|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Maj
12.5.2015 15:32:27   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *nur*

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Hvala vam ženice napravit ću sebi čaj od brusnice, i vidjet ću šta će mi doktor reći, voljela bi da ne pijem antibiotike bojim se da ne bi nešto škodilo user posted image

ti mene poslusaj kupi prolom vodu (1,5 litar je malo vise od jedne markice) i pij nju. moje prijateljice koje su imale neke kamencice u bubrezima su to izbacile u neznanju zahvaljujuci prolom vodi pa vala mozes i ti te bakterije user posted image

a smije se ona u trudnoći?user posted image Onda je odmah kupujem

smije sto da ne, isto kao donat ili bilo koja druga voda sa tim mineralnim svojstvima. ja je boga mi pila i u prvoj i evo i sad je pijem. urin stvarno odlican. nikad bakterija nikad upala nisam imala (kuc-kuc ne ureklo se user posted image )

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 826
12.5.2015 15:37:18   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: maksi

Zao mi je ali ja nisam nikad gore isla a nadam se da ce ti zenice pomoci
IZVORNA PORUKA: Seashells

Hej zenice jel'' zna neka kako ide na GAK-u oko CTG-a? Trebala bih poceti s tim pa jel'' se samo ode ujutro, do koliko primaju, ko poslije ocita, jel'' treba uputnica ili samo knjizica?? Prva trudnoca, prvi ctg pa pojma nemam user posted image Hvala

meni je idealno bilo ono u opstoj...na prev ctg kontrole isla kod masica u dezuru...kasnije ono oko 11 u dnevnu smjenu pa ko se potrefi...ne sjecam se da sam ikad imala uputnicu za to...ovaj put se dvoumim da li opsta opet ili gak user posted image

ja uopste nisam isla cesto na taj ctg, svega 4-5 puta, ujutru dolazila kad je bio nakas urade mi ctg i on pogleda, napise nalaz i kaze mi da dodjem opet za 4 dana. jedino sam imala ctg na 2 dan pred sami termin. Bila kod Nakasa, onda dosla nakon 2 dana na docek Nove godine i nakon 2 dana trebala na ctg a ja dosla da se porodim Nakasu u smjenu user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 827
12.5.2015 15:37:24   
*nur*
Hajd super hvala ti probat ću aBd odmah danas

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 828
12.5.2015 15:40:30   
ninuska

Posto pise dosta bakterija dace ti vjerovatno antibiotik,jer ja sam u septembru nisam ni bila trudna tako imala dosta bakterija pila antibiotike.
Sada dosta caja od brusnice pij,a imas i uroloski caj za trudnice tesko ga je u sarajevu naci ali moze se

Evo sam radila jutros nalaz urina i piše mi da imam dosta bakterija user posted image .

Čitam malo po internetu i vele svaka trudnice ima te bakterije.Jeste li vi imale?Čime ste lijećile nešto mi se ne piju neki ljekovi al vidjet cu šta kaže doktor.

E, ne daju user posted image . dok sam.cekala dosla trudnica na prijem i pita je gdje ti je telefon i uze ga sestra. Dala njenom muzu. Bas se iznenadih. Navodno zbog bakterija.
A, znam, LTMista sam ti bila. Cak i dok sam imala kontrakcije user posted image

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 829
12.5.2015 15:42:09   
ninuska
Na kontroli sve super hB user posted image . a, ovo sto me boli kaze da pricekamo. Jedino mogu kremu za vene uzeti i mazati. Kao ako krene dalje svakako se ne moze sprijeciti user posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 830
12.5.2015 15:44:11   
ninuska

Hvala vam ženice napravit ću sebi čaj od brusnice, i vidjet ću šta će mi doktor reći, voljela bi da ne pijem antibiotike bojim se da ne bi nešto škodilo user posted image

Imala sam bakterija na zadnjem nalazu. Uradim urinokulturu i ona je sterilna hB. Meni je dr rekla caj od brusnice da pravim

(odgovor članu *nur*)
Neposredna veza do poruke: 831
12.5.2015 15:47:38   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ninuska

Posto pise dosta bakterija dace ti vjerovatno antibiotik,jer ja sam u septembru nisam ni bila trudna tako imala dosta bakterija pila antibiotike.
Sada dosta caja od brusnice pij,a imas i uroloski caj za trudnice tesko ga je u sarajevu naci ali moze se

Evo sam radila jutros nalaz urina i piše mi da imam dosta bakterija user posted image .

Čitam malo po internetu i vele svaka trudnice ima te bakterije.Jeste li vi imale?Čime ste lijećile nešto mi se ne piju neki ljekovi al vidjet cu šta kaže doktor.

E, ne daju user posted image . dok sam.cekala dosla trudnica na prijem i pita je gdje ti je telefon i uze ga sestra. Dala njenom muzu. Bas se iznenadih. Navodno zbog bakterija.

Nista ja cu reci da nisam ni ponijela user posted image  ako me krenu trkeljati znacu da je od vas neka prijavila user posted image user posted image
user posted image  drago mi je za kontrolu i da je sve ok. sad se malo pazi i cuvaj

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 832
12.5.2015 15:59:05   
rose

Hej zenice jel'' zna neka kako ide na GAK-u oko CTG-a? Trebala bih poceti s tim pa jel'' se samo ode ujutro, do koliko primaju, ko poslije ocita, jel'' treba uputnica ili samo knjizica?? Prva trudnoca, prvi ctg pa pojma nemam user posted image Hvala

meni je idealno bilo ono u opstoj...na prev ctg kontrole isla kod masica u dezuru...kasnije ono oko 11 u dnevnu smjenu pa ko se potrefi...ne sjecam se da sam ikad imala uputnicu za to...ovaj put se dvoumim da li opsta opet ili gak user posted image

ja uopste nisam isla cesto na taj ctg, svega 4-5 puta, ujutru dolazila kad je bio nakas urade mi ctg i on pogleda, napise nalaz i kaze mi da dodjem opet za 4 dana. jedino sam imala ctg na 2 dan pred sami termin. Bila kod Nakasa, onda dosla nakon 2 dana na docek Nove godine i nakon 2 dana trebala na ctg a ja dosla da se porodim Nakasu u smjenu user posted image

dobro si ti...jel njega tesko uganjati...ma ja znam da tamo ima dobroh doktora..al sve mi frka da se ne potrefi puzic ili beciragic user posted image ,,,nekako na gak-u ima manje tih grubih user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 833
12.5.2015 16:03:55   
LieToMe RR

Hej zenice jel'''' zna neka kako ide na GAK-u oko CTG-a? Trebala bih poceti s tim pa jel'''' se samo ode ujutro, do koliko primaju, ko poslije ocita, jel'''' treba uputnica ili samo knjizica?? Prva trudnoca, prvi ctg pa pojma nemam user posted image Hvala

dobro si ti...jel njega tesko uganjati...ma ja znam da tamo ima dobroh doktora..al sve mi frka da se ne potrefi puzic ili beciragic user posted image ,,,nekako na gak-u ima manje tih grubih user posted image

njega je samo prvi put tesko uganjati (to obicno se procuje kad je u dezuri ili kad je u ambulanti) pa onda dodjes sa uputnicom i cekas user posted image  kasnije te narucuje kad je on tamo. meni se sasvim slucajno potrefilo da me jos i porodi. a skoro se bio zakleo da se necemo vidjeti na sljedecoj kontroli. ja to jutro dosla kaze on meni sta ces ti ovdje zar se nisi porodila user posted image  ja ko iz audice: evo ja dosla da se porodim user posted image user posted image
ma ne znam, meni objektivno ona zgrada i ljudi u njoj pristupacnijii normalniji, tako da ja idem aBd pa sta bude bude. a mobitel nedam user posted image user posted image

edit meni se beciragic potrefio na tom pregledu to izmedju, nista pogledao ctg, pitao me kako se osjecam, bla bla, ni barknuo me nije to bio 31.12. kaze vi se svakako vidite za 2 dana sa nakasem, dovidjenja-dovidjenja. ja za 2 dana na porod.

< Poruku je uredio LieToMe -- 12.5.2015 16:05:43 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 834
12.5.2015 16:09:04   
rose

Hej zenice jel'''' zna neka kako ide na GAK-u oko CTG-a? Trebala bih poceti s tim pa jel'''' se samo ode ujutro, do koliko primaju, ko poslije ocita, jel'''' treba uputnica ili samo knjizica?? Prva trudnoca, prvi ctg pa pojma nemam user posted image Hvala

njega je samo prvi put tesko uganjati (to obicno se procuje kad je u dezuri ili kad je u ambulanti) pa onda dodjes sa uputnicom i cekas user posted image  kasnije te narucuje kad je on tamo. meni se sasvim slucajno potrefilo da me jos i porodi. a skoro se bio zakleo da se necemo vidjeti na sljedecoj kontroli. ja to jutro dosla kaze on meni sta ces ti ovdje zar se nisi porodila user posted image  ja ko iz audice: evo ja dosla da se porodim user posted image user posted image
ma ne znam, meni objektivno ona zgrada i ljudi u njoj pristupacnijii normalniji, tako da ja idem aBd pa sta bude bude. a mobitel nedam user posted image user posted image

edit meni se beciragic potrefio na tom pregledu to izmedju, nista pogledao ctg, pitao me kako se osjecam, bla bla, ni barknuo me nije to bio 31.12. kaze vi se svakako vidite za 2 dana sa nakasem, dovidjenja-dovidjenja. ja za 2 dana na porod.

ma mene je puzic pregledao jednom, i to je on dobar s masicem...i pregledao me na otpustu...kad umrla nisam od bola a za beciragica sam cula da je takodje grub i generalno not good user posted image ja sam na kontrole ctg isla kod masica a na porodu mi se potrefio drljevic..al generalno najveci posao obave babice...dr. mi se samo na stomak navalio da malu iscera user posted image

Neposredna veza do poruke: 835
12.5.2015 16:16:08   
LieToMe RR
ma bjezi bona, ja ne znam ni kako ti ljudi izgledaju user posted image  ja sam do ulaska u 9ti bila kod Divketa i onda uganjala Nakasa i drzala ga se ko pijan plota user posted image  toliko mi je prirastao srcu da sam morala i da se porodim to jutro kad je dosao u smjenu user posted image user posted image  
na proslom pregledu (kad sam isla zbog doznaka) gleda on termin kaze mozda budem i na moru a mozda se i ranije vratim pa se vidimo user posted image user posted image  e reko nije problem strpicu se ja dok vi sa godisnjeg user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 836
12.5.2015 16:21:16   
rose
user posted image user posted image ma ja nisam htjela nikakve aranzmane praviti bilo je ko mi se potrefi...i potrefio se drljevic..al eto ni on vise ne radi u opstoj ko ni masic

Neposredna veza do poruke: 837
12.5.2015 16:21:47   
M.A.M.
drage jel zna neka od vas koliko se sad ceka na pasos?

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 838
12.5.2015 16:23:22   
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: M.A.M.

moj dragi predao poslije praznika rekli mu 3 sedmice, rekla sam mu da cu ga zadaviti ako ne bude do 1.6. gotovo jer smo sve rezervisali a gospodin se sjetio da mu je istekao pasos user posted image  

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 839
12.5.2015 16:24:42   
M.A.M.

moj dragi predao poslije praznika rekli mu 3 sedmice, rekla sam mu da cu ga zadaviti ako ne bude do 1.6. gotovo jer smo sve rezervisali a gospodin se sjetio da mu je istekao pasos user posted image  

Hvala,nista onda predugo

10.08.2015

03.08.2017

Neposredna veza do poruke: 840
12.5.2015 17:35:52   
ninuska

Ja sam maloj predala pocetkom aprila i rekli mi da dodjem nakon mjesec. Kad sam dosla bio je gotov user posted image . Mada mi je to.dugo jer jos nije bila sezona. Ko ce ga znati

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 841
12.5.2015 17:37:34   
ninuska

user posted image user posted image ma ja nisam htjela nikakve aranzmane praviti bilo je ko mi se potrefi...i potrefio se drljevic..al eto ni on vise ne radi u opstoj ko ni masic

Joj, i meni je beciragic gadan. I na prvom porodu sam molila Boga da se on ne potrefi. Nadam se da nece ni sad user posted image . A, za puzica nisam cula neg. komentare

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 842
12.5.2015 17:38:27   
ninuska

Nista ja cu reci da nisam ni ponijela user posted image  ako me krenu trkeljati znacu da je od vas neka prijavila user posted image user posted image
user posted image  drago mi je za kontrolu i da je sve ok. sad se malo pazi i cuvaj

Ti ces probiti led user posted image . odacu te user posted image

Neposredna veza do poruke: 843
12.5.2015 20:02:58   
Carobno jutro

MAM, meni rekose mjesec, predala prije dvije sedmice za pasosuser posted image

Ja sam na Jezeru. Uporedo idem privatno i gore. A kakva je razlika Vojne i Jezera. Gdje je bolje? DA mijenjam dok imam vaktauser posted image Lezala sam na Jezeru i nisam zadovoljna. Mislim pakao sam prosla prema tome rado bih se mijenjalauser posted image

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 844
12.5.2015 20:28:37   
rose
u vojnoj je generalno manja guzva i za ctg i u porodilistu....e sad prednost jezera je blizina pedijatrije u slucaju da ti bebi treba neka hitna pomoc jer pedijatar dolazi tek ujutro ukoliko si se porodila u noci...vojna nije opremljena ko gak, stara je zgrada, staro sve..al ja sam je prosli put izabrala jer sam htjela porod u vodi...sto nije bilo moguce radi mog povisenog pritiska + plus dodjoh u dezuri user posted image user posted image a i gak je u novembru 2010 bio jos uvijek u zgradi ocne klinike ...takodje imam osjecaj da je manja incidenca mrsa-e ali opet mozda je nekom u interesu da se ne zna tacna info

< Poruku je uredio rose -- 12.5.2015 20:29:30 >

Neposredna veza do poruke: 845
12.5.2015 20:33:08   
Carobno jutro

Ma ipak ostajem na Jezeru, vec sam ako nista upoznata sa doktorima i znam sta me moze zateci goreuser posted image iako me privlaci i ta Vojna ali razmislim do kraja user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 846
12.5.2015 20:35:06   
ziel
Đeste žene user posted image
Prije nekoliko mjeseci sam vidjela kod jedne mlade mame neki uredjaj za pracenje bebe dok spava, imao je neka 2 dijela, tj. dio sa kamerom i dio sa ekranom i zvucnikom. Kamera se postavi iznad bebe ili negdje odakle se dobro vidi i cuje a kod sebe drzis onaj ekran i zvucnik i vidis bebu citavo vrijeme dok spava, ne moras čamiti pored nje , mozes kuhati rucak, raditi nesto da budes bez brige.
Ne znam ni kako se to zove ni dal to ima kod nas negdje da se nabavi?
Bas je dobra stvar user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 12.5.2015 20:36:03 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 847
12.5.2015 20:36:44   
maksi
Meni je beciragic fuj ko pojava,a ni puzica ne volim a nisam o njemu nista lose cula. Ja idem kod Aide,ako je ona zauzeta moze i doktor Stojakovic. Ja inace nemam stim problema moja zaova dole radi tako da ja znam kad je Aida dole

Joj, i meni je beciragic gadan. I na prvom porodu sam molila Boga da se on ne potrefi. Nadam se da nece ni sad user posted image . A, za puzica nisam cula neg. komentare

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 848
12.5.2015 20:37:54   
rose

IZVORNA PORUKA: ziel

Prije nekoliko mjeseci sam vidjela kod jedne mlade mame neki uredjaj za pracenje bebe dok spava, imao je neka 2 dijela, tj. dio sa kamerom i dio sa ekranom i zvucnikom. Kamera se postavi iznad bebe ili negdje odakle se dobro vidi i cuje a kod sebe drzis onaj ekran i zvucnik i vidis bebu citavo vrijeme dok spava, ne moras čamiti pored nje , mozes kuhati rucak, raditi nesto da budes bez brige.

ima mozda na e-bay kucaj baby monitor

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 849
12.5.2015 20:50:20   
ninuska

IZVORNA PORUKA: ziel

Baby monitor ili ako je bez kamere baby phone. Pogledaj i na pik-u..bude novih i polovnih

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

POMOCCCCC.....
amaniamanic

Poslije koliko pokusaja(vremenski)ste dobili bebu..i kada mislite da je vrijeme posjetiti lijecnika...ako ne zatrudnite(isto mislim vremenski)A idete na redovne preglede sto znaci da je sve ok.

poslije 1g pokusaja (48%)

poslije 6 mjeseci pokusaja (8%)

poslije 8 mjeseci pokusaja (10%)

odmah (21%)

Kad bude sudjeno desit ce se (14%)

Broj svih glasova: 115

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *