Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 25.8.2015 23:24:27
Travelove
Bravo za kontrole. I ja sam danas bila, i sve super, sve za 5. Kilogrami super, smrsala pola kg, ma odlicno. Beba nam je spavala, prekrstene nogice, ruka ispod glave, i prava mala beba. Doktorica kaze da je bas umiljata i mirna, prava mala damica. Eto i ja sam zadovoljna, inace se bas ziva stresiram dva dana prije pregleda. Beba ima nesto malo manje od 1 kg, s tim da su odstupanja u +- 200 grama, u odnosu na aparat. Mi smo zadovoljni, da tako i ostane :-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 25.8.2015 23:41:35
*pcelica*
Gdje ste zeMske. LTM kod tebe bukvalno evo ja svratila da se porodim. A je li ti to opet bila ista sestra. Cini mi se da ti je i prosli put bila Zlatka. Ziel za kontrolu. Masala rastemo Elastgirl i za tvoju kontrolu Ostale imate mahanje da vas ne nabrajam pojedinacno. Jer cu nekog izostaviti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 0:25:54
Isha
Meni niko da odgovori
Idem gore sutra aBd oko 11ili 12, pa ce me valjda neko primiti
Carobno, pisi me za 28.02., nisam se htjela prijavljivati ranije, ko na iglama sam nakon jednog misseda i poslije bebe sa atrezijom jednjaka. Valjda cu do kraja ostati ovdje, da bude sve u redu aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 0:42:50
ziel
UmmuHamza i ja idem svake 4 nedjelje tj mjesecno i taman je pozelim da vidim.bebu kako napreduje i kako se pomijera Hvala vam zene... Ja se probudila napuhala se haman od kospa jela malo pred spavanje...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 6:40:42
ninuska
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Jutro,
Je li se javljala LTM? Poslah porukicu ali ne odgovara.. Mozda spava, sad mi krivo da je nisam probudlia, valjda nisam.
O kilama je rijec. Nemam sta da kazem Spast ce poslije, ne sekira me to uopste. Sta cu im ja
A mazem se onom babylove kremom. Stomak i grudi, poslije tusiranja. Eto cisto da smirim savjest. Evo me u devetom a nisam primijetila ni jednu striju. Nadam se da ce tako i ostati.
Farah, vi bas uziate . A ako mi ima sta gore od toga nego kad se umiri. Hoce mi nesta biti. Pa je razbudjujem na sve nacine. Rekla sam da me pocela sekirati a jos se ni rodila nije. Bude aktivna par dana, znaci ne staje nikako, odjednom dan jedan se haman i ne javi Ne kontam joj ritam nikako. Nema nista ustaljeno. Ishavijesti me totalno
rose,, kakav je pritisak sada, s obzirom da ne pijes nikakve lijekove?
Maksi, MAM, Rose, lala, bonee de nam malo oo bebicama pricajte, kako paajke, sta rade...
nemam pojma ne kontrolisem a sinoc mi opet jezik otekao i to s desne strane...i nisam htjela u hitnu radi dojenja reko cekam jutro a ako ne spadne idem dr...i spalo ...ja nemam pojma od cega to i boli me lijeva sika na dodir mada mala doji i ja pomalo izdajam a bradavica hocu krepat kad je uzme
Sto kaze maksi razmisli jesi li istu namirnicu jela prije otoka. Najgore su mi alergije.bas je tesko utvrditi od cega je.. A, za siku, ako se upali, ne saj Boze, kupi sintocinon sprej. Mene je spasio kad sam fasovala mastitis nakon vise od dva mjeseca dojenackog staza.
maksi bas je lijepo ime. Mi jos nismo skontali za naseg decka . ziel sretno na kontroli. Ne sekiraj se. Sad ti sve smetw Znam po sebi.
kako taj sprej djeluje?
Smeksava zlijezde u dojkama..tako da ukoliko dodje do zastoja mlijeka, mastitisa, on djeluje kao "taj neki hormon " oslobadjajuci mlijeko. Meni je to dr prepisao u vojnoj bolnici kad sam zaglavila sa jednom sikom.
A, da probas staviti silikonske bradavice ako te puno bole?
jel moze bez recepta? stavaljal sam i silikonsku...hoce i preko nje da dojin (a gadi joj se flasica) ali i dalje je bolno
Moze...samo provjeri jel' ima u svim apotekama. Mi smo kupovali u Dini koliko se sjecam. Mozda sad ima svugdje. Ipak je to bilo prije 4 god :). Kako si danas? Sike?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 6:45:02
ninuska
Ja pristavila kafu...moram danas bris da odradim, laboraoriju i kod Aide u vojnu. Nadam se da cu sve stici. Eh, ja vec piskila zaboravila da moram u bocicu . Valjda pospana..valjda moze i dr urin .
ltm uzivajte..mazite se . Mogu misliti seke :). Znaci, burno u vojnoj, ha? isha ja stvarno ne znam . pcelice, bina, gdje si ti? Moras li se . Kako vam je? Jeste u hr ili ? Gdje god, uzivajte
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 7:15:16
ziel
Joj zene drage, ja gladna ko vuk a dr. mi rekla da smanjim u pola s jelom... Sta da jedem a da se ne debljam, a da opet ne budem gladna
Ustala prije 6, popila caj , dosla na posao, nakon posla cu s mamom do Fisa da vidimo krevetic sto nam je stigao, da mama plati i da uz njega narucimo i komodicu, ja pital aneki dan kaze od 80 do 100KM bi bila, ne bi bila skuplja, solidna cijena... Boja ce biti kao krevetic, neka nebo-plava, da bude kao komplet. A kasnije cemo uzeti i podlogu za presvlacenje... Da bude sve spremno za dolazak malog princa.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 7:38:46
Travelove
Dobro jutro zenice,
Ziel, i ja sam tako prosli put, muka sa jelom, al kada se disciplinujes i uobrocis, vjeruj da nije tesko. Jedi sve, samo pazi na kolicinu. Pokusaj tijesto izbaciti, a posle povremeno. Ja sam jela dosta salata, i krem juhice od povrca. Ali nista strogo pa poslije i cevape i ovako i onako. Vjerujem da ti je dosta tesko obzirom da radis, nositi na posao, al to je samo u pocetku. Ja sam se juce posteno najela poslije pregleda heheeh . Mada i doktori sad pretjeruju,hajd bogati sve koga znam nije se udebljao makar 15 kg, a sve su vise. I zdrave i mame i bebe i bubrezi, a kasnije sve ode.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 7:51:05
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
Dobro jutro zenice,
Ziel, i ja sam tako prosli put, muka sa jelom, al kada se disciplinujes i uobrocis, vjeruj da nije tesko. Jedi sve, samo pazi na kolicinu. Pokusaj tijesto izbaciti, a posle povremeno. Ja sam jela dosta salata, i krem juhice od povrca. Ali nista strogo pa poslije i cevape i ovako i onako. Vjerujem da ti je dosta tesko obzirom da radis, nositi na posao, al to je samo u pocetku. Ja sam se juce posteno najela poslije pregleda heheeh . Mada i doktori sad pretjeruju,hajd bogati sve koga znam nije se udebljao makar 15 kg, a sve su vise. I zdrave i mame i bebe i bubrezi, a kasnije sve ode.
Uhh sta bi sad dala za cevape sto spomenu na poslu sam ogranicena s hranom, jedem konzervirano ili nesto iz pekare, a to ne spada bas u zdravu ishranu. jutros kupila 2 lisnato s hrenovkom, bananu, smoki i imam gusti sok od jagode. da sam znala kako je malo ovo lisnato kupila bih 3, evo pojela jedno , kao da nisam ni pojela.... i kad ovo sve pojedem bicu gladna oko 12-13h moracu otici do prodavnice kupiti jos nesto ili bar neko voce...
Gledam sad dijabeticku dijetu, dr, mi spomenu jucer, nije tesko to pratiti ali kad budem kod kuce, na poslu ne mogu. a uskoro idem na bolovanje tacnije 3. sept. cu otvoriti makar 2 sedmice, sve mi je teze i teze raditi... pa cu na bolovanju pokusati pratiti ovu dijabeticku dijetu. http://www.obs.ba/_documents/tablice%20final.pdf
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 7:58:42
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: Isha
Meni niko da odgovori
Idem gore sutra aBd oko 11ili 12, pa ce me valjda neko primiti
Carobno, pisi me za 28.02., nisam se htjela prijavljivati ranije, ko na iglama sam nakon jednog misseda i poslije bebe sa atrezijom jednjaka. Valjda cu do kraja ostati ovdje, da bude sve u redu aBd.
Udjem i doceka me post. Draga ne vidjeh ranije tvoj post, jesi li nesto pitala Znam da ti nije lako, zna da se bojis svega ali zna i moju situaciju pa evo me pre kraj i nadam se najboljem. Pretpostavljam da je do sada sve uredu . Ko te vodi? A ti mene obradova pa kako god, ja ti zelim svu srecu da sve bude super do kaja i da se bebi rodi ziiv i zdrav
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 7:59:43
Carobno jutro
Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti
AUGUST
06.08. Maksi porodila se 29.07. 14.08. Rose porodila se 18.08 15.08. Pandica porodila se 10.08. 18.08. Putujuca porodila se 01.08. 24.08. LieToMe porodila se 24.08. 28.08. MAM porodila se 10.08. 28.08. Airyfairy 28.08. Bebac bucko
SEPTEMBAR
02.09. Novo Ime 12.09. Araj 20.09. Carobno Jutro 23.09. Ninuska 23.09. hexe
OKTOBAR
06.10. Aidana 09.10. mojbebac 23.10. Banancica
NOVEMBAR
08.11. Blue moon 12.11. UmmuHamza2305 12.11. Pcelica 15.11. Leptirica 87 19.11. ziel 22.11. *nur* 26.11. Farah 00 28.11. Travelove
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:06:40
Carobno jutro
e sad jutro dok iscitah,
za sve kntrole. Neka tako i nastavi
LTM se vidim javila, nadam se da stee provele mirnu noc mislim na vas sve
ninuska , jesi li ti spremila torbu
isha, sad nadjoh sta si pitala, ne znam stvarno do kada su pregled gore, mene mojdr naruci u dezuri pa ja idem uvijek popodne tako da stvarno ne znam, a naravno da ces ostati do kraja nema ti druge, kad te jednom ubacimo na spisak, nema sa njega dok ne rodis aBd
ziel, lisnato ti je dobro masnoo i definitivno nije za mrsanja izbaci sve hljebasto i slatko, znam da grozno zvuci ali navikns se vjeruj mi i te sokove isto, to je puno secera. Bolje ti je ponijeti narandzu pa iscijediti ili samo vodu piti ili nezasecereni caj. Uzmi voca pa non stop nesto grickaj, da te zasiti..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:08:49
Travelove
E nemoj sokove biti te, uzmi one bez secera, fructal ili one bakina tajna, jesu skuplji,al jednu casicu dnevno, pogot sto si spomenula zeljezo da ti opada, imas raznoraznih crvenih, aronija ribizla borovnica... A de mi reci ta komoda za presvlacenje, jel to neko pravi ili su gktove. Ako imas sliku da postavis
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:18:45
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove
E nemoj sokove biti te, uzmi one bez secera, fructal ili one bakina tajna, jesu skuplji,al jednu casicu dnevno, pogot sto si spomenula zeljezo da ti opada, imas raznoraznih crvenih, aronija ribizla borovnica... A de mi reci ta komoda za presvlacenje, jel to neko pravi ili su gktove. Ako imas sliku da postavis
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:19:36
Carobno jutro
Mi smo napravli komodicu za presvlacenje, danas ce nam je dovuci. Ja sta god sam trazila nisam mogla naci da mi se uklopi bojom i velicinom. I odoem ciki koji nam je napravio spavacu sobu i nacrtam i eno je gotova. Super. Prezadovoljna sam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:26:31
ziel
Mi smo napravli komodicu za presvlacenje, danas ce nam je dovuci. Ja sta god sam trazila nisam mogla naci da mi se uklopi bojom i velicinom. I odoem ciki koji nam je napravio spavacu sobu i nacrtam i eno je gotova. Super. Prezadovoljna sam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:35:03
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: ziel
Super ti je slatka ova komodica. Nemam sad sliku ali danas ce mi doci pa uslikam pa postavim. Ja sam isla na varijantu da mi bude kao dio spavace sobe. Ista boja i isti materijal, jos sam bila ogranicena prostorom. Elem imam pet ladia i sa strane policce male isto koliko iladica. ore imam policu sa onim pletenim kutijama. Kutije kupila u yisku. Podlogu za presvlacene kupila i samo cu je namonirati na komodu. A visina komode prilagodjena mojoj tako da se ne moram ni mrve sageti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:36:24
ziel
Super ti je slatka ova komodica. Nemam sad sliku ali danas ce mi doci pa uslikam pa postavim. Ja sam isla na varijantu da mi bude kao dio spavace sobe. Ista boja i isti materijal, jos sam bila ogranicena prostorom. Elem imam pet ladia i sa strane policce male isto koliko iladica. ore imam policu sa onim pletenim kutijama. Kutije kupila u yisku. Podlogu za presvlacene kupila i samo cu je namonirati na komodu. A visina komode prilagodjena mojoj tako da se ne moram ni mrve sageti
E bas te htjedoh pitati za visinu komode... Ne znam koliko treba da bude, ja sam poprilicno niska, 160 pa da mi je nesto da mi bude na ruku
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:38:34
Carobno jutro
E bas te htjedoh pitati za visinu komode... Ne znam koliko treba da bude, ja sam poprilicno niska, 160 pa da mi je nesto da mi bude na ruku
isto smo visoke/niske izmjerit cu ti danas isinu pa ti kazem, jer me je ciko mjerio i stvarno juce kad smo otisli da pogledamo, u centimetar potrefio da se ne saginjem
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:41:49
*pcelica*
Dobro vam jutro
Ziel mani se pekara. Bijelo tijesto em nije zdravo em deblja. Kupi voca bar ga sad ima na izvoz. Sokove izbaci pij prolom vodu. Ja evo cekam da djeca ustanu da idemo na dorucak. Muski dio ekipe su poranili da nam zauzmu mjesto na plazi. Zene drage mene ovo ubi. Ustani hajd na dorucak pa na plazu. Kad dodjemo tusiranje vecera setnja. Sutradan opet isto
RE: Razgovori u ocekivanju beba-August 26.8.2015 8:47:34
ziel
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Dobro vam jutro
Ziel mani se pekara. Bijelo tijesto em nije zdravo em deblja. Kupi voca bar ga sad ima na izvoz. Sokove izbaci pij prolom vodu. Ja evo cekam da djeca ustanu da idemo na dorucak. Muski dio ekipe su poranili da nam zauzmu mjesto na plazi. Zene drage mene ovo ubi. Ustani hajd na dorucak pa na plazu. Kad dodjemo tusiranje vecera setnja. Sutradan opet isto
Pa sad ja kukam gladna zeno, u 6 ustanem , budem na poslu do 15:00 ..... ne mogu kuhati ovdje