Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 25.9.2015 13:53:12
ziel
Ja isla bolovanje produzila pa nisam sad doznake dobila dok ne odem na komisiju, a komisija mi je u ponedjeljak, ova moja dr.iz ambulante mi dala uputnicu za komisiju i kaze idem nakon 30dana, a ne znam sto to? Ja mislila nakon 42 dana... Pa samo cu jednom ici na tu komisiju, necu imati potrebe vise. Porodiljsko mi mogu otvoriti od 25.10.2015.ali posto imam 10dana godisnjeg ostalo, ne znam trebam li to reci komisiji da imaju u vidu? Evo me u gostima pa cu odavde da obidjem drugaricu na makar 15min.da joj ne prisjedam na muku...ali eto da joj pruzim podrsku...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 25.9.2015 14:23:42
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Jutro i od mene moja smisla sastavila vise ni ja ne znam koliko sati u komadu zaspala malo iza 10 i jutros u 6:20 eto nje da pojede obje sike. namirila se i eno je pajki. ovo mi je najdraze doba dana. ujedno i jedino ono mirno posto ona preko dana bude vatra ziva
rose za osmjehe, moja se pocela prije 10 dana osmjehivati i to prvo na siki. krene da siki, uzme bradavicu pa zastane pa se osmjehuje, pa prvo malo flertuje sa sikom malo je lize, cucla i onda je zajmi nama bilo presmjesno. mm cak i snimio klip kaze da joj imamo pokazati kako se kezi pa flertuje pa se napuca a glavu vec uveliko dize i okrece se da je mene prosto strah nju drzati u naramku koliko se ona propinje nogama odguruje i neki dan mi je splazala u onoj korpi kako je pajkila na pupi, udjem svako malo da je obidjem i vidim lijepo se spustila i podignem je nazad...opet nakon nekog izvjesnog vremena opet ona dole
meni je juce dan bio predinamican. ona po danu skoro nista ne spava. dijete se nocu odmori i po danu dernek. ja ziva ne znam kako cu danas u ove posjete sto smo dogovorili. ali sto se tice nocnog zivota, cini mi se za mjesec dana cu moci ostaviti nju i L da spavaju a mm i ja u nocni zivot sastavi dijete noc ko od sale.
ma i ova se krenula osmjehvati tako rano...ono siki ili dok spava ili gleda nesto okolo...kazu djeca se smiju melecima...e sad ovo nam je da se osmjehuje bas meni, dok joj nesto pricam ili je dodirujem ...pa me nagradi osmjehom
mi ne sastavljamo noc...budi se na 3 sata...velika seka je s mjesec i po sastavila noc u komadu..ali ona je pored sika pila i ad tako da mislim da ova nece zadugo..al eto spava mi i po danu i nemamo teske grceve..kako rekoh ova prne i ukaki se
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 25.9.2015 19:12:13
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: ninuska
Jutroo, zene.
Jeste li se odmorile? Najele baklava i kolaca jucer . Ja ispratila muza i malu. Odose kod svekrve od Bajrama. Treba 2 sata do tamo, pa smo malac i ja ostali u kuci sami. Najbolje se tako organizujemo . rose . To su mi najljepsi momenti. Preslatki su MAM vi veliki, pa se bacili u hodanciju . Jos cijeli dan :). Super..samo nek bebac slusa, pa je sve lakse. Kako sada sa grcevima i stolicom? Ne dajemo ni mi vise sab simplex i jucer mi je dva puta kakio pcelice jesi li odmorila?
Hej draga ma hvala Bogu slusala je beba i danas,cim izadje vani zaspi ,a izbacila sam joj espumisan i odmah pocela kakiti ko velika,tako da ostajemo na waya
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 25.9.2015 20:45:55
*pcelica*
Dobro vam vece Mi cijeli dan bili u skitnji. Skontala sam da mi smetaju zaljeveni kolaci. Juce sam pojela jednu ruzicu i danas jednu baklavu kod mm-ove dajdzinice i kiselina me ne popusta. Ja cu do poroda ostati na hljebu i vodi. Sve mi smeta i non stop me kiselina muci. Atija mi od juce slini a danas je pocela i da kaslje. Morat cu u ponedjeljakje odvesti dr da nam ponovo ukljuci flixotide. Taman sam pomislila da nam ove godine nece trebati kad ono njen bronhitis se javi ranije nego prije. Ranije nam je kriticni period bio od novembra do aprila, a sad cim je jesen nastupila i prva kisa pala ona se razbolila
< Poruku je uredio *pcelica* -- 25.9.2015 20:50:48 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 25.9.2015 20:59:42
Travelove
Dobor vece i mamice Mi danas na kontroli, sve ok, osim naravno kg, koji su u plusu 3 od prethodne kontrole. Znaci ukupno 10 od pocetka trudnoce pa do sada. Doktorica kaze jos 5 do kraja trudnoce sto cu regularno dobiti, plus ono sto ja nabacim. Ostalo sve ok, nije me vaginalno pregledala, samo preko stome. Bebica 1770 g, 770 vise nego prosli put, a obrazi su posebna prica, sad je prava beba, spavala, pa smo je probudili, glavica smjestena dole, a ona sva sklupcana, muz se samo sikira da joj je tijesno . Uglvanom za sad sve ok. Doktorica rekla da se posebno cuvam sada u 8 mjesecu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 25.9.2015 21:10:02
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Dobor vece i mamice Mi danas na kontroli, sve ok, osim naravno kg, koji su u plusu 3 od prethodne kontrole. Znaci ukupno 10 od pocetka trudnoce pa do sada. Doktorica kaze jos 5 do kraja trudnoce sto cu regularno dobiti, plus ono sto ja nabacim. Ostalo sve ok, nije me vaginalno pregledala, samo preko stome. Bebica 1770 g, 770 vise nego prosli put, a obrazi su posebna prica, sad je prava beba, spavala, pa smo je probudili, glavica smjestena dole, a ona sva sklupcana, muz se samo sikira da joj je tijesno . Uglvanom za sad sve ok. Doktorica rekla da se posebno cuvam sada u 8 mjesecu.
Eto toliko, nadam se da ste vi sve dobro i ok
Bravo za kontrolu, kile su kod svake od nas problem, al hajd Bogati nije kraj svijeta, skinucemo. u kojoj si nedjelji? Da znam otprilike sutra kad mi kaze za kilazu moje bebe da li je lahak ili tezak i jel ono ides kod Amele A.? Ja sam kod Azre Blitvic privatno, zadnju kontrolu me nije vag. gledala, ali cu sutra izraziti zelju da me pregleda, nesto sam se sva istraumatizirala nakon raznih prica...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 25.9.2015 21:17:47
Travelove
Kod Azre sam i ja [sm=smiley1.gif 31 sam nedjelja Jesam se opustila, al sta cu, sad mi se valja cuvati. Mada sam srela kolegicu sa faxa na izlazu, i pitame koji sam 5-6 mj, bas ji je bilo drago hihihi
Uzela sam weledino ulje za masiranje medjice, pa cu to cim udjem u 9- i zaduziti muza . Je li koja masirala, je li sta pomoglo?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 25.9.2015 21:21:52
ziel
Kod Azre sam i ja [sm=smiley1.gif 31 sam nedjelja Jesam se opustila, al sta cu, sad mi se valja cuvati. Mada sam srela kolegicu sa faxa na izlazu, i pitame koji sam 5-6 mj, bas ji je bilo drago hihihi
Uzela sam weledino ulje za masiranje medjice, pa cu to cim udjem u 9- i zaduziti muza . Je li koja masirala, je li sta pomoglo?
Aha super, nisma znala da idemo kod iste dr. a kod mene obrnuto, kad cuju da sam 8. mjesec, kaze JOJ JA MISLILA DA SI PRED TERMIN joj bilo mi je pomalo smjesno na vjezbicama za to masiranje medjice, moramo nekog zaduziti , kao da mi to mozemo dokaciti od stomacina ja se jedva obujem, uspusem se sva
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 25.9.2015 22:44:22
rose
IZVORNA PORUKA: ziel
Eto toliko, nadam se da ste vi sve dobro i ok
Bravo za kontrolu, kile su kod svake od nas problem, al hajd Bogati nije kraj svijeta, skinucemo. u kojoj si nedjelji? Da znam otprilike sutra kad mi kaze za kilazu moje bebe da li je lahak ili tezak i jel ono ides kod Amele A.? Ja sam kod Azre Blitvic privatno, zadnju kontrolu me nije vag. gledala, ali cu sutra izraziti zelju da me pregleda, nesto sam se sva istraumatizirala nakon raznih prica...
sta te trumatizirao...mene su gledali vaginalno tek kad sam bila u terminu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 26.9.2015 6:32:26
Travelove
Nema sta da se plasis, sledeci put ce vag da te pregleda i u 36 nedjelji se vade brisevi. 8 mjesec je bas kritican i treba se paziti, meni je cak rekla i za setnju da ne pretjerujem, a zato kad udjes u 9- i, radi sta te volja
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 26.9.2015 8:19:34
ziel
Jutro , mamice i Ja se upravo istusirala, sredila sam bikini zonu , za cudo samo jednom se posjekla tesko, drzim ogledalo u jednoj ruci a drugom radim, a da je to makar kakav ravan organ pa hajd
Poremetili su mi se planovi za danas, ja kontala s mamom na kontrolu pa onda u baby shop da jos malo razgledamo sta nam fali, ali eto ona umorna, kaze voljela bi da ne ide, pa ce ici mm sa mnom, a njemu mrsko hodati po tim radnjama, pa ne znam hocemo li gdje ici osim kontrole... Joj kupili mi 2 listica Bingo, moram provjeriti jesmo li sta dobili, nismo ni pratili sinoc kad je bilo uzivo izvlacenje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 26.9.2015 9:32:56
Leptirica87
Jutro mamice i trudnice,zadnja dva dana ne imadoh vremena pisati alu nije kasno ni danas zazeljet Bajram Serif Mubarek Olsum onima koje slave,da mi budete uvijek zdrave,sretne i vesele sa svojim bebicama i najmilijima,a naravno da ovo vazi i za one koji ne slave... I ja sam jucer bila na kontroli ali samo mi nalaze krvi,urina i briseva pregledala i hvala bogu sve je Ok poslije terapije. Takodje sam je pitala za Dabroston tablete i ono sto sam cula da ko ga pije pred kraj trudnoce da je problem s otvaranjem...rekla mi je da ne mora znaciti sve zavisi od trudnice do trudnice...ali ona je u mom slucaju birala da mi ipak da da ih pijem,kao bolje malo duze i sacekat s otvaranjem nego da se beba rodi prije vremena... I da joj je cilj da doguram do 36 sedmice ....a do tad jos 3sedmice po njihovom pa vidjet cemo hocel beba biti InsaAllah oktobarska kao tata i nena joj il novembarska kao mama heheh Vidim da ste pisale i za masiranje medjice,to mozete i nevenovom kremom jer je masna dosta i omeksava ....provjereno znam to preporuceno mi je i cak da nije rano poceti i u 7-8mj.moja rodicabi drugarica su nevenivom to radile i nisu imale problema s otvaranjem i cak nisu ni ispucale a kami li da su ih morali rezati iako su prvorotke...pa eto da znate...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 26.9.2015 10:34:55
Leena
Jutro, mile Mene djeca pripazila danas, spavale su do pola 9 , pa sam naspavana... Odosmo malo do moje mame, pa cemo na vikendicu kod rodice. Ugl. Skitnja planirana danas
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 26.9.2015 11:42:01
ziel
Evo i mene sa kontrole Sincina mi se udebljao citavu 1 kilu od prosle kontrole Sad ima 2306 gr. Ja se vagala, pokazuje 4 kg vise, ne mogu da vjerujem, mislila sam da ce biti 2 ili 2,5 a ono 4 Ali s razlogom, beba raste rapidno Do termina ima da ima 4 kg kako je krenuo
Ovaj put nam glava jednu nedjelju manja, a stomacic opet 2 nedjelje veci Iduca kontrola za 3 nedjelje, kada trebam uraditi briseve i donijeti joj nalaz krvne slike jer ovaj put sam samo urin radila. Pregledala me je i vaginalno, nisam joj nista ni rekla. Kaze grlic dobar 1,5 cm, zatvoren. Beba visoko. Eto uglavnom sve za 5
Sad hocemo da idemo kod mojih, a mm nesto nikakav, kao da je on trudan toliko cesto mijenja raspolozenja Sinoc htio frajer da ide na pice u diskoteku, pitam s kim, kaze sam. Ja nisam odobrila i nije ni isao. Pa sad on od sebe pravi zrtveno janje, ja mu nisam dala da izadje. A ne vidi svoju sebicnost, zna da ja ne mogu u diskoteku sa stomacinom i toliki dim. Zar se ne moze sacekati da se porodim pa da onda zajedno izlazimo ako mu je do izlazaka. Stvarno mi nekad nije jasan.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 26.9.2015 12:30:53
*pcelica*
Dobar dan drage moje Ziel za urednu kontrolu Ja sam ko zombi danas. Samo sam dva sata spavala . Od sest do pola devet. Prvo me je kiselina mucila cijelu noc. Onda oko cetiri me pocelo boliti ispod stomaka pa onda ledja. Ja se uprpila reko evo ga krenulo ranije kad ono srecom laznjaci. Jutros ustanem ona mala katastrofa. Ne moze da udahne. Odveli je dr primila inekciju inhalaciju pa da je janastavim inhalirati do ponedjeljka i jos fluimukan sirup. Elem dan mi je krenuo da Bog sakloni i sacuva. Ali bit ce bolje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 26.9.2015 15:39:16
Travelove
Ziel bravo za kontrolu Masala bebica napredna,ja mislila moja buca 1770 g. A tvoj momcina pravi , tibjezis od mene za 7 dana. Jel ti govorila sta doktorica za kile? Koliko si ti u plisu od pocetka?
Mi hodali, krenuli da kupimo tepih za djecije sobice, i nema, pa smo sve pare potrosili na nesto drugo Umorila sam se, sada ce muzic da spremi ruckic, ja cu malo pomoci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 26.9.2015 16:54:01
ziel
Ziel bravo za kontrolu Masala bebica napredna,ja mislila moja buca 1770 g. A tvoj momcina pravi , tibjezis od mene za 7 dana. Jel ti govorila sta doktorica za kile? Koliko si ti u plisu od pocetka?
Mi hodali, krenuli da kupimo tepih za djecije sobice, i nema, pa smo sve pare potrosili na nesto drugo Umorila sam se, sada ce muzic da spremi ruckic, ja cu malo pomoci
Hvala drage moje, Travelove ja sam sa 79kg vec dosla na 93 Rekla je da smanjim jelo, ali sta mogu, bila ko fol smanjila a vidi to
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 26.9.2015 17:08:51
ziel
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Dobar dan drage moje Ziel za urednu kontrolu Ja sam ko zombi danas. Samo sam dva sata spavala . Od sest do pola devet. Prvo me je kiselina mucila cijelu noc. Onda oko cetiri me pocelo boliti ispod stomaka pa onda ledja. Ja se uprpila reko evo ga krenulo ranije kad ono srecom laznjaci. Jutros ustanem ona mala katastrofa. Ne moze da udahne. Odveli je dr primila inekciju inhalaciju pa da je janastavim inhalirati do ponedjeljka i jos fluimukan sirup. Elem dan mi je krenuo da Bog sakloni i sacuva. Ali bit ce bolje
Pcelice sta kazu tvoji nalazi , u kojoj si nedjelji po mjerama bebe na UZ? Znam da si govorila da imas 3 termina
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 26.9.2015 18:14:56
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: ziel
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Pcelice sta kazu tvoji nalazi , u kojoj si nedjelji po mjerama bebe na UZ? Znam da si govorila da imas 3 termina
Po uz sam sad 34+5 Doktori su se sad slozili i mjere im se podudaraju. Po njihovom mi je termin 2.11.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 26.9.2015 18:24:59
aidana
Zene imate mahanje od mene i Bajram serif mubarek olsun onima koje slave. Pravo sam poranila sa cestitkom :)
Meni nestala velika uputnica pa s nadam da nece krenuti porod do ponedjeljka :)))
Ziel super za kontrolu :)))
Pcelice iste muke imamo. Moj je sinoc poceo kasljucati pa vidjecemo na sta ce izaci. Obicno i mi mozemo izgurati bez terapije od maja do novembra. Tako je barem bilo prosle godine a i ove se dobro drzao. Prije dvije sedmice je poceo kasljucati ali je prestalo samo od sebe. Odnosno prestalo je uz med sa borovim iglicama, caj od luka, majcine dusice, ispiranje nosa....svega :))) ali bez kortikosteroida. Od novembra onda obicno nastaje haos, ne funkcionise bez flixotida i singulara. Koliko ti Atija ima godina? Meni je dr rekla da moze proci do trece godine, ako ne prodje onda da se nadam do pete.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 26.9.2015 19:48:15
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: aidana
Zene imate mahanje od mene i Bajram serif mubarek olsun onima koje slave. Pravo sam poranila sa cestitkom :)
Meni nestala velika uputnica pa s nadam da nece krenuti porod do ponedjeljka :)))
Ziel super za kontrolu :)))
Pcelice iste muke imamo. Moj je sinoc poceo kasljucati pa vidjecemo na sta ce izaci. Obicno i mi mozemo izgurati bez terapije od maja do novembra. Tako je barem bilo prosle godine a i ove se dobro drzao. Prije dvije sedmice je poceo kasljucati ali je prestalo samo od sebe. Odnosno prestalo je uz med sa borovim iglicama, caj od luka, majcine dusice, ispiranje nosa....svega :))) ali bez kortikosteroida. Od novembra onda obicno nastaje haos, ne funkcionise bez flixotida i singulara. Koliko ti Atija ima godina? Meni je dr rekla da moze proci do trece godine, ako ne prodje onda da se nadam do pete.
Njoj je sad pet godina i devet mjeseci. Prvi napad je imala sa 13 mjeseci. Od tada se borimo. I nama je kriticni period do sadbio od novembra do aprila maja tako. Od prosle godine joj je ukljucen flixotide u tom kriticnom periodu. U maju prestali s terapijom i sad nas preduhitrilo. Danas mi dr kaze da to kao ne moze tako jer je to jedna vrsta asgme koju treba drzati pod kontrolom tokom cijele godine. Mora biti pod terapijom i lijeciti. Dugo se vuce ovako samo zalijeci i cekaj novi napad A ja se ponadala da cemo se rijesiti kortikosteroida. Od alternativnih lijekova jedino jos nismo probali magarece mlijeko. Ostalo sve i nista. I sad svaki dan uzima domaci med s borovim iglicama imed s propolisom. Obloge od svinjske neslane masti i koziji loj. Ljetos isli u Ulcinj zbog nje. Ko vampiri ranom zorom je vodili u onu borovu sumu ali opet se vraca. Najgore sto ne znamo tacno od cega je. Jer su jij alergo testovi svi uredu. Pretpostavljam da joj vlaga u zraku smeta