ziel
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: *nur* Uh svašta nešto napisah i kliknu i ode u nepovrat Jutro drage moje, LTM hvala na spiskovima , a sada cu da potrazim i to što je rose spomenula. Neko rece da je zbunjen i da pojma neka šta treba oko male bebe, ali drage moje niste zbunjenije od mene sigurno ja neznam ni gdje imaju te prodanice za opremu za bebe i ostale stvarcice. Prvo cu da napravim spiskove pio vašim prekorukama pa ću da tražim i gdje to nabaviti Potpuni sam laik na ovom polju jer mi je prva . Ali stici cu ja to aBd jer sam 17+5, tako da imam vremena Mi jucer prebacili spavacu u vecu sobu zbog krevetica, do sad smo spavali u maloj sobi pa nije se moglo okrenuti i ja razmisljam da vec kupim krevetic kaze mi sestra: rano ti je mozes za 2 mjeseca. Eee ko da bi ja to mogla cekati ma cekaj...mozda naleti nesto bolje..mozda pametnije kupis..evo npr. bilo je krevetica s velikim madracem koji se kasnije trsnasformisu u vece krevete...zatim kod hranilica da sam bila pametnija i citala vise, rekla bi da mi kupe neku podesivu po visini...da nisam zurila s kolicima, kupila bih chico lite way koja su laksa od ovih graco i ne bih sad imala 3 kolica vec 2 itd...itd ...cekaj budi pametna ja nisam isla na te vjezbe ne znam sto ali bila sam previse samouvjerena i super smo se snasli mm i ja (mama i sveki malo u pocetku uletile, najvise oko kupanja bebe) mi smo je i presvlacili, ja dojila (tu mi malo sveki pomogla da to uspostavim jos kod mene mlijeka bilo u izobilju ko krava simentalka pa sam prvih par mjeseci konstantno izdajala visak i prosipala ). meni je to sve nekako doslo prirodno i dobro se sjecam kad sam nakon 7 dana uhvatila mamu i sveki kako pricaju kako su pozitivno iznenadjene i odusevljenje kako smo se mm i ja snasli i kako nam to sve ide od ruke i dan danas sam samouvjerena i mislim da smo se mm i ja super snasli u ulozi roditelja (na sebe sam ponosna kad sam joj uvodila hapice, kasice, kuhala...) i sad sam samouvjerena da cu moci sama sa dvoje djece sve (i peglati i cistiti i slagati ormare ).... biti zena, majka kraljica sto se tice kupovine mi se ni u cemu nismo zeznuli (ovo sa ponosom uvijek isticem) pravo smo puno googlali, obilazili radnje, doslovno od ilidze do starog grada. ucili na greskama nasih prijatelja koji su prvo kupili jedna kolica pa onda druga, ili prvo drveni krevetic pa onda i putni znali smo u startu da necemo drveni krevetic, znali smo da hocemo kolica na tri tocka i sa korpom i auto sjedalicom, tezina nije igrala nikakvu ulogu ni velicina gepeka, lift u zgradi, ravno... prednost je bila sto nismo morali voditi racuna ni o cijenama ali nismo se sad nesto glupirali...sem toga htjeli smo da ulozimo u kvalitetno jer smo znali da ce ostati drugom a mozda i trecem djetetu gledali smo da je kvalitneno, da zadovoljava nase i bebine potrebe... bas smo sve zivo istrazili... sa cuclama i flasicama se nismo zalijetali (to se uvijek moze dokupiti), madrac smo uzeli u nobilu (mozda jest bio medju najskupljima ali se isplatio svaki fening - sad ce ovoj bebici ostati).mi smo hranilicu uzeli koja se po visini podize i ima neka 3-4 polozaja od skoro lezeceg do sjedeceg... i dan danas voli u njoj sjediti a do zimus je u njoj jela (znaci nekih godinu i po) moj topli savjet je da prvo napravite spisak i da obidjete vise od 4 radnje i da uporedite cijene i modele i to uskladite sa vasim potrebama... Ovaj krevetic je praktican, sluzi i bebi a i kad poraste jer se mogu skloniti ladice i sipke sa strane, bas zato mi se svidja, mislim da necu naici na bolji do novembra pogotovo jer sam taj begenisala cim sam ga vidjela Ja sam uvijek za prakticnost a i za ustedu A sto se tice stvari, to cu pomalo kupovati, kako naidjem na nesto lijepo... Vec imam nesto malo kupljeno Pametno ti je to da se treba spisak napraviti, jer moze nesto slucajno promaci. A sto se tice kolica, mislim da ih necu kupovati jer ne zivim u gradu da bih bebu izvodila tako cesto u setnju, pa bi mi dzaba kolica skupljala prasinu.