|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar
16.9.2015 23:01:25   
ziel
Joj pogledajte ovaj video, odusevljena sam, kako je beba uzivala u toku kupanja user posted image izgleda mi kao ok tehnika kupanja. Sta vi mislite o tome? Kako vi sto imate vec bebe , kako kupate, mozete li same to izvesit ili treba pomoc?
https://www.youtube.com/watch?v=l0_x_4Kpy0Z88&feature=youtu.be

Nesto nece youtube, pa probajte ovako uci, nadam se da se moze otvoriti
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1026811180697500&id=809192005792753

< Poruku je uredio ziel -- 16.9.2015 23:08:27 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1301
16.9.2015 23:24:36   
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ziel

Hej zene moje ja sjedim ispred kuce sama cekam svekijevce iz gostiju da donesu kljuc da udjem u kucu. Ja otisla kod svojih kad je mm krenuo na posao odvukao me i sad me otac vratio da ne cekam pola 2 kad mm zavrsi posao i dosla kuci kuca zakljucana a nisu ni kljuc ostavili. -_-
Sve nesto suska iz mraka user posted image ja poslala oca kuci da ne ceka dzaba ovdje, hoce i on da legne..
Ev i bebac se probudio, udara user posted image .

user posted image user posted image

a gdje je tvoj set_ kljuceva? ja svoj prvi dobila jos kad sma krenula u osnovnu user posted image a ovaj drugi ha sam se udala ...i tako mjenjam kad god selimo iz stana u stan...podstanasrkog naravno user posted image

hajd sto imam svoje, i sto rezervne imamo kod komsinice...nego imam kljuceve i od maminog stana i od sveki... nema kod mene cekanja pred vratima. ja ko svaka dobra snaha, odmah trazim svoj primjerak za sve nekretnine user posted image user posted image

ja imam od stana i od kuce (mislim na roditeljski stan user posted image ) a mm ima od svekijevaca tj od svoje kuce user posted image ipak mi je sveki 50 km udaljena...nikad ne idem sama do nje...a uz to sam sveki, djeveru i mami i tati dala kljuc od haustora jer nemam interfon..a mama ima i jedan kljuc od stana (za gornju bravu)...znaci to moze otkljucati samo ako smo kuci...i dobro mi dodje sad kad je mala na siki cijeli dan... user posted image

< Poruku je uredio rose -- 16.9.2015 23:25:10 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1302
16.9.2015 23:31:24   
rose

Joj pogledajte ovaj video, odusevljena sam, kako je beba uzivala u toku kupanja user posted image izgleda mi kao ok tehnika kupanja. Sta vi mislite o tome? Kako vi sto imate vec bebe , kako kupate, mozete li same to izvesit ili treba pomoc?

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1026811180697500&id=809192005792753

ne bih mogla ovo sama...treba bas biti uvjezban a beba osjeti i kad smo u grcu..nase kupanje je brzinsko preko ruke i to ne svaki dan user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1303
16.9.2015 23:33:52   
ziel
Rose kako cesto kupas bebu otkako se rodila? Jel svaki drugi dan , treci ili ? I jel ne mozes sama,ili jedno drzi, drugo trlja i poljeva vodom? Jel tako radite?

< Poruku je uredio ziel -- 16.9.2015 23:34:43 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1304
16.9.2015 23:37:28   
rose

Rose kako cesto kupas bebu otkako se rodila? Jel svaki drugi dan , treci ili ? I jel ne mozes sama,ili jedno drzi, drugo trlja i poljeva vodom? Jel tako radite?

jos uvijek je kupam s muzem, ja drzim a on joj opere kosu i tijelo...Saja dodaje vodu user posted image ...u pocetku smo kupali svaki dan,,,radi mrse...onda se krenula perutat pa pupak nikako da zaraste i sad je kupam svako 3-4 dan...tada i kosu peremo...a guzu perem svaki dan

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1305
16.9.2015 23:50:36   
ziel

jos uvijek je kupam s muzem, ja drzim a on joj opere kosu i tijelo...Saja dodaje vodu user posted image ...u pocetku smo kupali svaki dan,,,radi mrse...onda se krenula perutat pa pupak nikako da zaraste i sad je kupam svako 3-4 dan...tada i kosu peremo...a guzu perem svaki dan

Aha pa solidno, negdje sam cak citala skoro da ne treba svaki dan kupati novorodjence dok pupak ne otpadne, pise da je ok svaki drugi dan i to da se ne kvasi pupak...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1306
17.9.2015 1:04:22   
aidana

Neka neka sve se ovo kupi u jednu korpu razloga za pravljenje zasebnog ulaza za gornji sprat -gdje smo mi, i ovakva desavanja i ono kad mi mm kaze TISE . SPAVA OTAC DOSAO IZ TRECE SMJENE. user posted image da imamo svoj ulaz dole se nista ne bi culo. Al nacekacu ja svoj ulaz user posted image
A ja imam kilu kljuceva kod sebe, ali od svoje curinske kuce user posted image od kuce, od kapije, od stana curinskog,(stan od roditelja) oni zive na 2 mjesta.... -od ulaznih vrata zgrade, od postanskog ormarica, od vrata stana, sve na jednom , a nemam od ove kuce u kojoj sad zivim user posted image niko mi nije ni rekao da kopiram, da vam iskreno kazem... ali reci cu mm-u da kopira dok ne napravimo svoj ulaz

Pa ziel draga, meni je logicno da imas kljuc od svoje kuce. Nemas sta cekat da ti neko ponudi, lijepo kazes tm napravi mi kljuceve i cao.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1307
17.9.2015 1:09:36   
aidana

Ja mislim da ovako spretno to mogu samo babice odraditi. Mom decku je pupak otpao vec cetvrti dan, onda sam ga kupala svaki dan. Da ne ponavljam pricu od prije, obzirom da sam ostavljena sama s bebom od 7 dana, nije mi padalo na pamet da cekam mm da se vrati s puta pa da se tek onda okupa. Ja imam mrezu koja se zakaci za kadicu, u njoj beba lezi a ti lijepo mozes sve sama odraditi bez nekog napora.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1308
17.9.2015 1:28:48   
aidana

IZVORNA PORUKA: Arya

Jutro dame :)
Hvala na dobrodošlici.

Mi kupujemo stan, opremamo ga, trudni smo, dižemo željezo. Malo me uhvati nervoza kako ću sve stići, pa me uhvati strah jer sam popila colu i pojela pizzu da ne naškodim bebi, znam da sam luda ali eto.
Ovih dana se bavim jorganima i jastucima. Gdje imaju dobri, kvalitetni? Dormeo? Yisk? Ili nešto treće?

Arya dobro dosla user posted image

Cestitam na trudnoci a i na stanuuser posted image Pisi sloobodno ovdje gdje i sta kupujes za stan, sta radis....ja bas uzivam u tome. Mi evo vec citavu moju trudnocu prodajemo jednu nekretninu. U pocetku sam se i nadala da cemo stici prodati i kupiti novi stan prije nego sto beba dodje, ali nista od toga. Sad mi je svejedno, kad god bude.

(odgovor članu Arya)
Neposredna veza do poruke: 1309
17.9.2015 1:56:57   
ziel
IZVORNA PORUKA: aidana

Ja mislim da ovako spretno to mogu samo babice odraditi. Mom decku je pupak otpao vec cetvrti dan, onda sam ga kupala svaki dan. Da ne ponavljam pricu od prije, obzirom da sam ostavljena sama s bebom od 7 dana, nije mi padalo na pamet da cekam mm da se vrati s puta pa da se tek onda okupa. Ja imam mrezu koja se zakaci za kadicu, u njoj beba lezi a ti lijepo mozes sve sama odraditi bez nekog napora.

E bas sam gledala te mrezice maloprije na netu, prakticne i korisne, must have user posted image ja vec stavila na spisak da kupim do poroda

Nezz znaju li ove moje kone Tuzlanke gdje ima u Tz da se kupi mrezica za kupanje bebe? U Simsonu?

< Poruku je uredio ziel -- 17.9.2015 2:01:21 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1310
17.9.2015 5:01:19   
mojbebac
Ja se probudila,nece san na oci,vruce,neka nervoza me spopala... bas mi je nesto teska noc

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1311
17.9.2015 7:03:46   
LieToMe RR
Juuutrrroooo...rise and shine user posted image
ja jedini ukucanin koji je budan. N sinoc zaspala oko 10 i jutros u 4 sikila i evo sad zavrsila sa sikom user posted image
L sinoc zaspala oko 8 (imala je dinamican dan, nije spavala po danu, isli ona i mm do bbija, dobila je i lego kocke, pa kod svekrve, tamo je rucala skakala), oko 6 su tek dosli.
ja do tad ispeglala sav ves koji sam imala, novu masinu oprala...
e posto su nam djeca slusala mi lijepo film odgledali, socjalizovali se mm i ja user posted image progovorili koju user posted image onda svako u svoju sobu user posted image on sa L ja sa N.

ziel udjel ti bona u kucu?

danas bi se moglo u setnju a veceras idemo u komsiluk na sijelo djuturativno, N prvi put posjecuje nase najbolje komsinice iznad nas user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 1312
17.9.2015 8:23:43   
ninuska

Prvu bebu u pocetku kupali mm i moja mama. Kasnije nas dvoje. A kad je vec bila veca onda sam sama da ne cekam muza.
Sada kupamo zajedno. On cuva malog, a ja poljevam i trljam. Prije toga sve pripremimo da nam je lakse. Pa onda jedno susi, drugo maze. I ne kupamo svaki dan. Otprilike svako drugi.

Sto se tice kljuceva imam od svoje kuce, kapije i od roditelja. Jer sam cesto kod njih. Kako mala ide tamo u vrtic svratimo svaki dan i sacekamo mamu s posla dok dodje.
Od nase kuce nema niko kljuceve osim nas dvoje. Muz nema ni od svekrve jer je ona uvijek u kuci, a i zivi udaljena dva sata od sarajeva

< Poruku je uredio ninuska -- 17.9.2015 8:33:24 >

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1313
17.9.2015 8:29:55   
ninuska
Jutro ltm znaci i kod vas ista situacija user posted image . Podijeljeni po sobama. Zezam ja malu da ona i muz spavaju sa mnom i bebom. I nece. Kaze nase mjesto nije ovdje. Mi imamo nas krevet i ode user posted image

arya dobro dosla. Da sto prije kupite stan i opremite onako kako zelite :). A ne sekiraj se za pizu i colu. Ja sam ovisnik o coli. Doduse, pijem zero, bez secera. Ali je svejedno stetna :(

< Poruku je uredio ninuska -- 17.9.2015 8:42:07 >

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1314
17.9.2015 9:26:20   
Leptirica87

IZVORNA PORUKA: aidana

E bas sam gledala te mrezice maloprije na netu, prakticne i korisne, must have user posted image ja vec stavila na spisak da kupim do poroda

Nezz znaju li ove moje kone Tuzlanke gdje ima u Tz da se kupi mrezica za kupanje bebe? U Simsonu?

zZiel imas tu mrezicu u Simsonu moja rodica je tu kupila a ako nisi kupila banjicu za kupanje kod njih isto ima lijepih a nije skupo do 20KM da biras....i ja tu mrezicu imam na spisku jer sam cula da je bas prakticna....jer onda sama mozes kupat bebicu ne zavisis ni o cijem prisustvuuser posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1315
17.9.2015 9:29:05   
Leena

ja imam od stana i od kuce (mislim na roditeljski stan user posted image ) a mm ima od svekijevaca tj od svoje kuce user posted image ipak mi je sveki 50 km udaljena...nikad ne idem sama do nje...a uz to sam sveki, djeveru i mami i tati dala kljuc od haustora jer nemam interfon..a mama ima i jedan kljuc od stana (za gornju bravu)...znaci to moze otkljucati samo ako smo kuci...i dobro mi dodje sad kad je mala na siki cijeli dan... user posted image

ja imam gomiletinu kljuceva neku za koje treba velika torba user posted image Od vikendice koju vise nemamouser posted image , kancelarije, nase kuce, mamine kuce, sveki je daleko (puno vise od 50km user posted image , pa mm ima kljuc), tetkine kuce (jer je zivjela sa majkom rahmetli, a ja kao cura znala cesto kod majke nociti kada izlazim, jer smo mi bili na Dobrinji tada, pa da ne ganjam gras), od dedine kuce (iako su i dedo i nana rahmetli vec 6 godina. A taj mi je koristuio neki dan, kad smo isli na more, mm zaboravio zeleni karton, pa se morali vracati sa granice i on morao u Mostar nazad po to, a ja lijepo sa djecom otisla u Pocitelj, one se igrale, ja odmarala dok je on to rijesio), elem puno kljuceva, malo korisnih... A od nase kuce imaju mama i sveki kljuceve. Sveki jer kada dolazi poslom u Sa, obicno to bude u pola radnog vremena, pa da nas ne ceka pred vratima... A mama, opet, kada mi idemo na more, u Bihac i sl., da ima neko kljuc ako sta zatreba...

A za kupanje, moju E je mm kupao prvih pola godine, ja nisam smjela user posted image Sa L sam vec bila opustenija puno. Kad se sjetim, E se ukaki, a mi lavor neki i iz bokala polijevamo vodu idealne temperature (koju smo prethodno stimali sto godina i mjerili onim termometrom), pa jedno pere gugu cijenjenu, a drugo polijeva, pa to traje i traje... Sa L dosla iz porodilista, ona se ukakila, fino je pod česmu, samo pupak pazilauser posted image

LTM i Ninuska, bas me zanima kako cemo se mi podijeliti kad ne bude paran brojuser posted image Sada spavamo mi svojoj sobi, njih dvije u svojoj, ali znakju biti kenjkave, onda mm ode kod L, a E dode kod mene. Kada dode beba aBd bice veselouser posted image

Lejli je spala tura, dobra je hB, ali sam je ostavila mami, da me ne bi iz vrtica nazvali za sat da kazu da opet ima turu... A kontam neka i nje da se odmori i ako je sta zarazno da ne prenosi djeci tamo.

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1316
17.9.2015 9:40:15   
ziel
Super Leptirice nek si mi rekla , gledala ja na Piku pise 15 KM, ali hajd i ako bude 20 KM , nije belaj, da ne trazim dalje od Simsona user posted image jer cu tu kupiti i posteljinu i podlogu za presvlacenje najvjerovatnije, a kadicu sam vec nabavila, mama finansira bebece stvari user posted image komplet kadica, kanta od 20 litara, bokal i lavoric s poklopcem za 39KM user posted image Mrezica je extra stvar kako vidim bas prakticna i kao sto kazes da ne cekam uvijek nekog da mi drzi bebu, tako mogu i sama kupati svoje sunce user posted image

Leena bas sam cula da mi je ova prva kona tako stimala temperaturu vode, pa temp. sobe u kojoj kupa, sve mjerila termometrom, meni to komplikovano zvuci isuvise user posted image znamo svi kakva nama godi voda i sobna temp. naravno niko nece drzati mokru bebu u hladnoj sobi. Ja gledam po sebi, ja sam zimogrizna kao sto kazu, volim kad je toplije, dok moji svekijevci i mm vole hladnije, ali sam im zaprijetila da ce neko spavati u kotlani, da bebi uvijek bude fino, da mu ne bude hladno user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1317
17.9.2015 9:44:33   
Carobno jutro

Jutro zene

Ja u hiljadu poslaova, da pozavrsavam prije sutrasnjeg dana. Da sve otavim kako treba, perem ves, peglam, sebe sredjujem. Elem zivo kod mene.
Juce sam jedva dan izgurala kakva ono bi sparina. Uzas.

Ziel, mozes li preuzeti listu molim teuser posted image Ja cu je sada postaviti pa ako mozes od danas ti nastavi sa vodjenjemuser posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1318
17.9.2015 9:45:42   
Carobno jutro

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image

SEPTEMBAR

12.09. Araj user posted image PORODILA 01.09.user posted image
20.09. Carobno Jutrouser posted image
23.09. Ninuska user posted image PORODILA SE 10.09. user posted image
23.09. hexe user posted image PORODILA SE 09.09 user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image
09.10. mojbebac user posted image
23.10. Banancica user posted image

NOVEMBAR

08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
12.11. Pcelica user posted image
15.11. Leptirica 87
19.11. ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
25.01. mom2B user posted image

FEBRUAR

25.02. andjela
28.02. Isha

MART 2016.

04.03. škorpija

APRIL 2016.

08.04. suncica15

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1319
17.9.2015 9:48:31   
ziel

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro zene

Ja u hiljadu poslaova, da pozavrsavam prije sutrasnjeg dana. Da sve otavim kako treba, perem ves, peglam, sebe sredjujem. Elem zivo kod mene.

Ziel, mozes li preuzeti listu molim teuser posted image Ja cu je sada postaviti pa ako mozes od danas ti nastavi sa vodjenjemuser posted image

Hajd mi posalji u PP spisak, da ne bi gubila previse vremena na postavljanje smajlica ovih-spol bebe...
I uzivaj jos malo u lupkanju bebe u pupi user posted image
Kako ce biti neobicno kada odjednom nema pupe i nema lupkanja user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1320
17.9.2015 9:53:05   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: ninuska

Jutro ltm znaci i kod vas ista situacija user posted image . Podijeljeni po sobama. Zezam ja malu da ona i muz spavaju sa mnom i bebom. I nece. Kaze nase mjesto nije ovdje. Mi imamo nas krevet i ode user posted image

arya dobro dosla. Da sto prije kupite stan i opremite onako kako zelite :). A ne sekiraj se za pizu i colu. Ja sam ovisnik o coli. Doduse, pijem zero, bez secera. Ali je svejedno stetna :(

user posted image user posted image
kod nas dva tabora user posted image L i mm krenu u sobu i uredno me L izljubi i kaze laku noc i ode i ne okrene se user posted image
Leena malo zeznuto kad je neparan broj user posted image ali ne sumnjam ja da ce se cure organizovati kako njima najvise odgovara

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1321
17.9.2015 9:57:06   
LieToMe RR

Jutro zene

jel to sutra D day user posted image
polako i sa srecom i ocekujem taj mustuluk da ugrabim user posted image
nek tebi sve bude kako si zamislila i sa srecom. ako sta treba tu sam, broj znas user posted image

Neposredna veza do poruke: 1322
17.9.2015 10:27:31   
Carobno jutro

Jutro zene

nek tebi sve bude kako si zamislila i sa srecom. ako sta treba tu sam, broj znas user posted image

user posted image user posted image hvala ti user posted image
Sutra ujutro aBd idem opet, vidjet cu sta ce reci, prosli put je rekao dodji u petak, nesmijemo cekati do termia, koji je btw u nedjelju, p cemo to rijesiti...user posted image tao da se nadam da je to sutra, uglavnom obavjestimuser posted image

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1323
17.9.2015 10:30:12   
LieToMe RR

Jutro zene

user posted image user posted image hvala ti user posted image
Sutra ujutro aBd idem opet, vidjet cu sta ce reci, prosli put je rekao dodji u petak, nesmijemo cekati do termia, koji je btw u nedjelju, p cemo to rijesiti...user posted image tao da se nadam da je to sutra, uglavnom obavjestimuser posted image

sretno draga moja! drzim fige! cucemo se mi svakako :-*

Neposredna veza do poruke: 1324
17.9.2015 11:36:13   
rose

Jutro zene

Hajd mi posalji u PP spisak, da ne bi gubila previse vremena na postavljanje smajlica ovih-spol bebe...
I uzivaj jos malo u lupkanju bebe u pupi user posted image
Kako ce biti neobicno kada odjednom nema pupe i nema lupkanja user posted image

koristi opciju citiraj umjesto kopiranja tako da ce ti ostati slicice...onda izbrises ili dopises i obrises ono QUOTE

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *