Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 15.6.2015 19:01:06
LieToMe RR
joj ziel tebe krenulo rose ti rece paracetamol, lala ti rece voce i citrusi, probaj i senfom tabane da utrljas i onda carape i utopli se da se preznojis. ja nemam iskustva sa temperaturom u trudnoci ali eto nedavno smo skidali malenoj po istom principu. ne znam jedino ako predje 38 smijes li cepice, mada bi ja na tvom mjestu ako budes imala i sutra otisla doktoru, za svaki slucaj.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 15.6.2015 19:46:17
ziel
Popila sam jucer jedan paracetamol pa jos jedan kad sam vam pisala. Odspavala sam malo, nisam htjela otvarati prozor ne bi li se preznojila, odoh sad iznijeti ves iz masine da se susi pa cu provjeriti temp. ponovo...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 15.6.2015 23:01:09
ninuska
ziel zao mi je. Znam da moze paracetamol jer sam pila u prvoj trudnoci po preporuci ginekologa. Ostalo ne bih uzimala bez konsultacije sa dr. Jedi vise voca i odmaraj.. zaboravih reci..na tu temp ne bih pila paracetamol..koliko shvatih da je 37 .
< Poruku je uredio ninuska -- 15.6.2015 23:06:03 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 7:50:36
ninuska
Jutrooooo
Opet ja . Pijuckam kafu..ustala u pola 7..ali dok sam A. spremila..plakala da nece u vrtic..kao boli je stomak,,pa ruka...joj, jesu namazani ovako mali . Ali, nisam odustajala..reko ako popustim gotovo je. Danas imam dosta posla. Moram muzu nesto zavrsiti, a plus jos ovi poslici po kuci. sinoc nam bili kumovi, pa su se djeca izigrala. Kaze A. Igrali se "smrti" . Ja ostala . Ova je curica starija (1,5 godinu) pa je vjerovatno od nje cula
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 8:12:10
LieToMe RR
Juuuttrrrrrooo
evo i mene rise and shine. Odbrojavam dane do svog velikog godisnjeg s kojeg se aBd vise i ne vracam na posao jos 11 radnih dana za odraditi i onda adio do sljedece godine aBd Ovaj kolega sto ce zadnji koristiti godisnji kaze jutros: moram da skontam nacin da i ja ostanem trudan
Ja pijuckam ness, krekeri su tu (sinoc me kiselina ubila ne znam kako prezivjeh). Spavala sam ok, u komadu, komirala se oko 12 i jutros do 6:15. Sinoc od mame tek oko pola 11, malena se izigrala, skakala sa bakom i dedom, zaljevali cvijece po zardonjeri, prskala... dosli kuci ma ona je izdrzala samo koliko mi je trebalo da joj bodi promjenim i komirala se. Bila sam u amku, za djecicu nema pidjama imaju brojeve 2 i onda 8 a predivnih ljetnih modela samo nema brojeva moram malenoj nesto pod hitno naci. Gledala i za sebe ali nesto sire i sa sorcom ali nemaju imaju divnih spavacica ali to mi ne treba i imaju ovih sa sorcevima ali sve jaka guma oko struka...tako da na kraju nista ne pazarih. Ima divnih haljina ljetnih ali posto smo mi dosli relativno kasno (iza pola 9 a cini mi se da rade do 10) nije mi se davalo jos i da probavam, bas nisam bila u elementu.
Danas s posla pravo kuci, imam peglati, trebalo bi i malo po kuci srediti...bilo se na moru samo smo stigli usisati i malo prebrisati, moram danas malo detaljnije.
Da se nadovezem za ovu epiduralnu vala nije mi padalo na pamet, drugarica je za oba poroda primila i kaze super sve za 10 ali sta ja znam, ne bih se bas kockala. Sem toga imam visok prag bola, istripilo se to a i zaboravilo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 8:15:43
LieToMe RR
joj ninuska ma malci su zakon, moja je juce imala scenu kod bake, na moru je pocela da provodi svoje kad joj nesto mm i ja nedamo onda ona lafo padne na pod na koljena (ali tako se oprezno spusti) i onda pocne rukicama da se bacaka kao da pliva i lafo kaslje kao da ce da povrati. jednom je dobila batine zbog toga mislili smo da ce prestati medjutim povremeno opet ubaci tu fintu sad samo ignorisem. juce mi kod moje mame i ona se bacaka po sobi ja izasla ona za mnom i u hodnik u to moja mama iz kuhinje i kad ju je vidjela malo zagalami nista specijalno ali povisila ton: leona ustani, sta to radis!!! jao kad je ona briznula u plac, ustala, uze dekicu pope se na trosjed sjede suza suzu tjera krivo njoj sto je nju baka naruzila bila ljuta na baku punih 10 minuta, zatackala se i ni u koga ne gleda
ziel draga kakva si jutros, imal temeprature?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 8:35:27
ziel
Jutro dame... LTM Temp. je sada 36.7 , nije za alarma, ali je kasalj jaci, evo me pijem caj kamilica i nana, pa ce mm da ode kupiti limuna. Ninuska mi zene uvijek imamo nesto da radimo.. i mi danas pomjeramo namjestaj da bi mogao sutra covjek poceti krecenj, nismo jos nista uradili jer smo iznenada otisli na more i ja zaradi prehladu A sto se tice epiduralne, ne bih ni ja bas rizikovala, radije prirodno , ako ne moze prirodno onda CR
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 9:09:08
*nur*
Jutro ženice,
Ziel želim ti brz oporavak.
Ja se nešto jedva dižem, samo bi spavala, mada nekako imam osjećaj da imam više snage i elana nego na samom početku, vjerovatno zbog ovog sunca.
I nešto se zabrinjavam, imam nekakav čudan ne baš jak bol u jajnicima, čas na jednoj ,čas na drugoj strani. Nije stalno prisutan ali se zna javiti kada se pregibam,kada sjedam ili idem na WC, čudan za opisati kao bol.žig ili pritisak nisam ni ja sigurna.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 9:50:00
Carobno jutro
Jutro zene Ja jutros malo produzila spavanje. Evo me obavila jutarnje obaveze i sad kafica pa cemo vec nesto smisliti. Mi smo juce popodne hodali, malo do svekrve na rucak pa malo izasli na kaficu sa prijateljima. Dosli sinoc oko 11. Lijepo vani bilo. Taman da rashladi se malo. A za epiduralnu, ne bih ni za zivu glavu. Moja rodica radi kao doktorica na anesteziologiji na Kosevu. Nije jos zavrsila specijalizaciju ali pred kraj je. Radila je i sa onom dr sto ode u zatvor radi smrti one porodilje. Poznajem preko nje stanje na nasoj Anesteziologiji i hvala lijepo ne bih ni za zivu glavu.
LTM, hajde da i ti vise odmoris ali kako treba. Ali naci ces ti sebi nekih obaveza pa ni na tom odmoru nece biti mira
ninuska, ma djecu su mi super sa tim boli me ovo, boli me ono. Ko veli ako prodje, dobro i jest. A ako ne prodje ionako morma ici pa makar da pokusam
ziel, tako nekako u tim sedmicama sam i ja bila prehladjena. Ma lilo iz nosa. Grlo bolno, ali ja nisam imala temperatuur, nije prelazila tu 36,7. Ja sam pila toplu limunadu. CIjeli limun u toplu vodu. To mi godilo bas. Cijedjenu narandzu isto. AL samo narandzu, znaci nisam mijesala sa vodom. Meda u ogromnim kolicinama. Onda bih ugrij malo pekmeza domaceg i on mi je ekstra godio za grlo i kasalj. To mi je neko preporucio, bas mi je pomoglo toi I najvise od svega za kaslja mi je pomogao caj od sljeza. To mi je dr rekla, jer sam otisla njoj za svaki slucaj. KOntala sma ako se temp pojavi da mi odmah propise antibiotike, i ona mi je rekla za taj sljez. Ja ga sad obavezno imama pa s vremena na vrijeme i njega popijem po solju. Nadam se da ce ti biti bolje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 9:52:21
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: *nur*
Jutro ženice,
Ja se nešto jedva dižem, samo bi spavala, mada nekako imam osjećaj da imam više snage i elana nego na samom početku, vjerovatno zbog ovog sunca.
I nešto se zabrinjavam, imam nekakav čudan ne baš jak bol u jajnicima, čas na jednoj ,čas na drugoj strani. Nije stalno prisutan ali se zna javiti kada se pregibam,kada sjedam ili idem na WC, čudan za opisati kao bol.žig ili pritisak nisam ni ja sigurna.
Mene je tako zigalo. Sada je proslo. Moze biti od tezine i sirenja materice ili od mokracnih kanala ili tako nesto. Mene bi nekad prozigaj, pa zaboli, pa boli odredjen period pa prodje. ALi evo kako pijem ove ogromne kolicine caja, ne boli vise...pa sad do cega je ne znam ni sama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 10:05:02
ziel
Jutro ženice,
I mene zna ponekad tako zignuti kod pregibanja, ali valjda je to normalno zbog rasta maternice i pomjeranja organa da bi se bebci lijepo smjestili Carobno Jutro naoruzala sam se limunom i cajem , doduse nije od sljeza, nego kamilica i nana ali moracu kupiti danas i sljez pa kao sto kazes ponekad popiti a kupila sam neki dobar djem u Mostaru mjesavina jabuke i sljive, uhh kako je ukusan, trebala sam 3 tegle kupiti A imam i pekmeza samo sto ja nisam nesto luda za pekmezom Jos ovu sedmicu sam kod kuce, pa od ponedjeljka na posao, trebalo bi da bude bolje i otok na nogama i prehlada...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 10:08:18
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: ziel
Jutro ženice,
I mene zna ponekad tako zignuti kod pregibanja, ali valjda je to normalno zbog rasta maternice i pomjeranja organa da bi se bebci lijepo smjestili Carobno Jutro naoruzala sam se limunom i cajem , doduse nije od sljeza, nego kamilica i nana ali moracu kupiti danas i sljez pa kao sto kazes ponekad popiti a kupila sam neki dobar djem u Mostaru mjesavina jabuke i sljive, uhh kako je ukusan, trebala sam 3 tegle kupiti A imam i pekmeza samo sto ja nisam nesto luda za pekmezom Jos ovu sedmicu sam kod kuce, pa od ponedjeljka na posao, trebalo bi da bude bolje i otok na nogama i prehlada...
Ja sam po malo pekmeza uzimala. Malkice u loncicu zagrijem da bude topao i onda onom najmanjom kasicicom uzimama ali zadrzim koliko god mogu u grlu. I mislim da sam solju do dvije sljeza piča. Po sjecanju, tako mi je dr rekla.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 10:13:20
LieToMe RR
ziel samo ti udari po tim prirodnim lijekovima, bice to sve ok. brusnica, prolom voda cajevi raznorazni, pa limunada pared wc-a mene jutros zezaju u kancelariji kad nisam na sastanku i za kompom onda sam u wc-u ja ujutru kad krenem od nessa, pa caj jedan, pa caj drugi, pa prolom voda... pa onda banana i voce pa opet cajevi i voda strasno zivota mi
carobno jutro pa gdje si ti ma sto bi mm rekao ja nisam nikad rahat, kaze jako je tesko biti ti jest pokvaren. danas sam kontala da operem deke i da malo pospremim po kuci. kad malenu degaziram ili kod mojih ili kod sveki onda cu da se pozabavim sa bebecom garderobom i trebam od malene da organizujem igracke, pa to je vise horor. kaze meni drugarica neki dan, pricamo tako o igrackama, i sad kaze ona svako malo sjedne pobaca sto je polomljeno i poslozi reko sta da pobacam moja igracku nije slomila od kako se rodila, dijete sve cuva, slaze skupa sa mnom (uveli smo sad rutinu slaganja igracaka) a nove se konstantno pojavljuju ma uzivacu ja na godisnjem, hodat, obilaziti radnje a od spremanja ostaje jos samo redovno odrzavanje i ovi neki manji zajvati, ovo veliko smo mi pregurali
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 10:18:25
Carobno jutro
opet ti naborja puno posla . A vidi ti malene, sto cuva igracke, divno je to. Vi imate svoje rituale ELem po pitanju cajeva i prolom vode, ista sam ti. AKo se vec nisam pretvorila u brusnicu, sad cu nekad. Znaci vec sam od prstiju krenula crveniti pa cu onda noge pa tijelo i tako cu biti brusnica debela ALi samo da istjeram ovog podstanara. Zainatila sam se bas.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 10:24:57
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Juuuttrrrrrooo
evo i mene rise and shine. Odbrojavam dane do svog velikog godisnjeg s kojeg se aBd vise i ne vracam na posao jos 11 radnih dana za odraditi i onda adio do sljedece godine aBd Ovaj kolega sto ce zadnji koristiti godisnji kaze jutros: moram da skontam nacin da i ja ostanem trudan
Ja pijuckam ness, krekeri su tu (sinoc me kiselina ubila ne znam kako prezivjeh). Spavala sam ok, u komadu, komirala se oko 12 i jutros do 6:15. Sinoc od mame tek oko pola 11, malena se izigrala, skakala sa bakom i dedom, zaljevali cvijece po zardonjeri, prskala... dosli kuci ma ona je izdrzala samo koliko mi je trebalo da joj bodi promjenim i komirala se. Bila sam u amku, za djecicu nema pidjama imaju brojeve 2 i onda 8 a predivnih ljetnih modela samo nema brojeva moram malenoj nesto pod hitno naci. Gledala i za sebe ali nesto sire i sa sorcom ali nemaju imaju divnih spavacica ali to mi ne treba i imaju ovih sa sorcevima ali sve jaka guma oko struka...tako da na kraju nista ne pazarih. Ima divnih haljina ljetnih ali posto smo mi dosli relativno kasno (iza pola 9 a cini mi se da rade do 10) nije mi se davalo jos i da probavam, bas nisam bila u elementu.
Danas s posla pravo kuci, imam peglati, trebalo bi i malo po kuci srediti...bilo se na moru samo smo stigli usisati i malo prebrisati, moram danas malo detaljnije.
Da se nadovezem za ovu epiduralnu vala nije mi padalo na pamet, drugarica je za oba poroda primila i kaze super sve za 10 ali sta ja znam, ne bih se bas kockala. Sem toga imam visok prag bola, istripilo se to a i zaboravilo.
nek kolega posalje zenu na posao nakon par mjeseci..a on ode na porodiljsko
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 10:29:32
lala88
zdravo kako ste mi? Ja super, kako sam uradila generalku bolje se osjecam. Sto se tice epiduralne da dam i ja svoje misljenje, koje je kao vase, to je super stvar, ali poznavajuci nase anesteziologe bilo bi me strah da ce nesto zeznuti. Sinoc sam radila onu masazu ako je suditi prema njoj porod ce biti tezak, misici oko izlaza su bas cvrsti po pola sata me peku nakon masaze, ali necu odustati i veceras cu se masirati. Kontam da bi mi najlakse bilo da uzmen poklopac od laka za kosu (ko ona nana ) ali velicina XXL Gdje su nam terminuse, da nije krenulo?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 10:34:21
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
Juuuttrrrrrooo
a nije ozenjen pa valjda odatle i neznanje iz njega progovara ali rekla sam mu polako, doci ce i njegovih 5 minuta
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 10:39:18
rose
Juuuttrrrrrooo
a nije ozenjen pa valjda odatle i neznanje iz njega progovara ali rekla sam mu polako, doci ce i njegovih 5 minuta
znaci plan mu treba
1. naci kandidatkinju ako vec nije i ozeniti se (mora biti zaposlena) 2. napraviti bebu 3. sacekati porod i najmanje prvih par mjeseci te je nagovoriti da se vrati na posao i donese potvrdu da ne moze koristiti vise porodisljko 4. s potvrdim kod poslodavca i izganjati porodilsjko do djetetovog 1 rodjendana
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 10:39:36
LieToMe RR
ima onih velikih lakova za kosu sto frizeri koriste (valjda kako sam frisko od frizera pa mi ostalo u sjecanju) a ima i ona pumpica sto je rose postavila link
terminuse pakuju torbe finaliziraju pripreme... zene ne zaboravite sokice i slatko. joj kad se sjetim slatkog spakovala ja 2-3 ona velika snikersa (obozavam snikers) rekoh da se dozovem poslije poroda. ali kako kod mene porod munjevito poceo i prosao zaboravih da prije toga izvadim snikers iz kofera a kofer uredno u plakaru i vratili me u sobu, rekla mi babica da prekrizim noge i lezim tako 2 sata doci ce ona da me obidje...naravno tu se ja dokopala mobitela (njega naravno nisam zaboravila izvaditi ) negdje nakon pola sata sjetih se onog snikersa bilo mi nesto ofirno da zovem da mi vade snikers iz torbe. valjda cu ovaj put biti pametnija
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 10:43:41
LieToMe RR
Juuuttrrrrrooo
znaci plan mu treba
1. naci kandidatkinju ako vec nije i ozeniti se (mora biti zaposlena) 2. napraviti bebu 3. sacekati porod i najmanje prvih par mjeseci te je nagovoriti da se vrati na posao i donese potvrdu da ne moze koristiti vise porodisljko 4. s potvrdim kod poslodavca i izganjati porodilsjko do djetetovog 1 rodjendana
problem je kod tacke br 1. nemamo jos ni kandidatkinju iako se slomismo svi da nadjemu neku koja zadovoljava kritirije ma on se malo prepao morace vise od godinu da radi i svoj i moj posao (koji je porpilicno obiman a plus da vodi i evidenciju cijele sluzbe, odsustva, godisnji, sluzbeni puitevi, zapisnici) ne laje kuca radi sela nego radi sebe
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juni 16.6.2015 10:53:48
rose
moj kolega je radio za mene i sebe 4 mjeseca pa je pizdio...htio otkaz dati sad ne znam kako ce biti...raspodjelit ce se moji poslovi na vise osoba...nisam vise u posebnom projektu vec dio cijelog programa