Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 16:25:36
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Mameni nema nista gore nego kad popeglam slozim i kad hocu da obucem one mi linije sa strane. Zato prije oblacenja pegla. kosuljei ono sto stoji na ofingerima popeglam, ali pantole i majce ne. A i kod mene su ormari pod konac. Mislim da imam OKP kad su ormari u pitanju. Mami kad odem odmah se zarovim u sestrn ormar i prelozima ga jer ona samo nagura stvari da joj ne smetaju. Mladja je sad u fazi da se stalno nesto presvlaci , njenormar skoro svaki dan slazem, i u pola dana i pola noci znamgdje mi se sta nalazi kako u mojim ormarima tako i kod mame
nemas bona OKP garant, ista sam ti a ja imam fintu za to slaganje da ne ostanu cize, ispeglam majice i onda rasirim preko dvije stolice (e sad kako stolice stoje jedna pored druge znaci kreko naslona) na dvije stolice recimo neke moje majice sto se peglaju, na dvije od mm i na jednu od malene i pustim da "ohlade" tj da sve ispeglam i onda kad zavrsim samo poslozim. tako mi ne ostaju cize tek ce se sad konstatovati da imam OKP a sto je moj brat neuredan to je malo reci samo ne slazem ja po kucama ja kad odem u "goste" onda sam u gostima
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 16:35:04
*pcelica*
Ne bih ni ja da me mama odmah s vrata ne odvede u sobu i otvori ormare. Jos kaze vidi kako je slozila. Ja se osipam. I onda skozim sta cu A i ja u isto vrijeme radim dva tri posla. Nemam vremena da sjedim i pricam na telefon. Kod mene je sve u pokretu i onda poslije rucka kad se komiram dva sata dolazim sebi i onda ispocetka Sto se tice spavanja vise volim odspavati tri sata u komadu nego cijelu noc isprekidano. Kad se budim uvece svi znaju jer sam onda ujutro sva nadrndana, pa sad cim se prvi put probudim vise i ne spavam. Sama sebe nerviram
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 17:12:07
maksi
Sto se tice peglanja ja peglam skoro sve pogotovo djecije. A dosta i po kuci detaljisem i izmisljam,prije dok sam bila mladja svojj mami sam se smijala oko detalja a sada sam gora od nje.
LTM kad rece za Nakasa sjetih se da ti je vodio trudnocu i porodio te
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 19:06:53
Camila
Drage moje,hitno mi je,pa ako neka od vas zna da mi kaze,kada je dok. Nakas na kabinetu,one preko tel sestrice nece da kazu,a ja sam slucajno izbrisala njegov broj mob.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 17.6.2015 21:38:28
ziel
Zene sta vi radite na ovom tmurnom danu? Kod mene u kuci danas radna akcija ustvari ne samo danas nego jee trajala nekoliko dana a danas je najveci dio posla odradjen tj. Krecenje. Prebacivali smo namjestaj nesto mijenjali raspored, sad mi se bbas svidja moja spavaca soba, prije nije bilo prostora ni za sta a sad milina... sirina svjetlost bas super, kuca sva mirise, pomogle su mi zaova i moja sestra, da ih nije bilo ne znam kako bi, tako me bole stopala pogotovo pete dok sam ovo sve dovela u red pa slozila ponovoo svu odjecu... brisanje podova danas 216 puta... pranje prozora, sad sam legla i odmaram... sutra kontrola jupii....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 8:01:32
LieToMe RR
Juuutttrrrooooooo kakve ste jutros? Ja ko pticica, meni skroz na skroz odgovara ovo vrijeme, bas mi lijepo godi.
Jutros poranila da opeglam 2 masine vesa, nije mi se dalo sinoc, kontam lakse mi ujutru nagodnija sam, odmornija...juce mi bila kuma pa onda sa malenom po kuci pa mm dosao s posla...elem izvukao se dan. Sutra ujutru idem na dip da me bocaju, moram vaditi kompletne nalaze, nisam ima cijela vjecnost, valjda senecu zaboraviti popiskiti ujutru u contru . Posto mm radi drugu ove hefte sutra cemo lijepo skupa prvo na dip pa me onda vodi na dorucak ko pravi jarani, necu zuriti nazad na posao...mozda malo i prohodamo po gradu ako ne bude kise.
ziel jesi ziva, jesi bolje? pa eto neke imaju radne akcije, neke jos rade na poslu pa radne akcije ostave za popodne ili vikend proleti dan kako god. e odoh sad da pravim ness, valjda ce se neka od vas javiti da ne pricam sama sa sobom na sabahu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 8:05:40
aidana
Jutro zene
Kod nas vrijeme nikako da se popravi Najavili su poboljsanje od danas ali je jos uvijek oblacno i vjetar jak. Juce smo isli na izlet u Split jer je kisa lila i nije imalo smisla da sjedimo u apartmanu citav dan. Malo me taj izlet smorio, komirala sam se u 10. Ugl smo jednako bijeli kao i prije 5 dana.
Ja peglam po potrebi, nema kod mene visesatnog peglanja. Pokupim sa strika, smotam i u ormar...sve ostalo mi gubitak vremena. Izuzetak su stvari za bebu. S deckom smo koristili plivasept, kasnije niveine proizvode nikad nije imao nikakvih problema sa kozom. Kupali smo ga svaku noc pred spavanje sigurno prvih pola godine. Kad je zahladilo nismo vise svaku noc. I sad ide na kupanje svaku noc, mimo tusiranja poslije velike nuzde. On se vani toliko usvinji da ne vidim drugu mogucnost :) Eventualno izostavimo kosu ako je kasno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 8:55:07
M.A.M.
Jutro ,jao ljepote za spavati i disati,svi kukaju a meni svanulo sto je ovakvo vrijeme Ja pijem kaficu i jedem halvu na sabahu,sinoc sveki donijela,ja je probala napraviti al nikada mi ne uspije al hajd bar je kuca zamirisala sinoc Veceras somuni i pravim iftar dragom,bas su nekako ovi dani posebni Aidana bas mi je zao sto vam je vrijeme lose ,al eto bar da se malo odmoris,ako nista zrak je cistiji
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 8:59:48
ziel
Bolje sam, jos uvijek slinim ali prolazi, stopala su mi bolna to mi je belaj uvijek nesto ima da smeta Ev sad pravim neku corbicu od krompira pa da zavrsim neke sitnr poslice u kuci sto su ostali...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 9:04:37
ninuska
Jutro...
aidana zao mi je zbog vremena. Jeste li se uspjeli okupati ijednom? Bas se ne moze planirati s ovim vrenenom. ziel . Nek je tebi bolje. A, uvijek ce nesto boluckati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 9:06:42
ninuska
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Jutro ,jao ljepote za spavati i disati,svi kukaju a meni svanulo sto je ovakvo vrijeme Ja pijem kaficu i jedem halvu na sabahu,sinoc sveki donijela,ja je probala napraviti al nikada mi ne uspije al hajd bar je kuca zamirisala sinoc Veceras somuni i pravim iftar dragom,bas su nekako ovi dani posebni Aidana bas mi je zao sto vam je vrijeme lose ,al eto bar da se malo odmoris,ako nista zrak je cistiji
Jeste, bolje se spava definitivno. Ali nagle su promjene. U sarajevu cim kisa padne navlaci jaknu. Jucer s malom hodala. Ujutro je poslala u kratkim rukavima i helankama. Smrzlo se dijete kad sam dosla po nju. Sreca pa sam joj ponijela duks.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 9:08:34
LieToMe RR
aidana bas mi je zao sto vas vrijeme ne sluzi ali meni je svaka promjena uvijek dobra promjena pa nema veze i ako vrijeme nije bas kako sam zamisljala, uvijek se moze hodati, obilaziti, odmarati, citati...piti kafica... treba svaku minutu iskoristiti za odmor.
M.A.M. bogam si ti dobra kad si po halvi udarila na sabahu ja se uvijek radujem ramaznu bas zbog somuna i bajramu naravno zbog baklave i ruzica
ziel hajd sta se brines svaku trudnicu vazda nesto zulja i smeta, to ti je prirodno...rijetko kad je sve potaman. mene grcevi hvataju kad se ujutru nesvjesno protezem pa me uhvati grc u desnoj nozi a nije me dugo hvatao grc. valjda kako sam pocela raditi pa vise sjedim. sreca vratih se na ovaj svoj magnezij i udjoh u jednocifren broj radnih dana do godisnjeg tako da jos malo i skitanje, hodanje, uzivanje sa malenom
eee da vi trudnice koje vec imate djecu gdje ste kupovale ljetne pidjamice??? u amku nemaju malih brojeva i kazu sigurno im nece dolaziti. meni treba za moju smislu nesto kao sorc majicica na bretele ili eventualno majicica kratki rukav ali da je za spavanja (onaj lijepi tanki pamuk) i da po mogucnosti nije neka cifra da ti se zamanta jer mi se iskreno ne isplati ulagati u ljetnu pidjamu. zimske joj kupim u lindexu ko kad ziske i vise nosa a i njihovi brojevi su super. pa eto, help...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 9:16:01
ninuska
ltm taman pomislih na lindex kad ti ne bi tamo . Super je njihov pamuk. Pogledaj u Okaidi-u. Imaju super stvarcica i pidzama, a uvijek imaju neko snizenje. Ja sam maloj tamo znala uzeti. Samo moras uzeti malo veci broj. Bar sam ja ajlin uzimala. Cini mi se da sam vidjela i u Bingu(za nas nije bilo broja) i penny-u..pa pogledaj ako ti je usput. Tebi treba 98? e, da...mozda waikiki?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 9:28:59
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ninuska
ltm taman pomislih na lindex kad ti ne bi tamo . Super je njihov pamuk. Pogledaj u Okaidi-u. Imaju super stvarcica i pidzama, a uvijek imaju neko snizenje. Ja sam maloj tamo znala uzeti. Samo moras uzeti malo veci broj. Bar sam ja ajlin uzimala. Cini mi se da sam vidjela i u Bingu(za nas nije bilo broja) i penny-u..pa pogledaj ako ti je usput. Tebi treba 98? e, da...mozda waikiki?
ma u lindexu joj uzimamo zimske jednodijelne, preslatko joj stoje a i dugo ih nosa pa mi nije zao dati 40 Km za pidjamu ali za ljetnju mi je bas iskreno dati puno para za nesto sto ce nositi mozda samo 2 mjeseca (jer mi trebaju dvije, kad je jedna na pranju da ima drugu). Bodije joj svakako oblacim ispod, kad je vruce onda bodi na bretele ili bez rukava a kad je ko danas onda bodi kratki rukav i taj neki sorcic (trenutno joj oblacim bodije i neke sorcice h&m koje su brat i mm uzeli kad se rodila jer su bili na snizenju a nisu bas nesto reprezentativni isto su ko neke siroke gacice ali lijep pamuk). iskreno najbolji i najjeftiniji mi oni boa u amku ali nejma pogledacu i interexu oviesse outlet, oni imaju dosta povoljnih stvari sjetih se maloprije da su mi u komsiluku gledala juce u konzumu ima i alma ras i svakakvih ali mahom su veci brojevi ili bas mali, ne znam sto imam osjecaj da je najteze naci za dijete u dobi izmedju 2-3 godine...pravo mali izbor svega
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 9:34:16
ninuska
Ma nije najmanji izbor u tom broju. Cini ti se. Nego, kad nesto trazis nema. Tako je meni uvijek. A kad ne treba nema cega nema . ja svojoj nikad ne oblacim na bretele pidzamu. Svakako otkrivena spava, pa reko da joj nije zima. moja sestra ode u svedsku krajem mjeseca aBdm radujem se sopingu . Mada, i ona fuli. Rijetko sta mi nadje na snizenju i uzme majice po 25-30 KM..meni to puno . Sad ce da dobije naredbu sta i kako sad mi je u lidl-u uzela posteljinu za 25 KM i dvije majice kratki rukav za 9 KM..znaci, ima nade za nju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 9:41:42
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
aidana bas mi je zao sto vas vrijeme ne sluzi ali meni je svaka promjena uvijek dobra promjena pa nema veze i ako vrijeme nije bas kako sam zamisljala, uvijek se moze hodati, obilaziti, odmarati, citati...piti kafica... treba svaku minutu iskoristiti za odmor.
M.A.M. bogam si ti dobra kad si po halvi udarila na sabahu ja se uvijek radujem ramaznu bas zbog somuna i bajramu naravno zbog baklave i ruzica
ziel hajd sta se brines svaku trudnicu vazda nesto zulja i smeta, to ti je prirodno...rijetko kad je sve potaman. mene grcevi hvataju kad se ujutru nesvjesno protezem pa me uhvati grc u desnoj nozi a nije me dugo hvatao grc. valjda kako sam pocela raditi pa vise sjedim. sreca vratih se na ovaj svoj magnezij i udjoh u jednocifren broj radnih dana do godisnjeg tako da jos malo i skitanje, hodanje, uzivanje sa malenom
eee da vi trudnice koje vec imate djecu gdje ste kupovale ljetne pidjamice??? u amku nemaju malih brojeva i kazu sigurno im nece dolaziti. meni treba za moju smislu nesto kao sorc majicica na bretele ili eventualno majicica kratki rukav ali da je za spavanja (onaj lijepi tanki pamuk) i da po mogucnosti nije neka cifra da ti se zamanta jer mi se iskreno ne isplati ulagati u ljetnu pidjamu. zimske joj kupim u lindexu ko kad ziske i vise nosa a i njihovi brojevi su super. pa eto, help...
ja kupila neke u merkatoru na socijalnom...pa bilo je u onom vrtuljku ja vise ne znam da li igdje imaju radnju...bude u konzumima i ove dvije skoro kupih u mepasu u mostaru...ima radnja koja prodaje osh kosh i cartiers ...pa uzeh cartiers pidjamice..imas u almi ras...i pogledaj kljuc...ni jedna mi nije na bretele...sve su kratkih rukava + sorc
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 9:58:22
LieToMe RR
ninuska sestra je super... ima i moj brat tih momenata tipa ono: ne pitam posto je posto je za sestricnu daj... on bas sesto putuje pa onda on i finansira te svoje ispade kad mu nesto slatko i medeno i eto vidi je u tome ja ako mi sta ciljano treba lijepo isprintam i velicinu i sliku i sve ali ruku na srce njoj se pravo puno stvari kupuje ko kad je jedino unuce. mm i ja finansiramo eto neke nase ispade, cipelice i eventualno dobre jakne (familijarno smo na proljece i jesen u mckinleyu) sad smo dobili one popuste za intersport 30% pa cu uzeti vecu jaknu da ima za proljece jer se nje nanosa pravo (ima kapuljacu a i ne propusta kad je kisa) e da lidl ima super stvarcica mi smo za neke smijesne pare uzeli u paketu bila 2 donja dijela trenerke i 2 majice dugi rukav cijelu je ovu zimu nosala a tacno kao komplet ali nije jedno plavo jedno rozo a majica plava sa rozim srcima i cisto roza ma bas ih se nanosala.
rose ma gledala sam almu ras, konzum...nemaju brojeva , na kraju ce biti lindex ko da gledam ma kako je krenulo jos ce njoj trebati ove zimske ako nastavi ovako dan-dva
ma ono za bretelice je uletilo to sam sebi gledala pa ne nadjoh ni to njoj sam uzimala sve sa kratkim rukavima jer joj obabezno ide bodi ispod. sto bi rekli jezim se od golih ledja a i onako je stalno otkrivena pa je bodi must have
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 10:08:20
rose
ninuska sestra je super... ima i moj brat tih momenata tipa ono: ne pitam posto je posto je za sestricnu daj... on bas sesto putuje pa onda on i finansira te svoje ispade kad mu nesto slatko i medeno i eto vidi je u tome ja ako mi sta ciljano treba lijepo isprintam i velicinu i sliku i sve ali ruku na srce njoj se pravo puno stvari kupuje ko kad je jedino unuce. mm i ja finansiramo eto neke nase ispade, cipelice i eventualno dobre jakne (familijarno smo na proljece i jesen u mckinleyu) sad smo dobili one popuste za intersport 30% pa cu uzeti vecu jaknu da ima za proljece jer se nje nanosa pravo (ima kapuljacu a i ne propusta kad je kisa) e da lidl ima super stvarcica mi smo za neke smijesne pare uzeli u paketu bila 2 donja dijela trenerke i 2 majice dugi rukav cijelu je ovu zimu nosala a tacno kao komplet ali nije jedno plavo jedno rozo a majica plava sa rozim srcima i cisto roza ma bas ih se nanosala.
rose ma gledala sam almu ras, konzum...nemaju brojeva , na kraju ce biti lindex ko da gledam ma kako je krenulo jos ce njoj trebati ove zimske ako nastavi ovako dan-dva
ma ono za bretelice je uletilo to sam sebi gledala pa ne nadjoh ni to njoj sam uzimala sve sa kratkim rukavima jer joj obabezno ide bodi ispod. sto bi rekli jezim se od golih ledja a i onako je stalno otkrivena pa je bodi must have
bas me cudi da nema 4-ki..mislim ja sam i 2-ce nalazila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 10:15:35
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
bas me cudi da nema 4-ki..mislim ja sam i 2-ce nalazila
2ca ne moze gabaritima izvukla se pravo. 4ku ne nadjoh juce a vidjela sam divnu sa mini cini mi se ljubicasta i crvena kombinacija (posto voli mikija njoj je i mini miki ) ali ima 5ca i dalje...bas ogromno ali na pauzi cu opet do konzuma mozda je i bilo ali ja ne nadjoh a bas sam se zarovila...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 18.6.2015 10:16:20
*nur*
Uh svašta nešto napisah i kliknu i ode u nepovrat Jutro drage moje, LTM hvala na spiskovima , a sada cu da potrazim i to što je rose spomenula. Neko rece da je zbunjen i da pojma neka šta treba oko male bebe, ali drage moje niste zbunjenije od mene sigurno ja neznam ni gdje imaju te prodanice za opremu za bebe i ostale stvarcice. Prvo cu da napravim spiskove pio vašim prekorukama pa ću da tražim i gdje to nabaviti Potpuni sam laik na ovom polju jer mi je prva . Ali stici cu ja to aBd jer sam 17+5, tako da imam vremena