škorpija
|
IZVORNA PORUKA: cauchy Drage moje, vec dva puta napisah post, al ne prodje. Jos pisem s moba, pa fulam slova. Ovako, sad me pregledala ova GLAVNA doktorica. Ovdje svaki doktor ima svohe misljenje i pobijaju jedni druge. Ova kaze, beba je ziva, ali ne moze dalje s tako malo vode. Kaze da doktori s konzilija pojma nemaju o mom slucaju i da su me trebali lijeciti. A ja zaista do sad dzaba lezala, kao da su cekali da me se samo rijese. Ova mi sad rece radice ispiranje vagine, da sprijece infekcije, zatim amnioinfuziju-ubacivanje vode slicne plodovoj. Kaze moze ovo uspjeti, ali i ne mora, da budem spremna na sve. Hajde hvala Bogu da će neko nešto konkretno poduzeti, a ti misli pozitivno, bit će to sve dobro aBD Evo naala sam ovo na internetu Amnioinfuzija kao terapija u uslovima smanjenja količine plodove vode Novakov-Mikić Aleksandraa, Stojić Siniaa, Bogavac Mirjanaa, Mandić Aljoab aKlinički centar Novi Sad Smanjenje količine plodove vode (oligohidramnion) moe imati teke posledice po plod. Amnioinfuzija je intervencija tokom koje se fizioloki rastvor instilira u amnionsku upljinu. Cilj rada je da se kroz prikaz naih rezultata i pregled literature dobije uvid u uspeh i sigurnost amnioinfuzije Nakon isključivanja postojanja intraamnionske infekcije, kod trudnice sa indeksom količine plodove vode manjim od 10, pod kontrolom ultrazvuka intraamnionski je instiliran sterilan fizioloki rastvor zagrejan na 37 stepeni, brzinom 10-15 ml/min, zajedno sa 1 g Longacepha. U praćenom periodu urađeno je četiri terapeutske i jedna dijagnostička intervencija, u četiri slučaja trudnoća je produena, a u jednom je dolo do prsnuća plodovih ovojaka 20 sati nakon amnioinfuzije. Prosečno je intervencija rađena u prvoj polovini trećeg trimestra a produavanje trudnoće u uspenim slučajevima bilo je između četiri i pet nedelja, sa prosečnim dobijanjem na teini od oko 1200 gr. Ni u jednom slučaju gde se trudnoća nastavila nije dolo do komplikacija. U naem preliminarnom ispitivanju, amnioinfuzija je dovela do produavanja trudnoće u većini slučajeva, omogućavajući bolje sazrevanje pluća i veću porođajnu masu, a bez komplikacija trudnoće. Potrebna su dalja ispitivanja na većem broju slučajeva radi donoenja daljih zaključaka o efikasnosti i sigurnosti amnioinfuzije.
< Poruku je uredio škorpija -- 25.1.2016 10:39:16 >