Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 11:38:30
Amani12
Cure moje ujutro pregled. Ako se ne okrene do jutra, dogovaramo carski. Nestrpljiva sam mnogo. Ja bih da ga vec danas uzmem u narucje. Ali strpit cu se jos malo.
Leena vi uzivate ? Jesi li bila na kontroli ? Minie
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 11:39:07
nudzejma
Hello zenice.... Cauchy mila drago mi je da je sve ok....cuvaj se i mazi pupu....
Ja jutros isla u DZ dati uzorak krvi i urina za analizu i usput odem do svog ginekologa zbog ovog sekreta koji me muci...Uglavnom pregledala me i kaze da su gljivice i dala mi canesten 3 vaginalete...Sada sam 12+2 pa ona smatra da ih mogu koristiti....A mene opet nesto strah Pravi sam plasljivko u ovoj trudnoci....Jel neka od vas koristila ovo?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 11:49:39
blossom
Hvala minie, probacu tako
Amani12 puno srece na pregledu sutra.. Ja se sva najezila kad sam zamislila da si tako blizu upoznavanja sa svojim piletom Ako nastavim zamisljati, rasplakacu se od njeznosti (a ne treba mi puno u posljednje vrijeme )
nudzejma, ja mislim da ti canesten ne moze nastetiti.. Ja sam u 12tt koristila macmiror 12 vaginaleta, mozda grijesim ali mislim da su one cak jace od canestena... Bolje je na vrijeme sanirati ako ima neka upala nego odugovlaciti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 11:58:04
mom2B
cauchy to su divne vijesti Pao mi je kamen sa srca
Amani draga sretno sutra, neka se bebica lijepo okrene pa da napokon uzivate zajedno Ja svaku vece sanjam svoju bebu, nikada ne sanjam porodjaj, samo kako je iznosimo iz bolnice i kako uzivamo s njom kuci Postala sam jaaako nestrpljiva... Ti se jadna raspadas a ja i dalje nemam niti jednog simptoma... cak nisam sigurna da li mi se pupa pocela spustati
nudzejma ti si na kraju prvog trimestra i mozes koristiti vaginalete bez problema... i ne boj se previse... opusti se i uzivaj u blagodatima drugog stanja Sto se tice uputnice ja sam ih uzimala kod svog dr opce prakse, samo se ona velika uputnica na kraju dobija od ginekologa
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 12:10:01
mom2B
IZVORNA PORUKA: Amani12
Blossom,Mom2Be
Mom ma ja se raspadam evo devet mjeseci al jos nista. Ti ces to brzinski odraditi abd. A usitnilo ti bas.
Ja sam i tu veliku uputnicu za bolnicu uzela od ljekara opste prakse. Sve sam od njih. Na ginekologiji u dz Saraj polje je bas luda guzvancija.
usitnilo pravo.... i jedva cekam
ja sam u DZ Saraj polje i odem do ljekara opce prakse po veliku uputnicu, kazu mi sestre: mi to ne izdajemo... to se uzima gore na ginekologiji srecom kad sam ja dosla na ginekologiju nije bilo nikoga pa sam je brzo dobila
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 12:37:39
Sanjalica 85
Pozdrav drage moje
Cauchy mila bas si me obradovala sa lijepim vijestima, bice te vas dvoje aBd ok . Sinoc nisam mogla spavati i negdje oko 2 sam ulazila da vidim jesi li se javljala. Mazi pupu i pricaj mu, oboje imate veliki zagrljaj Mom2B sitno, sitno , jos malo i eto smotuljka. Ti i ja smo izgleda ovdje dezurne za zgaravicu i ne spavanje , ali ti me jos malo napustas
Amani sitno i tebi , sretno na pregledu, da i ti to odradis ekspresno i u narucju drzis svoje pile
Vidim ima nam novih majskih beba na spisku, dobrodosla blossom zelim lagan ostatak trudnoce ...nesto gledam spisak, pa sve deckici okruzili ovu moju malu smizlu
< Poruku je uredio Sanjalica 85 -- 21.1.2016 12:39:34 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 13:16:06
mom2B
IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85
Pozdrav drage moje
Cauchy mila bas si me obradovala sa lijepim vijestima, bice te vas dvoje aBd ok . Sinoc nisam mogla spavati i negdje oko 2 sam ulazila da vidim jesi li se javljala. Mazi pupu i pricaj mu, oboje imate veliki zagrljaj Mom2B sitno, sitno , jos malo i eto smotuljka. Ti i ja smo izgleda ovdje dezurne za zgaravicu i ne spavanje , ali ti me jos malo napustas
Amani sitno i tebi , sretno na pregledu, da i ti to odradis ekspresno i u narucju drzis svoje pile
Vidim ima nam novih majskih beba na spisku, dobrodosla blossom zelim lagan ostatak trudnoce ...nesto gledam spisak, pa sve deckici okruzili ovu moju malu smizlu
Eeee moja draga ja maloprije legla ali sam se u roku od 5 sec morala ustati jer me uzasna zgaravica uhvatila Pa sta je ovo vise... I sinoc sam presjedila pola noci pokusavajuci da se smirim
Ali eto njega brzo abd, a ti mi pazi snahicu brzo ce i vama doci termin
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 13:46:20
*andjela*
cauchy super vjesti ,bas sam se obradovala,ma jest uzasno u bolnici ,al neka te za sad...samo da izgurs sto vise,posle se toga neces ni sjecati...bitno da bebica napreduje i d ajoj ne skodi taj manjak amani nadam se da ce se okrenuti bebica....gdje se sad pred sami kraj uzvrtio
Joj ja nikakva ,uhvatila me prehlada,sve me boli,popila paracetamol ,to mi je prva tableta za citavu trudnocu Samo kisem,smrcam,usta mi sva ispucala....
Ja sutra ujutro na kontrolu,da vidim kakvo je stanje ,punih 35 sedmica i usli u 36 sedmicu... Danas isplanirala totalnu generalku na sebi,pranje kose,depiliranje,cupanje obrva,nokti da se malo dotjeram kad me sad zove rodica od MM da ce doci malo,ide ovde kod nas u gradu na faks,pa joj dosadno samoj... a ja taman uspavala V i reko malo odmorim...i na posao
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 17:03:23
mala_sa
Hvala Bogu Cauchy me bas obradova kad sam procitala, u bolnici sigurno jeste tesko, ali prihvati to smireno, uostalom proci ce samo da izgurate sto duze aBd i furajte iz bolnice
Amani nadam se da ce se bebac vec veceras okrenuti, ako do sad nije . Mozes li ti po pokretima skontati gdje mu je sta??
Andjela joj prehlada u T je bas uzasna, a jos gore sto ne mozes nista ni popiti pa se nekako i produzi njeno trajanje . Sretno sutra na kontroli, a rodica nek se malo igra sa V dok ti odradis oko sebe sve sto si planirala .
Sanjalice ima da princeza bude trazena pravooo, medju tolikim deckima
Ja odradila mini generalku po kuci, al me kuk lijevi ukocio jedva se pojeram. Problem sa kukom je definitivno sad bas ranoooo poceo , prosu T tek od 7mj sam imala ovakav bol...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 17:09:11
ney75
Kako ste drage moje? Ja vas stalno pratim, kad uhvatim vremena ovako javim se.. Novim tudnicama dobrodoslica i lahke i ugodne trudnoce vam zelim :) Cauchy bas sam se obradovala, mashaAllah, samo se drzi i ne sekiraj se, bice to super in shaa Allah :)
Ja sad opeglala stvari za bebu, i skontala sam da 95% odjece koju imam je 56-62 velicina :D ja nisam od robice nista kupila, sve su mama i svekrva, ko kad sam ja prelezala pola trudnoće, nisam ni imala priliku.. jeste vi odmah kupovale i vecu robicu, ili postepeno? I meni je sutra in shaa Allah zadnja standardna kontrola, a onda ctg :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 17:35:41
Pufnicaa
Couchy Hvala Bogu,ako si upratila svi smo brinuli za tebe,vidis kako ima glupih doktora nemaju nimalo obzira bezveze te prepadaju ccc...Samo se opusti,mazi svoju pupu i bit ce to sve dobro Abd..
Novim clanicama dobrodoslica :D Ugodne i lagane trudnoce i porode Abd vam zelim :D
Mom2B Nama se opasno primaklo,a ti nemas nikakvih simptoma,dok ja s druge strane nisam bila nikad gora hahah..Svaki dan kontam sad ce krenuti,ujutro jedva ustanem koliko me bole stidne kosti,krsta ima 2 dana bas me bole,lazne kontrakcije sve cesce,ali stomak mi se nije nimalo spustio,vjerovala ili ne gornji dio je toliko zategnut ma samo sto se ne raspukne a donji dio ispod pupka mekan,beba sva nekako gore...Jedino sto sam primjetila manje mi gura nogice u rebra jer me manje bole,i spavam bas dobro zadnjih dana,cak i previse,sinoc sam legla u pola 11 ustala jutros u pola 11 ja vise ni zgaravice nemam.
Tebe bas ne popusta ccc.. Neznam,sve sto je meni pomagalo kod zgaravice nikom nije Ali jos sam skontala nesto ako ne jedem na vrijeme,i ako nista ne pojedem prije kafe uhvati me i ne popusta..Nadam se da ce te makar popustiti malo,ali ako i ne hej eto te pred krajem Jos malo i uzivamo s nasim :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 18:19:03
Isha
IZVORNA PORUKA: Amani12
Meni se jede hot dog. I pije mi se fanta. Kaze mm, sve moze pa narudzba stize uskoro.
Ja ne znam odakle mom bebcu prostor za akrobacije. A jos mi je cudnije sto ja uopste ne skontam kad se zarotira.
Veliki djecak mi danas kaze: Pa ja sam najsretniji djecak na svijetu. Dobicu svog vlastitog brata.
Dusa draga .Kafa se sjetim svog, mada je bila manja razlika nego kod vas, govorio mi je da ce ga baciti u smece, kroz prozor, da ce ga upucati i da ja sjedim na plocicama da se prehladim . Sada seku jedva ceka, s tim da ce razlika aBd biti 5 g i 8 mj.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 18:29:34
Amani12
Isha, mozda i ta veca razlika u godinama ima neke veze,ali moj A. jedva ceka batu. Kako ce biti kad se bebac rodi,ne znam,ali vec se nazire Ljubav velika.
Neko je pitao za brojeve odjece,Ney cini mi se. I kod mene je najvise robice 56 i 62,a imamo nesto i 68. Ostalo cemo kupovati kako bebac bude rastao. Jedva cekam da mrvu vidim u ovoj odjecici.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 21.1.2016 18:30:08
Isha
Cauchy draga, super pa su druge dr bile, pokusaj se opustiti, nema veze sto si u bolnici, neka te prate. Ti pokusaj filtrirati informacije koje cujes i njihove horor price.