Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 16:39:27
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
E zene, da se javim Dodjoh sa GAK-a jos pirje par sati ali sam se toliko slomila da sam zaspala kao klada Pregledao me ginnekoloski, ni cm otvorena bukvano. Kasnije na uzv, sam onako za sebe govori, nece beba proci ovda nema sanse . OPet ponovi, krupna beba.
Uglavnom, petak idem ponovo pa cemo vidjeti situaciju. Mislim da ce me i raditi u petak aBd. Preko vikenda sam radila kucu. Se sam prevrnula. Ocistila, oprala, ispeglala. Imam sad upalu misica Odoh citati sada sta ste pisali. Vidim araj se porodila nek je sretno od srca
A ja se polomih provjeravajuci hoces li postaviti selfie iz sale.Znaci moglo bi u petak biti Nek'se ti dobro osjecas i nek' je sve ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 16:41:45
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
E zene, da se javim Dodjoh sa GAK-a jos pirje par sati ali sam se toliko slomila da sam zaspala kao klada Pregledao me ginnekoloski, ni cm otvorena bukvano. Kasnije na uzv, sam onako za sebe govori, nece beba proci ovda nema sanse . OPet ponovi, krupna beba.
Uglavnom, petak idem ponovo pa cemo vidjeti situaciju. Mislim da ce me i raditi u petak aBd. Preko vikenda sam radila kucu. Se sam prevrnula. Ocistila, oprala, ispeglala. Imam sad upalu misica Odoh citati sada sta ste pisali. Vidim araj se porodila nek je sretno od srca
A ja se polomih provjeravajuci hoces li postaviti selfie iz sale.Znaci moglo bi u petak biti Nek'se ti dobro osjecas i nek' je sve ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 17:16:39
Farah 00
Evo i ja dosla iz skitnje, noge me zabolile a i krsta me pocela boliti.... bas sam se nahodala, sve pjeske...
Zene ja se danas bas obradova. Kad smo dosli u Sarajevo, ispred vrata me sacekao zuti papiric, neka preporucena posiljka, ali nije pisalo od koga i sta... Sva sreca danas bio zadnji rok za preuzimanje, odem do poste na zeljeznickoj stanici da to podignem, kad se ja fino obradova... refundacija od ZZO u punom iznosu od 170,00 KM, obzirom da sam radila Duble test privatno kada na DIP-u nisu imali reagenasa.
Uspjela sam danas kupiti nepromocivu plahtu, par nekih kompletica za bebu, dva paketa tetra pelena, kapica, pamucne rukavice protiv grebanja, stramplice (obzirom da ce biti zimska beba), u Zari skafandercic... Zatim bila u Jysku, kupila na snizenju pletene korpe, da mogu staviti na police u djeciji ormaric.... Mama mi kupila dvije spavacice na kopcanje tako da to imam... uglavnom polako krizam stvari sa spiskova Pcelice mi smo kupili Chicco kolica 3u1, nama je prvo dijete pa se isplati platiti malo skuplje, jer planiramo da ih naslijedi aBd i druga beba Ja sam gledala da mi ne zauzimaju puno prostora, da ih mogu jednom rukom sklopiti, da su lagana i prakticna.... tamno plave su boje, obzirom da ne volim kolica roze boje ili crvene, a nije bilo nekih neutralnih boja u ponudi kad smo mi kupovali... Imas PP
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 17:59:48
mom2B
IZVORNA PORUKA: Farah 00
mom2B uzimas li i vitamin C zbog bolje apsorpcije zeljeza?
Ovo obavezno... jedno bez drugog ne moze... ali eto opet nista... Imaju ovi preparati Fe + vit C + folna kiselina. To jos nisam probala.
IZVORNA PORUKA: ninuska
Kruske da su malo mekse. Ja pojedoh jucer i danas i obavih i tu duznost .
Eeee i za ovo sam cula i jedem ih svaki dan. Nisam ljubitelj onih tvrdih ali zato mekane su mi milina mmmm... Nastavicu idalje da ih jedem. Ove sedmice opet imam kontrolu pa cu vidjeti sa doktoricom sto ce reci ako se isto nastavi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 18:40:47
lala88
Ziel rose ti je sve objasnila, do prije par dana je bio u korpi, to je korpa zakolica u kojoj beba lezi dok ne pocne sjediti ( 5 mjeseci) oblozena plastikom i spuzvom. Bio zasticen bolje nego u sjedalici, korpa ogromna nema sanse da padne, zauzme sirinom cjelo zadnje sjediste. A kad idem po gradu ja ga drzim u rukama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 19:21:43
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Ide selfi izsale u petak aBd
drzim ja tebi fige i ocekujem taj mustuluk da uhvatim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 20:01:12
ziel
LTM cini mi se da si rekla da i ti pijes sumece MG , mozda si vec prestala nakon poroda,zanima me kakva ti je stolica bila dok si ih pila redovno? I jel pijes odjednom i Mg i Prenatal mislim ne cekas da prodje neko vrijeme izmedju Mg i Prenatala, pola sata ili tako nesto? Valjda razumijes sta hocu pitati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 20:21:21
mojbebac
Kompot od sljiva za bolju probavu i stolicu.... Bila danas na kontroli,srijeda ctg pa u subotu na pregled i da dogovorimo termin.....mene skolesao virus,malecka donijela iz skole....temp.grlo i nos i nju i mene,a ja nmg da se pomjerim nigdje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 20:31:33
ziel
Mojbebac kod mene stolica precesta i tecna, zato pitam LTM u vezi Mg mozda je zbog njih ili zbog toga sto sve skupa pijem i vitamine i Mg u jednoj minuti...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 20:57:13
Farah 00
Ziel ja pijem Mg od Natural Wealth od 500 mg i nemam problema sa rijetkom stolicom, nekad popijem zajedno sa prenatalom, a nekad odvojeno kako kad.... Moj je u tableti, meni ne odgovara onaj direkt jer mi slatko bude pa me zgaravica uhvati.. Pijem jos dodatno vitamin C.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 21:00:23
ziel
Ziel ja pijem Mg od Natural Wealth od 500 mg i nemam problema sa rijetkom stolicom, nekad popijem zajedno sa prenatalom, a nekad odvojeno kako kad.... Moj je u tableti, meni ne odgovara onaj direkt jer mi slatko bude pa me zgaravica uhvati.. Pijem jos dodatno vitamin C.
Ovaj Mg 375 je od Dietpharma... Ne znam od cega mi je onda ovakva stolica, jos jedem pretezno cvrstu hranu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 21:14:05
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ziel
LTM cini mi se da si rekla da i ti pijes sumece MG , mozda si vec prestala nakon poroda,zanima me kakva ti je stolica bila dok si ih pila redovno? I jel pijes odjednom i Mg i Prenatal mislim ne cekas da prodje neko vrijeme izmedju Mg i Prenatala, pola sata ili tako nesto? Valjda razumijes sta hocu pitati
pila sam sumeci mg (sad ga popijem ponekad) jos uvijek sam vjerna donatu. prenatal pijem pred spavanje a mg i donat tokom dana. donat nekad znam i casu pred spavanje. sto se tice stolice redovna, jedanput dnevno nekad i dva puta (jedem puno voca)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 21:20:28
LieToMe RR
Ovaj Mg 375 je od Dietpharma... Ne znam od cega mi je onda ovakva stolica, jos jedem pretezno cvrstu hranu
mozda unosis vise mg nego sto ti treba. od predoziranja mg ima se malo rjedja stolica. generalno nista strasno to sto pijes istovremeno nema nikakve veze. pa ima trudnica pod terapijama, piju tablete za pritisak, secer...nema to veze mozda si i pokupila stomacni virus. pola moje familije je proteklih sedmica kuburilo sa dijarejom.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 21:32:23
Farah 00
IZVORNA PORUKA: LieToMe
mozda unosis vise mg nego sto ti treba. od predoziranja mg ima se malo rjedja stolica. generalno nista strasno to sto pijes istovremeno nema nikakve veze. pa ima trudnica pod terapijama, piju tablete za pritisak, secer...nema to veze mozda si i pokupila stomacni virus. pola moje familije je proteklih sedmica kuburilo sa dijarejom.
LTM je upravu od vece doze Mg nuspojava je rijetka stolica.... Ti pijes od 375 mg a ja od 500mg, odnosno pijes manju dozu nego ja, ali ti mozda ne godi... probaj upoloviti dozu pa vidi kako tad djeluje.... Al ti si koliko se sjecam neki dan spomenula da nekoliko dana uopste nisi pila Mg a opet si imala rijetku stolicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 21:32:53
ziel
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Jednu sumecu dnevno uzimam. A za svaki slucaj cu ja pred termin najmanje 2 sedmice da prestanem uzimati, da ne odem na porod ukakana ]
Farah bila sam prestala pa primjetih ponovo trnjenje u rukama i opet nastavljam
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 14.9.2015 22:27:42
Leena
Samo da mahnem, nesto sam bila u frci ovih dana... Kako ste mi? Carobno, vidim cr u petak aBd da sve prode super ako Bog da i mazis svoju ljubicu napokon
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms