Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:51:19
mom2B
IZVORNA PORUKA: ziel
Pa sad ja kukam gladna zeno, u 6 ustanem , budem na poslu do 15:00 ..... ne mogu kuhati ovdje
Dok sam svojevremeno bila na dijetama uzimala sam one Wellness keksice (sa grožđicama)... ja pojedem 1, max 2 i ne mogu vise i zasite me... Mozda da probas :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:53:12
Travelove
Znamsta je komoda za presvlacenje , nego ta od 100 Km mi se cini povoljnom. U Bimaco i Simpson sam gledala preko 300 KM su, to su one sa kadicom. Meni treba obicna bijela posto mi je cijeli namjestaj bijeli. Nestonajobicnije da i kasnije sluzi svrsi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:55:48
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Znamsta je komoda za presvlacenje , nego ta od 100 Km mi se cini povoljnom. U Bimaco i Simpson sam gledala preko 300 KM su, to su one sa kadicom. Meni treba obicna bijela posto mi je cijeli namjestaj bijeli. Nestonajobicnije da i kasnije sluzi svrsi.
Cim bude gotova, slikam pa stavim ovdje da vidis i cijenu i izgled Danas cu je tek naruciti...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:57:23
ziel
IZVORNA PORUKA: mom2B
Pa sad ja kukam gladna zeno, u 6 ustanem , budem na poslu do 15:00 ..... ne mogu kuhati ovdje
Dok sam svojevremeno bila na dijetama uzimala sam one Wellness keksice (sa grožđicama)... ja pojedem 1, max 2 i ne mogu vise i zasite me... Mozda da probas :)
Hehehe, ja mislim da to nece zadovoljiti moj trudnicki apetit Ali probacu bar ujutro, pa da odgodim dorucak za 2 sata ako ce me toliko drzati bar...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 9:01:19
ninuska
carobno jutro spavacice, grudnjak, gacice i ulosci spremni. Moram uzeti jos mrezaste gace. Danas kupujem cetkice za zube. A, ostalo od higijene imam..ma ja ocekujem oko 10-og aBd...pa nek je spremno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 9:03:24
ninuska
Javljam se iz busa....hahaha..odoh na maltu da zavrsim laboratoriju. Brisevi uredni, moji i od curice . A u ponedjeljak ce biti gotov bris vagine. Valjda bude ok .
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 9:05:44
Farah 00
Pcelice uzivaj na moru, kako ti moze dosaditi, kad se vratis kuci svakako te cekaju obaveze :-)
Carobno jeste li kupili krevetic za bebi?
Ziel bas je slatka komoda, samo je prilagodi sebi zbog visine. A sto se tice tvog danasnjeg dorucka, sve ti je ti kaloricno, umjesto sokova pij caj, limunadu, vodu, a i voce npr umjesto banane pojedi jabuku, ili kupi sumsko voce koje je manje kaliricno. A nije tesko nosit hranu na posao, spakujes u malu pkasticnu zdjelicu i imas super obrok.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 9:05:51
ziel
IZVORNA PORUKA: ninuska
carobno jutro spavacice, grudnjak, gacice i ulosci spremni. Moram uzeti jos mrezaste gace. Danas kupujem cetkice za zube. A, ostalo od higijene imam..ma ja ocekujem oko 10-og aBd...pa nek je spremno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 9:06:07
Leptirica87
Jutro drage moje trudnice....uspjesan vam dan zelim.... I da pitam Ziel kad si isla nakontrolu jucer jel te dugo pregledao dr na ultrazvuku i tako jel da ustanovio tezinu bebe...meni do sad nikad nije receno nista o tezini bebe....odlucila sam i ja otici na jedan pregled privatno samo dok skontam kod kojeg doktora bi mi bilo najbolje...Najbolhe mi se dojmio dr Ostrvica iz DZ al on mislim da nema privatno...I ja imam kontrolu sad u petak ako Bog da i slijedecu srijdu termin za UZ.pa cu poslije toga uputit se privatno... I masallah za bebicu pravo napredna da bude ziva i zdrava i tako napredna uvijek.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 9:14:59
ziel
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Jutro drage moje trudnice....uspjesan vam dan zelim.... I da pitam Ziel kad si isla nakontrolu jucer jel te dugo pregledao dr na ultrazvuku i tako jel da ustanovio tezinu bebe...meni do sad nikad nije receno nista o tezini bebe....odlucila sam i ja otici na jedan pregled privatno samo dok skontam kod kojeg doktora bi mi bilo najbolje...Najbolhe mi se dojmio dr Ostrvica iz DZ al on mislim da nema privatno...I ja imam kontrolu sad u petak ako Bog da i slijedecu srijdu termin za UZ.pa cu poslije toga uputit se privatno... I masallah za bebicu pravo napredna da bude ziva i zdrava i tako napredna uvijek.
Hvala Ja idem kod dr. Blitvic Azre, ona se nalazi na Stupinama, B9, ako te interesuje pregled je kod nje do sad bio 40 KM, a jucer mi je samo UZ radila zbog tog nekog kriznog perioda, 7. mjesec... pa je UZ sam kostao 30 KM. Bila sam kod nje oko 25 min. pitala sve sto me zanima, svjeza je sa odmora pa je raspolozena Kod nje se narucuje, pa ja uvijek prije na 7-10 dana nazovem za termin. Tezinu bebe uopste nije tesko izmjeriti bar kako ja vidjo jucer, izmjerila kosti pa onda nesto prebaci i na ekranu pisala tezina, valjda sam aparat racuna na osnovu drugih mjera...
Obavezno idi privatno bilo kome, i ne stidi se pitati sve sto te zanima, jer to je nasa trudnoca, nasa beba, zivot, ja se uopste ne stidim pitati za sebe gdje god dodjem, njihova obaveza je da nam daju odgovore. I privatnici i ovi u drzavnim ustanovama.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 9:15:46
Farah 00
Javljam se iz busa....hahaha..odoh na maltu da zavrsim laboratoriju. Brisevi uredni, moji i od curice . A u ponedjeljak ce biti gotov bris vagine. Valjda bude ok .
Super za briseve :-)
Ti se javljas iz busa, a ja jos u krevetu, nesto sam jutros lijena :-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 9:44:41
*nur*
Jutro drage moje
LTM čestitam da ti je živa,zdrava i sretna puno,puno godina sa vama zajedno . Bravo za porod
e ženice i ja imam problem sa jelom, naime sve sto pojedem do 17h mi super sjedne a poslije ja nemogu da dišem i loše se osjećam kada npr. dodjemi sa posla i jedem. Ne pojedem zaista puno količinski, ali bude mi ružno u stomaku, napne me, neda mi da dišem, da se saginjem, i sva se umorna osjećam .Ima li ko slican problem.
Mi opet mislili raditi 4D u 28 sedmici nešto nam se baš svidjelo kada smo radili u 24, ali nisam sigurna koliko je i zdravo ici na te UZV često, jer bi mi to pored redovne kontrole bila i dodatna, znaći dva puta u mjesecu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 10:21:53
araj
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 10:26:00
maksi
Mrezaste gace u apoteci u merkatoru na socijalnom dole na ulazuu 7 km 5 komada moja jetrva kupila u subotiu,dosle im nove ja kupila bile 11 km Eto da znas
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 10:31:29
ninuska
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Super za briseve :-)
Ti se javljas iz busa, a ja jos u krevetu, nesto sam jutros lijena :-)
Haha...ma lezi kad mozes. Pogledaj i koji filmic. Imaces kad da ne spavas :). A svako jutro ustajem oko pola 7, jer malu saljem u vrtic sa mm. araj ..jos malo aBd. ziel lisnato ti je masno. Sokovi puni secera. Iscijedi sebi sok od narandze, jabuke i ponesi na posao..ili pij vodu. Mozes ponijeti na posao i rucak od prethodnog dana da ne kupujes u pekari. I da, trebas cesce jesti, a manje obroke. Najvazniji ti je dorucak. A ako se izgladnjujes uoorava ti se metabolizam i cuva zalihe. Zato je bolje cesce,a manje kolicine..da je u uvijek u "pokretu"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 10:33:19
ninuska
IZVORNA PORUKA: maksi
Mrezaste gace u apoteci u merkatoru na socijalnom dole na ulazuu 7 km 5 komada moja jetrva kupila u subotiu,dosle im nove ja kupila bile 11 km Eto da znas
Hvala draga.evo me kod mame..bas kod mercatora, pa cu otici. Jesu li ti bile ok? Jer sam ja prije kupovala one u dm-u ali mi nekakve siroke...ne stisnu ulozak fino :)...
< Poruku je uredio ninuska -- 26.8.2015 10:38:25 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 10:48:28
ziel
IZVORNA PORUKA: *nur*
Jutro drage moje
LTM čestitam da ti je živa,zdrava i sretna puno,puno godina sa vama zajedno . Bravo za porod
e ženice i ja imam problem sa jelom, naime sve sto pojedem do 17h mi super sjedne a poslije ja nemogu da dišem i loše se osjećam kada npr. dodjemi sa posla i jedem. Ne pojedem zaista puno količinski, ali bude mi ružno u stomaku, napne me, neda mi da dišem, da se saginjem, i sva se umorna osjećam .Ima li ko slican problem.
Mi opet mislili raditi 4D u 28 sedmici nešto nam se baš svidjelo kada smo radili u 24, ali nisam sigurna koliko je i zdravo ici na te UZV često, jer bi mi to pored redovne kontrole bila i dodatna, znaći dva puta u mjesecu.
Draga imamo isti problem... I ja kad dodjem s posla jedem, i onda me napuse , bas kao sto si opisala, tesko disati... Ne znam do cega je to. Ja sto se debljam to je od hrane na poslu, kod kuce spremim mm-u , ja copnem samo i navecer ne bude mi bas fino u zelucu...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 11:05:55
*nur*
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 11:07:57
Leptirica87
Hvala Ja idem kod dr. Blitvic Azre, ona se nalazi na Stupinama, B9, ako te interesuje pregled je kod nje do sad bio 40 KM, a jucer mi je samo UZ radila zbog tog nekog kriznog perioda, 7. mjesec... pa je UZ sam kostao 30 KM. Bila sam kod nje oko 25 min. pitala sve sto me zanima, svjeza je sa odmora pa je raspolozena Kod nje se narucuje, pa ja uvijek prije na 7-10 dana nazovem za termin. Tezinu bebe uopste nije tesko izmjeriti bar kako ja vidjo jucer, izmjerila kosti pa onda nesto prebaci i na ekranu pisala tezina, valjda sam aparat racuna na osnovu drugih mjera...
Obavezno idi privatno bilo kome, i ne stidi se pitati sve sto te zanima, jer to je nasa trudnoca, nasa beba, zivot, ja se uopste ne stidim pitati za sebe gdje god dodjem, njihova obaveza je da nam daju odgovore. I privatnici i ovi u drzavnim ustanovama.
Zato i hocu privatniku da bi mi odgovorili na sve sto me zanima...jer je to u DZ nemoguca misija isto na traci...jos cu vidjeti kojem cu doktoru,jednom sam isla prije trudnoce kod Blitvicke ali nije mi bila nesto samo pregledala rekla za neku kremu da mazem i to je sve bilo 2-3min a platila sam cini mi se 30KM (bukvalno ni za sta)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 11:09:14
*nur*
Drage moje mene trema hvata od vas
Iako imam jos 3 mjeseca aBd, ali kada vas slušam te porodila se ona, te ona, te ona ide na CR, ona vadi briseve , ona priprema torbu, panikama me hvata
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 11:12:28
*nur*
Zato i hocu privatniku da bi mi odgovorili na sve sto me zanima...jer je to u DZ nemoguca misija isto na traci...jos cu vidjeti kojem cu doktoru,jednom sam isla prije trudnoce kod Blitvicke ali nije mi bila nesto samo pregledala rekla za neku kremu da mazem i to je sve bilo 2-3min a platila sam cini mi se 30KM (bukvalno ni za sta)
to ti sve zavisni od dr. i njegove prakse. Ja idem privatno ali mi ne govori nikada težinu bebe već samo one mjere. Tamo tek pred kraj on procjenjuje o porodu i težini bebe.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 11:13:48
*nur*
Jutro drage moje
Draga imamo isti problem... I ja kad dodjem s posla jedem, i onda me napuse , bas kao sto si opisala, tesko disati... Ne znam do cega je to. Ja sto se debljam to je od hrane na poslu, kod kuce spremim mm-u , ja copnem samo i navecer ne bude mi bas fino u zelucu...
Ja ću sada pokušat promjeniti naćin ishrane, i pokušat ću još manje da jedem a češće