|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-August
26.8.2015 8:51:19   
mom2B

IZVORNA PORUKA: ziel

Pa sad ja kukam gladna zeno, u 6 ustanem , budem na poslu do 15:00 ..... ne mogu kuhati ovdje user posted image

Dok sam svojevremeno bila na dijetama uzimala sam one Wellness keksice (sa grožđicama)... ja pojedem 1, max 2 i ne mogu vise i zasite me... Mozda da probas :)

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2051
26.8.2015 8:53:12   
Travelove
Znamsta je komoda za presvlacenjeuser posted image , nego ta od 100 Km mi se cini povoljnom. U Bimaco i Simpson sam gledala preko 300 KM su, to su one sa kadicom. Meni treba obicna bijela posto mi je cijeli namjestaj bijeli. Nestonajobicnije da i kasnije sluzi svrsi.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2052
26.8.2015 8:55:48   
ziel
IZVORNA PORUKA: Travelove

Znamsta je komoda za presvlacenjeuser posted image , nego ta od 100 Km mi se cini povoljnom. U Bimaco i Simpson sam gledala preko 300 KM su, to su one sa kadicom. Meni treba obicna bijela posto mi je cijeli namjestaj bijeli. Nestonajobicnije da i kasnije sluzi svrsi.

Cim bude gotova, slikam pa stavim ovdje da vidis i cijenu i izgled user posted image
Danas cu je tek naruciti...

< Poruku je uredio ziel -- 26.8.2015 8:56:23 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 2053
26.8.2015 8:57:23   
ziel

IZVORNA PORUKA: mom2B

Pa sad ja kukam gladna zeno, u 6 ustanem , budem na poslu do 15:00 ..... ne mogu kuhati ovdje user posted image

Dok sam svojevremeno bila na dijetama uzimala sam one Wellness keksice (sa grožđicama)... ja pojedem 1, max 2 i ne mogu vise i zasite me... Mozda da probas :)

Hehehe, ja mislim da to nece zadovoljiti moj trudnicki apetit user posted image Ali probacu bar ujutro, pa da odgodim dorucak za 2 sata ako ce me toliko drzati bar...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu mom2B)
Neposredna veza do poruke: 2054
26.8.2015 9:01:19   
ninuska
carobno jutro spavacice, grudnjak, gacice i ulosci spremni. Moram uzeti jos mrezaste gace. Danas kupujem cetkice za zube. A, ostalo od higijene imam..ma ja ocekujem oko 10-og aBd...pa nek je spremno

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2055
26.8.2015 9:03:24   
ninuska
Javljam se iz busa....hahaha..odoh na maltu da zavrsim laboratoriju. Brisevi uredni, moji i od curice user posted image . A u ponedjeljak ce biti gotov bris vagine. Valjda bude ok user posted image .

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 2056
26.8.2015 9:05:44   
Farah 00
Pcelice uzivaj na moru, kako ti moze dosaditi, kad se vratis kuci svakako te cekaju obaveze :-)

Carobno jeste li kupili krevetic za bebi?

Ziel bas je slatka komoda, samo je prilagodi sebi zbog visine. A sto se tice tvog danasnjeg dorucka, sve ti je ti kaloricno, umjesto sokova pij caj, limunadu, vodu, a i voce npr umjesto banane pojedi jabuku, ili kupi sumsko voce koje je manje kaliricno. A nije tesko nosit hranu na posao, spakujes u malu pkasticnu zdjelicu i imas super obrok.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2057
26.8.2015 9:05:51   
ziel

IZVORNA PORUKA: ninuska

carobno jutro spavacice, grudnjak, gacice i ulosci spremni. Moram uzeti jos mrezaste gace. Danas kupujem cetkice za zube. A, ostalo od higijene imam..ma ja ocekujem oko 10-og aBd...pa nek je spremno

Usitnilo user posted image user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 2058
26.8.2015 9:06:07   
Leptirica87
Jutro drage moje trudnice....uspjesan vam dan zelim....
I da pitam Ziel kad si isla nakontrolu jucer jel te dugo pregledao dr na ultrazvuku i tako jel da ustanovio tezinu bebe...meni do sad nikad nije receno nista o tezini bebe....odlucila sam i ja otici na jedan pregled privatno samo dok skontam kod kojeg doktora bi mi bilo najbolje...Najbolhe mi se dojmio dr Ostrvica iz DZ al on mislim da nema privatno...I ja imam kontrolu sad u petak ako Bog da i slijedecu srijdu termin za UZ.pa cu poslije toga uputit se privatno...
I masallah za bebicu pravo napredna da bude ziva i zdrava i tako napredna uvijek.user posted image user posted image

(odgovor članu UmmuHamza2305)
Neposredna veza do poruke: 2059
26.8.2015 9:14:59   
ziel
IZVORNA PORUKA: Leptirica87

I da pitam Ziel kad si isla nakontrolu jucer jel te dugo pregledao dr na ultrazvuku i tako jel da ustanovio tezinu bebe...meni do sad nikad nije receno nista o tezini bebe....odlucila sam i ja otici na jedan pregled privatno samo dok skontam kod kojeg doktora bi mi bilo najbolje...Najbolhe mi se dojmio dr Ostrvica iz DZ al on mislim da nema privatno...I ja imam kontrolu sad u petak ako Bog da i slijedecu srijdu termin za UZ.pa cu poslije toga uputit se privatno...
I masallah za bebicu pravo napredna da bude ziva i zdrava i tako napredna uvijek.user posted image user posted image

Hvala user posted image
Ja idem kod dr. Blitvic Azre, ona se nalazi na Stupinama, B9, ako te interesuje pregled je kod nje do sad bio 40 KM, a jucer mi je samo UZ radila zbog tog nekog kriznog perioda, 7. mjesec... pa je UZ sam kostao 30 KM. Bila sam kod nje oko 25 min. pitala sve sto me zanima, svjeza je sa odmora pa je raspolozena user posted image Kod nje se narucuje, pa ja uvijek prije na 7-10 dana nazovem za termin. Tezinu bebe uopste nije tesko izmjeriti bar kako ja vidjo jucer, izmjerila kosti pa onda nesto prebaci i na ekranu pisala tezina, valjda sam aparat racuna na osnovu drugih mjera...

Obavezno idi privatno bilo kome, i ne stidi se pitati sve sto te zanima, jer to je nasa trudnoca, nasa beba, zivot, ja se uopste ne stidim pitati za sebe gdje god dodjem, njihova obaveza je da nam daju odgovore. I privatnici i ovi u drzavnim ustanovama.

< Poruku je uredio ziel -- 26.8.2015 9:17:49 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 2060
26.8.2015 9:15:46   
Farah 00

Javljam se iz busa....hahaha..odoh na maltu da zavrsim laboratoriju. Brisevi uredni, moji i od curice user posted image . A u ponedjeljak ce biti gotov bris vagine. Valjda bude ok user posted image .

Super za user posted image briseve :-)

Ti se javljas iz busa, a ja jos u krevetu, nesto sam jutros lijena :-)

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 2061
26.8.2015 9:44:41   
*nur*
Jutro drage moje user posted image

LTM čestitam da ti je živa,zdrava i sretna puno,puno godina sa vama zajednouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Bravo za porod user posted image

e ženice i ja imam problem sa jelom, naime sve sto pojedem do 17h mi super sjedne a poslije ja nemogu da dišem i loše se osjećam kada npr. dodjemi sa posla i jedem. Ne pojedem zaista puno količinski, ali bude mi ružno u stomaku, napne me, neda mi da dišem, da se saginjem, i sva se umorna osjećam .Ima li ko slican problem.user posted image

Mi opet mislili raditi 4D u 28 sedmici nešto nam se baš svidjelo kada smo radili u 24, ali nisam sigurna koliko je i zdravo ici na te UZV često, jer bi mi to pored redovne kontrole bila i dodatna, znaći dva puta u mjesecu.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 2062
26.8.2015 10:21:53   
araj

user posted image user posted image za briseve :) I ti ces jos malo aBd.

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 2063
26.8.2015 10:26:00   
maksi

Mrezaste gace u apoteci u merkatoru na socijalnom dole na ulazuu 7 km 5 komada moja jetrva kupila u subotiu,dosle im nove ja kupila bile 11 km
Eto da znas

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 2064
26.8.2015 10:29:37   
M.A.M.
Jutro bebele,jeste se naspavale?Imate mahanje od nas dvije,ja malo uzivam,mama mi dosla pa je nosa user posted image

Araj draga upratila sam da imas zakazan termin za CR,nek je tebi sretno i da akoBogda ugledas svoju bebaruuser posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 2065
26.8.2015 10:31:29   
ninuska

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Super za user posted image briseve :-)

Ti se javljas iz busa, a ja jos u krevetu, nesto sam jutros lijena :-)

Haha...ma lezi kad mozes. Pogledaj i koji filmic. Imaces kad da ne spavas :). A svako jutro ustajem oko pola 7, jer malu saljem u vrtic sa mm.
araj user posted image ..jos malo aBd.
ziel lisnato ti je masno. Sokovi puni secera. Iscijedi sebi sok od narandze, jabuke i ponesi na posao..ili pij vodu. Mozes ponijeti na posao i rucak od prethodnog dana da ne kupujes u pekari. I da, trebas cesce jesti, a manje obroke. Najvazniji ti je dorucak. A ako se izgladnjujes uoorava ti se metabolizam i cuva zalihe. Zato je bolje cesce,a manje kolicine..da je u uvijek u "pokretu" user posted image

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 2066
26.8.2015 10:33:19   
ninuska
IZVORNA PORUKA: maksi

Mrezaste gace u apoteci u merkatoru na socijalnom dole na ulazuu 7 km 5 komada moja jetrva kupila u subotiu,dosle im nove ja kupila bile 11 km
Eto da znas

Hvala draga.evo me kod mame..bas kod mercatora, pa cu otici. Jesu li ti bile ok? Jer sam ja prije kupovala one u dm-u ali mi nekakve siroke...ne stisnu ulozak fino :)...

< Poruku je uredio ninuska -- 26.8.2015 10:38:25 >

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 2067
26.8.2015 10:48:28   
ziel

IZVORNA PORUKA: *nur*

LTM čestitam da ti je živa,zdrava i sretna puno,puno godina sa vama zajednouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Bravo za porod user posted image

e ženice i ja imam problem sa jelom, naime sve sto pojedem do 17h mi super sjedne a poslije ja nemogu da dišem i loše se osjećam kada npr. dodjemi sa posla i jedem. Ne pojedem zaista puno količinski, ali bude mi ružno u stomaku, napne me, neda mi da dišem, da se saginjem, i sva se umorna osjećam .Ima li ko slican problem.user posted image

Mi opet mislili raditi 4D u 28 sedmici nešto nam se baš svidjelo kada smo radili u 24, ali nisam sigurna koliko je i zdravo ici na te UZV često, jer bi mi to pored redovne kontrole bila i dodatna, znaći dva puta u mjesecu.

Draga imamo isti problem... I ja kad dodjem s posla jedem, i onda me napuse , bas kao sto si opisala, tesko disati... Ne znam do cega je to. Ja sto se debljam to je od hrane na poslu, kod kuce spremim mm-u , ja copnem samo i navecer ne bude mi bas fino u zelucu...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 2068
26.8.2015 10:58:19   
araj

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jutro bebele,jeste se naspavale?Imate mahanje od nas dvije,ja malo uzivam,mama mi dosla pa je nosa user posted image

Araj draga upratila sam da imas zakazan termin za CR,nek je tebi sretno i da akoBogda ugledas svoju bebaruuser posted image

Hvala draga. Koliko je dobro kad znas kad ces se poroditi, toliko te i panika uhvati. Za 5 dana cu aBd dobiti dugo ocekivanu bebaru :)

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 2069
26.8.2015 11:05:55   
*nur*

Eto da znas

Drage moje mene trema hvata od vas user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 2070
26.8.2015 11:07:57   
Leptirica87

Hvala user posted image
Ja idem kod dr. Blitvic Azre, ona se nalazi na Stupinama, B9, ako te interesuje pregled je kod nje do sad bio 40 KM, a jucer mi je samo UZ radila zbog tog nekog kriznog perioda, 7. mjesec... pa je UZ sam kostao 30 KM. Bila sam kod nje oko 25 min. pitala sve sto me zanima, svjeza je sa odmora pa je raspolozena user posted image Kod nje se narucuje, pa ja uvijek prije na 7-10 dana nazovem za termin. Tezinu bebe uopste nije tesko izmjeriti bar kako ja vidjo jucer, izmjerila kosti pa onda nesto prebaci i na ekranu pisala tezina, valjda sam aparat racuna na osnovu drugih mjera...

Obavezno idi privatno bilo kome, i ne stidi se pitati sve sto te zanima, jer to je nasa trudnoca, nasa beba, zivot, ja se uopste ne stidim pitati za sebe gdje god dodjem, njihova obaveza je da nam daju odgovore. I privatnici i ovi u drzavnim ustanovama.

Zato i hocu privatniku da bi mi odgovorili na sve sto me zanima...jer je to u DZ nemoguca misija isto na traci...jos cu vidjeti kojem cu doktoru,jednom sam isla prije trudnoce kod Blitvicke ali nije mi bila nesto samo pregledala rekla za neku kremu da mazem i to je sve bilo 2-3min a platila sam cini mi se 30KM (bukvalno ni za sta)

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2071
26.8.2015 11:09:14   
*nur*

Eto da znas

Drage moje mene trema hvata od vas user posted image

Iako imam jos 3 mjeseca aBd, ali kada vas slušam te porodila se ona, te ona, te ona ide na CR, ona vadi briseve , ona priprema torbu, panikama me hvatauser posted image

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 2072
26.8.2015 11:12:28   
*nur*

Hvala user posted image

Zato i hocu privatniku da bi mi odgovorili na sve sto me zanima...jer je to u DZ nemoguca misija isto na traci...jos cu vidjeti kojem cu doktoru,jednom sam isla prije trudnoce kod Blitvicke ali nije mi bila nesto samo pregledala rekla za neku kremu da mazem i to je sve bilo 2-3min a platila sam cini mi se 30KM (bukvalno ni za sta)

to ti sve zavisni od dr. i njegove prakse. Ja idem privatno ali mi ne govori nikada težinu bebe već samo one mjere. Tamo tek pred kraj on procjenjuje o porodu i težini bebe.

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 2073
26.8.2015 11:13:48   
*nur*

Draga imamo isti problem... I ja kad dodjem s posla jedem, i onda me napuse , bas kao sto si opisala, tesko disati... Ne znam do cega je to. Ja sto se debljam to je od hrane na poslu, kod kuce spremim mm-u , ja copnem samo i navecer ne bude mi bas fino u zelucu...

Ja ću sada pokušat promjeniti naćin ishrane, i pokušat ću još manje da jedem a češće

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 2074
26.8.2015 11:16:06   
ziel
Joj citam ove porodjajne price
http://www.ringeraja.ba/forum/m_1951/mpage_89/key_/tm.htm

i placem....... Zbog nekih prica od dragosti a zbog nekih od zalosti...
Sta sve majka i beba prodju taj dan.......

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *