|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar
28.9.2015 11:39:41   
rose
mene su kosti bolile cijelu trudnocu i otvorila sam se bez bolova

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Elastigirl)
Neposredna veza do poruke: 1976
28.9.2015 11:44:43   
araj

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jutro drage moje user posted image ,zahladilo brr hajd bar mozete ljepse spavati sa pupama

Ninuska sto kazes za organizaciju,i moj mm odmarao ova 4 dana tacno nisam znala kud bi sa sebe,a kad sam sama sve sebi fino organizujem,evo sad cejfim kaficu dok se mala ljulja,preklapa ocima da zaspi,imam vesa tonu a kad ce se osusiti ptice znaju

Ziel iskreno ja nisam razmisljala o tom riziku u osmom mjesecu samo molila Boga da se porodim jer su bile one nepodnosljive vrucine,plus sam jos pred kraj otekla uzasno,tako da sam samo brojila dane da udjem u devetiuser posted image

Mala C ljuuuubim je tako medenu user posted image masAllah sto je napredna user posted image

Ja na brzinu da se javim. Moj mali Rambo jede svakih sat do dva sata. I stalno bi visio na siki. Ja kad sam procitala MAM da ti dijete spava u komadu 6h, nisam mogla da vjerujem. Moj je mozda 2 puta spavao u komadu 3h i to po danu. A navecer je igre bez granica. Ja sam kao zombi. Iscrpi me dojenje non stop. Jedan dan sam zapisivala koliko puta je jeo. 16 puta u 24 sata. Problem sto on najduze doji 12 min. i nece vise. Pedijatar mi kaze da mora 15 min.najednon i 15 min, na drugoj sisi. Al to je nemoguce. Jer ga ne mogu razbuditi. Samo izbaci sisu i nastavi spavati. Hvala Bogu on napreduje i kaki ko veliki. Po 6 puta u roku 24 sata i zuta mu je stolica.
MC bebac je predsladak mashala.

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1977
28.9.2015 11:53:54   
*nur*

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: *nur*

Jutro i od mene drage moje user posted image i mame
mala curica princeza je med user posted image masallah

ninuska evo guramo i gegamo se polako user posted image

Ah što je neki virus zavladao dosta raje bolesno user posted image

Drage moje mame i treutne user posted image jeste li vi imale strah od prijevremenog poroda, nekako svi govore da se 8 treba cuvati, pa me interesuju ova malo iskustva.

cuvaj se i ne beri brigu user posted image smanji sex user posted image

šta da smanjim, sex šta ti je pa to sada?user posted image E moja rose nema ti keksa odavno, zaboravila kako to i izgleda user posted image

Prvo bile zabrane zbog kontrakcija, a i sada nemam želje, helem ništa do poslije poroda , ako ne pocnem u 9 da se keksam user posted image

Ma nekakvu težinu osjecam po dnu stomaka,a i svaki dan vozim auto najmanje po sat -sat i po -gradske vožnje (zbog posla) i treskam se pa me nekako strah. A sada sam bila na pauzi i ko budala se naprtila nekim cekerima, jedva doneso do posla.Ali bit ce to dobro aBd, mi user posted image moram se zbog nećeg brinuti.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1978
28.9.2015 11:56:03   
*nur*

IZVORNA PORUKA: araj

Jutro drage moje user posted image ,zahladilo brr hajd bar mozete ljepse spavati sa pupama

Ninuska sto kazes za organizaciju,i moj mm odmarao ova 4 dana tacno nisam znala kud bi sa sebe,a kad sam sama sve sebi fino organizujem,evo sad cejfim kaficu dok se mala ljulja,preklapa ocima da zaspi,imam vesa tonu a kad ce se osusiti ptice znaju

Ziel iskreno ja nisam razmisljala o tom riziku u osmom mjesecu samo molila Boga da se porodim jer su bile one nepodnosljive vrucine,plus sam jos pred kraj otekla uzasno,tako da sam samo brojila dane da udjem u devetiuser posted image

Mala C ljuuuubim je tako medenu user posted image masAllah sto je napredna user posted image

Ja na brzinu da se javim. Moj mali Rambo jede svakih sat do dva sata. I stalno bi visio na siki. Ja kad sam procitala MAM da ti dijete spava u komadu 6h, nisam mogla da vjerujem. Moj je mozda 2 puta spavao u komadu 3h i to po danu. A navecer je igre bez granica. Ja sam kao zombi. Iscrpi me dojenje non stop. Jedan dan sam zapisivala koliko puta je jeo. 16 puta u 24 sata. Problem sto on najduze doji 12 min. i nece vise. Pedijatar mi kaze da mora 15 min.najednon i 15 min, na drugoj sisi. Al to je nemoguce. Jer ga ne mogu razbuditi. Samo izbaci sisu i nastavi spavati. Hvala Bogu on napreduje i kaki ko veliki. Po 6 puta u roku 24 sata i zuta mu je stolica.

a ženo draga dok ga podojiš, presvuces cio dan ti u tome prodje. Ali neka su oni nama živi, zdravi i normalni sve ce se nadoknaditi.

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 1979
28.9.2015 12:03:25   
ziel

Hehe ja gledam jesam li sta pisala o 8. mjesecu pa nisam, vjerovatno si mislila napisati Nur umjesto mene user posted image
Ni ja ne razmisljam o rizicima, dr. mi je u 7. mj. rekla da se pricuvam, da je to rizican period, a sad nista ne rece, znaci da je sve ok, jos mi 2,5 nedjelje fale da udjem u 9. mjesec po onoj nekoj racunici s neta i onda ožeži kad god zaboli dobrodoslo user posted image

A sto se keksa tice , ni ja nemam zelju nesto nikako, dzaba sto mi je sve dozvoljeno... user posted image valjda to nadodje nakon poroda, nezz jesam li 3x u trudnoci bas nesto bila za keks user posted image

Elastigirl pitala si za kilazu, ja sam 33. nedjelja udebljala se citavih 14 kg od pocetka...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1980
28.9.2015 12:04:02   
araj

IZVORNA PORUKA: *nur*

a ženo draga dok ga podojiš, presvuces cio dan ti u tome prodje. Ali neka su oni nama živi, zdravi i normalni sve ce se nadoknaditi.

Taman dok ga podojim, pronosam da podrigne i dok ga presvucem i stavim da spava. Za 20 min, sve nanovo :) Sve kile koje sam dobila tokom trudnoce, a dobila sam 17 kg. Sad sam se vratila na svoju kilazu, A djetetu je 28 dan.

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 1981
28.9.2015 12:14:18   
ziel
Araj bas ti je zahtjevno dijete, nemoj nas plasiti pa citav dan ga presvlacis i stavljas na siku, imas li vremena sta za sebe user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 1982
28.9.2015 12:29:34   
rose

IZVORNA PORUKA: ziel

Araj bas ti je zahtjevno dijete, nemoj nas plasiti pa citav dan ga presvlacis i stavljas na siku, imas li vremena sta za sebe user posted image

ima kad joj dodje muz kuci user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1983
28.9.2015 12:35:33   
ziel

Tad jos gore nema , hoce i muz paznju ko'' dijete user posted image ja imam osjecaj da ce moj m biti ljubomoran sto cemo svi iz kuce bebi poklanjati svu paznju , a on naviko do sad biti mamina maza centar paznje user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 28.9.2015 12:36:09 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1984
28.9.2015 12:51:16   
ninuska

user posted image

Ja se borim sa malim da zaspe..od jutro spavao nepuni sat :).

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1985
28.9.2015 12:54:48   
*pcelica*
Dobar dan svima
Probudila sam se u sest. Onda sam se ko morz valjala po krevetu. Kad su djeca ustala Atiju odvela na kontrolu. Produzila joj je jos tri dana inhalacije ali joj je smanjila dozu jer puno bolje sad dise. Ukljucila joj opet flixotide. Valjda bude bolje

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1986
28.9.2015 13:04:44   
*pcelica*
Mala curice ceza je med medeni. Kako je ona sad? Ziva i zdrava bila puno godina da je nikad ni prst ne zaboli.
Leena i vas uhvatilo? Da sto prije ozdrave.
Ovo zahladjenje donijelo i viruse. Mene isto grlo boli i nos mi zacepljen. Mm od sinoc se vuce ko prebijen. To tableta i cajeva sinoc oko njega ko pravi hipohondar user posted image Atiji sam kupila onajnosi set. Koliko sam joj sekreta izvukla to je strasno. Ali zato je sad prodisala.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1987
28.9.2015 13:06:20   
blue moon
Pozdrav žene, kako ovaj bajram proleti nisam stigla ni da vam čestitam niti da šta drugo napišem, pa dok sam iščitala šta ste pisale proleti vrijeme...

Ja po nekoj računici ulazim u 34 sedmicu, jutros vadila krv i urin da vidim kakvo je stanje, iduće sedmice mi je kontrola, inače sam na +12 kg od početka trudnoće, doktor kaže da je to optimalno, al da gledam da do kraja trudnoće bude max. +15 kg.

Sto se tice rizika 8. mjeseca ni meni moj doktor nista nije govorio da se nesto moram posebno paziti

Mala curice bebica ti je preslatka... user posted image

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1988
28.9.2015 13:25:57   
*andjela*
Evo ja pijem kafu,momak zaspaomalopre,bili malo vani pa s esav izblatnjavio
leena da bas sam skoro pimjetila,svaka cast za trecu bebu...user posted image user posted image momak vec porastao,pravi nemirko,sad se jos mucimo sa tutom i pelenama,sve zna al nece da sjedi,nema vremena user posted image .Kao tvoja cura? ja mislim dasu tu oni negdje ja se porodila 1. januara,a ti koji dan posle...meni sad termin u februaru ,a vidjela sam tebi u decembru...

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1989
28.9.2015 13:31:56   
*andjela*
Sto se tice kilograma...ja u prvoj trudnoci dobila 25 kg,a bila sam mrsavija imala 54 kg,kad sam otisla da se porodim 79 kg ...ma sve spalo u prvoj godini vecina,i ono sto sam htjela da ostane otislo user posted image user posted image .stomak se skroz vratio,
Sad kad sam zatrudnila drugi put nakon godinu i po imala 57 kg..jos skoro nista nisam dobila mozda 1-2 kg ...sad ce to kod mene da krene..

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 1990
28.9.2015 13:35:57   
rose

Tad jos gore nema , hoce i muz paznju ko'' dijete user posted image ja imam osjecaj da ce moj m biti ljubomoran sto cemo svi iz kuce bebi poklanjati svu paznju , a on naviko do sad biti mamina maza centar paznje user posted image

nek zaboravi na tu paznju...zna se ko je preci user posted image znaci kad muz dodje..preuzima bebu mama popije prvu kafu ili doruckuje user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1991
28.9.2015 13:40:59   
sunce mojee
Cure imal bujruma user posted image

samo mi kazite kako se stavlja ticker da se prati sedmice bebe?

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1992
28.9.2015 13:45:46   
ziel

IZVORNA PORUKA: sunce mojee

Cure imal bujruma user posted image

samo mi kazite kako se stavlja ticker da se prati sedmice bebe?

Ima ima user posted image
Dobro nam dosla user posted image
napisi nam koja si nedjelja, kad ti je termin, znas li spol, kako se osjecas... user posted image

http://lilypie.com/
tu se prave tickeri pa kad napravis kopiras link od tickera i zalijepis u rubriku tickeri (u podesavanju na svom profilu na RR)

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu sunce mojee)
Neposredna veza do poruke: 1993
28.9.2015 14:09:21   
ziel
Eto i ticker ti radi user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1994
28.9.2015 14:19:19   
Leptirica87
Dobar dan i od mene drage moje...
Ja nesto u zadnje vrijeme samo razmisljam hocul znati prepoznati taj osjecaj kad pocne porod jer citam da nije kod svakog ni isto i da ne mora se ni imati bolovi pri otvaranju koga su bolile kosti tokom zadnjih mjesecu...
A meni kako su rekli da bi mogla se porodit cim udjem u 9mj sad nekako intenzivnije o svemu tome pocela razmisljati....jer dani nekako lete ...priblizava se....
Jel jos neko ima ovakve misli...il sam ja jedina?? user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1995
28.9.2015 14:24:13   
ziel

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Dobar dan i od mene drage moje...
Ja nesto u zadnje vrijeme samo razmisljam hocul znati prepoznati taj osjecaj kad pocne porod jer citam da nije kod svakog ni isto i da ne mora se ni imati bolovi pri otvaranju koga su bolile kosti tokom zadnjih mjesecu...
A meni kako su rekli da bi mogla se porodit cim udjem u 9mj sad nekako intenzivnije o svemu tome pocela razmisljati....jer dani nekako lete ...priblizava se....
Jel jos neko ima ovakve misli...il sam ja jedina?? user posted image

Joj sto se mene tice, ja jedva cekam da udjem u 9. mj. imam neki predosjecaj da ce moj porod ranije krenuti, ne kazem odmah na pocetku 9. mj. ali uglavnom prije termina, a i nemoj brinuti o tim laznim bolovima, pa i ako odes jednom ili 2put na UKC dzaba , nema veze , jednom ces potrefiti prave user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 1996
28.9.2015 14:26:51   
M.A.M.

Ma draga isto mi je bilo do nedavno,jos prvih dana nisam imala mlijeka,pa patnje zive kupuj bradavice pa pumpicu,pa dok je ona pocela navlacciti muke zive,sad hvala Bogu ima mlijeka,pa valjda guzli bude dovoljno,al zato kad se probudi nakon 6h valjda pregladni heeej pa zgradu dize na noge dok ne dobije siku

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 1997
28.9.2015 14:27:11   
sunce mojee
sve ste onda vidili po tickeru :)
a kako se osjecam ne znam ni ja....
sretno i zbunjeno,drugi put cu vam svoju pricu pricat,sad reko samo da se puspasim.....user posted image

17.01 2016
cekamo.....

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1998
28.9.2015 14:28:26   
ziel
IZVORNA PORUKA: sunce mojee

sve ste onda vidili po tickeru :)
a kako se osjecam ne znam ni ja....
sretno i zbunjeno,drugi put cu vam svoju pricu pricat,sad reko samo da se puspasim.....user posted image

ako zelis da te dodam na spisak s terminima, onda ce mi trebati tvoj termin i ako znas spol bebe ,
mislim ako ces se s nama cesce druziti na RR ,razmjenjivati iskustva... user posted image

Jeste li ovo vidjele zene :
https://www.facebook.com/4kqbrisbane/videos/859198657450696/
Jest zabavno user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 28.9.2015 14:31:30 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu sunce mojee)
Neposredna veza do poruke: 1999
28.9.2015 14:32:19   
sunce mojee
17.01 2016
kazu curica al vidit cemo user posted image

17.01 2016
cekamo.....

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *