15
mala_sa
Ja vecerala, mislim po Bog zna koji put veceras veceram, grozna sam
Ja isto kad sam u Sarajevu uvijek uradim pregled kod Divanovica, on je meni bas super doktor.
Tropic iskrebe cestitke sad se mazite i mirisite
Pufnice eto bebare aBd uskoro, da se hairli sve zavrsi aBd i da rodis zivu i zdravu bebicu
Lejna meni je termin bio 25.9, a moja maca se rodila 19 , ja ti zelim porod na nas divan dan aBd
Andjela, pa taman eto da se imas fino cime zabaviti u periodu iscekivanja. Ja sam prvi put sve ranije bila spremila, a kako sam prenijela taj 9ti mi se bas bio otegaooooo; i svaki dan sam prelagala stvari tamo ovamo da se malo okupiram . A djeca, prica za sebe , Alina kao i tvoj V (znas i sama kako slusaju ). Sa Adinom je druga prica, on se vec sad zna sam dosta stvari, a i razumniji ue puno pa je sve lakse
< Poruku je uredio mala_sa -- 22.1.2016 21:58:25 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 22:23:42
*andjela*
tropic cestitam Pufnice i amani sad ce te i vas dvije uskoro drzati svoje bebice,zelim vam da sve prodje u najboljem redu,a onda cemo vidjeti sta cemo sa Mom2b ona nam se samo izvlaci
Mala sa i ja tako u prvoj trudnoci ,vozala torbu po autu 2 mjeseca ranije,a ono prenjela 7 dana ...sad imam jos tih nekih sitnica oko higijene i kozmetike ,i odjelce ...al manje vise sam spremna bar upola,to moze i MM pokupovati ako bas poranim...Nama je slava iduci petak...pa tako da 3/4 dana puna kuca...pa smo kontali to ostalo pokupovati kad prodje ,pocetkom februara...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 22:43:05
mom2B
jel me to neko spominjao
joj andjela ja sam ovo gledala nekoliko puta i svaki put mi je bilo simpaticno... sad sam oplakala... to je jedino sto se promijenilo u posljednje vrijeme.... postala sam emotivnija a nikad nisam bila takva... Tesko cu ja pustiti suzu, a sad svako malo cim nesto procitam o djeci meni suze kao u krokodila
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 23:20:57
_ayla_
nijee nijee evo mene...
neko sam vrijeme virila i ponesto citala u nadi da cu stici sta i napisati... ali stalno mi neko dolazi ili imam obaveza po gradu i nestignem
uglavnom danas sam bila na kontroli 38+3 po uzv, rodnicki dio pola clanka, usce prohodno za prst, glavica priljubljena. nismo uspjeli probuditi uspavanka malog, 3400gr. mama opet nije nista dobila na kilazi... zato se vise ne sekiramo utjesili ste me mm cak kaze da sam pravo omrsavila u trudnoci. vec mi dr nagovjestio kojim danima je dezurni u slucaju da krene prije petka, a ako ipak nekrene da dodjem u petak na ctg
postavim vam slikice kad stignem, procitah neki dan da je mala sa pitala za njih, odmah se sjetim trudnoce iz 2013 kad smo stalno stomacice postavljale, kompletice za izlazak bebice iz bolnice, krevetci
novim zelim dobrodoslicu, laku trudnocu i jos lakse porode
mamicama koje su se u medjuvremenu porodile cestitaam i brz opravak zelim!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 23:22:57
mala_sa
Meni je ovo jedan od ljepsih klipova koji sam vidjela na fejsu
Andjela nemoj pretjerati sad, ipak je to puno 3-4 dana puna kuca . Ja sam senisto opametila nakon prve T, al eto neiskustvo pa covjek sve misli nece nista stici
Za Aylu sam i ja pitala, ne kavlja se vec danima
Mum2be Ayla je iz Bihaca, niste se srele na ctg
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 23:33:46
_ayla_
mom jel to jos neka ajla ima termin blizu
i meni mala sa bilo predivno druzenje mozda zato sto sam tad imala nekako vise vremena za sve ... eto i ja ocekujem da ce sad jos koja zenica postaviti sliku stomacica ili stvarcica za bebicu. kako tvoj stomacic imas li vec koju sličicu?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 23:50:04
*andjela*
mala sa nije bas kod nas,al ispod nas kod Svekrve slavimo...al doce i od MM tetka iz Slovenije,zaova.djeca i tako samo ta rodbina koja ce biti koji dan vise...a ovi gosti jedu i odose
Joj ja bas kad spominjete te slicice neki dan gledam na temi trudnicki stomacici ,svoje slike iz prve trudnce,imas i ti bas Mala sa ...neznam kako bi to kopirala
Ayla ja jutros bila na kontroli ,zatvorena,grlica ima dovoljno...nikakvih naznaka da cu ubrzo...al dobro jos se i ne nadamtek ulazim u deveti ,znaci i ti ces ubrzo,takoi moj V bio jedno vrjeme nemoguc,sad se samo umiljava...grlli ,mazi