|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
22.1.2016 13:50:26   
*andjela*
Mirisljavo manje vise user posted image
Al mene je najvise bunila ona izreka "SPAVA KAO BEBA" a moj V od kad se rodio ,godinu dana nije noc sastavio user posted image user posted image user posted image user posted image

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 526
22.1.2016 13:53:16   
*andjela*
http://www.yumama.com/porodica/kutak-za-mame/14034-pismo-koje-ce-dirnuti-svakog-roditlej-sine-ti-se-neces-seca.html

Procita ovo i rasplaka se user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 527
22.1.2016 13:56:53   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: *andjela*

Mirisljavo manje vise user posted image
Al mene je najvise bunila ona izreka "SPAVA KAO BEBA" a moj V od kad se rodio ,godinu dana nije noc sastavio user posted image user posted image user posted image user posted image

Isto ovako kod nas user posted image Ma i vise od godinu. Sve dok je dojio pa i poslije, znaci preko 2 god. user posted image Jedva sam cekala da noc sastavi pa da i ja mogu.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 528
22.1.2016 14:23:21   
Lejni
Neku noc sam pokusala da vam odgovorim ali je zablokirala kod mene rr totalno, hvala na dobrodoslici. Za termin cu javiti cim saznam. Kada se to odredjuje? Bila sam juce kod dr kaze 4+2 sam i za 7 dana na uz tek.

Ima li koja trudnoca iz Sarajeva i ako ima gdje vode trudnocu?
Nadam se da ce mi trudnicki dani brzo proletjeti uz vase drustvo

13.01.2016-e ugledali dugo zeljene user posted image

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 529
22.1.2016 14:27:30   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Lejni

Neku noc sam pokusala da vam odgovorim ali je zablokirala kod mene rr totalno, hvala na dobrodoslici. Za termin cu javiti cim saznam. Kada se to odredjuje? Bila sam juce kod dr kaze 4+2 sam i za 7 dana na uz tek.

Pa moze ti odmah reci termin, jer se vecinom racuna po datumu zadnje M.
A hoce ti itekako brzo proletjeti trudnoca uz ovo drustvo user posted image Bar meni brzo prolazi user posted image Prve kontrole se oduze, cekas godinu dana da prodje mjesec user posted image ali malo kasnije se samo zacudis kad je brze vrijeme kontrole user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 530
22.1.2016 14:32:23   
Lejni
Eto mozda mi kaze vec naredni put tj.za 7 dana. Eh u pravu si ovi prvi pregledi i dani sporo prolaze skroz.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 531
22.1.2016 15:11:41   
*andjela*
lejni mozes i sama izracunati...datum zadnje menstruacije + 7 dana i plus + 9 mjeseci..(Po Negelevoj formuli po kojo doktori racunaju je,datum zadnje menstruacije + 7 dana -3 mjeseca ,al to dodje isto)
tebi je negdje u avgustu pretpostavljam,sad neznam kad ti je tacan datum menstruacije

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 532
22.1.2016 16:08:25   
mom2B
Ja malo setala vani i kad sam dosla kuci legla i ukomirala se pola sata user posted image user posted image user posted image
Kad sam se probudila nisam znala gdje sam user posted image user posted image ali imam osjecaj kao da sam cijelu noc prespavala user posted image

andjela super za kontrolu user posted image user posted image , najbitnije je da se maleni razbudio... Ej dobra si kad si se sjetila mene... A jel ta trudnica ima neke naznake da ce se poroditi uskoro user posted image user posted image user posted image
Ja bih sto prije ali ovaj moj crnogorac odmara user posted image user posted image

1.2.2016 D. - sreca nasa najveca :)

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 533
22.1.2016 16:15:44   
Amani12
Cure moje kako ste mi?

Ima li nam novih bebaca ? Javljaju li se terminuse?

Moj bebac se okrenuo glavicom. Ali zbog viska plodne vode su nas ostavili u bolnici.
On se zato i vrti i okrece tako. Kaze dr moze on opet sutra guzom da se okrene.
Prate nas i cekamo.
Tesko mi je pao rastanak s velikim djecakom.user posted image
Ali obecala sam mu da se kuci ne vracam bez malenog brace.
I moram obecanje ispuniti.user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 534
22.1.2016 16:16:11   
ney75
Drage moje, ja sam danas isto bila na kontroli u vojnoj, i JA MISLIM, nisam sigurna, da je Amani bila isto, jer sam je prepoznala sa slika sa baby shower.. ugl ako je ona bila, kad je izasla sa kontrole, rekla je prijateljici da se mali okrenuo, i da su joj rekli da ostane u bolnici, i otisla je po stvari..
Ako nije bila amani, unaprijed se izvinjavam i nek mi halali ako sam je zamijenila :)

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 535
22.1.2016 16:21:26   
ney75
Izgleda da nisam pogrijesila onda :)

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 536
22.1.2016 16:50:17   
Amani12
Ney nisii. Ta sam.
Trebala si se javiti da se upoznamo. user posted image
Ti bila na ctg-u ?

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 537
22.1.2016 16:53:51   
Sanjalica 85
Da se i moja debuljaca i ja tuspasimo user posted image . Danas sam malo setala, isla na depilaciju, malo da se uljudim user posted image , iduce sedmice idem u malo toplije krajeve...MM se sazalio pa me vodi na more, valjda ce biti lijepo vrijeme za setnju...jedva cekam samo malo da promjenim.

Cauchy super vijesti user posted image , bitno je da te drze na posmatranju i da nista ne prepuste slucaju. Cuvaj se, zanimaj se necim, neko je vec napisao, imas super bojanke za odrasle, smiruju zivce pravo...samo probaj da se razonodis necim, cisto da malo rasteretis mozak...saljemo vam oboma puno zagrljaja user posted image

Mom2B sta su te bona zaskocili ko cavke, ne daj da te iznerviraju...tako su mene, mislis li ti radjati mlada (a niko ne razmislja da postoji neka druga pozadina svega), pa ce onda biti, mislis li se poradjati, a onda nastupa ono, a kada cete drugo, nasa posla user posted image user posted image

Daliyah92 znaci tvoja malena nam popravlja prosjek, jos jedna princezinjauser posted image Blossom, meni se cini da ce moja malena da bude veci harambasa od svih deckica, izudara me pravo, juce MM naslonio glavu na stomak, tako je jako udarila, da sam ja ostala bez daha, nije mogao da vjeruje da to tako izgleda.user posted image

Odoh sada skontat nesto za rucak/veceru, vise mi je ponestalo ideja, a i nista mi se posebno ne jede...na kraju ce biti makaroni user posted image user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 538
22.1.2016 17:00:15   
mom2B

IZVORNA PORUKA: Amani12

Cure moje kako ste mi?

Ima li nam novih bebaca ? Javljaju li se terminuse?

Moj bebac se okrenuo glavicom. Ali zbog viska plodne vode su nas ostavili u bolnici.
On se zato i vrti i okrece tako. Kaze dr moze on opet sutra guzom da se okrene.
Prate nas i cekamo.
Tesko mi je pao rastanak s velikim djecakom.user posted image
Ali obecala sam mu da se kuci ne vracam bez malenog brace.
I moram obecanje ispuniti.user posted image

Eeeej draga moja ja vjerujem da se beba vise nece okretati i da ces ti biti ubrzo sa svojim djecakom... javljaj nam se mi cekamo vijesti s nestrpljenjem... user posted image user posted image

Sretnoooooooooo user posted image user posted image i neka to porod bude ovako brz user posted image user posted image

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 539
22.1.2016 17:06:15   
mom2B

IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85

Mom2B sta su te bona zaskocili ko cavke, ne daj da te iznerviraju...tako su mene, mislis li ti radjati mlada (a niko ne razmislja da postoji neka druga pozadina svega), pa ce onda biti, mislis li se poradjati, a onda nastupa ono, a kada cete drugo, nasa posla user posted image user posted image

E napokon sam danas saznala sto sveki stalno pita kad ce se malac roditi... Kaze da ce da pravi jabukovacu i jos svasta nesto za jelo, a da za to treba vremena, pa kad bi joj bebac samo mogao sapnuti kad ce doci da ona moze na vrijeme poceti da sprema, onda bi ona bila najsretnija user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E ljudi moji user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 540
22.1.2016 17:19:22   
mala_sa
Mi evo ruckili masnice, Sanjalice haman ko i tvoji makaroni user posted image user posted image . Ja sam sad bas mm rekla da umjesto sto smo isli u BiH na zimski odmor, bolje da smo gdje na more razgulili. Iducu novu cemo pametnije aBd user posted image .

Mum2be najavi ti sveki vec veceras, pa da dobro popodis sa secerom, ipak treba snage za porod user posted image user posted image

Daliyah i Andjela ni moj A nije sastavio ni jednu jedinu noc do pune 2god, bukvalno sam spavala otvorenih ociju user posted image

Andjela user posted image za kontrolu, ostalo tebi znaci jos vremena da sve fino spremis user posted image

Amani nadam se da je djecak cvrsto odlucio da ostane naglavacke user posted image . Zelim ti da se cim prije hairli porodis i da rodis zivu i zdravu bebicu aBd. A za rastanak sa velikim djecakom, razumijem u potpunosti user posted image , ja bih vec sad mogla poceti plakati pri samoj pomisli user posted image

Leyna, mozes sama izracunati kako ti vec zenice napisase, a potvrdit ce ti ona iduci put poslije uz aBd.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 541
22.1.2016 17:21:41   
Isha
Andjela, prvog sam prenijela 5 dana, a s drugim je porod bio induciran sa 35 sedmica zbog viska plodne vode.

Danas sam bas nesto slomljena, i ledja me bole od tezine stomakauser posted image .

Mom2b, pa ne treba joj 10 dana za jabukovacu user posted image

Lejni, ja sam iz Sa, vodim tr.u Nasoj maloj klinici kod dr Dekovica, on inace radi na Jezeru.

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 542
22.1.2016 17:36:35   
Sanjalica 85

IZVORNA PORUKA: Lejni

Lejni imas na RR kalkulator trudnoce, a takodjer imas i dosta aplikacija za telefon koje ti izracunaju termin prema zadnjoj menstruaciji. Samo ukucas datum i on sve sam izracuna. Tim istim kalkulatorom se koriste i ljekari na pocetku. Ja sam isto iz Sa, i trudnocu vodim privatno kod doktora Divanovica, ali on ne radi nigdje drugo, tako da cu uskoro morati da trazim nekoga na klinici. Temeljit je, pazljiv, malo osjetljiv na debljane user posted image , ali sve u svemu veliki strucnjak.

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 543
22.1.2016 17:36:45   
mom2B

IZVORNA PORUKA: Isha

Andjela, prvog sam prenijela 5 dana, a s drugim je porod bio induciran sa 35 sedmica zbog viska plodne vode.

Danas sam bas nesto slomljena, i ledja me bole od tezine stomakauser posted image .

Mom2b, pa ne treba joj 10 dana za jabukovacu user posted image

Lejni, ja sam iz Sa, vodim tr.u Nasoj maloj klinici kod dr Dekovica, on inace radi na Jezeru.

E pa bas zato... treba je napraviti dan ranije da upije agdu user posted image user posted image user posted image
Sad joj govorim da cu ja nazvati Milana tarota da mi kaze kad ce mali doci user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 544
22.1.2016 18:09:42   
Pufnicaa
Drage moje da se i ja javim.Bila jutros na ctg u i nije bio dobar 3x ponovim,i posalju me na uz..kazu smanjila se plodna voda,posalju me na ginekoloski sve ok zatvorena skroz,grlic ocuvan,vodenjak isto.I ostave me na posmatranju..Doktor kaze beba krupna nemoze prirodno i najvjerovatnije ce me poroditi u ponedjeljak na carski..eto i meni moje mrvice uskoro Abd :)

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 545
22.1.2016 18:16:50   
Isha
Pufnice, eto bebare aBd user posted image . Ti si na Jezeru? Koliko je krupna? Jesi li ti sitnija?

mom2 b, pa dobro dan, ali 10 user posted image . Kao da ti ne bi voljela znati, samo ti pritisak stvaraju.

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 546
22.1.2016 18:30:56   
mom2B
Aaaaa pufnice suuuper, eto tebi tvoj bebice... to za plodnu nije strasno jer si pri kraju user posted image user posted image user posted image

vec sljedeci vikend si kuci abd user posted image user posted image Javljaj nam se sa novim vijestima...

Evo ga... januarske terminuse odcepile user posted image user posted image user posted image

Isha vjeruj mi da mi jos uvijek nema pritiska... gore mi je bilo prije trudnoce... godinama pokusavas, svi nalazi OK, a bebe nigdje... A najgore je sto smo nas dvoje u masala lijepim godinama user posted image user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 547
22.1.2016 18:35:16   
*andjela*
Mom2B pa upamtila sma ja termine user posted image ,bila je posle mene pa neznam sta joj je rekla doktorica,izgleda kao da joj je stomak bas nisko ,ilse spustio il joj je uvjek bila niska trudnoca....a cura s e bas razbudila drugi put na CTG da je samo udarala u one sonde

Amani super za polozaj bebice,pa sta kazu kad bi se mogla poroditi...joj ja ne smjem ni pomisljati kako cu ostaviti svog djecaka,on jos malen,tek 2 godine napunio ,a nismo se rastavljali skoro nikako ,kao ja ne radim svaki dan smo zajedno...to ce mi biti teze nego porodjaj user posted image

Mala sa pripreme su upola...jos bi trebali kupiti odjelce za bebu...i jos neke stvarcice,pelene,apoteka,ulosci ....i torba je upola,oprala i spavacice...i pripremila i opeglala za bebu stvarcice...kako si ti...slusaju li djecica user posted image

Pufnica znaci i ti si ostala na posmatranju...ajd navijamo da se sto lakse porodite...user posted image nema sta terminu su vec

Isha ja sad ne idem do 1 februara ,tad imam UZV..ovako jos nikakvih naznaka,zatvorena user posted image kad ti ides na kontrolu

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 548
22.1.2016 18:40:22   
Lejni
Na te kalkulatore sam racunala i kazu 27.09 akobogda.

Meni je dr Godinjak pomogao da zatrudnim, isla sam na Terme kod njega ali mi radi samo dva puta nedjeljno i ogromne su guzve i nema neke aparate bog zna sta. A i malo mi je daleko izgubimo par sati. Moram skoro nedelju dana ranije da se narucim inace mengrde one sa recepcije kako su popunjeni termini pa me ubace da dodjem i da cekam. Ali mi je cikica mnogo drag onako samo me sve to nervira. Moja prijateljica ide kod Vernesa Begovica pa ga preporucuje jer je prosle god imala spontani a ove godine isto pocelo kao prije i dr je spasio. A i blizu mi je. Pa se razmisljam.

Ostale zene jos nisam popamtila pa ne pisem posebno svakoj. Dragoi je za zenu kojoj su htjeli trudnocu da prekinu sto je ipak bolja situacija. Budi hrabra i ne daj svoju mrvicu

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 549
22.1.2016 18:44:03   
Pufnicaa
Hvala vam zene punoo..A nisam ja bas sitna ali bebi je krupan pa on je oko 4kg ali krupne mu kosti i bpd onaj 103 a po mjerenju kazu carski i mene bas obradovase,a jesam na Jezeru...

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu Lejni)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *