Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 13:21:51
rose
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Ziel ja sam dosad vadila nalaze samo jednom,i ove cu sedmice drugi put a sad sam 26-ta nedjelja,hvala Bogu bili su uredni Zeneeeee drage ne izlazite vani ako nemorate,pakao
e da tako i kod mene..na pocetku i 25-a sedmica
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 13:44:48
Carobno jutro
znaci uredno napisah kilometarski post i zaboravih kopirati i naravno nestade, ode u puh, propade, izbirsa se
ali idemo iz pocetka
DD Ja sad iz Vrazove. Uzela sa milion uputnica za novi krug nalaza. Produzila bolovanje. Uglavnom zavrsila sto sam trebala. Nahodala se. K''''''''o zena a bolovanju, sta cu Sretoh tudnicu kod doktorice, dosla po uputnicu za porod. Slatka ko secer. Kaze dosadilo joj, jedva ceka da se porodi, a samo sto joj nije eksplodirao stomak . Moj pritisak je isto nizak uvijek. Koliko god kafe popila, jela slano, bilo sta, on je uvijek nizak. ALi sto neko rece bolje to nego da leti u visine. Za nalaze mislim da sam rekorder. Svake tri sedmice radim kompletne nalaze. Znaci sve sto postoji da se iz krvi vadi a da se odnosi na zgrusavanje, zeljezo, imunitet itd. To je meni moj dragii clexan dao
LTM, nadam se da ste se lijepo proveli juce Mala je divna sa tutom, brzo ona to nesto usvoji. Jesu li se pojeli svi oni divni mufini?
rose, oplakah maloj za "bebu" i cuvanje, dusica draga
ziel, bravo za jecaka i nek'' je on nama ziv i zdrav uz roditelje dugo godina
maksi, obavezno nalaz prvo uradi pa da znas a cemu si, nadam se da cete to sto prije popustit
to je sto sam sesjetila da sam procitala
i da, veze nemam sta cu za rucak
< Poruku je uredio Carobno jutro -- 19.5.2015 13:47:38 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 14:08:43
*nur*
Evo i mene nekako uhvati malo vremena da vam se javim.Pozz za sve.Ziel ti si mi naumpala da imas pregled pa reko da vidim kako prodje. Cestitam i drago mi je da je sve uredu. A nije ni bitno sta je ili
I ja sam bila prosle sedmice i rekli su mi da je nn 2mm odnosno sa druge strane kada je ufatio rekao je 1.8mm.Ziel kako su tebe pregledali,mene je vaginalno i uspio je sve vidjetiKaze sve mjere super hvala Allahu.Kaze ne treba sada raditi double test nema potrebe ali kao preporucuje mi tripl test.E sada me brine sto cemi taj tripl kada je sve OK.
Ziel ja sam prvi put vadila krv i urin,pa mi je sada opet rekao da vadim urin,i imam dosta bakterija
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 14:15:24
LieToMe RR
carobno jutro nisu se svi muffini pojeli (ne smijem ni reci koliko ih je ispalo od one mjere ) ostalo mi je jos za internu upotebu mog dragog i kad mi dodju drugarice ove sedmice na kaficu
nur i ti se lati prolom vode, ne zabusavaj bice to sve ok, samo dosta tekucine i urin odmah bude ok
alman javi se kad procitas da malo prodiskutujemo, da te propitam da sta slucajno nisi fulila
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 14:16:22
alman
IZVORNA PORUKA: ziel
Zeneeeee obavljen fetalni skrining Ali ne potpuno, moram opet u cetvrtak da utvrdi doktorica mjere nuhalnog nabora, beba nije slusala nikako se nije postavljala u odgovarajuci polozaj da bi dr. mogla izmjeriti... Sat vremena je doktorica pokusavala, ali beba nije slusala, a sta cemo... A ostalo je sve ok, nosna kost, srce, kosti, sake, sve je za 5 a i nalazi krvi koje sam radila i oni su ok spadam u trudnice s niskim faktorom rizika za downov sindrom , samo jos taj nuhalni nabor da utvrdimo u cetvrtak, ali kaze dr. ako je ovo sve ostalo ok, pogotovo nosna kost razvijena lijepo onda bi trebao i nuhalni da bude u okviru granica...
Cak sam je pitala dal se vidi spol, kaze djecak A ja bila ubijedjena da nosim zensko , cak kupila neku barbikicu i roze majčicu, nisam jos ni raspakovala Ali mi je isto drago sto je djecak, oduvijek sam zeljela da imam sina , a nakon ovog ima jos vremena, mozda u iducoj trudnoci bude cura aBd
ziel cestitan na urednoj kontroli, drago mi je da je sve uredu, i sto imamo jos jednog djecaka na spisku, ako ste sta ne promjeni u madju vremenu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 14:29:30
alman
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: rose
Jutro zenice,kakva je noc bila?Kod mene nikakva,bebica bas postala aktivna imam osjecaj da nikada ne spava,neda mi nikako leci na desni bok,udaraaaa u sve Sinoc smo ja i mm izvodili eksperiment sa daljinskim na stomaku,oplakali od smijeha
kako je meni to bilo smijesno kad sam prvi put vidjela
moja S sinoc legla pored mene i stavila medu pod majicu jer i ona hoce da rodi sebi bebu i kad je rodila uvalila je meni da je cuvam dok ona ide na posao eto sad sam i nana postala
jao slatka je
moja jos nema tih bisera po pitanju bebe, mada je neki dan vadila igracke i nasla neku lutku pa je nosala, pokrivala, grlila i sve govorila bejbi kod nas je najkomicnija situacija kad jede ili uzina, redovno poreda jos par plisanih igracaka i nece da uzme kasiku u usta dok ih sve ne nahranimo
ja vise daljinski ni ne stavljam na pupu, kontam neki tezi objekat naci (tipa knjiga) stomak vidno odskace tako da daljinski ne bi ni opstao
joj bas su puni bisera,
mene je moj nedavno poradjao, ja lezala i on se igrao dr.(jer kad se predstavlja uvijek kaze pored imene i doktor ) i uzeo skalpel iz seta i stavio meni jastucic ispod majice, i sad reze on stomak, al je bio presmjesan kad mi rece e sad se napni ja oplakala od smijeha, ne znam odakle mu to, i onda odnio jastuk zamotao u moju maramu i donio mi bebu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 14:30:17
*nur*
carobno jutro nisu se svi muffini pojeli (ne smijem ni reci koliko ih je ispalo od one mjere ) ostalo mi je jos za internu upotebu mog dragog i kad mi dodju drugarice ove sedmice na kaficu
nur i ti se lati prolom vode, ne zabusavaj bice to sve ok, samo dosta tekucine i urin odmah bude ok
alman javi se kad procitas da malo prodiskutujemo, da te propitam da sta slucajno nisi fulila
Naravno,hvala LTM jesi li ti radila ovaj tripl test,ti si imak malo starija trudnica od nas,naravno mislim na sedmice trudnoce pa mozes pomoci (kao sto i radis) nama isprepadanim '' pocetnicama''
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 14:42:18
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *nur*
Naravno,hvala LTM jesi li ti radila ovaj tripl test,ti si imak malo starija trudnica od nas,naravno mislim na sedmice trudnoce pa mozes pomoci (kao sto i radis) nama isprepadanim '' pocetnicama''
jesam u prvoj trudnoci sta te konkretno zanima?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 14:49:01
alman
joj zeno al me naspija, procitala, hajd sad propituj da vidim je li ovaj mozak sta zapamtio zapamtila da je malena ljepotica piskila na tutu, sto je za pa sta se imaju cuditi, svako dijete je individualno, neko ranije neko kasnije odbaci peleno, moj nije skoro pola godine htio kakiti na tutu, nego mu moralka staviti peleno pa se sakrije negdje dok zavsi i skidaj, a sa god, i po srestao nositi po dani pelenu samo mu navece stavljala da mi jogi ne upiski
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 14:49:23
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: alman
IZVORNA PORUKA: rose
Jutro zenice,kakva je noc bila?Kod mene nikakva,bebica bas postala aktivna imam osjecaj da nikada ne spava,neda mi nikako leci na desni bok,udaraaaa u sve Sinoc smo ja i mm izvodili eksperiment sa daljinskim na stomaku,oplakali od smijeha
kako je meni to bilo smijesno kad sam prvi put vidjela
moja S sinoc legla pored mene i stavila medu pod majicu jer i ona hoce da rodi sebi bebu i kad je rodila uvalila je meni da je cuvam dok ona ide na posao eto sad sam i nana postala
jao slatka je
moja jos nema tih bisera po pitanju bebe, mada je neki dan vadila igracke i nasla neku lutku pa je nosala, pokrivala, grlila i sve govorila bejbi kod nas je najkomicnija situacija kad jede ili uzina, redovno poreda jos par plisanih igracaka i nece da uzme kasiku u usta dok ih sve ne nahranimo
ja vise daljinski ni ne stavljam na pupu, kontam neki tezi objekat naci (tipa knjiga) stomak vidno odskace tako da daljinski ne bi ni opstao
joj bas su puni bisera,
mene je moj nedavno poradjao, ja lezala i on se igrao dr.(jer kad se predstavlja uvijek kaze pored imene i doktor ) i uzeo skalpel iz seta i stavio meni jastucic ispod majice, i sad reze on stomak, al je bio presmjesan kad mi rece e sad se napni ja oplakala od smijeha, ne znam odakle mu to, i onda odnio jastuk zamotao u moju maramu i donio mi bebu
vasi su skroz slatki jer su veci i puno vise pricaju. moja jos nije na tom novou bisera ima tako smjesnu gestikulaciju, mi njoj oplacemo. slaze puzle i fali joj jedna i ja je pitam gdje joj je puzla a ona rasiri rukice i slijeze ramenima kao ono cudi se gdje je i govori nema i postala je ko papagaj kad cuje novu rijec ponavlja je po 10ak puta pa i mi za njom mislim da su ovo sad dok ne krenu u skolu neke najsladje faze
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 14:54:15
alman
ma sad ce to draga proletiti sad pa sad, pa kad podje samo sipati iz njih
moj je imao jednu rijec "kiljati" mi nismo imali pojma sta mu je to, dijete se slomi nama govorecii i pa je li ovo, ono al ne, kad ode on jednom i nosi drcku od usisivaca i govori kiljati, kiljati, usisavati, nigdje veze
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 14:55:49
LieToMe RR
i jos da ce nestati u prodaji prolom vode, kad sve pokupuju zene sa RR
ja sam nekad davno prije 10ak godina imala jednu upalu od koje sam dobila upalu mokracnih kanala, doslovno sam satima znala sjediti na wc solji jer sama imala nagon za piskenje a ono po dvije kapljice. to suze frcale od tog bola i tad mi doktor kao terapiju pored ciprola i uvinog caja kaze sto vise prolom vode. za 10 dana radila nalaze urin ko kod bebe od tad ja uvela prolom vodu sebi kao hefticno da popijem u prvoj trudnoci je pila ko i donat u neogranicenim kolicinama nikad nikakvih upala nikad infekcija, sve za 10. mislim da je najgore kad moras na vlastitoj kozi nesto da naucis zato u granape po prolom vodu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 15:02:25
LieToMe RR
Hahaha jest potraga za Prolom vodom LTM ma nije mi jasno sto me upucuje na taj test,sve sa mjerama je OK hB.Izgleda da im je to neka rutina
iskreno pojma nemam mene je Divanovic u prvoj trudnoci slao da sve zivo radim. znaci vadila nalaze svaki drugi mjesec, plus radila torch test, pa ponovo da mi odrede krvnu grupu, pa dabl test, pa tripl test i jebi ga desi se onda ono sa grlicem. ja sam skontala da je on to sve zato sto sam ja njemu dosla prvi put kad sam vec bila trudna. covjek nije imao pojma kakvo je moje opce zdravstveno stanje, nije od onih sto vjeruju na rijec nego de ti fino sve vadi i provjeri. dabl mi i tad bio super ali kaze ako zelite radite tripl privatno (na dipu reagensi ne valjaju) ja uradila i tripl (bilo bi mi nesto da nisam). sad me vec zna bolje, radila sam pappa test kod njega poslije poroda i uzv grudi i preglede, sad sam mu vec stara iskusna trudnica zna sve moje boljke tako da i on zna sta da ocekuje. jel moguce mozda da si se ti zeznula ako ti je mjerio nuhalni nabor onda test koji radis je kombinirani probir tj dabl a ne tripl (triple se radi ako se sjecam negdje izmedju 15 i 18 sedmice)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 15:05:56
LieToMe RR
ma sad ce to draga proletiti sad pa sad, pa kad podje samo sipati iz njih
moj je imao jednu rijec "kiljati" mi nismo imali pojma sta mu je to, dijete se slomi nama govorecii i pa je li ovo, ono al ne, kad ode on jednom i nosi drcku od usisivaca i govori kiljati, kiljati, usisavati, nigdje veze
joj i nasa ima dvije tri rijeci koje mi nikako da skontamo ili nekad uspijemo nesto skontati. ali u tom nasem kontanju ona izgubi zivce, pocne se ljutiti, tersati (na mamu) pravi ifriz to bude rat svjetovao i jos onaj njen pogled: koje ste vi budale ne znate sta vam pricam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 15:14:21
*nur*
LTM nisam rekao mi jeda double nema potrebe da radim.A za taj tripl mi je rekao tek tamo u junu kao to je njegova preporuka,tako valjda svima preporucuju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 15:23:31
LieToMe RR
LTM nisam rekao mi jeda double nema potrebe da radim.A za taj tripl mi je rekao tek tamo u junu kao to je njegova preporuka,tako valjda svima preporucuju
iskreno ne znam zaista. to sto preporucuju to je sad standard ali obicno je standard nuhalni + dabl (jer se dabl ne placa na dipu). tripl na dipu ne bude ok pa se radi privatno i vjeruj nije jeftin (malo manje od 200 KM). mislim jest kao on "kompletniji" u odnosu na dabl jer se umjesto dva hormona gledaju 3. ne znam jel vodis trudnocu privatno ili u domu zdravlja.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 15:31:39
LieToMe RR
Aray,LTM kod dr.Masica, i zaista je odlican i kao covjek i kao doktor.
Kod Masica sam isla u prvoj trudnoci (preko stele i taman ga uganjala i obavila prvi pregled on otisao iz Drzavne bolnice ). On je zaista super doktor, ne znam zasto je spomenuo tripl. Ja recimo u ovoj trudnoci triple nisam ni radila. NN bio odlican uradila dabl test isto bio odlican i nisam se vise opterecavala testovima.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj 19.5.2015 15:34:36
araj
meni je vodio trudnocu dr. Vernes i rekao, kao double nije toliko poutzdan koliko je tripl test. Ja sam double test uradila kod Mehmedbasica i bio je hvala Bogu ok. Kad sam radila tripl test kod dr. Vernesa, on je to poslao u labora.Ilidza i dosao nalaz da je double uredu al da tripl test nije uredu. Kad sam ga pitala o cemu se radi, kaze ma sve je u bozijim rukama. Da je NN ok, nosna kost, butna kost. Al nikakvog objasnjenja sto nije uredu. Kad sam otisla kod dr. Murtezica, objasnio mi je da je promblem sto se nikad ne zna tacno u kojoj si sedmici i danu trudnoce i da hormoni kod zena iz sata u sat se mijenjaju. I zato je pokazao da nesto nije uredu. Tako da sad idem samo na GAK.
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Viper (nosiljka)? vila_7
Da li ste koristile viper i da li ste bile zadovoljne? A ako ste koristile gdje ste ga najcesce stavljale jer imam osjecaj da zauzme dosta prostora a ne stavlja mi se na pod!?
Koristila sam i extra je (63%)
Nisam ga imala (35%)
Imala , ali nisam koristila (1%)
Broj svih glasova: 82
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!