rose
|
IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: Travelove Dobro jutro zenice, Ziel, i ja sam tako prosli put, muka sa jelom, al kada se disciplinujes i uobrocis, vjeruj da nije tesko. Jedi sve, samo pazi na kolicinu. Pokusaj tijesto izbaciti, a posle povremeno. Ja sam jela dosta salata, i krem juhice od povrca. Ali nista strogo pa poslije i cevape i ovako i onako. Vjerujem da ti je dosta tesko obzirom da radis, nositi na posao, al to je samo u pocetku. Ja sam se juce posteno najela poslije pregleda heheeh . Mada i doktori sad pretjeruju,hajd bogati sve koga znam nije se udebljao makar 15 kg, a sve su vise. I zdrave i mame i bebe i bubrezi, a kasnije sve ode. Uhh sta bi sad dala za cevape sto spomenu na poslu sam ogranicena s hranom, jedem konzervirano ili nesto iz pekare, a to ne spada bas u zdravu ishranu. jutros kupila 2 lisnato s hrenovkom, bananu, smoki i imam gusti sok od jagode. da sam znala kako je malo ovo lisnato kupila bih 3, evo pojela jedno , kao da nisam ni pojela.... i kad ovo sve pojedem bicu gladna oko 12-13h moracu otici do prodavnice kupiti jos nesto ili bar neko voce... Gledam sad dijabeticku dijetu, dr, mi spomenu jucer, nije tesko to pratiti ali kad budem kod kuce, na poslu ne mogu. a uskoro idem na bolovanje tacnije 3. sept. cu otvoriti makar 2 sedmice, sve mi je teze i teze raditi... pa cu na bolovanju pokusati pratiti ovu dijabeticku dijetu. http://www.obs.ba/_documents/tablice%20final.pdf ima li sta da ne deblja...smanji tijesto, izbaci smoki i grickalice radije kupi luk, paradajz i krastavac i ponesi od kuce neki pileci file pa napravi sebi pilecu salatu ili slicno...
13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :))) 18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))
|