Chuchi
|
Sto se tice debljine, mislim da nije toliko bitno koliko kilograma dobijes, nego kako su oni rasporedjeni. u prvoj trudnoci sam na porod otisla sa 17kg vise, startala sam sa 50, a tek u devetom mjesecu su me poceli pitati jesi li ti to trudna? Dakle nije se bas toliko primjetilo, sve do 9. mjeseca kada sam pocela oticati od vode, i upravo ta voda mi je dodala sigurno 7-8kg. beba je bila teska 3860g, znaci otprilike 5kg sam nabacila. mjesec dana nakon poroda sam opet imala 50-52kg. o drugoj trudnoci se bas ne smijem puno ni hvaliti, jer sam oborila sve statistike. startala sam sa 52kg (sto je inace moja normalna tezina, i oduvijek je imam), da bih u prva 2,5 mjeseca dobila 6kg, dakle 58. imala sam cjelodnevne mucnine i stalno mi se trazilo da jedem, iako je bilo ljeto i najvise sam jela voce, povrce, salate, pila jogurte i prirodne sokove, ipak sam uspjela razvaliti zeludac i povecati apetit do maximuma, tako da sam u 6. mjesec usla sa 65kg. dakle 13 vise. tada me je doktorica stavila na dijetu, zaprijetila da do kraja trudnoce smijem dobiti najvise 3kg, narednih dva mjeseca sam zivila od voca, zitarica, tj. ceralija, jogurta i mlijeka. iako nisam bila nesto bogzna debela, uglavnom je sve otislo u stomak, sike, i poveci dio u straznjicu i noge. zapravo se samo na nogama primjetilo da sam se udebljala. u deveti mjesec usla sa 70 kg, i doktorica se zaprepastila, a ja vise nisam niti pazila na ishranu jer sam pozelila da JEDEM, iako se nisam prejedala nego sam povremeno jela i slatko, hljeb, i slicnu hranu koja inace deblja. problem je bio kada sam sa 8.5 mj. pocela oticati, i od vode dobila jos 5kg. popila cajeva i cajeva za izmokravanje te silne vode, i na porod otisla sa 78kg, dakle 26 vise! doktorica mislila da cu debljinom ugusiti bebu, a mali Leni dosao na svijet sa 4450g, dug 58cm, i zdrav ko dren! za mjesec i po nakon poroda skinula sam 15kg, na kontroli imala 63. sada je vec proslo 2mj, i mislim da sam skinula bar jos 2-3kg, ali ipak ne mogu stati niti u jedne svoje farmerke, sto mi je najbolnije. jos uvijek je onaj visak u nogama, iako sam od pasa na gore ista kao prije trudnoce. nadam se da cu do ljeta skinuti barem jos 5kg..