Carobno jutro
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe jutro drage moje ili je vec dan. poruku sam ranije otipkala da ne bi nestala nekim cudom pa sam tim nemam onih divnih smajlica ali gledacu da ih ubacim kasnije a i na temi vam hvala od srca, na svim lijepim zeljama i cestitkama...iscitacu sve naknadno i svakako vam se javiti i tamo. ja sam ovdje poznata "kao ona sto je upala da se porodi" a moj svekar je isto zvijezda dana jer mu je zlatka rekla: dok vi papirologiju i kofer snaha ce se poroditi hahahahaha elem, epilog neki kratki je bio ovako: mm se spremao oko 3 da ide na posao, ja piskila, on mi montirao zicu za peglanje i otisao, ja peglala i oko 3:20 osjetila prvi jaki bol, taman zavrsila raspremim sve...bol ne prestaje, nazovem mm on svekra, svekar krenuo po mene, ja se obukla, bol konstantan hajd reko dok cekam da i sudje od rucka operem (gdje cu to ostaviti) izvadim kofer, zakljucam kucu u to svekar iz lifta. vec je oko 3:55. utrpamo se, svekar na gas, prodjemo jedno crveno, drugo...ko u filmovima stizemo u 4:10 pred vojnu ja ulijecem, trcim onim hodnikom, pa na lift pa na drugi s drugog alarmantno sidjem na prvi ovi vec sa drugog javili da pripreme salu. tu ja upadam, dajem zlatki papire, kaze nemamo vremena za papire, skidaj se lezi pogleda me, maximalno otvorena, nema se vremena za ctg, niti za spavacicu ni bilo sta naravno hahahaha tu je negdje i svekar dosao uparkirao auto kofer ostao u autu hahaha tu on ode a ja trceci u salu u tunici...trudnice i porodilje na hodniku ibrete se :-) tu je negdje dosao i dr. goran (sjetio se ociju hahaha i gostovanja od srijede) i samo na brzinu ispricam od petka dogadjaje i dozivljaje...bi mu krivo, kaze moglo je ovo i subotu i nedjelju bez nervoze i panike. elem mi u salu, stacionirala se, dva-tri napona i eto bebare. svi govore masala cure 54 cm 4200 gr, nek nam je svima ziva i zdrava. kaze doktor goran e svaka cast, ja bih mogao jos 10 ovakvih poroda hahahaha reko doktore ja ne mogu 10 ali mogu doci za dvije-tri godine hahahaha sve proslo u djelicu sekunde. meni zlatka skinula moje stvari sa mene, dali mi njihovu spavacicu. ja bila brza od svekra hahaha eto drage moje, ovo bi ujedno bila i moja porodjajna prica. ja kao sto predpostavljate na nogama, pospremila sobu, imam super cimericu koja se napatila u subotu kad je bio nakas (nije bio njegov dan hahaha) bebara pajki, mene su pregledali maloprije, sve za 10, cekamo samo da nam kazu kad idemo kuci (mislim da necemo prije 12). svi nas nestrpljivo ocekuju :-) e da, maloprije na dorucku sala puna zena nas 6-7, cirkus pravi, ja definitivno ona koja je dosla malo da se porodi pa ide kuci. e da, jos jedna komicna stvar, ja na pregledu, divna doktorica cini mi se bilal se preziva, i pregledala ona mene, ulazi sljedeca, i vec panika, kaze sestra admira: ma nije strasno, lagano ce doktorica to evo LTM ce vam reci da bi se ova okrenula: nije ona mjera ni za sta hahahahaha imate veliku pusu od bebare i mene, hvala vam jos jednom na cestitkama i javimo se kad dodjemo kuci nismo nista drugo ni ocekivali od tebe
|