|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar
28.9.2015 16:50:05   
Elastigirl

[/quote]
Mi lagano prelazimo na vuciji stil. Ja legnem na bok a mm moze pored mene samo da zavija user posted image user posted image
[/quote]

user posted image
user posted image user posted image user posted image

Oplakah...vidjecu dokle cu i ja user posted image

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 2026
28.9.2015 18:29:45   
mojbebac
Evo samo da se javim,upravo dosla sa kontrole,na ctg nikakvih bolova ni kontrakcija,na uz sve uredno,beba malo krupnija,jos se nije spustio tako da cekamo i dalje.... cetvrtak ponovo

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Elastigirl)
Neposredna veza do poruke: 2027
28.9.2015 18:44:07   
ziel
IZVORNA PORUKA: mojbebac

Evo samo da se javim,upravo dosla sa kontrole,na ctg nikakvih bolova ni kontrakcija,na uz sve uredno,beba malo krupnija,jos se nije spustio tako da cekamo i dalje.... cetvrtak ponovo

Hop hop znaci jos si 2 u 1user posted image sigurno si uzbudjena svaki dan sve vise...

Mene zanimaju ovi brisevi sto se rade u 36.nedjelji. koje bolesti mogu otkriti ? Zna li neko bilo sta o njima? Zasto se rade? I jel mora se uraditi u 36.ned. moze li nedjelju prije ?

< Poruku je uredio ziel -- 28.9.2015 18:48:43 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 2028
28.9.2015 18:53:02   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: ziel

Hop hop znaci jos si 2 u 1user posted image sigurno si uzbudjena svaki dan sve vise...

Mene zanimaju ovi brisevi sto se rade u 36.nedjelji. koje bolesti mogu otkriti ? Zna li neko bilo sta o njima? Zasto se rade? I jel mora se uraditi u 36.ned. moze li nedjelju prije ?

rade se tad (mozes ti i sedmicu prije nije problem) iz prakticnog razloga a to je ako ti nadju bilo kakve bakterije ili bilo sta sumnjivo jos uvijek ima vremena da zalijecis uz dobru terapiju kako beba na porodu ne bi zahvatila te bakterije. zapravo, vise se radi zbog bebe nego zbog tebe ali jedno sa drugim je povezano.
ja u obje trudnoce nisam imala negativan nalaz urina a kamo li briseve pa ne znam bas kako to hoda ali javice se neko ko je malo upuceniji u to.
generalno dobro je uraditi da znas sa cim baratas. ja sam u prvoj trudnoci radila dva puta, sad sam radila jednom i bio odlican, sterilan. tj u uzorcima uzgojena normalna flora.
ne znam za tuzlu ali kod nas su sad uveli i briseve grla i nosa.

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2029
28.9.2015 19:00:47   
ziel
Nisu jos u Tz uveli briseve grla i nosa, jos uvijek samo donjiuser posted image nezz jesul to sad cervikalni ili vaginalni...
Ali opet kako koji dr.meni je moja rekla.da uradim a evo drugarica mi isla u D.Zdr.na kontrole dr.joj nije dao da radi, cak je ona i trazila al on joj dao vaginalete...nidje veze stvarno.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 2030
28.9.2015 19:04:33   
LieToMe RR
meni je moj doktor nekad u 8om mjesecu prepisao one neke vaginalete spominjala macmiror vako nesto pojma nemam, one sto zuto izlazi od njih user posted image ali meni je to bilo zbog skracivanja grlica
u principu poslije i urednog nalaza brisa znaju propisati vaginalete. meni je u prvoj trudnoci nakac rekao da uzmem canesten i to samo jednu ili dvije vagineleta da stavim (iskreno ne sjecam se)
sad u drugoj nisam nista poslije urednih briseva.

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2031
28.9.2015 19:17:44   
ziel

IZVORNA PORUKA: LieToMe

meni je moj doktor nekad u 8om mjesecu prepisao one neke vaginalete spominjala macmiror vako nesto pojma nemam, one sto zuto izlazi od njih user posted image ali meni je to bilo zbog skracivanja grlica
u principu poslije i urednog nalaza brisa znaju propisati vaginalete. meni je u prvoj trudnoci nakac rekao da uzmem canesten i to samo jednu ili dvije vagineleta da stavim (iskreno ne sjecam se)
sad u drugoj nisam nista poslije urednih briseva.

Bar si znala na cemu si, da ti je uredan nalaz. Ova moja drugarica i ne zna kakvo je stanje dole. Sad se muci sa ranom od epiziotomije. 6 dana kako se porodila. Beba joj se oporavlja hvala Bogu ali ne znaju jos kad ce biti pusten kuci....

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 2032
28.9.2015 19:44:36   
*pcelica*
Auuu zene moje bruke. Pa meni juce bilo 12. godisnjica braka. Ja zaboravila. Sad na fejsu sa sestrom se dopisujem. Ona bila juce kod mene i mm je odvkao kuci i ona izleti da su trazili mi poklon i da je mm narucio poklon. Ona me napomenula i podsjetila user posted image Ubi mene ovaj trudnicki glupitis user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Elastigirl)
Neposredna veza do poruke: 2033
28.9.2015 21:15:25   
ziel
IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Auuu zene moje bruke. Pa meni juce bilo 12. godisnjica braka. Ja zaboravila. Sad na fejsu sa sestrom se dopisujem. Ona bila juce kod mene i mm je odvkao kuci i ona izleti da su trazili mi poklon i da je mm narucio poklon. Ona me napomenula i podsjetila user posted image Ubi mene ovaj trudnicki glupitis user posted image

Oooo Pcelice neka je sretna godisnjica, Bgm imate i vi bracnog staza user posted image

Ja idem leci napokon, bila zaspala danas na 15 min. i mob. me probudio i razbudi me, eh sad cu da legnem user posted image Deckic me samo udara, bas je aktivan hvala Bogu a valjda sto je krupniji sad pa jace osjecam udarce user posted image ali mi ne smeta, kad legnem na bok malo jos udara neko vrijeme i umiri se, mozda ce ipak biti spavalica na mamu user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 28.9.2015 21:18:34 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 2034
28.9.2015 23:22:25   
Farah 00
Vecer zenice :-)

Nisam vas citala, samo zadnju stranicu, ovih dana Bajramovali smo pa nisam stigla biti na rr. Sad sam kod roditelja, mm juce otisao za Sar, a ja i sestra cemo u srijedu sa ocem, taman on ima nekog posla u Sarajevu.

Vidim pricate o brisevima, ja sam se danas narucila da u petak na GAK-u radim vaginalni i cervikalni bris, da vidim jesu li mi antibiotici i vaginalete sta pomogli.

Odoh vas citati.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2035
29.9.2015 9:41:30   
rose

Nisu jos u Tz uveli briseve grla i nosa, jos uvijek samo donjiuser posted image nezz jesul to sad cervikalni ili vaginalni...
Ali opet kako koji dr.meni je moja rekla.da uradim a evo drugarica mi isla u D.Zdr.na kontrole dr.joj nije dao da radi, cak je ona i trazila al on joj dao vaginalete...nidje veze stvarno.

vaginalni...a meni moj dr rece ioako sma imala uredan nalaz da mogu i preventivno trositi kanesten pred porod...iz nosa i grla gledaju samo mrsu

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2036
29.9.2015 9:49:30   
ziel
Jutro zene kako ste vi jutros?
Ja ustala oko 8, nisam vise mogla spavati iako je ovako lijepo vrijeme za spavanje. Svasta sam nesto uradila otkako sam ustala, pripremila sredstva za musaku, skuhala tijesto za lepinice, stavila grah s mesom da se kuha, cini mi se da sam potrefila 2 razlicita komada mesa, jedno govedje meso a drugo od ovce user posted image valjda nece biti ruzno ...i oprala sam sudje sto je bilo, uglavnom sve je u kuhinji. Mm jos spava, probudicu ga za oko pola sata da popijemo caj i da odemo do ambulante s ovim nalazom od komisije za bolovanje, trebaju mi doznake. Srecom ambulanta nam je 3 min. od kuce pa cemo to zacas.

Hvala Rose na info. Sad cu bas da nazovem D.Zdr. da vidim jel se treba narucivati za briseve ili kako to vec ide.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 2037
29.9.2015 11:13:11   
*pcelica*
Dobro jutroo
Uu kako je vani hladno user posted image user posted image Jos jutarnju kafu nisam popila. Cekam sestru da dodje a ona nikad. Jos me mm na sabahu poceo nervirati. Uhvatio ga virus pa jauce i kuka ko da umire. Tacno mi dodje da ga natjeram da ide sa mnom na porod da vidi sta su bolovi user posted image Jos kad mi kaze da znas kako me je steglo. Eto jarane ne znam. I mene je stislo ali moram ustati da Atiji dam terapije. Pa onda dorucak. Nemam kad da lezim i bolujem user posted image a on kuka ko da se raspada. Ako ne mozes pomoci onda suti.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2038
29.9.2015 12:47:19   
blue moon
Pozdrav i od mene, ja isla da podignem nalaze, vjerovali ili ne zeljezo mi je 17,7 nisam očekivala da ce biti toliko, očito da tothema djeluje, bijela krvna zrnca povišena, ostalo sve u normali...napolju je pravo zahladnilo i upravo sam skontala da nijednu jaknu ne mogu zakopcati preko stomaka, imam jedan kaputic al nije jos toliko hladno za kaputa, bar ce posluzit kad stomko bude jos veci a napolju jos hladnije

< Poruku je uredio blue moon -- 29.9.2015 12:48:13 >

Mamina princeza 15.11.2015.

Neposredna veza do poruke: 2039
29.9.2015 15:01:12   
*andjela*
Danas dan bas bezze,
MM otisao na posao,tako da smo sincic i ja sami ,eno ga spava,brzo ce se i probudti spava vec 2 sata,nalozili vatricu i u kuci ,kisa dosadna pa nemozemo nikud izaci....

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 2040
29.9.2015 15:38:10   
ziel
Kod mene bili gosti, sestra i zet s curicom, dosli prije 13:00 ,evo sad odose, a ode i mm na posao. Kao da sam znala da ce neko doci, spremila prije i grah i musaku i lepinice, njihova sreca user posted image Moram priznati da mi postaju mrska sastajanja ova, jer kad sjedimo ja i mm i sestra i njen m , oni uvijek nadju temu da pricaju o mojim roditeljima, mm pogotovo o mojoj mami. Sad sam ga opomenula i necu vise. Okrenucu i ja na ovu njegovu traku, pa kako on, tako i ja.
Jedva gledam na oci, haman mi pritisak nizak, sad cu leci, ovo sudje i sve nek stoji, pospremicu kad se probudim.

BlueMoon i ja isto ne mogu navuci svoje jakne a kamoli zakopcati, pa nosim duksericu, ona se razvlaci pa mi jos moze. A kad budem iz bolnice izlazila, planiram kaput i necu ga ni zakopcavati, a ispod deblju haljinu i helanke.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 2041
29.9.2015 17:02:43   
mojbebac
Uhvatila me sinoc gorusica,inace nikad nisam imala problema sa tim, toliko mi smeta niti mogu sta pojesti ni popiti....probala sam svasta da pojedem i popijem po savjetima sa foruma,da bih sprijecila ili makar malo ublazila ali nista ne pomaze.... uzasno

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2042
29.9.2015 17:33:10   
ziel

Uhvatila me sinoc gorusica,inace nikad nisam imala problema sa tim, toliko mi smeta niti mogu sta pojesti ni popiti....probala sam svasta da pojedem i popijem po savjetima sa foruma,da bih sprijecila ili makar malo ublazila ali nista ne pomaze.... uzasno

To raste bebi kosa user posted image
Ja sam samo nekoliko noci imala, inace nikakva hrana mi ne smeta...
Zato cu do kraja dogurati na +20kg user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 29.9.2015 17:34:10 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 2043
29.9.2015 18:15:19   
mojbebac

To raste bebi kosa user posted image
Ja sam samo nekoliko noci imala, inace nikakva hrana mi ne smeta...
Zato cu do kraja dogurati na +20kg user posted image

Ja isto nikad nisam imala gorusicu ali me ovo unistilo od sinoc..... strasno

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2044
29.9.2015 18:25:28   
blue moon
I mene skoro svaki dan uhvati zgaravica, narocito navece ili kad legnem na spavanje, i ja sam probala svasta al nema konkretnog rjesenja, probala sam sa grickalicama, bademima, mlijekom, sve to nekad pomogne a nekad ne...

Mamina princeza 15.11.2015.

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 2045
29.9.2015 19:17:59   
ziel
Nista nam ne preostaje nego da cekamo svoj termin i da jos malo uzivamo u slatkim udarcima iznutra user posted image
Ja bila zaspala, pa me sveki probudi pita hocu li mlijeka user posted image jutros ja njoj rekla da cu uzeti vcrs, sreca pa me probudi, mm pije svaki dan a i ja zadnjih dana svaki dan, ili napravim si cokoladno mlijeko ili s pahuljicama, sad upravo sam prokuhala mlijeko-domace i napravila pahuljice a ubacila i keksa onog Wellness i malo posecerila, jesam poguzija user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 29.9.2015 19:27:04 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 2046
29.9.2015 19:26:14   
mojbebac
Ja se nadam da ce mi dr reci nesto konkretnije u cetvrtak oko termina poroda ,inace cu biti vrlo 😡😡😡😡

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2047
29.9.2015 21:31:19   
ziel
Joj nigdje nikog ni na forumu , ni na FB, a meni dosadno user posted image

Ima li neka od vas da je dobila strije? I kad su se pojavile?
Ja nemam jos hvala Bogu, a za 2 nedjelje ulazim u 9.mj.
Ne znam jel to znaci da ih nece ni biti?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 2048
29.9.2015 21:37:00   
mojbebac

Ziel nemam ni ja strije ali se mazem non stop...samo se mazi,i nece....ja sam primjetika da mi je zadnjih dana bas porastao stomak a nisam nigdje ispucala,mislim da je vrlo vazno da se maze i osjeti da je koza vlazna....ja stomak i grudi mazem saljicevim melemom striet i mislim da je odlican

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2049
29.9.2015 21:53:49   
ziel

Ziel nemam ni ja strije ali se mazem non stop...samo se mazi,i nece....ja sam primjetika da mi je zadnjih dana bas porastao stomak a nisam nigdje ispucala,mislim da je vrlo vazno da se maze i osjeti da je koza vlazna....ja stomak i grudi mazem saljicevim melemom striet i mislim da je odlican

Ja da budem iskrena ne mazem se redovno, nekad jednom ili 2x sedmicno obicnim losionom za tijelo. I kod mene je pupo veliki, beba napreduje bas pravo, eto zadnji mjesec je dobio citav 1 kg. user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 2050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *