Leena
|
IZVORNA PORUKA: rose ja imam od stana i od kuce (mislim na roditeljski stan ) a mm ima od svekijevaca tj od svoje kuce ipak mi je sveki 50 km udaljena...nikad ne idem sama do nje...a uz to sam sveki, djeveru i mami i tati dala kljuc od haustora jer nemam interfon..a mama ima i jedan kljuc od stana (za gornju bravu)...znaci to moze otkljucati samo ako smo kuci...i dobro mi dodje sad kad je mala na siki cijeli dan... ja imam gomiletinu kljuceva neku za koje treba velika torba Od vikendice koju vise nemamo , kancelarije, nase kuce, mamine kuce, sveki je daleko (puno vise od 50km , pa mm ima kljuc), tetkine kuce (jer je zivjela sa majkom rahmetli, a ja kao cura znala cesto kod majke nociti kada izlazim, jer smo mi bili na Dobrinji tada, pa da ne ganjam gras), od dedine kuce (iako su i dedo i nana rahmetli vec 6 godina. A taj mi je koristuio neki dan, kad smo isli na more, mm zaboravio zeleni karton, pa se morali vracati sa granice i on morao u Mostar nazad po to, a ja lijepo sa djecom otisla u Pocitelj, one se igrale, ja odmarala dok je on to rijesio), elem puno kljuceva, malo korisnih... A od nase kuce imaju mama i sveki kljuceve. Sveki jer kada dolazi poslom u Sa, obicno to bude u pola radnog vremena, pa da nas ne ceka pred vratima... A mama, opet, kada mi idemo na more, u Bihac i sl., da ima neko kljuc ako sta zatreba... A za kupanje, moju E je mm kupao prvih pola godine, ja nisam smjela Sa L sam vec bila opustenija puno. Kad se sjetim, E se ukaki, a mi lavor neki i iz bokala polijevamo vodu idealne temperature (koju smo prethodno stimali sto godina i mjerili onim termometrom), pa jedno pere gugu cijenjenu, a drugo polijeva, pa to traje i traje... Sa L dosla iz porodilista, ona se ukakila, fino je pod česmu, samo pupak pazila LTM i Ninuska, bas me zanima kako cemo se mi podijeliti kad ne bude paran broj Sada spavamo mi svojoj sobi, njih dvije u svojoj, ali znakju biti kenjkave, onda mm ode kod L, a E dode kod mene. Kada dode beba aBd bice veselo Lejli je spala tura, dobra je hB, ali sam je ostavila mami, da me ne bi iz vrtica nazvali za sat da kazu da opet ima turu... A kontam neka i nje da se odmori i ako je sta zarazno da ne prenosi djeci tamo.
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm) *Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm) Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm) All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
|