ziel
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: maksi Ja sam do sada vadila krv i urin dva puta,sada trebam opet donjeti nalaze krvi i urina na sljedecu kontrolu. Znaci do trideset_e sedmice tri puta. A sada cu urin cesce do poroda,i vjerovAtno krv jos jednom nekad kada udjem u deveti IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ziel Kako vi cesto vadite krv za ove obicne pretrage i dajete urin? Ja sam samo jednom kada mi je ustanovila trudnocu , tj u 6. nedjelji trudnoce... Vise mi dr. nije spominjala kad opet treba, a trebam kod nje tek za mjesec dana... Hmm... ja sam skoro u 25-oj sedmic krv i urin i sad ce do poroda ici samo urin mjesecno...tako je ja skontah Znaci nije belaj sto sam samo jednom do sad radile te nalaze, mozda bi trebala za mjesec kad opet odem na kontrolu. Cini mi se da sam negdje procitala da ako trudnoca nije rizicna da je ok 3x u trudnoci vaditi te rutinske krvne pretrage i urin, a kad postoje neke promjene onda cesce. A ja nisam vadila krvnu grupu, imam knjizicu o dobrvoljnom davanju krvi od prije 5 god. pitala kolegicu iz porodilista jel vazi ona, jer na njoj pise krvna grupa, kaze vazi, a meni svanulo, samo da ne idem ponovo da se ganjam po UKC-u , ne volim cekaonice i ne volim cekanje... Pogotovo zbog posla, znate vi koje ste zaposlene, odmah moras traziti slobodan dan a bas mi se ne da, jer nam je menadzment firme poprilicno u haosu. draga ziel nigdje ti nije idealno. ja sam u prvoj trudnoci dotivjela da mi sekretarica (halo sekretarica-svaka cas_t svakome ali niti mi ona potpisuje sta niti dopusta izlazak) jednom prilikom pred 5-6 ljudi rekla: "ti se samo set_kas, ne znam hoce li ti direktorica ovo potpisati" (izlazak za vadjenje nalaza) a da bude koma veca meni tadasnja direktorica (kao ni sada sef i direktorica) nikad a nisu rekli, ljudi najnormalnije shvatali da moram jednom u mjesec otici nalaze vaditi i da me nema sve skupa sat vremena. e to je jedini put kad sam se nekome u tako delikatnom stanju nagovorila ono kulturno (zena pred penzijom) ali tacno mi je doslo 5 do 12pa kontam kako te nije sramota imas unucad a meni si nasla govoriti da se set_kam. kasnije mi se kad sam zavrsila na cuvanju trudnoce izvinjavala i porucivala po drugima "da joj halalim" mislim svakakvih ljudi nego, apropo nalaza, bolje ih je raditi nego ne raditi. ja vidim po ovom svom grlicu koji se doslovno u par dana prepolovi. nekad bolje provjeravati. bitno je da sve ide svojim tokom. A tako se vecinom na putu nadju nebitne osobe da komentarisu, potpuno te podrzavam sto joj nisi presutila. A sto se tice nalaza, ova dr. haman ne pegla puno trudnice, pa nas ne salje puno po tim nalazima bar kazem ako trudnoca nije rizicna. A nesto mi se zadalo u razmisljanje, imam previse posla u zadnje vrijeme, bude po 50 pacijenata i od tih 15ak intervencija oko njih, pa kartoni, izlozi, ulozi, upisi, popuni, i pored toga deveraj sa svakakvim ljudima koji ne postuju red, postaje mi jako tesko... mozda da uzmem malo i ja bolovanja, kad imam pravo za cuvanje trudnoce... Bar 3 dana da nadodjem malo....