Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 18:31:57
Amani12
I ovaj moj je stucavko. Danas je stucao na desnoj strani pupe,po sredini,pa ja nikako ne mogu procijeniti kako je okrenut. A stomak mi je vec duze vrijeme spusten,ali smoto mali je okrenut pogresno. Ne zna izlaz da nadje nikako.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 18:33:19
Amani12
IZVORNA PORUKA: Isha
Cauchy draga, super pa su druge dr bile, pokusaj se opustiti, nema veze sto si u bolnici, neka te prate. Ti pokusaj filtrirati informacije koje cujes i njihove horor price.
Bice to sve dobro,insallah.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 19:06:03
Arya
Helloo
Mom2b jesi ti na Jezeru ili u Vojnoj? Ja sam u utorak satima bila na GAK-u, možda smo se srele, bila je jedna trudnica lijepe duge kose nju su vraćali više puta na CTG, meni su isto radili kada sam rekla da bebu ne osjetim.
Zna li neko sigurno koliko trebam biti prijavljena u kantonu sarajevo da ostvarim pravo na porodiljsku? Neko kaže 12 mjeseci neko 6... zaposlena godinama, samo sam prebivalište iz ZDK u KS prebacila
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 19:27:24
mom2B
IZVORNA PORUKA: Arya
Helloo
Mom2b jesi ti na Jezeru ili u Vojnoj? Ja sam u utorak satima bila na GAK-u, možda smo se srele, bila je jedna trudnica lijepe duge kose nju su vraćali više puta na CTG, meni su isto radili kada sam rekla da bebu ne osjetim.
Zna li neko sigurno koliko trebam biti prijavljena u kantonu sarajevo da ostvarim pravo na porodiljsku? Neko kaže 12 mjeseci neko 6... zaposlena godinama, samo sam prebivalište iz ZDK u KS prebacila
Na GAKu... e tu su curu vracali tri puta da uradi CTG... ja sam kasnije usla Eto bile smo zajedno i blizu a nismo ni znale
6 mjeseci je potrebno da si u radnom odnosu da bi ostvarila pravo na porodiljsku naknadu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 19:41:20
mom2B
IZVORNA PORUKA: Pufnicaa
Mom2B Nama se opasno primaklo,a ti nemas nikakvih simptoma,dok ja s druge strane nisam bila nikad gora hahah..Svaki dan kontam sad ce krenuti,ujutro jedva ustanem koliko me bole stidne kosti,krsta ima 2 dana bas me bole,lazne kontrakcije sve cesce,ali stomak mi se nije nimalo spustio,vjerovala ili ne gornji dio je toliko zategnut ma samo sto se ne raspukne a donji dio ispod pupka mekan,beba sva nekako gore...Jedino sto sam primjetila manje mi gura nogice u rebra jer me manje bole,i spavam bas dobro zadnjih dana,cak i previse,sinoc sam legla u pola 11 ustala jutros u pola 11 ja vise ni zgaravice nemam.
Tebe bas ne popusta ccc.. Neznam,sve sto je meni pomagalo kod zgaravice nikom nije Ali jos sam skontala nesto ako ne jedem na vrijeme,i ako nista ne pojedem prije kafe uhvati me i ne popusta..Nadam se da ce te makar popustiti malo,ali ako i ne hej eto te pred krajem Jos malo i uzivamo s nasim :D
Cesto mislim na tebe i pitam se kako ces proci do poroda... Pored svega jos te zavlace sa tom komisijom... bas strasno
A moj mali se igra, pa ispupci guzu a nekada mi se toliko izdigne pupak da imam osjecaj da ce mali na pupak izaci Ja jucer osjetim "nesto" izaslo iz mene i sva sretna potrcim u WC nadajuci se da je sluzni cep, ali ono samo ostatak vaginalete izasao... Ufff kako sam se razocarala Sinoc sam uzela i rizu i dvopek i hladno mlijeko u raznim intervalima... pa nabacala jastuka da budem podignuta ali cim legnem bude mi jako lose... I onda opet sjednem i tako sjedim ko avet i gledam TV... Ne znam kako je kod tebe ali meni su vec pocela pristizati pitanja tipa: gdje je zapelo, sto se ne poradjas? sto si to mlada otegla?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 21:47:29
sprinter
ja nisam trudnica ali nekad zavirim na vaš forum.mene hvata nostalgija za još jednom bebarom a mm ni ne pomišlja na to . možda ga nenkako smuntam .nije htio ni drugo. uglavnom,sretno vam. za forumašicu u bolnici-izdrži i ja sam u prvoj trudnoćiležala zbog kontrakcija i plakala ko godina prva dva dana.ali nije ni to toliko strašno.brzo rođe,bitno da je bebi dobro.eto,drage sretno. za ovu što se beba ne okreće,nije ni moja P se htjela okrenut,trebala na carski pa sam krenula i prirodno je rodila.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 23:22:16
škorpija
IZVORNA PORUKA: sprinter
ja nisam trudnica ali nekad zavirim na vaš forum.mene hvata nostalgija za još jednom bebarom a mm ni ne pomišlja na to . možda ga nenkako smuntam .nije htio ni drugo. uglavnom,sretno vam. za forumašicu u bolnici-izdrži i ja sam u prvoj trudnoćiležala zbog kontrakcija i plakala ko godina prva dva dana.ali nije ni to toliko strašno.brzo rođe,bitno da je bebi dobro.eto,drage sretno. za ovu što se beba ne okreće,nije ni moja P se htjela okrenut,trebala na carski pa sam krenula i prirodno je rodila.
Mala ti je još druga beba, pusti malo muža da se dohaviza pa ga možda smuntaš i za treće, iskreno i ja sam svog teškom mukom smuntala za drugo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 8:59:04
mom2B
dobro jutro moje zenice
uspjela sam se malo naspavati, ali sam prvo sjedila na krevetu do 2h dok me zgaravica nije malo popustila i uspjela sam na kraju odspavati 4h kad se sve sabere
Kako ste mi jutros? Kako bebice slusaju? Ima li naznaka da ce neka uskoro da bude prekizena na spisku?
Eeee moja Isha, izgleda da srugi su nestrpljiviji od mene i da im moja trudnoca teze pada
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 9:48:24
mom2B
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Jutroooo , nosici su nam se jutros posteno smrzli
Terminuse su nam jos uvijek sve na broju
Mum2be, obicno to tako bica, drugi ti unaprijed isplaniraju vrijeme i nacin poroda, pa se onda cudom cude ako ne bude kako su zamislili
Bolje nisi mogla da napises
Choopy dobro nam dosla, napisi nam termina poroda i pol bebe da te stavimo na spisak cekalica Neka ti trudnoca do kraja protekne u najboljem redu i da uskoror uzivas sa svojom malenom bebicom a do tada budi cesce s nama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 9:58:12
minie
Jutro,
Hladno jutros Bgm, jos neki vjetric puhnuo
Sad cekam pauzicu, pa cu malo prosetati nasom glavnom ulicom, jos sta uhvatiti na snizenju, bila i plata
Sutra aBd malo na planinu, hoce moj R da proba da skija
Cauchy kako si ti danas? Je li bilo nekih kontorla? Mum2B, probaj izbaciti kofein, meni je bas smetao na pocetku trudnoce, zgravica me ubila kad popijem kafu ili caj. Amani je li se R okrenuo kako treba?
Novim clanicama dobrodoslica a januarskim terminusama sto brzi i laganiji porod.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 10:01:29
cauchy
Zdravo. Jutros sam opet radila nalaze, prate da se infekcija ne pojavi. Bila sam na uz, za sad je sve uredu, sa plodnom vodom je ista situacija. Samo da izguram ovu trudnocu. Molim Boga da mi da strpljenja i snage.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 10:01:44
mom2B
IZVORNA PORUKA: minie
Jutro,
Hladno jutros Bgm, jos neki vjetric puhnuo
Sad cekam pauzicu, pa cu malo prosetati nasom glavnom ulicom, jos sta uhvatiti na snizenju, bila i plata
Sutra aBd malo na planinu, hoce moj R da proba da skija
Cauchy kako si ti danas? Je li bilo nekih kontorla? Mum2B, probaj izbaciti kofein, meni je bas smetao na pocetku trudnoce, zgravica me ubila kad popijem kafu ili caj. Amani je li se R okrenuo kako treba?
Novim clanicama dobrodoslica a januarskim terminusama sto brzi i laganiji porod.
Evo vec 6 dan ne pijem kafu, ni caj (a taman sam pocela da pijem caj lista maline), minimalno slatko (cak ni datule), ali mi se cini da cak i kad se vode napijem dobijem zgaravicu... Toliko malo jedem da sam konstantno gladna
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 10:06:55
mom2B
IZVORNA PORUKA: cauchy
Zdravo. Jutros sam opet radila nalaze, prate da se infekcija ne pojavi. Bila sam na uz, za sad je sve uredu, sa plodnom vodom je ista situacija. Samo da izguram ovu trudnocu. Molim Boga da mi da strpljenja i snage.
Ovo su super vijesti... Samo naprijed draga, a dace bog strpljenja i snage Vidi sa svojima da ti donesu nesto sto ce ti okupirati misli, neku knjigu, casopis ili nesto sl, samo da manje razmisljas o svemu i da manje slusas price oko sebe (ako ih ima)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 10:35:28
blossom
Jutro drage zenice
Ja bila napisala svasta nesta i ne ode...
Sanjalica 85, skuzila sam i ja da su nam majske bebice vecinom deckici tvoja princeza ce imati bas izbora kasnije Ma da nam budu aBd zivi i zdravi samo..
cauchy, samo hrabro, kao i do sad... Uzdaj se u Boga i sve ce to brzo proci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 10:36:37
mala_sa
Mum2be meni vise te opaske na broj trudnoca i termin poroda normala postale, pa ni ne cujem pola
Cauchy, izdrzat ces draga, dat ce drag Bog snage. sto rekose smisli neku preokupaciju, ako nista nek ti tm skine kakvih serija pa gledaj na laptopu, knjige, casopisi, imaju sad i ove mozaik bojanke za odrasle (ako to volis), pleti, vezi, ma sve sto ti napamet padne...
Minni ja moram mamu i seku poslati u Lindex, meni su njihovi bodici i helankice bas najbolji, al cekam ono veliko snizenje, jer uvijek ostanu bas ti najmanji brojevi koji mi i trebaju
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 13:26:29
Daliyah92
Dan
Kako ste mi sve redom?
Novim clanicama dobrodoslica Vidim ima jos jedna majska bebica
Sanjalice, i u mene je vjerovatno princezica Tako mi je dr. rekla zadnji put. Za 4 dana mi je kontrola pa da vidim hoce li jos jednom potvrditi
Cauchy, bas mi je drago da je sad sve ok.. ne brini, bice sve kako treba ako Bog da Iskreno ti zelim da rodis zivu i zdravu bebicu i da ne bude problema. Malo se i namucimo nekad ali sve za nase bebare
Sprinter, i ja ti kazem da ti je bebica jos mala, pa mozda ti muzu treba odmora malo A i ti odmaraj malo jos pa onda vidi sta dalje.. Ja nekad pomislim kako jedva cekam da bebica dodje, ali znam da nije tako sve mirisljivo (kao sama bebica) kad bebica dodje Pa kazem hvala Bogu sto nam je dao 9 mjeseci da se pripremamo psihicki
Januarskim terminusama zelim lagane porode i da se "kutarisete" sto prije Vidim bebicama fino, ne bi one van
Meni ovdje prijateljice kazu kako mi brzo trudnoca prolazi, pa to je kad me rijetko vide hehe. Tako da ne vjerujem da ce mi ko dosadjivati pred kraj, nego ce se samo zacuditi kad sam brze
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 13:40:36
*andjela*
Evo i mene Provela sam citavo jutro u domu zdravlja...odemo ja i MM oko 8 jutros jos bilo hladno bas,oko pola 9 bila narucena na pregled... Sto se tice pregleda,nista posebno zatvorena,grlic super,nikakvih promjena niti naznaka da bi mogla ubrzo...dala mi da odradim krv i urin...i posalje me da uradim jedan CTG.... kad sam odradila,sve ravno...beba premirna...kaze ajd ponovi ,pojedi nesto,ja brze bolje uzmem neku cokoladicu i sok ondje na aparatu,ko ce hodati kontam do pekare,i razdrma se beba ...drugi CTG je bio dobar... Narucila me za UzV 1.februara.... MOM2b ti si se bas prebacila u februar,da ti nije puno to do 14 .februara samnom bila jedna bas termin joj 31.januara,ja se odma sjetim tebe
Choppy dobro dosla
Amani imali ista novo ,jel se okrenuo momak
isha a kako si drugog djecaka rodila pre ili posle termina,meni kod prvog prosao temrin,bas kaze doktorica jutros ,ostalo malo mjesta na nalazu,kaze ona ajd ovdje cemojos ovaj put ,da ne uzima novi list ,ja kazem mozda nece vise ni trebati,ona se smije ,kaze Ti mislis da ces se tako brzo poroditi ....tako sma mislila i prvi put
Ove januarske terminuse jedna polovina se i ne javlja a druga sama sebe prebacila u februar
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 22.1.2016 13:40:59
škorpija
IZVORNA PORUKA: Daliyah92
Dan
Kako ste mi sve redom?
Novim clanicama dobrodoslica Vidim ima jos jedna majska bebica
Sanjalice, i u mene je vjerovatno princezica Tako mi je dr. rekla zadnji put. Za 4 dana mi je kontrola pa da vidim hoce li jos jednom potvrditi
Cauchy, bas mi je drago da je sad sve ok.. ne brini, bice sve kako treba ako Bog da Iskreno ti zelim da rodis zivu i zdravu bebicu i da ne bude problema. Malo se i namucimo nekad ali sve za nase bebare
Sprinter, i ja ti kazem da ti je bebica jos mala, pa mozda ti muzu treba odmora malo A i ti odmaraj malo jos pa onda vidi sta dalje.. Ja nekad pomislim kako jedva cekam da bebica dodje, ali znam da nije tako sve mirisljivo (kao sama bebica) kad bebica dodje Pa kazem hvala Bogu sto nam je dao 9 mjeseci da se pripremamo psihicki
Januarskim terminusama zelim lagane porode i da se "kutarisete" sto prije Vidim bebicama fino, ne bi one van
Meni ovdje prijateljice kazu kako mi brzo trudnoca prolazi, pa to je kad me rijetko vide hehe. Tako da ne vjerujem da ce mi ko dosadjivati pred kraj, nego ce se samo zacuditi kad sam brze