Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 11:31:15
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: mala curica
Dobro jutro. Zene,sta je ovo,za mene su noci da me slome.Sat spavam dva sjedim.Pa ja danima nocu ne spavam,samo se budim naspavala se,moram u wc,gladna.... Evo sad me glava boli.Noc moja nocna mora.
Ova nasla stan i eno je pakuje se.Neka joj je sa srecom
sretan joj put
nek joj je sretno i od mene
rose ja sam malo u dilemi sto se tice one dvije roze crte kod mene moze komotno pored da stoji ili ili da napisemo pol nepoznat salim se ali eto
Sta je reci . Je li nesto naraslo? Onda necete morati na popravni . Ovo je za vid one price od jucer
ja imam osjecaj da ce meni neko izvalit budalastinu tipa da ce trece biti musko ...ako se ja pitam treceg nece biti i savrseno smo sretni s dvije cure
mi aBd planiramo trece (mm je to zivotna zelja da ima troje djece uopste nebitno kod spola, samo da ih je troje ) i nama ako drugo bude curica garant ce aBd u trecoj trudnoci piti a jel to ganjate musko ninuska bona pa ti nisi upratila da je meni Divke rekao da misli da je curica (ali to misli tako uvjereno da je rekao da je sansa 30% ) a na prosloj kontroli kad je beba bila turbo nemirnai jedva izmjerio sto je trebao rekao je "nista me ne pitajte"
ma mene briga generalno, nek je samo sa bebom i sa mnom sve super, i da na porodu aBd bude ko i na prvom...a nek su zive i zdrave
meni prosle godine jedna kolegica (koju pravo volim) zena hadzinica, o sebi pri sebi, ima tri cure (vec velike studiraju) i kaze (ja to nisam znala ali mi drago sto mi je rekla) po Kur¨anu je valjda dzenet zagantovan muskarcu (pa valjda i zeni) koji imaju tri zenska djeteta. Ja sam tako ushicena muzu (nakon sto je Divke rekao da je 30% siguran da je curica) rekla da je vec 75% u raju posto ova prva vrijedi 50%
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 11:32:24
*pcelica*
Nemamo ni mi jos ideja za ime Ja sam doduse rekla sta god da bude zvat ce se Dejvid Koperfild Sestra je u nekom fazonu da je sad valjda sto mi je onda na fetalnom dr rekla ali ja ne vjerujem dok ne demantuju ili potvrde.Tako da ona meni redovno salje linkove sa muskim imenima. Ali su to sve gluho bilo imena. Ko da mi vec mrzi dijete Elem svi se jos zafrkavaju i u fazonu su ima jos , a kad im kazem da sam na pola puta hvataju se za glavu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 11:37:25
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Nemamo ni mi jos ideja za ime Ja sam doduse rekla sta god da bude zvat ce se Dejvid Koperfild Sestra je u nekom fazonu da je sad valjda sto mi je onda na fetalnom dr rekla ali ja ne vjerujem dok ne demantuju ili potvrde.Tako da ona meni redovno salje linkove sa muskim imenima. Ali su to sve gluho bilo imena. Ko da mi vec mrzi dijete Elem svi se jos zafrkavaju i u fazonu su ima jos , a kad im kazem da sam na pola puta hvataju se za glavu
kod nas je tako u prvoj bilo mi do 8og mjeseca nismo imali ni naznaka sta je, nece pa nece, ama nikakvih ni ono 30% a mi imali ime za curicu oko muskog sepatili sad je na predproslom pregledu rekao da misli da je cura i to 30% a na zadnjem je bilo ne pitajte me nista i u ovoj smo imali ime za cure, ostalo sa starog spiska a i muzu se svidjalo Laura u prvoj trudnoci ali posto sam ja Bik u braku bilo je po mom ali sam diplomatski rekla ako bude cura u drugoj moze njegovo da seusvoji a oko muskog bi se morali dogovoriti da se oboma svidja
ma mi ti iimamo taj "otvoreni spisak" na koji upisujemo ta neka imena koja prodju sve procese eliminacije nama jedino od familije njegova tetka nazove licitira evo ovo, evo ono, cula tamo negdje neko ime, sad je pocela i odjavne spice da iscitiva temeljito naravno nemam srca da kazem da smo od svih prijedloga stavili samo dva na spisak jer su zvucala normalno ostalo sve neka egoztika koja nam se ne svidja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 11:48:53
*pcelica*
Dobro jutro. Zene,sta je ovo,za mene su noci da me slome.Sat spavam dva sjedim.Pa ja danima nocu ne spavam,samo se budim naspavala se,moram u wc,gladna.... Evo sad me glava boli.Noc moja nocna mora.
sretan joj put
rose ja sam malo u dilemi sto se tice one dvije roze crte kod mene moze komotno pored da stoji ili ili da napisemo pol nepoznat salim se ali eto
Sta je reci . Je li nesto naraslo? Onda necete morati na popravni . Ovo je za vid one price od jucer
ja imam osjecaj da ce meni neko izvalit budalastinu tipa da ce trece biti musko ...ako se ja pitam treceg nece biti i savrseno smo sretni s dvije cure
mi aBd planiramo trece (mm je to zivotna zelja da ima troje djece uopste nebitno kod spola, samo da ih je troje ) i nama ako drugo bude curica garant ce aBd u trecoj trudnoci piti a jel to ganjate musko ninuska bona pa ti nisi upratila da je meni Divke rekao da misli da je curica (ali to misli tako uvjereno da je rekao da je sansa 30% ) a na prosloj kontroli kad je beba bila turbo nemirnai jedva izmjerio sto je trebao rekao je "nista me ne pitajte"
ma mene briga generalno, nek je samo sa bebom i sa mnom sve super, i da na porodu aBd bude ko i na prvom...a nek su zive i zdrave
meni prosle godine jedna kolegica (koju pravo volim) zena hadzinica, o sebi pri sebi, ima tri cure (vec velike studiraju) i kaze (ja to nisam znala ali mi drago sto mi je rekla) po Kur¨anu je valjda dzenet zagantovan muskarcu (pa valjda i zeni) koji imaju tri zenska djeteta. Ja sam tako ushicena muzu (nakon sto je Divke rekao da je 30% siguran da je curica) rekla da je vec 75% u raju posto ova prva vrijedi 50%
Znajući u kolikoj mjeri je u današnjem vremenu institucija islamske porodice na meti njenih neprijatelja, a posebno muslimanka, podsjetit ćemo roditelje na Allahovu predivnu nagradu za odgoj ženske djece, a potom navesti nekoliko savjeta u tom pogledu. Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: ''Ko bude imao tri kćerke i dadne im utočište i hranu, i bude milostiv prema njima, zasigurno mu je obavezan Džennet.'' Neki mu čovjek reče: ''A dvije kćerke, Allahov Poslaniče?'' Reče: ''I dvije.'' (Bilježi El-Buhari u Edebul-Mufred, a šejh Albani je ocijenio hadis hasenom) Također, onaj kome Allah podari dvije kćerke i bude ih lijepo izdržavao i odgojio, imat će, sa Allahovim dopustom, najljepše društvo na Sudnjem danu: ''Ko bude izdržavao dvije kćerke sve dok ne postignu punoljetstvo, doći će na Sudnji dan a ja i on ćemo biti poput ova dva'' – pa je spojio svoja dva prsta. (Muslim) Zbog spomenutih nagrada za odgoj ženske djece, roditelji bi odgoju ženske djece trebali posvetiti posebnu pažnju, naročito ako znaju kakve negativne posjedice mogu zadesiti pojedinca i društvo u slučaju zanemarivanja njihovog odgoja.
U drugoj predaji kaze:U drugoj predaji stoji da će takvu nagradu postići i onaj ko odgoji dvije kćerke, pa i onaj ko odgoji jednu kćerku.
Tako da smo mi u ocima mahalaca trebale na popravni a mi izvukle bingo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:00:04
LieToMe RR
pcelice
dobro sam ja to upamtila, a rekla mi kad sam bila trudna s prvim i meni bas to bilo lijepo ja to upamtila. inace voli dosta citati ali nikad nisam procitala to za odgoj tri zenska djeteta. uvijek mi je bilo famozno to radjanje muske djece, mislim taj mentalni sklop. jos mi je jedna mamina prijateljica dok sam bila trudna prvi put rekla kaze prije je obicaj kod muslimana bio kad se rodi zensko dijete da se na bajrak objese tri zastave a kad se rodi musko jedna jer kao od cetiri stupa kuce zena vrijedi kao 3 jer dosta nosi na svojim ledjima (porodica, muz, djeca) a musko je tu kao taj cetvrti stup. mislim ima neke simbolike, zanimljivo mi bilo pa upamtih.
a meni u prvoj trudnoci kad sam isla na dip da radim dabl test ciko koji je radio na onoj naplati pa vidio ja trudna eto nek je sretno i nek bude musko a meni zivac povuce reko hvala i nek bude zivo i zdravo pa makr i musko mislim daaaaajjjjjjjj, niko u ovo tesko doba kad su tolike komplikacije i kad je zenama sve zteze i teze da iznesu trudnocu bez posljedica i da pri tome zadrze radno mjesto niko ne spominje nek im je sretno i nek su zive i zdrave i one i bebe nego eto nek je musko. rastuzilo me ono sinoc za bebe u mostaru narocito kako anita juce spomenu da se tamo porodila. a vamo se gleda jel musko ili zensko...ma samo da je sve kako treba i nek smo mi svi zivi i zdravi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:00:31
Carobno jutro
Ja isto nemam ime za ovu svoju curu. Nemam ideju nikakvu. Meni je totano svejedno sta je samo nek je zivo i zdravo. MM je uvijek navijao za curu tako da se nadamo da cmo izgurati ovaj put i njemu ce se ispuniti zelja. Meni se svakako ispunjava samim rodjenjem . A i mi smo planirali troje. ALi nikako da ovo jendno sklepamo pa vidjet cemo aBd. Ako mogne, bit ce a ako ne mogne, hvala Bogu i na jednom . Ne znamm spomenuh li vam da je moja prva trudnoca prije tacno cetiri godine bila sa cetvrokama. Joj kad smo mi to saznali. Zamislite, cetvero
A za ovo tri cure, podjoh postaviti ali vidim da je pcelica vec napisala pa da se ponavljaam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:02:47
Carobno jutro
pcelice
dobro sam ja to upamtila, a rekla mi kad sam bila trudna s prvim i meni bas to bilo lijepo ja to upamtila. inace voli dosta citati ali nikad nisam procitala to za odgoj tri zenska djeteta. uvijek mi je bilo famozno to radjanje muske djece, mislim taj mentalni sklop. jos mi je jedna mamina prijateljica dok sam bila trudna prvi put rekla kaze prije je obicaj kod muslimana bio kad se rodi zensko dijete da se na bajrak objese tri zastave a kad se rodi musko jedna jer kao od cetiri stupa kuce zena vrijedi kao 3 jer dosta nosi na svojim ledjima (porodica, muz, djeca) a musko je tu kao taj cetvrti stup. mislim ima neke simbolike, zanimljivo mi bilo pa upamtih.
a meni u prvoj trudnoci kad sam isla na dip da radim dabl test ciko koji je radio na onoj naplati pa vidio ja trudna eto nek je sretno i nek bude musko a meni zivac povuce reko hvala i nek bude zivo i zdravo pa makr i musko mislim daaaaajjjjjjjj, niko u ovo tesko doba kad su tolike komplikacije i kad je zenama sve zteze i teze da iznesu trudnocu bez posljedica i da pri tome zadrze radno mjesto niko ne spominje nek im je sretno i nek su zive i zdrave i one i bebe nego eto nek je musko. rastuzilo me ono sinoc za bebe u mostaru narocito kako anita juce spomenu da se tamo porodila. a vamo se gleda jel musko ili zensko...ma samo da je sve kako treba i nek smo mi svi zivi i zdravi
Ja sam se bas nasekirala za te bebe u Mostaru. I evo citam danas, od p ocetka godin deset beba umrlo, od njih sedadm imalo tu bakteriju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:22:26
rose
sretan joj put
Hoce sigurno. .dvije cure...sta covjek moze pozeljeti vise...nek budu zive i zdrave.. ja bih voljela troje..ali mi se zelja nece ispuniti . Ne mogu da deveram sa konstantnim povracanjem i mucninama
meni je oduvijek idealna porodica s 2 djece a trece bi zahtjevalo poprlicinu logistiku...veci stan, veci auto mislim svakako cemo morati uzeti veci...ali s troje bi mi trebao karavan a imam i previse godina...kad sam trebala na prvu kontrolu samo sam kontala da nece valjda biti blizanci mada su mi blizanci neostvarena zelja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:25:52
rose
sretan joj put
i moj je..za 8 mart svekar htio i njemu cestitati...kad nas ima tri oko sebe ...vec smo znali da je beba zensko
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:27:01
lala88
nemoj rose tako za trece djete ja sam trece djete (mezimce). Mm ima samo brata i kaze da bi volio da ima jos jednog ili sestru. Mi cemo ako Bog da troje, vec imamo karavana Sledece auto je kombi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:30:32
rose
kod nas je tako u prvoj bilo mi do 8og mjeseca nismo imali ni naznaka sta je, nece pa nece, ama nikakvih ni ono 30% a mi imali ime za curicu oko muskog sepatili sad je na predproslom pregledu rekao da misli da je cura i to 30% a na zadnjem je bilo ne pitajte me nista i u ovoj smo imali ime za cure, ostalo sa starog spiska a i muzu se svidjalo Laura u prvoj trudnoci ali posto sam ja Bik u braku bilo je po mom ali sam diplomatski rekla ako bude cura u drugoj moze njegovo da seusvoji a oko muskog bi se morali dogovoriti da se oboma svidja
ma mi ti iimamo taj "otvoreni spisak" na koji upisujemo ta neka imena koja prodju sve procese eliminacije nama jedino od familije njegova tetka nazove licitira evo ovo, evo ono, cula tamo negdje neko ime, sad je pocela i odjavne spice da iscitiva temeljito naravno nemam srca da kazem da smo od svih prijedloga stavili samo dva na spisak jer su zvucala normalno ostalo sve neka egoztika koja nam se ne svidja
mi smo nsu zvali hudini do nakon amniocenteze
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:31:59
*pcelica*
Rose kod nas j ekaravan. Ali sve su prilike da ce se uzimati nesto vece Fali nam jos jedno sjediste. Jos dok bude bebin AS ima da budu ko sardine na zadnjem sjedistu
Mm neku vece govori sanjao da je i ova beba zensko. I sad ja njega ispitujem sta bi on volio. Kaze svejedno mu samo da bude zdravo i sve prodje kako treba. Aakobude jos jedna curica onje da prostite naj.... Kaze za par godina ce poluditi od kolicine hormona u kuci, a bankrotirat ce kupujuci uloske i grudnjake. Reko ne zaboravi momke kad pocnu se motati oko kuce Dokusurila sam ga
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:32:48
Carobno jutro
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:39:14
rose
IZVORNA PORUKA: lala88
nemoj rose tako za trece djete ja sam trece djete (mezimce). Mm ima samo brata i kaze da bi volio da ima jos jednog ili sestru. Mi cemo ako Bog da troje, vec imamo karavana Sledece auto je kombi
nek si ti ziva i zdrava super je ko moze...ja dolazim iz porodice s dvoje djece pa je meni to od pocetka model a za trece bi bas bilo zeznuto...ja ove godine punom 39, podstanari smo s vrlo nesigurnim poslovima..da je odgojiti i na pravi put uputiti dvoje u danasnji vakat ...tesko i jedno a kamoli vise
i mojoj je mami zao sto nije rodila trece...i ja bih voljela da je poslije mene jos bilo..al fakat ja ne znam kako bih s troje
< Poruku je uredio rose -- 19.6.2015 12:40:15 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:40:31
ninuska
rose veliko auto vec imamo..sto se toga tice mogla bih jos dvoje . Kuca dovoljno velika...znaci, bacam.se u akciju za jedno pola godine . Eh..jedino kad krenu u skolu je malo grbavo...dok svima kupis...al bice nafake
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:41:02
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: lala88
Sve su prilike da ce i kod nas sljedece biti kombi Kadse Atija rodila za 1 maj odlucimo daidemo na izlet na Igman jer nam je zbog bebe najblize. Kad smo krenuli svi u ulici su mislili mi idemo na more. Autoje bilo pretrpano. Nama se samo glave vidjele Centimetar praznog prostora nije bilo. Sljedece godine kad krenemona izlet morat cu iznajmiti autobus
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:42:40
rose
Rose kod nas j ekaravan. Ali sve su prilike da ce se uzimati nesto vece Fali nam jos jedno sjediste. Jos dok bude bebin AS ima da budu ko sardine na zadnjem sjedistu
Mm neku vece govori sanjao da je i ova beba zensko. I sad ja njega ispitujem sta bi on volio. Kaze svejedno mu samo da bude zdravo i sve prodje kako treba. Aakobude jos jedna curica onje da prostite naj.... Kaze za par godina ce poluditi od kolicine hormona u kuci, a bankrotirat ce kupujuci uloske i grudnjake. Reko ne zaboravi momke kad pocnu se motati oko kuce Dokusurila sam ga
moj je kad se S rodila rekao da ce biti ko Nikola Kojo u mi nismo andjeli 2
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:43:32
rose
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
mi smo nsu zvali hudini do nakon amniocenteze
Vasa i jest Hudini
zato smo je tako i zvali kad sam dobila rezultat malo sam guglala zene madjionicare pa odustala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:44:42
rose
rose veliko auto vec imamo..sto se toga tice mogla bih jos dvoje . Kuca dovoljno velika...znaci, bacam.se u akciju za jedno pola godine . Eh..jedino kad krenu u skolu je malo grbavo...dok svima kupis...al bice nafake
to je super ko moze...ko ti...svu glavnu logistiku si poklopila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:47:20
LieToMe RR
i LTM, meni se bas svidja ime Laura, Lorena i tako nesto slicno
ja htjedoh ta ti napisem nesto jos za onaj prvi post od prije 2-3 stranice ali em zaboravih em posla naleti gdje si ti meni
Ma i meni se svidja laura ali ja ne bih bila ja kad ne bih zeznula stvar u prvoj trudnici, toliko sam zapikirila ime Leona, a lavici je to i stajalo, bila je aktivna cijelu trudnocu i nemirna i nismo znali sta je ali smo tiripovali da je zensko...i onda sam njegov odabir (tad mu je Laura bilo br. 1) sabotirala na sve moguce nacine tako da sam se sjetila i nekog svekrvinog recepta "Laura snite" reko hoces da ti se dijete zove po kolacu i jos se sjetih i Laure iz Registrature kasnije mi bi zao Sad se meni ime pravo svidja, nekako mi bas gospodsko i eto udarili smo po L (nicim izazvani) e sad on zateze (kaze da se bar malo koprca posto ce nas biti 3 aBd) kaze hoces da sutra pricam djetetu kako nisi htjela da se prvo zove Laura pa si onda drugom ime dala sto si se sazalila ma mislim da je on jos zagrijan za ime Laura ali uglavnom rekao je da mora da bude neko aristokratsko da lijepo zvuci a da ne bude dugacko
sto se tice auta i veceg stana, nama su dusebriznici sad nedavno rekli znate trebace vam veci stan, svi ste u jednoj sobi a veci auto ce svakako trebati...ali sta ja znam... bogatstvo je to. Troje nekako bas bogato meni je i dvoje ok, ali eto njemu zelja aBd bude se zivo i zdravo da imamo troje a i jest nekako lijepo... a vjerujem da se i finansijski to sve poklopi... kad se ljudi vole i kad se zivi u skladu i harmoniji, bude i para i nafake
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:47:57
lala88
razumim ja i one koji rode samo 2, moza cu i ja odustati od treceg. Moje sestre obadvije imaju po dvoje i nece da cuju za trece ni jedna. Ali meni lijepo vidjeti puno auto djece. Ali opet svako treba da kroji svoj zivot i nikog da ne slusa.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 12:54:45
rose
ja htjedoh ta ti napisem nesto jos za onaj prvi post od prije 2-3 stranice ali em zaboravih em posla naleti gdje si ti meni
Ma i meni se svidja laura ali ja ne bih bila ja kad ne bih zeznula stvar u prvoj trudnici, toliko sam zapikirila ime Leona, a lavici je to i stajalo, bila je aktivna cijelu trudnocu i nemirna i nismo znali sta je ali smo tiripovali da je zensko...i onda sam njegov odabir (tad mu je Laura bilo br. 1) sabotirala na sve moguce nacine tako da sam se sjetila i nekog svekrvinog recepta "Laura snite" reko hoces da ti se dijete zove po kolacu i jos se sjetih i Laure iz Registrature kasnije mi bi zao Sad se meni ime pravo svidja, nekako mi bas gospodsko i eto udarili smo po L (nicim izazvani) e sad on zateze (kaze da se bar malo koprca posto ce nas biti 3 aBd) kaze hoces da sutra pricam djetetu kako nisi htjela da se prvo zove Laura pa si onda drugom ime dala sto si se sazalila ma mislim da je on jos zagrijan za ime Laura ali uglavnom rekao je da mora da bude neko aristokratsko da lijepo zvuci a da ne bude dugacko
sto se tice auta i veceg stana, nama su dusebriznici sad nedavno rekli znate trebace vam veci stan, svi ste u jednoj sobi a veci auto ce svakako trebati...ali sta ja znam... bogatstvo je to. Troje nekako bas bogato meni je i dvoje ok, ali eto njemu zelja aBd bude se zivo i zdravo da imamo troje a i jest nekako lijepo... a vjerujem da se i finansijski to sve poklopi... kad se ljudi vole i kad se zivi u skladu i harmoniji, bude i para i nafake
Lara
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 19.6.2015 13:00:57
Carobno jutro
Lara
Leona i Laura Leona i Lara i to je lijepa kombinacijaa Ustvari sad skontah da mi se svidjaju imena sa L